Kenneth E. Hagin

ei menestystä

Hei.. Tietääkö kukaan kertoa tästä otsikossa mainitussa saarnaajasta ja kirjailijasta? Luin tässä juuri hänen kirjansa( Vuoria siirtävä usko) Katsoin hänestä kertovaa tietoa googlesta ja siellä mainittiin mm. että hän olisi menestysteologian julistaja. Onko muilla asiasta näkemystä ja varsinkin tietoa. Kertokaahan Kiitos.

17

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tavallinen kristitty

      Aivan, menestysteologi on. Parasta pysyä erossa. Kärsimyskin ja sairaus kuuluu elämään eikä varallisuutta kannata tavoitella. Oppi on väärä, tulet pettymään. Itse kannatan perinteistä kristillisyyttä.

    • tottayes

      Totta kai - kunnon menetysteologiaa eikä mitään menestysteologiaa

    • Tässä tietoo

      On menestysteologian opettaja ja harhaoppinen! Vältä kaikkea häneen liittyvää!

    • hiutaleinen 777

      Eihän menestyskään mikään kirosana ole, jos sitä käyttää Jumalan tahtomalla tavalla
      koko yhteisön hyväksi.
      Tunnen useita ihmisiä, jotka ovat sen tehneet ja olleet isoksi siunaukseksi muille.
      He saattavat osin/kokonaan mahdollistaa hengellisen työn tekijän kentällä olon tai myös auttaa merkittävästi esim. seurakuntaa remontoitaessa.
      Raha on vain väline, ei siinä itsessään ole miinus- tai plusmerkkiä. Ratkaisevaa on se, miten sen hankkii (rehellisesti, toisia polkematta) ja miten sen käyttää (siunaukseksi perheelle ja koko yhteisölle).
      Eri asia sitten on, jos saarnaajan koko puhe keskittyy rahasta tai pelkästä ihmisten terveydestä puhumiseen ja sen korostamiseen, niin että Jumala ei ole enää ykkönen. Tämä vaara menestysteologeilla on, mutta toisaalta uskon, että
      Jumala haluaa johtaa kansaansa hieman enemmän siunauksen suuntaan.
      niin että meillä olisi antaa ihmisille, niin seurakunnalle, lähimmäisille kuin nälkää näkevälle maailmallekin. Haginilla ja muilla menestysteologeilla voi olla hyviä ajatuksia pohdittavaksi, mutta Jumala on Jumala ja Raamattu on Raamattu.
      Keskipistettä heidän opistaan ei kannata tehdä.
      Olisiko se Jumalan haluama keskitie jossakin siellä Kärsi ja kituuta-opin ja
      Minulle kaikki maailman rikkaudet ja valta -opin puolivälissä. Joka tapauksessa
      siinä kohden, missä Jumala on suuri ja hän saa ohjata elämäämme.
      Itse olen suuriperheisenä elänyt enemmän tuolla kärsi ja kituuta -puolella, mutta
      kyllä Jumala on monta kertaa parantanut minut vaikeistakin sairauksista yliluonnollisesti yllyttänyt uskomaan häneen enemmän. Hän on hyvä taivaallinen Isä, joka haluaa siunata omiaan niin parantumisella kuin
      määräosalla leipää niin meille kuin muillekin annettavaksi.

      • Hikutaleinen 777

        Kannanotossani tarkoitin ihan tavallisissa oloissa eläviä kristittyjä, joille Jumala tosiaan haluaa antaa jokapäiväisen elämisen ehdot riittävästi myös tarvitseville lähimmäisille jaettavaksi.
        Elämme kaukana siitä maailmasta, jossa esim. Kiinan kristityt tai muslimimaissa kristityt elävät, jossa tosiaan kysytään, mikä on uskosi hinta? Luovutko kaikesta, jotta Jumalan sana menee eteenpäin? Silloin fokus on niin vahvasti Jumalassa, että teologiat jäävät toisarvoisiksi. Silti Jumala auttaa heitäkin päivä päivältä eteenpäin. Luonnollisesti ja yliluonnollisesti.


    • Plagioija vain

      Kopioinut laajasti kirjoihinsa "Jumalalta suoraan ilmestyksenä saamiansa" oppeja E W Kenyonilta.

    • Variksenmarja

      Kuuluu sarjaan "Toronton veijarit". Löysin hänen kirjan "Tuore voitelu" hyllystäni, tosin en ole lukenut sitä mutta selailin sitä. Siinä hän kirjoittaa olleensa Herran työssä yli 50v. Ehkä on kirjoitanut sen ennen kuin on saanut "Toronton siunauksen", kirjan teksti vaikuttaa olevan ok. Mutta meni halu lukea kirja kun olin katsonut youtubesta pätkiä nauruherätyksen ajoilta, jossa hänellä oli oikein hauskaa. Itkettävää ja surettavaa.

    • iktisjake
    • DoctorT

      LUE PAAVO HILTUSEN KIRJA; Superuskovat (1985?), niin tiedät enemmän!

    • näkevä vai sokea

      Katsoin youtubesta joskus haginin kokous videoita, siellä hän kulki yleisön edessä pysähtyen aina jonkun kohdalle ja tuijottaen tätä hohotti mikrofoniin ja katsoi oliko vaikutusta. Vaikutus oli että jonkiin ajan päästä ihmiset alkoivat nauraa holtittomasti valuen tuoleilta lattialle miehet ja naiset sekaisin. Toisessa kokouksessa jossa oli haginin kumppaneita puhumassa, saarnasta ei tullut oikein mitään koska puhujan piti vähän väliä alkaa nauramaan ja sitten hänen vieressään oleva nainen alkoi kiekua kuin kukko. Eräässä kokouksessa yksi mies konttasi lattialla ja haukkui kuin koira ja toinen talutti häntä hihnassa. Hänen kaulassaan oli siis oikeasti panta kuin koiralla. Että sellaista kokousmenoa.

    • Usko vaan

      Mitä mieltä itse olit kirjasta vuoria siirtävä usko?

      Ehkä monen kannattaisi enemmän keskittyä siirtelemään uskon kautta niitä vuoria, sen sijaan, että parjaavat niitä jotka tekevät jotain.

      Mk.11:23 Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: 'Kohoa ja heittäydy mereen', eikä epäilisi sydämessään, vaan uskoisi sen tapahtuvan, minkä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi.

      Usko vaikuttaa rakkauden kautta.

    • tämän kokenut

      haginin konseptissa oikea rukousmetodi ja usko takaa parantumisen ja menestyksen. "Kaiken mitä rukoilette uskokaa saaneenne niin se tulee teille" eli sun tulee rukoilla esim sokeritautisi paranemista ja kun olet rukoillut alat pitää totena että olet parantunut tunnustaen sitä suullasi, pidät paranemista totena vaikka ruumiisi todistaisi muuta. Kun aikasi näin toteutat uskoasi, paraneminen tapahtuu.

      Itse aikanaan yritin soveltaa nuorena vastauskoontulleena tätä haginismia, mutta en sitten parantunut ruumiillisesta vammastani. Seurauksena oli uskonelämäni horjuminen ja ahdistus siitä etten ehkä olekaan oikea uskova kun minulla se ei toiminut.

      Menestysteologia tässä muodossa on vaarallinen harhaoppi. Oikea Kristus lohduttaa sairasta, ei vie toivoa eikä sammuta suitsevaa liekkiä uskonkynttilästä!

    • huijari oli

      Hagin ei edes itse keksinyt oppejaan vaan plagio suunnilleen kaiken E W Kenyonilta.

    • mennarion

      Kierrä kaukaa jos mielenterveytesi on sinulle kallis! Ei enää herkkäuskoisia ja tietämättömiä manipuloinnin uhreja,kiitos! Läheltä seurannut ja suossa elänyt olen itse ja haginin opit ovat muuhun kuin Jumalaan perustuvia.

    • veerju

      Luettuani kaikki Haginin suomenkieliset kirjat, voin sanoa että hän opettaa erittäin hyvin ja Raamattuun pitäytyvästi. Itsekin aikanaan hylkäsin hänen kirjat koska olin kuullut, että hän on harhaoppinen. Nyt huomaan että monet perustavat arvionsa siihen mitä ovat kuulleet muiden sanovan hänestä, tämä ei ole oikein. Voin sanoa, että vain harvalla opettajalla yhdistyy erittäin tarkka Raamattuun pitäytyminen ja Pyhän Hengen voimassa palveleminen. Kennet Hagin on yksi heistä.

      • KuinkasKävikään

        Haginin harhaopeilla se Tiainenkin ratsasti...


    • OLINLOPPUUNPALANUT

      Olin "loppuun palanut" kunnes sain joitakin Haginin kirjoja käsiini. Sain valtavasti uutta intoa ja puhtia noista kirjoista. Kiitos Herralle - se on kestänyt jo yli 30 vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe