Asiantuntevaako….?

Exmoro

Olen tässä mielenkiinnon vuoksi lukenut joitain keskusteluja. Niissä on muutamat kirjoittajat koittaneet "selventää" näitä meditaatioon ja sen avulla saavutettaviin tietoisuuksiin liittyneitä käsitteitä. Kovasti on sellaista epämääräistä selittelyä, joissa käytetään mystisten asioiden selittämiseen mystisiä käsitteitä. Teen nyt kysymyksen, johon toivon näiden asiantuntijoiden vastaavan:

- oletko oikeasti saavuttanut sellaisia tietoisuuden tasoja joista kirjoittelet?

Asia on nimittäin niin, että ainakin tuolla "kristillisissä" piireissä on aina ollut sallittua valehtelu herran työn eteenpäin viemiseksi. Lisäksi monet ihmiset haluavat uskoa johonkin, joten aloittavat itsesuggestion, joka johtaa jossain vaiheessa uskomiseen. Itsekin olen tähän aikoinani syyllistynyt.

Teen toisen kysymyksen:

- jos vastasit että olet kokenut noita kertomiasi toisen tajunnan tiloja, niin oletko varma ettet vain olisi halunnut kokea niitä, mutta kokemusta ei ole tullut ja haluat vain pönkittää omaa egoasi (jonka haluat tappaa) ymmärtämällä ja opettamalla tuntemattomia ja mystisiä käsitteitä?

Älä välitä jos tuo edellinen vihlaisee jossain sydämen ja vatsam välimaastossa… sattuu sitä paremmissakin piireissä.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sarcissos

      Kokemukset, joita kutsumme uskonnollisiksi (tai mystisiksi) voivat olla illuusion tai itsepetoksen tulosta, joten meidän kannattaisi selvittää itsessämme miten ne syntyvät. Jos ihminen kokee ristiriitoja, kärsimystä, hänen mielensä luonnollisesti etsii niihin ratkaisua, lohtua tai selitystä. Mieli luo silloin illuusion kokemuksesta tai toisesta todellisuudesta, paetakseen tätä todellisuutta tai paetakseen pelkoa, sekavuutta ja kärsimystä siihen illuusioon. Jos illuusio toimii, sitä voidaan kuvata syvän rauhan, yhteenkuuluvuuden kokemuksena tai jollain muulla "mystisellä" kuvauksella. Koska se vastaa sitä kokemusta, minkä mieli on itselleen luonut päämääräksi. Ja se täyttää ainakin pinnallisesti silloin tavoitteen, miksi se alunperin luotiin.

      Jos taas halumme todella ymmärtää ja vapauttaa itsemme kärsimyksestä ja sen syistä, meidän ei tulisi etsiä ratkaisua jostain tietystä kokemuksesta tai tunteesta -vaan ymmärtämällä itseämme ja kenties sitä kautta koko elämää. Jos mieli etsii pakokeinoa todellisuudesta, siis nykyisestä kärsimyksestä, se turvautuu aina johonkin vanhaan, johonkin auktoriteettiin, joka kertoo millaisen sen kokemuksen tulisi olla. Tai niiden pohjalta rakentamaansa omaan kuvitelmaansa siitä, millaisen se haluaisi kyseisen tilan olevan.

      Ja koska useimmat meistä kärsivät tavalla tai toisella, ja useimmilla meistä on jonkinlaisia hengellisiä tai mystisiä kokemuksia, ja jonkinlaisia selityksiä miksi olemme täällä ja millainen maailma on. Jotta tietäisimme mikä niistä on illuusiota ja mikä ei, meidän täytyisi ensin selvittää itsellemme, mitä me etsimme ja miksi. Jos etsimme jotain tiettyä kokemusta, korkeampaa tietoisuutta tai jumaluutta siksi, että etsimme jotain parempaa tai haluamme vapautua tästä todellisuudesta tai saada toivoa ja lohdutusta, niin silloin etsimme aina illuusiota ja useimmat löytävät sen illuusion jostain. Ja illuusiosta syntyy uskomus, vakuuttelu itselleen että tämä on totta ja tässä on "täydellinen totuus". Mielen täytyy yhä uudelleen vakuuttaa itsensä ja muut kyetäkseen jatkamaan illuusiota.

      Illuusio kenties helpottaa kärsimystä tarjoamalla pakotien, mutta se tuskin poistaa koskaan kärsimystä. Ehkä päinvastoin, jokainen uskomus luo uuden pelon ja ahdistuksen, hyvin hienovaraisen tosin, mielen taustalle. Entä jos uskomus ei sittenkään ole totta? Kenties siksi uskomuksia täytyy puolustaa kiivaasti, olla eri mieltä, väitellä ja saada muut ymmärtämään "minun totuuteni" vaikka lopulta väkivalloin.

      Jätän huomioimatta piilomotiivisi kysymyksillesi, mutta jos erotetaan uskomus ja todellisuus toisistaan, niin voin rehellisesti sanoa, että mediaatio on syvästi muuttanut tapaani olla itseni ja maailman kanssa. Matkalla on tapahtunut myös "mystisiä" kokemuksia, joita kai voisi kutsua toisiksi tietoisuuden tasoiksi. Itselleni ne eivät merkitse kauheasti, pidän niitä vain merkkeinä että matkan aikana tapahtui jokin muutos. Ne eivät minulle todista mitään toisista ulottuvuuksista tai kokemisen tiloista. Enemmän itselleni todistaa tämä hetki, että koen ja kykenen tuntemaan syvemmin kuin aiemmin. Ja myös, että ainakin joskus kykenen ajattelemaan asioita vapaasti ilman ennakkoluuloja ja uskomuksia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3309
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      558
      3117
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2563
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2032
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1842
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      10
      1702
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      121
      1383
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1241
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    Aihe