Vanhuspalveluista säästetään. Itselleen elävät

huhuhuu

isovanhemmat olkaa ystävällisiä ja huomatkaa lapsenlapsenne ajoissa. Olkaa pyyteettömiä, mutta… Lapsenne hoitavat vielä teitä ja lapsenlapsistakin voi olla luontaista seuraa, kunhan välit ovat olleet kunnossa jo terveempänä ollessanne.

Ei ole ollut reilua, jos lapsenne hoidettiin tarhassa ja vielä isovanhempi-ikäisenäkään, ette ole oppineet olemaan lapsi-ikäisten seurassa. Hylkäätte lapsenlapsenne, sillä teillä on aina se aika, jolloin tehdään sitä mikä itseä huvittaa. Miten olette eläneet tähän asti? Niinkuin itseä huvittaa? On aika unohtaa turhat aikuisten aktiviteetit ja osallistua suvun elämään. Muuten on epäreilua, kun teitä vastahakoisia aletaan hoitamaan omaisten toimesta, kun yhteiskunta ei apua enää tarjoa. Älkää luottako siihen, että rahanne riittäisivät yksityiseen hoitoon. Tällainen on yhteiskunta jonka rakensitte ja jolle vierititte perheen velvollisuuksia.

Ei koske ystävällisiä sukurakkaita ihmisiä. Te olette laittaneet asianne oikeaan tärkeysjärjestykseen. Ensiksi perhe ja sitten vasta työ, yhdistystoiminta, kissankaimansynttärit ym.

9

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sheldon Cooper

      Taitaa olla jonkun aspergerihmisen tuskalla vääntämä avaus?

      • Aikoja ootellessa

        Siltä kuulostaa.
        Kuvittelin salamannopeasti oman tilanteeni, että lähes yhdeksänkymmppisenä palautuisin takaisin hoivakodista lastenlasteni hoivattavaksi sen jälkeen, kun "yhteiskunta ei enää apua tarjoa".
        Nyt vielä kahdeksankymppisenä elän omassa kodissani vailla minkäänlaisia tukia, eläkkeelläni. Ei edes siivoja käy.
        Lapsenlapsia näen jonkun kerran vuodessa, ei heillä ole aikaa käydä, ja ihmettelen, miksi he edes kävisivät. Heillä on perheensä, työnsä, matkansa ja harrastuksensa.
        Työ on kovaa nykyään, irtisanomiset uhkaavat milloin ketäkin.
        Eläkeläiset saavat olla onnellisia, kun heidän eläkkeensä kopsahtaa aina tilille, eikä YT-neuvottelut häämötä.

        No eläkkeestäni kuitattaisiin hoivakodin maksut, kun sinne siirretään, ei vielä kohtakaan, toivon.
        Pahanilmanlintu aloituksessaan ennustaa, että minut sitten palautettaisiin jossain vaiheessa takaisin, en voi pahalla tahdollakaan ymmärtää miksi ja koska.


    • mummuksi

      Minkälaiseen tärkeysjärjestykseen ohjeistaisit keskimmäistä sukupolvea - siis isovanhempien lapsia ja näiden lastenlasten vanhempia - asiansa laittamaan? Heillähän on kotona todennäköisimmin perhettä kuin isovanhemmilla, jotka ovat jo lapsensa aikuisiksi hoitaneet? Heidänkin olisi varmaan syytä unohtaa turhat aikuisten aktiviteetit, vai mitä?

    • lauantaita

      Että sellanen provo tälläkertaa...

    • Tärkeysjärjestys?

      Milloin mielestänne isovanhempien hoitovelvollisuus päättyy?
      Milloin päättyy vanhempien vastuu omista jälkeläisistään?

      Naapurissani asuu iäkäs pariskunta, joka lähtee joka aamu lapsen luokse kun talo on tyhjentynyt ja lapsi perheineen lähtenyt päivän toimiin .

      Perheessä on useita lapsia, nuorimmat jo teini-iässä. Isovanhemmat hoitavat aamutoimet, petaavat, täyttävät tiskikoneen ja pyöräyttävät pyykkikoneen, jossa on edellisen päivän pyykki.

      Siivooja käy siellä kerran viikossa, joten mummun ei tarvitse imuroida, mutta totta kai hän huolehtii, että keittiö on siisti.

      Kuuluuko tämä isovanhemmuuteen? Onko tämä sitä huomaamista?
      Naapurillamme on nurmikko, jonka pariskunta hoitaa hienosti, samoin pensaiden leikkaukset ja istutukset. Talvella on lumet luotu.
      En ole pannut merkille, että lapset tai lapsenlapset olisivat pihan hoitoon kiinnittäneet mitään huomiota saati tarttuneet toimiin.

      En voi kuvitella, että ikäihmisten voimien vähetessä lapsista tai lapsenlapsista olisi apua. Heitä ei juuri tontilla ole näkynyt. Jos olisi, olisivat he jo nyt vastavuoroisesti auttamassa pihatöissä.
      He ottavat vastaan jokapäiväisen palveluksen vanhemmiltaan pitäen sitä ilmeisesti itsestään selvyytenä. Minun on sitä vaikea ymmärtää, enkä ymmärräkään, koska avun saajat ovat jo paljon yli 50-vuotiaita. Pianhan he pääsevät eläkkeelle. Mahtavatkohan vanhukset vielä silloinkin heitä auttaa?

    • "Ensin perhe"

      "Ei koske ystävällisiä sukurakkaita ihmisiä"....Ja mitä se siis tarkoittaa?
      Ovatko vain isovanhemman ikäiset epäystävällisiä?

      Lapsissa ja lapsenlapsissako ei sitä vikaa löydy, hekö ovat aina valmiit huomaamaan ja olemaan ystävällisiä?

      Aika syrjivää ja luokittelevaa. Mutta mukavasti voidaan sillä syyllistää jokainen isovanhempi ja pestä oma omatunto puhtaaksi toteamalla, että nythän isovanhemmat saavat takaisin sen minkä ovat MEILLE jättäneet tekemättä.
      Ei tarvii olla ystävällinen eikä sukurakas siihen suuntaan, hahhaa.

    • Näin on marjat

      Aloitus täys PROVO!

      Kotihoito hoitaa nykyään vanhukset jotka tarvitsevat apua. Ei hoivakoteja ole enää, kaikki pystyvät asumaan kotonaan kotihoidon turvin. Eikä siihen tarvitse pakkosidonnaisuuksia sukuun esim. lastenlasten hoitaminen tms.

    • Kotihoitoa

      Kotihoito hoitaa. Tosin joutuu odottamaan monta tuntia täysissä vaipoissa ennenkuin ehtivät. Vaipat ovat parempi kuin yksin vessassa kaatuminen. Ruoka tulee valmiiksi jäähtyneenä. Kerran viikossa pääsee suihkuun ja virkistäytymään, kun inva-taksi tulee hakemaan. Kyllä tässä ahdistuu, mutta vaippa on turvallisempi kuin kaatua yksin vessan lattialle. Aina ei jaksa pidätellä sopivaan aikaan joten vaipat hyviä. Turva-rannekekin on, että saahan sitä apua jos kaatuu, mutta miten siitä enää toipuisi kotihoitokuntoiseksi, jos luita menisi? Olisi ollut parempi muuttaa lähemmäksi sukua. Ei olisi yhtä yksinäistä ja epävarmaa. Enää en saa aikaiseksi. Suku olisi hyvänä jaksamisen tukena. Olen tarpeeton. Suosittelen molempia yhtäaikaa eli siis kotihoitoa ja suvun suomaa turvaa. Olisin silloin tarpeelinen edes joskus. Nyt vain odotan ja odotan. Oppia ikä kaikki! Tehkää viisaammin.

    • ajankohtaista4

      Millä perusteella saa kotisairaanhoitoa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe