Murusia perinnöstä

pettynyt maatusta

Äitini omisti aikanaan isältään saamansa kiinteistön. Hänen isä oli toivonut kuolinvuoteellaan että äiti antaisi tilan kokonaisena juuri syntyneelle pojalleen. Äitini on tehnyt lahjakirjan 13 vuotta sitten vanhimman poikansa hyväksi jossa hän luovuttaa yli 100 hehtaarin tilan kokonaisuudessaan hänelle. Perintöveron lahjaveron pienentämiseksi hän pidätti itselleen elinikäisen käyttö- ja nautintaoikeuden. Poika, siis vanhin veljemme, on hakenut tilaan lainhuudot ym pari kuukautta lahjoituksen jälkeen. Lahjakirjassa on maininta, että lahjaa ei ole pidettävä ennakkoperintönä.

Äitimme kuoli syyskuussa ja nyt ihmettelimme kuolinpesän perunkirjoitusta. Siinä ei ollut mitään merkintää kiinteistöstä, vain pieniä käyttötavaroita. Siinä vasta meille selvisi, että äidiltämme ei jäänyt mitään omaisuutta muutaman tuhannen euron säästötiliä lukuunottamatta.

Onko meillä mitään mahdollisuutta enää saada edes lakiosaa kiinteistön arvosta? Olemme hoitaneet äitiä ja veljemme ei ole tähän osallistunut lainkaan, kun asuu pääkaupunkiseudulla. Voimmeko vaatia äidin hoidosta jotain?

3

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lgjk

      Vanhin poika on omistanut kiinteistön siitä lähtien, kun äiti sen hänelle lahjoitti.

      Jos teillä oli asiaan jotain mutisemista, ne mutinat olisi kannattanut päästää pihalle jo silloin aikoinaan. Toki voitte nytkin rahoittaa lakimiehiä jos välttämättä haluatte mutta kukaan muu ei riitelystä tule hyötymään.

      Sen verran voitte tehdä, että vetoatte veljen saamaan suosiolahjaan, ja on siten mahdollista että hän ei saa osuuttaan äidiltä nyt jääneestä omaisuudesta.

      Hoitokorvaustakin voitte yrittää, mutta pesän varat loppuvat herkästi jo alkuunsa jos näillä alkaa pelaamaan...
      http://www.laki24.fi/pepe-perimysleski-hyvityskuolinpesasta.html

    • omansa pois antanut

      Ei tuossa enää oikein mitään voi tehdä, Äitinne on vapaasta tahdostaan ja silloin vielä ilmeisesti toimivaltaisena tehnyt lahjoituksen. Kun julkinen kaupanvahvistaja on ollut paikalla ja veljenne on lainhuudon saanut, ei sen jälkeen tuota hevillä pureta.

      Eläessään ihminen kun saa tehdä omaisuudellaan mitä tahtoo. Pitää muistaa että perinnönjaossa lasketaan vain kuolinhetkellä vainajan jälkeenjäänyt omaisuus. Ei niitä vanhoja lottovoittoja tai naimakauppoja muistella, ellei niistä ole jotain erillistä paperia tai vaadetta jollain. Näiden tutkiminen maksaa, maksaa todella paljon.

      Asianajat näillä riidoilla elävät. Ihmisiltä joskus katoaa suhteellisuudentaju näissä, jopa 5000€, joka jaettaisiin 2 osaan, riitautetaan ja siitä hyvästä maksetaan 1000€ asianajajalle, joka tutkii lakikirjaa ja korkeimman päätöksiä puoli tuntia.

    • w59hgo

      Suosiolahjaan vetoaminen jo kerrottiinkin. Maataloudessa on vielä oma erikoispiirteensä eli tilan jatkajalle saadaan haluttaessa hoideltua tila ohi normaalinperinnönjakojärjestyksen. Toisaalta kyseessähän on isoisän tahto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe