Miksi en saa ruotsinkielistä palvelua Helsingissä

suomalainen-

olen viime kuukausien aikana yrittänyt puhua ruotsia eri paikoissa hesassa,esim.eri kaupoissa,liikkeissä,baareissa,lääkärillä jne.mutta ei tahdo oikein löytyä ruotsin osaajia.Kerran eräässä liikkessä ja sitten ravintolassa sai vastauksen ruotsiksi,mutta toinen henkilö oli ainakin nimikyltistä päätellen suru.Jotkut ovat sitten yrittäneet vastata englanniksi,mutta sitten vaihdoin kielen suomeksi,eivät näyttäneet oikein tykkäävän kun puhuin ensin ruotsia ja kuitenkin osasin suomea.

On tämä Suomen kaksikielisyys todella toimivaa,kun se ei näytä toimivan edes pääkaupungissa - ja mikä valtava rikkaus se vielä on.

7

83

  Vastaukset

  • Ota jo lääkkeet. Ta din medicin!!!

  • Olen viimevuosina saanut aina hyvää palvelua molemmilla kotimaisilla kielillä. Tiedän että saamani palvelun taso riippuu täysin itsestäni, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

   • Närpiössä vai Tammisaaressa?

    Te hur.rit olette ihan pihalla,vantaalla asuva entinen työkaverini jolla on ruotsalainen vaimo kertoi,että kun nainen muutti hänen luokseen ruotsista ja piti käydä eri virastoissa ja lääkärilläkin.Niin missään ei osattu ruotsia eli nainen puhui englantia kaikkien kanssa.


  • Siksi kun Helsinki sijaitsee Suomessa, eikä Ruotsissa.

  • Koska Helsinki ei ole aikuisten oikeasti kaksikielinen kaupunki. Piste.

  • Suomalaisilla on terve vastenmielisyys pakkoruotsia kohtaan ja se heijastuu nopeana kielipoliittisena muutoksena, josta selkein merkki on ylioppilastutkinnon "toisen kotimaisen kielen" koe.

  • Wankdamn olisi varmasti polkenut jalkaa ja naama punaisena huutaen jatkanut kaksikielisen palvelun vaatimista.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   120
   6355
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   82
   3267
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2171
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   61
   1779
  5. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1552