Miten saada hevonen rentoutumaan ja kulkemaan muodossa ?

lämpöinen ori

Niin, kysymys tulikin jo otsikossa. Minulla vuokralla hevonen, joka kulkee käynnissä rentoutuneena, mutta ravissa ja laukassa pää ylhäällä, koko keho jäykkänä. Mitään apuohjia yms. en halua käyttää, haluan itse saada hevosen rentoutumaan ja laittamaan pään myös reippaammissa askellajeissa alas.
Neuvoja ja vinkkejä ?

11

1339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kasiro

      Sinun täytyy saada sen pää alas ja siinä tuskin onnistut ilman apuvälineitä. Minä laittaisin martingalin, silloin kuolaimen vaikutus tulee leukaan mihin sen kuuluukin tulla, eikä suupieleen. Kun saat kuolainvaikutuksen kohdalleen voit työstää rentoutumista taivutteluilla erilaisilla kaarevilla urilla.
      Onko hevonen entinen ravuri? Jos on, sitä suuremmalla syyllä aloita martingalilla.

    • hevoset on perseestä

      eiköhä se ole se ja sama missä asennossa se lihaköntti kulkee, kunhan grilliin mahtuu.

      • Nami-nam

        Hevonen on niin iso elukka että ei se tavalliseen grilliin mahdu.


      • Anonyymi

        mitä välii sunnmielipiteel on kuha se ei tuu esii


    • -----

      Ei hevosta saada rehellisesti laskemaan päätä apuohjilla!! Martingaali on hyvä, jos hevonen nostaa päätä vaarallisen korkealle. Muut apuohjat kannattaa nakata roskiin.

      Jotta hevonen laskisi päätä, sen tulisi rentoutua. Siihen taas ei voi antaa mitään vinkkejä, niin kauan kun ei tiedä miten aloittaja ratsastaa, mitä keinoja on kokeillut jne...
      Tärkeintä on ratsastajan istunta, ei hevonen voi rentoutua jos ratsastaja hytkyy ja pomppii. Tämän lisäksi on tärkeää että hevonen on pohkeen edessä (myös liian kovaa menevä hevonen voi olla pohkeen takana) ja taipuu ratsastajan pyynnöstä.

    • mörrinkäinen

      Yleensä ne jotka eivät osaa apuohjia käyttää, sanovat ettei niistä ole mitään hyötyä, mutta käytännössä niiden hyödyt tai haitat riippuvat suoraan ratsastajan taidoista. Jos niitä ei osaa käyttää oikein, niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, mutta jos niiden kanssa osaa pelata, niistä voi olla suurtakin apua. Niillä kun ei ole tarkoitus pakottaa hevosta mihinkään, vaan ainoastaan neuvoa. Mutta aloittajahan sanoi ettei halua apuohjia käyttää, joten turha kai asiasta on ruveta kinaamaan.

      Istunta on tosiaan melkoisen tärkeä hevosen rentoutumiselle, mutta aivan yhtä tärkeää on kiinnittää huomiota ohjastyöskentelyyn. Tasaisestakaan istunnasta ei ole hyötyä, jos ratsastajan kädet vatkaavat kuin vispilät ja nykivät hevosta suusta. Tai jos kuolaimet ovat liian kovat tai muuten epäsopivat, sekin voi aiheuttaa pää pilvissä juoksemista.

      Eli yleinen ratsastustavan tarkistus hevosen vaatimuksiin nähden, varusteiden sopivuuden varmistus ja martingalit hevoselle, jos edelliset ovat kunnossa. Ja sitten niitä kiemurauria kuten Kasiro sanoikin. Saattaa myös auttaa jos juttelet hevoselle. Osa hevosista rauhoittuu jonkin verran jo siitä.

    • ----

      itse lasken kädet kuuluvaksi istuntaan, koska yleensä käsien vispaus johtuu nimenomaan koko vartalosta.

      Juttelemisen kanssa kannattaa huomata, että hevonenhan ei ymmärrä sanoja. Se oppii äänenpainon tarkoittavan tiettyä asiaa.
      Jos juttelee hevoselle vain silloin, kun hevonen jännittyy, voi käydäkin niin, että hevonen jännittyy kun ihminen juttelee (hevonen yhdistää juttelun jänittävään tilanteeseen). Tärkeää on siis jutella myös silloin kun heovnen on rento.

    • mörrinkäinen

      Minustakin kädet ovat osa istuntaa, mutta koska useimmat tuntemani pitävät niitä eri asioina, ajattelin mainita siitä.

      Juttelusta olen pitkälti samaa mieltä kuin sinäkin, että on hyvä jutella rennollekin hevoselle, mutta sitten törmätään kysymykseen siitä, mikä kukin pitää jutteluna. Omat määritelmäni ovat siinä asiassa vähän ristiriitaisia... Jännittyneelle hevoselle juttelu tarkoittaa suunnilleen taukoamatonta puhetta, kun taas rennolle hevoselle juttelu on satunnaista, esim kehuva sana tai pari onnistuneen liikkeen jälkeen. Mutta kuten sanoitkin, sanoilla ei ole merkitystä, vaan äänensävyllä.

      Henk koht en ole koskaan törmännyt hevoseen joka olisi jännittynyt kun sille puhutaan, vaan ne ovat aina rauhoittuneet siitä. Tai joissakin harvoissa tapauksissa on ollut saman tekevää. Ei ole rentoutunut muttei jännittynytkään. Mutta kai sekin voi olla mahdollista.
      Ja jos hevonen on välillä rento ja välillä taas jännittyy, niin sitten onkin hyvä jutella koko ajan oli hevonen rentona tai ei.

    • jhgdus

      Varmasti hevosen pään saa laskemaan ilman apuvälineitä kuten martignaaalia. Houkuttele hevosta laskemaan päätään liikuttelemalla sormia, Kun se vähänkään myötää lopetat kaiken paineen. Kokeile väistöjä ja taivutuksia, joiden jälkeen ota tempon lisäyksiä. Tämä auttaa samaan hevosen rentoutuneeksi, peräänantoon ja muotoon. Sormia kannattaa liikuttaa koko ajan. Muotoon ja peräänantoon saamiseksi täytyy toki myös tehdä muutskin kuin edellämainitut, istunnan ja apujen täytyy olla kohdallaan.

      • Minna Oulusta

        Ei martingali hevosen päätä laskekkaan vaan pitää kuolaintuntuman leuassa eikä suupielissä. Jos hevosen pää on pilvissä niin kuolainten liikuttelun vaikutus menee vain pehmeisiin suupieliin ja on tehotonta. Martingaleilla vaikutus menee leukaan minne se kuuluukin. Kun hevonen laskee kuononsa niin martingalien vaikutus lakkaa ja on vain ohjissa.


    • Ratsastja

      Jos teet puolipidätteitä käynnissä niin täytyy myös tehdä Se ravissa ja laukassa. Yritä olla rento käsissä ja kun teet puolipidätteitä niin älä vedä sitä alas. Voit myös yrittää ohjata sitä ohjalla ja viedä kättä päin polvea mutta ole suora selässä. Yritä viedä sitä pohkeilla ohjalla ja jos ponisi/hevosesi nostaa pään ylös min yrität rentouttaa sitä niin sisä pohkeella viet sitä ohjalle. Jos kätesi jää liian passiiviseksi heppasi työntää kieltä ulos ja menee apuja vastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe