Lähimmäisenrakkaus Ugandassa SDA:n silmin

Ugandasta kuuluu tällaisia uutisia:

http://www.hs.fi/ulkomaat/Homovastainen laki läpi Ugandan parlamentissa/a1387508670322?ref=hs-art-new-4

>>> Ugandan parlamentti hyväksyi perjantaina ihmisoikeusaktivistien laajasti paheksuman homovastaisen lain. Lain mukaan toistuvasti suhteesta samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa kiinnijäävä saa elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Ihmisoikeusaktivistit ja monet länsimaiset johtajat ovat kuitenkin tuominneet lain laajasti. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on kuvannut sitä vastenmieliseksi. >>>

Osaatteko arvata, että mikä lahko kannattaa tätä lakia ja on ajanut sitä voimallisesti, jonka ihmisoikeusaktivistit tuomitsevat laajalta ja jota Yhdysvaltain presidentti kuvaa vastenmieliseksi?

No adventtikirkko tietenkin on tämä lähimmäisenrakkauden suuri ystävä, jonka mielestä jokainen toisella tapaa käyttäytyvä tulee surmata samana tien, kuten raamattu näppärästi opettaa:

http://www.boxturtlebulletin.com/2012/12/17/52030

>>> Uganda’s Seventh Day Adventist President Wants To Kill Gay People >>

On hienoa, että on olemassa yhteisöjä, jotka ottavat jo maallisessa elämässä jumalien roolin ja lagettavat kuolemantuomioita sekä kylvävät vihaa ihmisryhmiä kohtaan.

Eikös olekin?

47

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PYH SULLE!

      Olet aika huuhaaheppu. Tuo mikä lie huuhaakirjoittaja väittää Ugandan presidenttiä adventistiksi, vaikka uutisessa ei mitään sellaista sanota. Eikä siinä sanota sitäkään, että presidentti haluaa tappaa homot. Sekin on vain tuon nettisivukirjoittahuuhaahepun väite ja sinä säestät sitä, koska olet samanlainen valehteleva nilkki.

      KUKA OIKEASTI OTTAA SINULTA ENÄÄ MITÄÄN VASTAAN??????

    • Olet aika huuhaaheppu. Tuo mikä lie huuhaakirjoittaja väittää Ugandan presidenttiä adventistiksi, vaikka uutisessa ei mitään sellaista sanota. >>>

      Ugandan presidetti?

      Tiedätkö mitä on suomeksi "Uganda’s Seventh Day Adventist President"?

      Ilmeisesti et ja sepä ei liene yllätys.

      Kyseinen herra, Blasious Ruguri, on adventtikirkon johtohenkilö Ugandassa ja hän on kannattanut lakia, jolla ihmisiä voidaan tuomita ja tappaa jo ennen jumalasi tuomiota ja tätä kyseistä lakia sen lievemmässä muodossakin pitävät vastenmielisenä kansalaisoikeusjärjestöt sekä vaikkapa Yhdysvaltain presidentti.

      Tässäpä eräs huomio:

      http://allafrica.com/stories/201212172222.html

      All Africa -uutistoimisto välittää aivan saman uutisen kuin minäkin.

      Adventtikirkon johtajat maailmalla kannattavat lakeja, joiden nojalla ihmisiä voidaan vainota, tappaa ja jopa murhata ilman sen kummempia seuraumuksia.

      >>> KUKA OIKEASTI OTTAA SINULTA ENÄÄ MITÄÄN VASTAAN?????? >>>

      Niin. Kannattaa ensin lukea ja sitten ymmärtää lukemansa, niin se voi helpottaa tilannetta.

      Mutta sinä taidat olla pesunkestävä adventisti, niin lienee liikaa pyydetty, molemmat vaihtoehdot - lukeminen ja ymmärtäminen.

      • pyh!

        Höpönlöpön.


    • Bushmanni tietää

      että näin vaikutusvaltaisia nämä adventistit ovat ainakin Ugandassa - nyt he ovat laatineet lain Ugandassa, joka kieltää homoilun.

      • höpönlöpön

        Tuo on puhdasta soopaa. Eivät adventistit lakia ole laatineet. Se lähti liikkeelle muista kirkoista kuin adventtikirkosta.


    • Bushmanni ei tiedä

      Seitsemännen päivän adventistien Itä /Keski-Afrikan presidentti Blasious Ruguri todella on tyytyväinen siitä että Ugandan parlamentti on säätänyt lain jossa homoseksuaalisuus kielletään. Hän vetoaa Raamatun teksteihin ja haluaa välttää sitä länsimaista tulevaa kulttuuria jossa seksuaalisuus on päivä päivältä vapaampaa ja jonka hän katsoo olevan Raamatun vastaista.

      Tämä voi tietysti tuntua väärältä ihmisissä joilla on Bushmannin ajatus, että mitä Jumalalla on tekemistä sillä että kenen kanssa me seksiä harjoitamme.

      Mutta Blasious Ruguri on eri mieltä ja uskaltaa olla kantansa takana jopa kuvan kanssa ledissä ja internetissä. Bushmanni taas piiloittelee (niinkuin nimikin sanoo) ja käyttää itsestään kuvaa jonka ihmiset tunnistavat Jeesukseksi Kristukseksi Jumalan pojaksi. ja hän tekee sen pilkatakseen Jumalan Poikaa ja ihmisiä joille Jumala on tärkeä.

      On aivan selvä asia että Bushmanni ja Raamatun Jumala ovat eri linjalla siitä miten ihmisen tulee elää Yhtä selvää on että Bushmanni ei voi antaa kenellekään mitään hyvää, mutta Raamatun voi, esimerkiksi iankaikkisen elämän.

      Mutta Bushmanni saa valita oman tiensä, niinkuin muutkin. Kukin saa sitten tekojensa mukaan. Niin Bushmanni kuin muutkin ihmiset.

    • Jälleen aloitteessa annettu tieto on suhteellisen yksipuolista. On totta, että ensin Ugandan adventistilähetyksen johtaja John Kakembo antoi tukensa aloitteelle (vaikka epäröikin kuolemanrangaistuksen välttämättömyyttä) ja myöhemmin toinen kaheli, mainittu Rugundi liittyi kuoroon. Heidän kantansa on adventtikirkon keskustoimiston esittämien uskonnonvapautta ja homoseksuaalisuutta koskevien kantojen vastainen - siis aika turha esittää tätä muuna kuin kahden henkilön hulluutena. Tuki tälle laille on siinäkin mielessä hullua, että ehdotetun lain mukaan toimilupa peruutetaan sellaiselta liikeyritykseltä tai aatteellisen yhdistykseltä, jonka johtaja saadaan kiinni homoudesta. Jos joku adventistijohtajista osoittautuisi homoksi (tai vaikka väärin perustein homoksi tuomittaisiin) kirkon toiminta ugandassa lopetettaisiin. Aika hauska laki.

      Sitäpaitsi aloite laille ei syntynyt adventistien toimesta vaan 2009 evankeelisiin kirkkoihin kuuluneet ryhtyivät ajamaan asiaa. Näin New York Timesin mukaan. Tällä evankeelisten (siis ei adventistien ristiretkellä) tuhannet ugandalaiset vaikuttajat, poliisit ym. vakuutettiin siitä, kuinka kauheaa homous on ja joku paikallisista teki lakialoitteen. Taustalla olleet evankeliset ovat väittäneet katuvansa propagandansa onnistumista.

      Mutta eihän Uganda ainoa vaikea paikka maailmassa homoille ole. Monessa Afrikan maassa homoksi epäiltyjä hakataan kuoliaaksi ja vainotaan... Jostakin syystä afrikkalaiset ovat hitaita antamaan toisille ihmisille vapautta tässä asiassa. Monin paikoin siellä homoudesta ei ole ennen puhuttu ja ehkä se siksi tuntuu heistä uudelta ja ehkä pelottavaltakin. Maailmassa on 83 maata, joissa homoseksuaalisuus on laitonta eikä siitä nyt kauhean pitkää aikaa ole, kun Suomikin kuului niiden maiden joukkoon.

      Kai

      • >>> Jälleen aloitteessa annettu tieto on suhteellisen yksipuolista. On totta, että ensin Ugandan adventistilähetyksen johtaja John Kakembo antoi tukensa aloitteelle (vaikka epäröikin kuolemanrangaistuksen välttämättömyyttä) ja myöhemmin toinen kaheli, mainittu Rugundi liittyi kuoroon. Heidän kantansa on adventtikirkon keskustoimiston esittämien uskonnonvapautta ja homoseksuaalisuutta koskevien kantojen vastainen - siis aika turha esittää tätä muuna kuin kahden henkilön hulluutena. >>>

        Sen verran haluaisin Kailta täsmennystä, että mitenkäs nämä mainitsemasi "hullut", eli Kakembo ja Ruguri ovat nykyisin sijoittuneet adventtikirkon hierarkiassa?

        Onko heille kenties annettu monoa, kun he eivät noudata niitä kauniita ajatuksia, joita heidän pitäisi noudattaa, vaan he ovatkin käyttäytyneet ja antaneet lausuntoja vastoin adventtikirkon kantaa?

        Eikös tällainen hullu käytös, joka aiheuttaa adventtikirkolle päänvaivaa ja pr-sotkuja demokraattisissa länsimaissa, pitäisi palkita monon kuvalla takapuoleen ja sellaisista henkilöistä pitäisi hankkiutua äkkiä eroon?

        Minusta kyseiset herrat ovat mielipiteineen edelleen adventtikirkon palkkalistoilla Afrikassa ja nauttivat järjestösi kuukausipalkkaa sekä arvovaltaa, vaikka heidän toimintansa ei vastaakaan sitä puhtoista julkisivua, jota sinä väität adventtikirkon virallisen linjan kannattavan.

        Joten mitä tästä pitäisi ajatella?

        Ja vaikka Ugandassa mukana olisi jokainen maailman kirkko ja jokainen heistä huutaisi kuolemantuomiota homoseksuaaleille, niin tekeekö se adventtikirkon mukanaolosta jotenkin vähemmän tuomittavaa ja kenties hyväksyttävämpää, kun ne muutkin?

        Eli kyllä tällä kahjolla kaksikolla on adventtikirkon täysi tuki takanaan, kun he yhä istuvat viroissaan ja nauttivat järjestösi kuukausipalkkaa ja sinä olet osa sitä organisaatiota, joka moisen touhun ja moiset ajatukset hyväksyy.


      • Miten kenkää...
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Jälleen aloitteessa annettu tieto on suhteellisen yksipuolista. On totta, että ensin Ugandan adventistilähetyksen johtaja John Kakembo antoi tukensa aloitteelle (vaikka epäröikin kuolemanrangaistuksen välttämättömyyttä) ja myöhemmin toinen kaheli, mainittu Rugundi liittyi kuoroon. Heidän kantansa on adventtikirkon keskustoimiston esittämien uskonnonvapautta ja homoseksuaalisuutta koskevien kantojen vastainen - siis aika turha esittää tätä muuna kuin kahden henkilön hulluutena. >>>

        Sen verran haluaisin Kailta täsmennystä, että mitenkäs nämä mainitsemasi "hullut", eli Kakembo ja Ruguri ovat nykyisin sijoittuneet adventtikirkon hierarkiassa?

        Onko heille kenties annettu monoa, kun he eivät noudata niitä kauniita ajatuksia, joita heidän pitäisi noudattaa, vaan he ovatkin käyttäytyneet ja antaneet lausuntoja vastoin adventtikirkon kantaa?

        Eikös tällainen hullu käytös, joka aiheuttaa adventtikirkolle päänvaivaa ja pr-sotkuja demokraattisissa länsimaissa, pitäisi palkita monon kuvalla takapuoleen ja sellaisista henkilöistä pitäisi hankkiutua äkkiä eroon?

        Minusta kyseiset herrat ovat mielipiteineen edelleen adventtikirkon palkkalistoilla Afrikassa ja nauttivat järjestösi kuukausipalkkaa sekä arvovaltaa, vaikka heidän toimintansa ei vastaakaan sitä puhtoista julkisivua, jota sinä väität adventtikirkon virallisen linjan kannattavan.

        Joten mitä tästä pitäisi ajatella?

        Ja vaikka Ugandassa mukana olisi jokainen maailman kirkko ja jokainen heistä huutaisi kuolemantuomiota homoseksuaaleille, niin tekeekö se adventtikirkon mukanaolosta jotenkin vähemmän tuomittavaa ja kenties hyväksyttävämpää, kun ne muutkin?

        Eli kyllä tällä kahjolla kaksikolla on adventtikirkon täysi tuki takanaan, kun he yhä istuvat viroissaan ja nauttivat järjestösi kuukausipalkkaa ja sinä olet osa sitä organisaatiota, joka moisen touhun ja moiset ajatukset hyväksyy.

        Hmmm... Kyllä veli Bushmannin pitäisi entisenä adventistina kirkon toimintamalli vähän paremmin tuntea.

        Uganda on homofobinen maa. Se näkyy jo siitä innosta, millä tällaisia lakeja sorvataan. Eivät ne tekijät adventisteja ole. Homofobisen maan adventistit ovat homofobeja vaikka kirkon keskustoimisto muuta opettaa. Homofobisen maan homofobiset adventistit valitsevat homofobisen lähetyksen johtajan. Demokratiaa??

        Kirkon toimintamalliin ei kuulu se, että keskustoimistolla olisi valta antaa saapasta demokraattisesti valitulle paikalliselle johtajalle. Keskustoimiston tehtävä on neuvoa - ja luinkin jostakin, että ainakin Kakemboa yritettiin neuvoa panemaan sordinoa puheisiinsa. Mies sen kuin intoutui lisää. Paikallisesti valitun johtajan potkivat pois paikalliset. Mutta miksi he niin tekisivät, kun ovat samaa mieltä.

        Suurin piirtein kaikki Ugandassa ovaat samaa mieltä. Paitsi homot. Ja muutamat, jotka tästä idiotismista ovat heränneet asiaa miettimään. Joukossa varmaan myös muutama adventisti.

        Kai A (kirjautumatta, laiskottaa)


      • demokratia rules...
        Miten kenkää... kirjoitti:

        Hmmm... Kyllä veli Bushmannin pitäisi entisenä adventistina kirkon toimintamalli vähän paremmin tuntea.

        Uganda on homofobinen maa. Se näkyy jo siitä innosta, millä tällaisia lakeja sorvataan. Eivät ne tekijät adventisteja ole. Homofobisen maan adventistit ovat homofobeja vaikka kirkon keskustoimisto muuta opettaa. Homofobisen maan homofobiset adventistit valitsevat homofobisen lähetyksen johtajan. Demokratiaa??

        Kirkon toimintamalliin ei kuulu se, että keskustoimistolla olisi valta antaa saapasta demokraattisesti valitulle paikalliselle johtajalle. Keskustoimiston tehtävä on neuvoa - ja luinkin jostakin, että ainakin Kakemboa yritettiin neuvoa panemaan sordinoa puheisiinsa. Mies sen kuin intoutui lisää. Paikallisesti valitun johtajan potkivat pois paikalliset. Mutta miksi he niin tekisivät, kun ovat samaa mieltä.

        Suurin piirtein kaikki Ugandassa ovaat samaa mieltä. Paitsi homot. Ja muutamat, jotka tästä idiotismista ovat heränneet asiaa miettimään. Joukossa varmaan myös muutama adventisti.

        Kai A (kirjautumatta, laiskottaa)

        >>>Kirkon toimintamalliin ei kuulu se, että keskustoimistolla olisi valta antaa saapasta demokraattisesti valitulle paikalliselle johtajalle.


    • Lue itse

      3. Moos. 18:

      22 Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.

      23 Älä sekaannu mihinkään eläimeen, ettet siten itseäsi saastuttaisi. Älköönkä nainen tarjoutuko eläimelle pariutuaksensa sen kanssa; se on iljettävyys.

      24 Älkää saastuttako itseänne millään näistä, sillä näillä kaikilla ovat itsensä saastuttaneet ne kansat, jotka minä karkoitan teidän tieltänne.

      25 Ja maa tuli saastaiseksi, ja minä kostin sille sen pahat teot, niin että maa oksensi ulos asujamensa.

      26 Sentähden noudattakaa minun käskyjäni ja säädöksiäni älkääkä mitään näistä kauhistuksista tehkö, älköön maassa syntynyt älköönkä muukalainen, joka asuu teidän keskellänne.

      Ovatko Jumalan sanat vanhemntuneet?

      Nyt voidaan tietty olla sitäkin mieltä että ne jotka Jumala poisti Israelin tieltä .. olivat oikeassa ja Jumala oli väärässä.. mutta voidaan olla myös toista mieltä, että Jumala on oikeassa ja ne kansat jotka Jumala poisti olivat ansainneet. Minä luulen että nämä kysymykset jakavat ihmiset kahteen eri leiriin.

      Raamatun kanta on kuitenkin tuo.

      • Viestissäni en ota kanta eikä siinä ole kyse siitä, onko homous oikein tai väärin Jumalan silmissä. Jumala kyllä aikanaan hoitaa tuomionsa.

        Kyse on siitä, mikä kristillinen suhtautuminen homouteen on ja onko kuolemanrangaistus sopiva tuomio. Jos Raamattu määrittelee homoseksuaalisuuden synniksi niin eiköhän homofobiakin ansaitse samalla tavalla tulla synniksi kutsutuksi.

        Kai


      • Anneriitta

        En ole homo enkä siis sen tähden ota kantaa nimimerkin Lue itse kannanottoon ja hänen poimimiinsa Vanhan testamentin raamatunpaikkoihin. Muistetaanpa vain Abrahamin veljenpoika, tämä hurskaana miehenä tunnettu Loot, joka makasi mm. molempien tyttäriensä kanssa, koska oli niin juovuksissa...että silleen? Mitäpä näistä sanotte? Hurskas mutta irstas!!! Jopa tänä pahana aikana tuollaista käytöstä pidetään todella sairaana ja onhan se myös rikollista toimintaa.


      • lue paremmin
        Anneriitta kirjoitti:

        En ole homo enkä siis sen tähden ota kantaa nimimerkin Lue itse kannanottoon ja hänen poimimiinsa Vanhan testamentin raamatunpaikkoihin. Muistetaanpa vain Abrahamin veljenpoika, tämä hurskaana miehenä tunnettu Loot, joka makasi mm. molempien tyttäriensä kanssa, koska oli niin juovuksissa...että silleen? Mitäpä näistä sanotte? Hurskas mutta irstas!!! Jopa tänä pahana aikana tuollaista käytöstä pidetään todella sairaana ja onhan se myös rikollista toimintaa.

        Höh? Luepas Raamattusi tarkemmin. Se oli kyllä Lootin omat tyttäret, jotka raiskasivat isänsä eikä toisinpäin.


      • Tutkain
        Kai_A kirjoitti:

        Viestissäni en ota kanta eikä siinä ole kyse siitä, onko homous oikein tai väärin Jumalan silmissä. Jumala kyllä aikanaan hoitaa tuomionsa.

        Kyse on siitä, mikä kristillinen suhtautuminen homouteen on ja onko kuolemanrangaistus sopiva tuomio. Jos Raamattu määrittelee homoseksuaalisuuden synniksi niin eiköhän homofobiakin ansaitse samalla tavalla tulla synniksi kutsutuksi.

        Kai

        Kai_A kirjoitit
        :"" Viestissäni en ota kanta eikä siinä ole kyse siitä, onko homous oikein tai väärin Jumalan silmissä. Jumala kyllä aikanaan hoitaa tuomionsa. ""

        Olet Jumalan kutsun saanut Pastori etkä tohdi kantaa vastuuta seisoaksesi Jumalan Sanan takana. Sinun jos kukaan tulisi välittää tässä asiassa oikeaa moraalia asiaan liittyen. Vai onko tästä nykyään hävettävää pitää kiinni..vai miten näitä voidaan tulkita?

        ""22 Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus. ""

        ""26 Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, 27 ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.""

        Onko Jumala väärässä ja mutuilee, kun kerroit vielä Raamatun tarjoavan sinulle " JOS" määritteen? Olisiko sinun syytä kertoa kantasi homouteen kaikkien edessä?


      • Pysytään aiheessa
        Tutkain kirjoitti:

        Kai_A kirjoitit
        :"" Viestissäni en ota kanta eikä siinä ole kyse siitä, onko homous oikein tai väärin Jumalan silmissä. Jumala kyllä aikanaan hoitaa tuomionsa. ""

        Olet Jumalan kutsun saanut Pastori etkä tohdi kantaa vastuuta seisoaksesi Jumalan Sanan takana. Sinun jos kukaan tulisi välittää tässä asiassa oikeaa moraalia asiaan liittyen. Vai onko tästä nykyään hävettävää pitää kiinni..vai miten näitä voidaan tulkita?

        ""22 Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus. ""

        ""26 Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, 27 ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.""

        Onko Jumala väärässä ja mutuilee, kun kerroit vielä Raamatun tarjoavan sinulle " JOS" määritteen? Olisiko sinun syytä kertoa kantasi homouteen kaikkien edessä?

        Kannatan Raamatun opetusta aiheesta - vaikkakin vähän laajemmasta näkökulmasta kuin esität. Olen tällä palstalla aikanaan kantani esittänyt. Mutta nyt kirjoitin Ugandasta, enkä tältä istumalta ala enempää homoudesta kirjoittaa, kun olen koko aiheeseen ja siihen liittyvään hypeen kyllästynyt. En aio viettää jouluani homoutta pohtien. Sorry.

        Kai A - tällä kertaa kirjautumatta.


      • Yrittäisit edes
        Anneriitta kirjoitti:

        En ole homo enkä siis sen tähden ota kantaa nimimerkin Lue itse kannanottoon ja hänen poimimiinsa Vanhan testamentin raamatunpaikkoihin. Muistetaanpa vain Abrahamin veljenpoika, tämä hurskaana miehenä tunnettu Loot, joka makasi mm. molempien tyttäriensä kanssa, koska oli niin juovuksissa...että silleen? Mitäpä näistä sanotte? Hurskas mutta irstas!!! Jopa tänä pahana aikana tuollaista käytöstä pidetään todella sairaana ja onhan se myös rikollista toimintaa.

        Kun Raamattu kertoo asioista sellaisinaan kuin ne ovat - ei se tarkoita että kaikki mitä Raamatussa kerrotaan olisi Jumalan mieleen - vaan päin vastoin ihmisten tekemiset ovat ihmisten tekemisiä. Tässä juuri monet joilla ei harmaata aavistustakaan siitä mistä Raamatussa on oikeastaan kysymys sekoilevat. He luulevat että ihmiset olivat "hyviä" ja tekivät "aina oikein" koska heistä kerrotaan Raamatussa. Mutta se on aivan väärä luulo, Raamattu yksinkertaisesti kertoo asioista sellaisena kuin asiat olivat ja antaa ihmisella oikeat periaatteet (siis niille jotka asiat näkevät oikein eivätkä ainoastaan juokse omien luulojensa kanssa kirjaimen perässä).


    • Vaikea paikka?

      http://www.youtube.com/watch?v=Lmce5CYeaU0

      Mikä on SDA:n virallinen kanta?

      Tuomitseminen ei kai voi tulla kysymykseen, mutta ei myöskään homoseksualisuuden hyväksyminen luonnollisena asiana.. kai?

      alex

    • Kitokset asiallisesta vastauksesta joka oli juuri sellainen kuin ajattelinkin sen olevan - ja johon on helppo yhtyä. Ja joka toteaa että Raamatussa on ihmisille annettu selvät ohjeet siitä kuinka mikä on seksuaalisuuden tarkoitus ja että homoseksuaalisuus ei ole sitä. Mutta että kuitenkin on SDA:n ymmärrys se että Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä - heidän synneistään huolimatta - myös silloin jos heillä on eri syistä vaikeuksia oman seksuaalisuutensa kanssa tai jopa silloin kuin he ovat jotenkin eri syistä ajautuneet homoseksualisuuteen.

      Synti on elämän tuhoamista - toisin sanoen - elämän tuhoaminen on syntiä - jos jätämme hetkeksi kaiken tuomitsemisen .. ja vain toteamme että Jumala rakastaa kaikia syntisiä mutta ei se tarkoita että kaikki voisivat (huomaa VOISIVAT) saada iankaikkisen elämnän - koska siihen tarvitaan jotain sellaista jota ihmisellä ei ole.

      Siis jos ihminen valitsee itselleen tien joka ei voi viedä elämään - se ei sinänsä tarkoita että Jumala ei rakastaisi häntä - vaan vain että ihminen itse on valinnut "väärin".

      Alex

    • tämän huomion tein

      Tämä keskusteluketju osoittaa ainakin sen, että tämän palstan "kristityt" haluasivat tappaa homoseksuaalit.

      • :( syyttäjälle

        Olipa huomio - kas kun minä en sitä huomannut.
        Raamatun kopiointi ei ole sama asia kuin halu tappaa joku. Jo tuollainen syytös osoittaa että et joko osaa ajatella tai halua ajatella asiaa. oikein Kaikilla kristityillä on SAMA Raamattu ja kaikki kristityt lukevat sitä joten jos se olisi sen merkki että joku haluaa tappaa homoseksuaalisia niin silloinhan kaikki haluaisivat - mikä on aivan lapsellinen ajatus.

        Siis tajuat tai et ? niin höpö höpö..
        Bushmannikin vain puhuu puuta heinää noissa viesteissään, vahinko jos hän saa jonkun ihmisen uskomaan noihin juttuihinsa.

        http://www.adventist.org/information/official-statements/statements/article/go/0/same-sex-unions/

        Lue jos osaat .


      • tämän huomion tein
        :( syyttäjälle kirjoitti:

        Olipa huomio - kas kun minä en sitä huomannut.
        Raamatun kopiointi ei ole sama asia kuin halu tappaa joku. Jo tuollainen syytös osoittaa että et joko osaa ajatella tai halua ajatella asiaa. oikein Kaikilla kristityillä on SAMA Raamattu ja kaikki kristityt lukevat sitä joten jos se olisi sen merkki että joku haluaa tappaa homoseksuaalisia niin silloinhan kaikki haluaisivat - mikä on aivan lapsellinen ajatus.

        Siis tajuat tai et ? niin höpö höpö..
        Bushmannikin vain puhuu puuta heinää noissa viesteissään, vahinko jos hän saa jonkun ihmisen uskomaan noihin juttuihinsa.

        http://www.adventist.org/information/official-statements/statements/article/go/0/same-sex-unions/

        Lue jos osaat .

        Onneksi ainakin sivistyneissä länsimaissa verenhimoiset kristityt ovat katoavaa kansanperinnettä. Tilalle tulee humaaneja ja lähimmäisiään heidän sukupuolisesta suuntauksestaan riippumatta rakastavia ihmisiä. Maailma on siis menossa parempaan suuntaan. Kehitysmaissa vielä tapetaan kristinuskon varjolla ihmisiä, mutta onneksi ei enään meillä täällä pohjolassa.


    • Luotatko Bushmanniin

      Bushmanni kirjoitti SDA:sta valheen:
      On hienoa, että on olemassa yhteisöjä, jotka ottavat jo maallisessa elämässä jumalien roolin ja lagettavat kuolemantuomioita sekä kylvävät vihaa ihmisryhmiä kohtaan.

      Kysymys luotatko Bushmanniin?

      Minä en luota.

      • en luota.

        No, on niin sokeana ampunut itseään jalkaan monesti, ettei sen ontumisen jälkeen ole ottanut ihmistä vakavasti. Maailmaan mahtuu ääntä ja se hukkuukin vielä siihen, ettei siitä sen enempiä, sillä toteuttaahan hän sitä rienaajan käskyläisenä profetiaa, jossa Kristuksen nimeä pilkaten pilkaa, .. eihän isäntäänsä pilkkaa, sillä jos talo riitautuu sisältä se ei pysy pystyssä, silloin pilkataan toista.
        Näin pääsee pilkassaan sylkemään Kristusta silmille, valitettavasti.


      • Ontuu ontuu
        en luota. kirjoitti:

        No, on niin sokeana ampunut itseään jalkaan monesti, ettei sen ontumisen jälkeen ole ottanut ihmistä vakavasti. Maailmaan mahtuu ääntä ja se hukkuukin vielä siihen, ettei siitä sen enempiä, sillä toteuttaahan hän sitä rienaajan käskyläisenä profetiaa, jossa Kristuksen nimeä pilkaten pilkaa, .. eihän isäntäänsä pilkkaa, sillä jos talo riitautuu sisältä se ei pysy pystyssä, silloin pilkataan toista.
        Näin pääsee pilkassaan sylkemään Kristusta silmille, valitettavasti.

        Joo, on ampunut itseään monesti jo molempiin jalkoihin ja ontuu nyt molemmilla, niin ettei tyhmempi sitä heti edes huomaa että mies on kaatumaisillaan.


      • Guzzimies
        Ontuu ontuu kirjoitti:

        Joo, on ampunut itseään monesti jo molempiin jalkoihin ja ontuu nyt molemmilla, niin ettei tyhmempi sitä heti edes huomaa että mies on kaatumaisillaan.

        Ei Bushmanni ole kaatumassa vaan Adventtikirkko.Bushmanni kyselee teiltä adventeilta tylyjä kysymyksiä joihin ette valitettavasti pysty vastaamaan.

        Ei hyvältä näytä teidän kannalta.Älykato on suuri.


      • Bushmannin aika oli
        Guzzimies kirjoitti:

        Ei Bushmanni ole kaatumassa vaan Adventtikirkko.Bushmanni kyselee teiltä adventeilta tylyjä kysymyksiä joihin ette valitettavasti pysty vastaamaan.

        Ei hyvältä näytä teidän kannalta.Älykato on suuri.

        Bushmannin kirjoituksia ei enää kukaan järkevä ota tosissaan, Mies on parjannut adventisteja kohta 10 vuotta ja "ennustanut" Adventisteille loppua.- mutta ei adventtikirkko loppunut vaan on saanut lisää väkeä. Nykyään on maailmassa on jo yli 18 000 000 adventistia ja kyseessä ei ole ainoastaan kirkko vaan paljon muutakin toimintaa esim. ADRA ja sairaaloita,/ terveuskeskuksia m. m.

        Niin, että kyllä teillä pojat pitää olla ihan muuta kuin tuota lapsellista ihmisten parjaamista jolle jokainen tätä nykyä kohauttaa olkapäitään, Ainoa ajatus näitä teidän viestejänne lukiessa mikä tulee enää mieleen (haukotuksen lisäksi) on että ompa lapsellisia "miehiä".. .

        Ei SDA kirkko kaadu milläänm valheellisella parjaamalla, kasvaa vaan ensisestään.. luulis että on sen jo tajunnut kaikkien näiden vuosien aikana .. mutta ette taida tajuta :)) ..ainakin noista kirjoituksista päätellen ..

        Sinäkin olet menny Bushmannin "helppoon" ja laulat "puskajussi kuorossa" mitä käsketään laulamaan. että "Adventtikirkko kaatuu" la la laa


    • pulmunen

      löytyykö muusta järjestöstä, tai oppi suunnasta, niin paljon valheen/paskan puhujia, kuin adventisteista? Esimerkiksi "Pyh" ei juuri muuta sanottavaa löydäkkään "varastostaa", kuin jauhaa tuota samaa sontaa vuodesta toiseen, ja toiset matkivat jo perässä! mokomatkin totuuden pilkkaajat- henkisesti sairastuneet adventtilaiset!

      • veli#

        Rauhaa veli! Kai A ja Timo F on advareita ja sitten on varmaan muitakin
        mutta seassa tuntuu olevan myös provoja tätä samaa näky olevan vähän joka
        palstalla Suomi24 olipa sitten nämä hengelliset sivut tai vaikkapa matkailu sivut.
        Mutta eihän me täällä maanpäällä koskaan päästä siihen että meidän kaikki keskustelut olisivat asiallisia eikä toisten haukkumista valitettavasti. En halua puolustella niitä advareita jotka eivät osaa käyttäytyä ja niitähän on valitettavan paljon.

        Siunausta sinulle! toivoo yks advari veli.


      • #velille#
        veli# kirjoitti:

        Rauhaa veli! Kai A ja Timo F on advareita ja sitten on varmaan muitakin
        mutta seassa tuntuu olevan myös provoja tätä samaa näky olevan vähän joka
        palstalla Suomi24 olipa sitten nämä hengelliset sivut tai vaikkapa matkailu sivut.
        Mutta eihän me täällä maanpäällä koskaan päästä siihen että meidän kaikki keskustelut olisivat asiallisia eikä toisten haukkumista valitettavasti. En halua puolustella niitä advareita jotka eivät osaa käyttäytyä ja niitähän on valitettavan paljon.

        Siunausta sinulle! toivoo yks advari veli.

        >>>Mutta eihän me täällä maanpäällä koskaan päästä siihen että meidän kaikki keskustelut olisivat asiallisia eikä toisten haukkumista valitettavasti. En halua puolustella niitä advareita jotka eivät osaa käyttäytyä ja niitähän on valitettavan paljon.


      • #velille#
        #velille# kirjoitti:

        >>>Mutta eihän me täällä maanpäällä koskaan päästä siihen että meidän kaikki keskustelut olisivat asiallisia eikä toisten haukkumista valitettavasti. En halua puolustella niitä advareita jotka eivät osaa käyttäytyä ja niitähän on valitettavan paljon.

        Lisäys...

        En ole edellä kirjoittanut nimimerkki "pulmunen". Joskus on kirjoituksiani sekoitettu toisten kirjoittamisiin, joten korjaan nyt, ettei tule väärinkäsityksiä.

        Siunauksin kerettiläinen


      • Joo löytyy

        jos katsot vaikka peiliin.


      • Ravistelija
        veli# kirjoitti:

        Rauhaa veli! Kai A ja Timo F on advareita ja sitten on varmaan muitakin
        mutta seassa tuntuu olevan myös provoja tätä samaa näky olevan vähän joka
        palstalla Suomi24 olipa sitten nämä hengelliset sivut tai vaikkapa matkailu sivut.
        Mutta eihän me täällä maanpäällä koskaan päästä siihen että meidän kaikki keskustelut olisivat asiallisia eikä toisten haukkumista valitettavasti. En halua puolustella niitä advareita jotka eivät osaa käyttäytyä ja niitähän on valitettavan paljon.

        Siunausta sinulle! toivoo yks advari veli.

        Ei sinun tarvitsekaan ketään puolustella, näitä puskajusseja täytyy välillä aina yrittää ravistella, etteivät ihan juutu sinne omaan mutakuoppaansa.


      • ---------------
        #velille# kirjoitti:

        >>>Mutta eihän me täällä maanpäällä koskaan päästä siihen että meidän kaikki keskustelut olisivat asiallisia eikä toisten haukkumista valitettavasti. En halua puolustella niitä advareita jotka eivät osaa käyttäytyä ja niitähän on valitettavan paljon.

        Kerettiläinen.
        äällä toinen Kerettiläinen!!


    • Mitä sinä siis oikein yrität sanoa? Että uskot, että suomalaisetkin adventistit haluaisivat puhua ja tehdä noin, jos ajattelisivat yleisen mielipiteen olevan heidän puolellaan ja jos eivät joutuisi siitä vastaamaan lain edessä?

      • christus.victorille

        Anteeksi, mutta en oikein ymmärrä, mitä tarkoitat. Selittäisitkö hieman, mita ajat takaa.

        T: Kerettiläinen


      • Anti-yleinen

        Voi hyvä victor - kuka on yhä sellainen älykääpiö että juoksis "yleisen mielipiteen" mukaan ?? Ei ihme että teillä ei oikein sytytä !!
        Ai että pitäis jo alkaa uskomaan Jumalaankin "yleisen mielipiteen" mukaan. No voi voi ..


      • christus.victorille kirjoitti:

        Anteeksi, mutta en oikein ymmärrä, mitä tarkoitat. Selittäisitkö hieman, mita ajat takaa.

        T: Kerettiläinen

        Bushmanni selkeästi näytti vihjailevan yhtä jos toista adventisteista ja adventtikirkosta, joten kysyin, mitä kysyin, toivoen hänen sanovan täysin suoraan ja yksiselitteisesti, mitä adventisteista ajattelee tai ei ajattele.

        Henkilökohtainen mielipiteeni on, että noiden uutisissa mainittujen ugandalaisten puheet ja teot ovat kuvottavia eivätkä nähdäkseni mitenkään sopusoinnussa ainakaan rakkauden tai oikeudenmukaisuuden kanssa.

        Jos joku pitää homoutta luonnottamana, niin se on hänen oma asiansa ja hän saa toki tuoda mielipiteensä esiin samalla tavalla kuin kaikki muutkin, mutta ihmisten kaltoinkohtelemisessa tuollaisen asian vuoksi ei ole mitään hyvää eikä oikeudenmukaista. Jos heidän tarkoitus on "parantaa" yhteiskuntansa tuosta heidän mielestään epämieluisasta ilmiöstä, niin ovat kyllä valinneet sen vähiten kristillisenä pitämäni tavan sen toteuttamiseen. Mitä enemmän heidän sanansa, pelkonsa ja vihansa muuttuvat teoiksi sitä vähemmän heille jää mitään oikeutta puhua Jumalan armostakaan.


      • Anti-yleinen kirjoitti:

        Voi hyvä victor - kuka on yhä sellainen älykääpiö että juoksis "yleisen mielipiteen" mukaan ?? Ei ihme että teillä ei oikein sytytä !!
        Ai että pitäis jo alkaa uskomaan Jumalaankin "yleisen mielipiteen" mukaan. No voi voi ..

        ""Voi hyvä victor - kuka on yhä sellainen älykääpiö että juoksis "yleisen mielipiteen" mukaan ??""

        Jos et ole sattunut huomaamaan on maailma on täynnä ihmisiä, jotka pyrkivät korvaamaan oman itsenäisen ajattelun muilta kuulluilla huhuilla ja paskapuheella. Tulee tässä heti mieleen kaksi sanontaa. Oletettavasti Einsteinin letkautus siitä, hän ei ole varma maailmankaikkeuden äärettömyydestä, mutta ihmisten typeryyden äärettömyydestä kyllä. Pascal kuulemma oli kerran todennut, että terve järki lienee kaikista ihmisten ominaisuuksista laajimmalle hajautunut, kun kun se puutteesta niin harvoin valitetaan.

        ""Ei ihme että teillä ei oikein sytytä !!""

        Kenellä ei sytytä? Adventisteilla? Kristityillä? Minä en ole adventisti ja suurin osa kristityistä ei minua joukkoonsa kelpuuttaisi.

        ""Ai että pitäis jo alkaa uskomaan Jumalaankin "yleisen mielipiteen" mukaan""

        Kuka tässä nyt muka tuollaista on väittänyt? En ainakaan minä.


      • christus.victor kirjoitti:

        Bushmanni selkeästi näytti vihjailevan yhtä jos toista adventisteista ja adventtikirkosta, joten kysyin, mitä kysyin, toivoen hänen sanovan täysin suoraan ja yksiselitteisesti, mitä adventisteista ajattelee tai ei ajattele.

        Henkilökohtainen mielipiteeni on, että noiden uutisissa mainittujen ugandalaisten puheet ja teot ovat kuvottavia eivätkä nähdäkseni mitenkään sopusoinnussa ainakaan rakkauden tai oikeudenmukaisuuden kanssa.

        Jos joku pitää homoutta luonnottamana, niin se on hänen oma asiansa ja hän saa toki tuoda mielipiteensä esiin samalla tavalla kuin kaikki muutkin, mutta ihmisten kaltoinkohtelemisessa tuollaisen asian vuoksi ei ole mitään hyvää eikä oikeudenmukaista. Jos heidän tarkoitus on "parantaa" yhteiskuntansa tuosta heidän mielestään epämieluisasta ilmiöstä, niin ovat kyllä valinneet sen vähiten kristillisenä pitämäni tavan sen toteuttamiseen. Mitä enemmän heidän sanansa, pelkonsa ja vihansa muuttuvat teoiksi sitä vähemmän heille jää mitään oikeutta puhua Jumalan armostakaan.

        >>> Bushmanni selkeästi näytti vihjailevan yhtä jos toista adventisteista ja adventtikirkosta, joten kysyin, mitä kysyin, toivoen hänen sanovan täysin suoraan ja yksiselitteisesti, mitä adventisteista ajattelee tai ei ajattele. >>>

        Ahaa, ylempänä oleva kommenttisi oli siis minulle?

        Ole ystävällinnen ja lainaa aina edes pieni pätkä sen henkilön kirjoitusta, jolta haluat kommenttia, sillä hyvin pitkässä keskustelupuussa on hankalaa hahmottaa sitä, keneltä halutaan vastausta ja mihin viestiin halutaan vastausta.

        Kirjoitit näin:

        >>> Mitä sinä siis oikein yrität sanoa? Että uskot, että suomalaisetkin adventistit haluaisivat puhua ja tehdä noin, jos ajattelisivat yleisen mielipiteen olevan heidän puolellaan ja jos eivät joutuisi siitä vastaamaan lain edessä? >>>

        Vastaus on selkeä kyllä.

        Mitä itse luulisit sellaisessa uskonlahkossa ajateltavan väärällä tavalla käyttäytyvistä lähimmäisistä, jollaista esim adventtikirkko edustaa? Kyse on sellaisesta väärästä tavasta, jonka lahkon jumala tuomitsee selkeästi.

        Kyllä muistan vallan mainiosti veikeiden adventistiveljien kommentit vaikkapa homoseksuaaleista, eivätkä ne olleet kovin mairittelevia, vaan voisin hyvin kuvitella, että jos yhteiskuntamme olisi toisenlainen (siis ei-demokraattinen oikeusvaltio), olisi niitä puheista erittäin lyhyt matka henkilökohtaisiin heteroksikäännyttämistilaisuuksiin pimeällä kujalla.

        Tiukoilla uskonnollisilla säännöillä itsensä sairastuttanut henkilö on yleensä melkoinen pommi ja meillä sellaiset pommit pitää aisoissa vain yhteiskunnan paine, joka ei salli toisenlaisten tai toisenuskoisten pieksämistä ja takaisin Jumalan lakien mukaan elämiseen palauttamista.

        Nuo ei niin kovin demokraattiset yhteiskunnat osoittavat hyvin selkeästi sen, millaisia nämä hihhulit oikeasti ovat, kun yhteiskunnan paine ei ole heitä pitämässä kurissa, esimerkiksi estämässä heitä hakkaaamasta kaikkia heitä, jotka eivät elä kuten heidän heimojumalansa haluaisi kaikkien elävän.


      • christus.victorille
        christus.victor kirjoitti:

        Bushmanni selkeästi näytti vihjailevan yhtä jos toista adventisteista ja adventtikirkosta, joten kysyin, mitä kysyin, toivoen hänen sanovan täysin suoraan ja yksiselitteisesti, mitä adventisteista ajattelee tai ei ajattele.

        Henkilökohtainen mielipiteeni on, että noiden uutisissa mainittujen ugandalaisten puheet ja teot ovat kuvottavia eivätkä nähdäkseni mitenkään sopusoinnussa ainakaan rakkauden tai oikeudenmukaisuuden kanssa.

        Jos joku pitää homoutta luonnottamana, niin se on hänen oma asiansa ja hän saa toki tuoda mielipiteensä esiin samalla tavalla kuin kaikki muutkin, mutta ihmisten kaltoinkohtelemisessa tuollaisen asian vuoksi ei ole mitään hyvää eikä oikeudenmukaista. Jos heidän tarkoitus on "parantaa" yhteiskuntansa tuosta heidän mielestään epämieluisasta ilmiöstä, niin ovat kyllä valinneet sen vähiten kristillisenä pitämäni tavan sen toteuttamiseen. Mitä enemmän heidän sanansa, pelkonsa ja vihansa muuttuvat teoiksi sitä vähemmän heille jää mitään oikeutta puhua Jumalan armostakaan.

        Tuli pieni "oikosulku" ja luulin, että esitit kysymyksesi minulle, kun kirjoituksesi oli aikaisemmin heti omani jälkeen. Sorry, siksi ei sytyttänyt.

        T:kerettiläinen


      • Kerettiläinen2
        christus.victorille kirjoitti:

        Anteeksi, mutta en oikein ymmärrä, mitä tarkoitat. Selittäisitkö hieman, mita ajat takaa.

        T: Kerettiläinen

        Sitä, että olen kanssasi samaa mieltä näistä kysymyksistä, jotka koskevat adventismia ja sen perusteita "oppi" kysymyksiä; todella harhauttavaa, kuten ajatuksistasi ymmärsin?


      • bushmannille
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Bushmanni selkeästi näytti vihjailevan yhtä jos toista adventisteista ja adventtikirkosta, joten kysyin, mitä kysyin, toivoen hänen sanovan täysin suoraan ja yksiselitteisesti, mitä adventisteista ajattelee tai ei ajattele. >>>

        Ahaa, ylempänä oleva kommenttisi oli siis minulle?

        Ole ystävällinnen ja lainaa aina edes pieni pätkä sen henkilön kirjoitusta, jolta haluat kommenttia, sillä hyvin pitkässä keskustelupuussa on hankalaa hahmottaa sitä, keneltä halutaan vastausta ja mihin viestiin halutaan vastausta.

        Kirjoitit näin:

        >>> Mitä sinä siis oikein yrität sanoa? Että uskot, että suomalaisetkin adventistit haluaisivat puhua ja tehdä noin, jos ajattelisivat yleisen mielipiteen olevan heidän puolellaan ja jos eivät joutuisi siitä vastaamaan lain edessä? >>>

        Vastaus on selkeä kyllä.

        Mitä itse luulisit sellaisessa uskonlahkossa ajateltavan väärällä tavalla käyttäytyvistä lähimmäisistä, jollaista esim adventtikirkko edustaa? Kyse on sellaisesta väärästä tavasta, jonka lahkon jumala tuomitsee selkeästi.

        Kyllä muistan vallan mainiosti veikeiden adventistiveljien kommentit vaikkapa homoseksuaaleista, eivätkä ne olleet kovin mairittelevia, vaan voisin hyvin kuvitella, että jos yhteiskuntamme olisi toisenlainen (siis ei-demokraattinen oikeusvaltio), olisi niitä puheista erittäin lyhyt matka henkilökohtaisiin heteroksikäännyttämistilaisuuksiin pimeällä kujalla.

        Tiukoilla uskonnollisilla säännöillä itsensä sairastuttanut henkilö on yleensä melkoinen pommi ja meillä sellaiset pommit pitää aisoissa vain yhteiskunnan paine, joka ei salli toisenlaisten tai toisenuskoisten pieksämistä ja takaisin Jumalan lakien mukaan elämiseen palauttamista.

        Nuo ei niin kovin demokraattiset yhteiskunnat osoittavat hyvin selkeästi sen, millaisia nämä hihhulit oikeasti ovat, kun yhteiskunnan paine ei ole heitä pitämässä kurissa, esimerkiksi estämässä heitä hakkaaamasta kaikkia heitä, jotka eivät elä kuten heidän heimojumalansa haluaisi kaikkien elävän.

        >>>Kyllä muistan vallan mainiosti veikeiden adventistiveljien kommentit vaikkapa homoseksuaaleista, eivätkä ne olleet kovin mairittelevia, vaan voisin hyvin kuvitella, että jos yhteiskuntamme olisi toisenlainen (siis ei-demokraattinen oikeusvaltio), olisi niitä puheista erittäin lyhyt matka henkilökohtaisiin heteroksikäännyttämistilaisuuksiin pimeällä kujalla.


      • bushmannille kirjoitti:

        >>>Kyllä muistan vallan mainiosti veikeiden adventistiveljien kommentit vaikkapa homoseksuaaleista, eivätkä ne olleet kovin mairittelevia, vaan voisin hyvin kuvitella, että jos yhteiskuntamme olisi toisenlainen (siis ei-demokraattinen oikeusvaltio), olisi niitä puheista erittäin lyhyt matka henkilökohtaisiin heteroksikäännyttämistilaisuuksiin pimeällä kujalla.

        >>> Olen entinen adventisti, mutta siltikään en usko, että kuvitelmasi pitää paikkansa. Ihmiset ovat yksilöitä ja joka joukossa ja ryhmässä on ihmisiä joka lähtöön, enkä usko, että kaikki tai useimmatkaan adventistit voisivat ryhtyä väkivallantekoihin uskonsa nimissä. Päin vastoin uskon, että silloin suuri osa jättäisi kirkon. >>>

        Tämä riippuu lähes täysin ympäröivästä yhteiskunnasta ja sen moraalikoodista, niin raadollista kuin se onkin. Me elämme länsimaisessa oikeusvaltiossa, niin se tekee hyvin vaikeaksi toteuttaa jumalansa toiveita. Afrikassa kaikki on toisin ja monessa muussa maassa, jossa yhteiskunnan hyväksymä käyttäytymismalli ei estä ihmisiä toimimasta siten, kuten raamattu neuvoo toimimaan vaikkapa homoseksuaalien kohdalla.

        Kuten Kai_A:lle ylempänä hetki sitten kirjoitin, niin mikä mahtaa olla näiden kahden mainitun herran asema tällä hetkellä adventtikirkon hierarkiassa?

        Yllätys yllätys, he ovat edelleen tehtävissään, eli heidän annetaan olla ja toimia, sekä antaa lausuntoja, koska heidän yhteiskuntansa hyväksyy heidän toimensa sekä ajatuksensa, vaikka sinä et täällä niitä hyväksy, tai ehkä hieman liberaali amerikkainen adventisti ei niitä hyväksyisi.

        Adventtikirkko saattaa jossain sivulauseessa tuomita heidän sanomisiaan, mutta kuitenkin herrat pidetään palkkalistoilla ja palkka juoksee edelleen.

        Mitä se kertoo sinulle siitä, mitä lahkossa todella ajatellaan?

        >>> En minäkään pidä homoutta terveenä ilmiönä, mutta en silti alkaisi vainoamaan tai pahoinpitelemään ketään sen vuoksi, koska sehän on täysin epäkristillistä ja olisi aivan vastenmielistä jo ajatuksenakin. >>>

        Jos sinä olisit elänyt koko elämäsi jossain muussa kuin länsimaisessa demokratiassa, oikeusvaltiossa, niin sinä saattaisit ajatella juuri kuten adventistit ajattelevat Afrikassa toisista lähimmäisistään.


      • kerettiläinen
        Kerettiläinen2 kirjoitti:

        Sitä, että olen kanssasi samaa mieltä näistä kysymyksistä, jotka koskevat adventismia ja sen perusteita "oppi" kysymyksiä; todella harhauttavaa, kuten ajatuksistasi ymmärsin?

        Kerettiläinen2:lle

        Minä kutsun itseäni kerettiläiseksi sen vuoksi, että pidän kaikkia virallisia uskonsuuntia Babylonina, koska ne ovat jakaantuneet Raamatun vastaisesti eri lahkoihin ja eriseuroihin 1Kor.1:13; 3:3-7; Gal.5:19-21.

        Jumalan seurakunta ei ole mikään organisaatio, vaan kirkkolaitos on Baabelista tullut väärä istutus, ja se on hajottanut kristikunnan toisiaan vastaan taisteleviksi eriseuroiksi ja lahkoiksi, joista jokainen väittää olevansa se ainoa oikea. Näiden eriseurojen tarkoitus on vain itsensä korottaminen - ei Kristuksen - ja keskinäisillä oppikiistoillaan ne vain häpäisevät Jumalaa ja karkottavat mahdolliset todelliset uskosta kiinnostuneet ihmiset pois, koska ihmiset kuvittelevat tätä Babylonin väärennöstä Raamatun seurakunnaksi, vaikka kirkkolaitos on tosiasiassa antikristillinen laitos. Jos tämä tuntuu jostakin käsittämättömältä väitteeltä, niin alkaa vaan miettimään kirkkohistoriaa ja sen hedelmiä, miten kristittyjä ja toisinajattelijoita tapettiin oikeaoppisen kirkkolaitoksen nimissä, jonka "ulkopuolella ei ole pelastusta".

        Seuraavan kerran kun kuljet kirkon ohi, niin katselepa hetken aikaa sitä ja mieti, edustaako se todellakin Raamatun seurakuntaa? Itse asun pienessä kunnassa ja aina koiraa ulkoiluttaessa, kun kuljen kolkon, pimeän, kylmän ja tyhjän kirkon ohitse, tulen murheelliseksi ja mietin, että miten ihmeessä meidät kristityt on saatu huijattua uskomaan, että tuo laitoskuvatus on Jumalan seurakunta, jossa suurin osa on pelkkiä nimikristittyjä tai täysin uskonnottomia. Pieni aktiivinen joukko kristittyjä hyysää sitten omaa Babyloniaan, niin kuin isoa ahnetta käenpoikasta, ja puolustaa henkeen ja vereen sitä, eikä näe, että se on todellisuudessa Jumalaa vastustava Babylon, jota he palvelevat ja kumartavat. Todella surullista.

        Kerettiläinen nimitys siis sen vuoksi, että tuo Babylonin kirkkolaitos nimitti kerettiläiseksi niitä todellisia kristittyjä, jotka eivät suostuneet liittymään siihen ja joita se tappoi kristinuskon nimissä. Näin varmaan voi tapahtua tulevaisuudessakin, jos kristityt ottaisivat tosissaan kehoituksen lähteä siitä ulos ja sen olemassaolo olisi uhattuna. Jeesus kuitenkin sanoi, että "kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö Hän uskoa maan päältä", joten kovin moni ei varmaankaan tätä kehoitusta tule noudattamaan.


      • bushmannille
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Olen entinen adventisti, mutta siltikään en usko, että kuvitelmasi pitää paikkansa. Ihmiset ovat yksilöitä ja joka joukossa ja ryhmässä on ihmisiä joka lähtöön, enkä usko, että kaikki tai useimmatkaan adventistit voisivat ryhtyä väkivallantekoihin uskonsa nimissä. Päin vastoin uskon, että silloin suuri osa jättäisi kirkon. >>>

        Tämä riippuu lähes täysin ympäröivästä yhteiskunnasta ja sen moraalikoodista, niin raadollista kuin se onkin. Me elämme länsimaisessa oikeusvaltiossa, niin se tekee hyvin vaikeaksi toteuttaa jumalansa toiveita. Afrikassa kaikki on toisin ja monessa muussa maassa, jossa yhteiskunnan hyväksymä käyttäytymismalli ei estä ihmisiä toimimasta siten, kuten raamattu neuvoo toimimaan vaikkapa homoseksuaalien kohdalla.

        Kuten Kai_A:lle ylempänä hetki sitten kirjoitin, niin mikä mahtaa olla näiden kahden mainitun herran asema tällä hetkellä adventtikirkon hierarkiassa?

        Yllätys yllätys, he ovat edelleen tehtävissään, eli heidän annetaan olla ja toimia, sekä antaa lausuntoja, koska heidän yhteiskuntansa hyväksyy heidän toimensa sekä ajatuksensa, vaikka sinä et täällä niitä hyväksy, tai ehkä hieman liberaali amerikkainen adventisti ei niitä hyväksyisi.

        Adventtikirkko saattaa jossain sivulauseessa tuomita heidän sanomisiaan, mutta kuitenkin herrat pidetään palkkalistoilla ja palkka juoksee edelleen.

        Mitä se kertoo sinulle siitä, mitä lahkossa todella ajatellaan?

        >>> En minäkään pidä homoutta terveenä ilmiönä, mutta en silti alkaisi vainoamaan tai pahoinpitelemään ketään sen vuoksi, koska sehän on täysin epäkristillistä ja olisi aivan vastenmielistä jo ajatuksenakin. >>>

        Jos sinä olisit elänyt koko elämäsi jossain muussa kuin länsimaisessa demokratiassa, oikeusvaltiossa, niin sinä saattaisit ajatella juuri kuten adventistit ajattelevat Afrikassa toisista lähimmäisistään.

        >>>Tämä riippuu lähes täysin ympäröivästä yhteiskunnasta ja sen moraalikoodista, niin raadollista kuin se onkin. Me elämme länsimaisessa oikeusvaltiossa, niin se tekee hyvin vaikeaksi toteuttaa jumalansa toiveita.

        Jos sinä olisit elänyt koko elämäsi jossain muussa kuin länsimaisessa demokratiassa, oikeusvaltiossa, niin sinä saattaisit ajatella juuri kuten adventistit ajattelevat Afrikassa toisista lähimmäisistään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1517
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      876
    3. 38
      874
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      58
      809
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      809
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      782
    7. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      735
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      719
    9. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      44
      688
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      672
    Aihe