Juutalaiseksi kääntyminen Suomessa tänä päivänä

Gijjur

Onnistuuko? Onko kuinka hankalaa? Kokemuksia ja asiallista tietoa olisi kiva saada, juutalaisen seurakunnan sivulla ei ole juurikaan tietoa eikä tiedon lähteitä. Helpottaako kääntymisprosessia yhtään se, että on suvussa juutalaisia juuria? Tiedän toki, mitä äidin juutalaisuus merkitsee. Mutta jos esim äiti on isän puolelta juutalaista sukua tms
Netissä on amerikkalaisen rabbin sivusto kääntymistä haluaville,ja hänellä on positiivinen asenne kääntyjiä kohtaan. Mutta hän vaikuttaa Floridassa..
Annetaanko Suomessa nykyään opetusta?
Toivoisin keskustelua tästä aiheesta.

39

5110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+18

      Juutalaisuus on vakava asia, ei mikään leikkiuskonto.

      Käsittääkseni se vaatii täydellistä muutosta, kuin uudestisyntymistä.

      • Anonyymi

        Ei se niin vakavaa ole.Ainahan voi perustaa yhdistyksen esim. "vapaajuutalaiset" ja harjoittaa juutalaisuutta kuten parhaaksi katsoo.


    • jdf

      Jos olet vakavissasi,ota yhteyttä Helsingin juutalaiseen seurakuntaan. Sieltä saat asiaa koskien kaiken tarvitsemasi infon. Piste.

    • gijjur

      Ai "piste", eli asiasta ei saa kysellä eikä keskustella?
      Kuinka nimimerkki 'jdf' siitä päättää?
      Tämä oli keskustelunavaus eikä infopisteessä käynti..

      • jdf

        Sanoinko mahdollisesti,etteikö asiasta saisi kysellä,eikä tiedustella? Mielestäni en todellakaan.


    • sari mkk

      Suomessa on hankalaa kääntyä mutta ei se ole mahdotonta.Kaukaiset juutalaisjuuret eivät auta asiaa muttei toki siitä haittaakaan ole. Juutalaisjuuret eivät ole se pääasia vaan uskonnon ohjeet, ideat täytyy hyväksyä ensin.Kokelaan kuuluu olla vilpitön.
      Amerikkalaisen rabbin opetukset ovat jonkinlainen alku opiskeluun joka kestää koko elämän.Näillä Amerikan opetuksilla ei ole käyttöä Suomen synagogapalveluksissa.
      Ne ja heprean käyttö pitää opetella erikseen.

      • Anonyymi

        Jeesuksen kuolemantuomion antoi roomalainen ja ristiinnaulitsemisen suorittivat Rooman sotilaat.


      • Roomalaiset siksi että juutalaisilla ei Rooman valtakunnassa ollut oikeutta antaa kuolemantuomiota, siksi roomalainen Pontius Pilatus.


      • jeesus oli itse juutalainen. (jos sun mielestä juutalaisia voi syyttää jeesuksen naulitsemisesta, niin kaihan sitten valkosia voi syyttää orjuudesta?)


      • Anonyymi

        En tiedä, onko Laura Huhtasaari kääntynyt juutalaiseksi, mutta ainakin hän noudattaa juutalaista kosher-ruokavaliota.

        Ehkäpä hän tietäisi, miten voi kääntyä juutalaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä, onko Laura Huhtasaari kääntynyt juutalaiseksi, mutta ainakin hän noudattaa juutalaista kosher-ruokavaliota.

        Ehkäpä hän tietäisi, miten voi kääntyä juutalaiseksi.

        Adventisteistahan Laura kyllä eronnut, josko on nyt testaamassa juutalaisuutta uudeksi uskonnolliseksi kodikseen kun kokeilee parasta aikaa, kestääkö vatsa kosher-ruokavaliota.


    • Gijjur

      Minä puhun jo hepreaa ja olen juutalaista uskontoa opiskellut.Vietän sapattia, enemmän kyllä reformijuutalaiseen tapaan mutta kuitenkin. Useimmat suomenjuutalaiset eivät vietä sapattia eivätkä noudata ruokasäädöksiä lainkaan.
      Haluaisin sinetin tälle, etten jäisi melkein-juutalaiseksi.
      Mietin vain, pääsenkö edes rabbin puheille.
      Ystäväni yritti sitä joitain vuosia sitten (ennen rabbi Livsonia) ja hänelle annettiin kansliasta väärä numero ja väärä osoite - ilmeisesti tahallaan.
      Se oli minusta aika ikävä tapa sanoa, ettei ole tervetullut.

      • sari mkk

        Saanko kysyä missä olet opiskellut hepreaa ja uskontoa?

        ---Ystäväni yritti sitä joitain vuosia sitten (ennen rabbi Livsonia) ja hänelle annettiin kansliasta väärä numero ja väärä osoite - ilmeisesti tahallaan.
        Se oli minusta aika ikävä tapa sanoa, ettei ole tervetullut. ---
        Tradito on kieltää muistaakseni kaksi tai kolme kertaa mahdollisten käännynnäisten yhetydenotot.Jonkinlainen testi
        Mikä ryhmä teillä on kun yritätte juutalaisten puheille? onko teitä useita?
        Oletko muuten luopunut vanhasta uskonnostasi esim.kristinuskosta?


      • 7+7

        Entäpä mitkä olivat odotuksesi asian suhteen? Oletko edellä myöskin antanut oikeaa tietoa saamastasi "kohtelusta" jsrk-n taholta?

        Herää varsin perustellusti kysymys,mitkä ovatkaan oikeasti tarkoitusperäsi esittämässäsi asiassa.

        Ehkäpä voit valaista tarkemmin kuvaamaasi ceissiä (väittämäsi mukaan),se näet ei a) vaikuta todelta,eikä b) faktuaalisesti edistä oletettuja pyrkimyksiäsi millään tavoin.

        Joten?


    • Gijjur

      Ei ole mitään "juutalaisten puheille pyrkivää ryhmää" (mistä moinen johtopäätös??), enkä kerro henkilökohtaisia asioita tässä yhteydessä, tietenkään!
      Ystäväni meni naimisiin juutalaisen kanssa, ja kääntyi lopulta USA:ssa reformijuutalaisuuteen. Suomessa asia ei edennyt.

      Itselläni on kyse uskonnollisesta vakaumuksesta, eikä kukaan kai ole niin hullu, että lähtisi kääntymään juutalaiseksi, jos on jokin muu vakaumus jo olemassa.
      Kristinuskoa ei voi juutalaisuuteen yhdistää, vaikka jotkut niin luulevat.

      • Anonyymi
        UUSI

        Messiaaniset on kristittyjä juutalaisia


    • aito israelson

      Onnistuu jos kääntyy vakaumuksesta. Suvun juurilla ei ole merkitystä, ihan sama onko kääntymistä haluavalla suvussaan eskimojuuria vai juutalaisia, vain oma vakaumus ratkaisee. Äidin isä ei tee äidistä juutalaista eikä kääntymisessä mitään merkitse, juutalaisuus menee äiti -äidin äiti - linjaa, siis naislinjaa koko ajan .

      Opetusta annetaan, mutta siitä tiedot antaa kanslia, koska juutalaisuus ei ole käännytystä tekevä uskonto, niin kääntymisopetusta tms ei erikseen seurakunnan sivuilla mainita .
      Jos täällä sattuu olemaan kuulolla joku kääntynyt tai sellaiseksi juuri opiskeleva, hän voisi halutessaan antaa lisää tietoja opiskelun sisällöstä, muutoin kääntymisestä kiinnostunut joutuu kyselemään juuri kanslialta jonka henkilöstö ei päätä kuka saa kääntyä kuka ei, vaan voi vain ohjata asiasta kiinnostuneen eteenpäin.

      • gijjur

        Kiitos sinulle asiallisesta vastauksesta. Olen todellakin asunut Israelissa vuoden ja puhun hepreaa kohtalaisesti ja osaan lukea rukouksia ja Tooran tekstejä.
        Israelissa jo halusin kääntyä, mutta en saanut siloin paikkaa käännynnäiskoulutukseen. Sanovat, että tuo Suomesta paperi, joka todistaa, että suvussasi on juutalainen, niin paikka järjestyy helpommin. Sanoivat nimenomaan, että kaukainen sukulainen on vain plussaa. Korostivat siis tätä puolta enemmän kuin omaa vakaumusta.
        Se jäi sitten sillä kerralla, koska paperia en saanut.

        En todellakaan haluaisi joutua ohjatuksi kolme kertaa väärän oven taakse rabbia etsimään tai muuta vastaavaa. Tosin tuo on kaiketi jo taaksejäänyt tapa koetella kääntyjäksi haluavaa?
        Se, mitä kerroin ystävästäni on täysin totta. Hän tunsi itsensä nolatuksi kysellessään rabbia väärän ihmisen ovella, joka ei edes tiennyt, "kuka" se rabbi on. Mutta tästä on jo aikaa useita vuosia.


    • Mmzr

      Olen ilmaissut monesti kunnioittavani ja rakastavani juutalaista kansaa sen esikoisaseman tähden ja sen tähden, mitä koko maailma on heidän kauttaan saanut: Kirjoitukset ja Juutalaisen Messiaan.

      Uskon että juutalaisia tulee kunnioittaa, ja siunata Israelia. Onhan Abrahamille luvattu: "Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat..." (1.Moos. 12:3) uskon siis, että meidän tehtävämme, jotka emme ole Kaikkivaltiaan valitsemia, on erityisesti siunata Heitä, jotka ovat tälläisessa erityisasemassa J-lan edessä.

      Haluan täsmentää, että tälläisessa esikoisasemassa ovat J-lan valitsemat, eikä suinkaan kaikki, jotka haluavat olla esikoisasemassa. Ruut oli pakana, joka kääntyi juutalaisuuteen, mutta yhä hän oli kuitenkin pakana, joka oli vain kääntynyt juutalaisuuteen. Hän ei siis ollut ennalta valittu, vaan sai armon tulla osalliseksi juutalaisesta suvusta ja Israelin Pyhän siunauksesta.

      Tunnen erään, joka kääntyi uskontoon, millä nimellä sitä nyt voisi kutsuakaan, kun hän uskoi Tanakhiin, ja yhä odotti luvattua Messiasta, mutta hän ei kuitenkaan ollut juutalainen. Hän pyrki noudattamaan Tooran käskyjä jopa huomattavasti huolellisemmin kuin moni Israelissa asuva juutalainen. Itseasiassa se oli hänelle hyvin tärkeätä: noudattaa lakia paremmin kuin muut.

      Mitä sanotte? Itse en voi sanoa olevani tyytyväinen, nähdessäni tällaisen seuraukset: Lapset, jotka kasvatettiin vanhempien opetuksessa, rikkoivat käskyjä salaa. Armottomuus näkyi sekä lasten, että aikuisten elämässä. Vanhemmat, jotka pystyivät ulkonaisia lakeja noudattamalla vakuuttamaan itselleen olevansa niin hyviä ihmisiä, että saattoivat ylenkatsoa muita, valitettavasti jopa juutalaisiakin, joutuivat lopulta kuitenkin myöntämään inhimillisen vajavuuden: Ihminen ei pysty täyttämään lakia.

      Mikä siis avuksi? Laki voi vain peittää synnin, mutta silti me joudumme myöntämään tarvitsevamme rikkomuksiemme tähden syntien sovitusuhrin. Ystävällämme ei ollut, kuten ei kenelläkään muullakaan ole enää, mahdollisuutta toimittaa sitä, syystä että temppeli on tuhoutunut. Mitä siis ihminen voi antaa Korkeimmalle, kun syntiuhria ei voi toimittaa? Tähän emme löydä vastausta juutalaisesta uskonnosta. Emme saa rikkomuksiamme anteeksi kääntymällä juutalaisuuteen.

      Tarvitsemme J-lan itse valitseman uhrin syntiemme edestä. Abraham oli Herralle otollinen mies. Hän oli valmis toteuttamaan J-lan tahdon ja uhraamaan oman poikansa alttarilla. Iisak oli lupausten poika. Kauan odotettu ja ihmeen kautta syntynyt poika. Abrahamin usko on hyvin kunnioitettavaa, mutta Kaikkivaltias ei kuitenkaan tahtonut hänen tappavan oikeasti poikaansa. Abrahamin usko oli kuitenkin koeteltu ja todettu kestäväksi.

      Tämä on vertauskuva meille Herran valmiudesta uhrata oma Poikansa. Ainut täydellinen uhri voi olla vain J-lasta itsestään. Hänen oma lihansa. Tämä uhri on asetettu sydämemme alttarille. Profeetat ovat tästä puhuneet, mutta heidät tapettiin. Kuulisitteko te minua? Minä rakastan teitä. Minun sydämessäni elää uhrattu Kaikkivaltiaan ainokainen Poika, jonka veri sydämeni ovien pihtipielissä saa tuhoojaenkelin väistämään, enkä joudu kestämään rangaistusta, koska on yksi, joka on haavoitettu minun rikkomusteni tähden ja runneltu minun pahojen tekojeni tähden. "Rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä rauha olisi ja Hänen haavojensa kautta me olemme parannetut." (Jesaja 53:5)

      Tämä uhri on täydellinen uhri kuuromykkien, idioottien, sekasikiöiden, lasten ja pakanoidenkin puolesta. Se on Täydellinen, täydellisen rakastavalta Luojaltamme.

      Shma Israel, Adonai Eloheinu, Adonai Echad!

      • 4+18

        No niin,tulihan se sieltä, -kristinuskon perusparametreihin kuuluva absoluuttisuusvaatimus,joka pyritään transformoimaan juutalaisuuteen kuuluvaksi.

        No way,sorry.

        Suosittelisin siirtymistä oman uskontokuntasi foorumeille,vaikka trolli oletkin. Suoraan sanoen mokaat itsesi todella perusteellisesti retoriikallasi ja argumentaatiollasi,jotka ovat lasiakin läpinäkyvämpiä.
        Ei onnistu ja- on tärkeää,että käsität sen. Ai niin, - melkein unohdin jo sinun olevan trolli. Sorry.


    • ja pöh

      Miksi kukaan haluaa kääntyä uskontoon, jonka jumalasta ei ole sen enempää havaintoja kuin muistakaan jumalista? Kaiken lisäksi uskonto vaatii miehiä luopumaan nahoistaan Egyptistä omitun tavan mukaan.
      Kannattaisi tutustua juutalaisuuteen liittyviin uskomuksiin ja taikauskoon sekä perimätietoon, että tietää mihin on menossa.

      • jdf

        Ei tarvitse kääntyäkään. Kukaan ei pakota,eikä tule taatusti niin tekemäänkään. Ole siis aivan huoletta.


    • aito israelson

      Ei juutalaisia tarvitse kunnioittaa sen enempää kuin ihmisiä yleensä. Kullakin on sama ihmisarvo.

      Messias ei ole tullut, joten siitä ei voi kiittää eikä messiaan toiminta riipu ihmisistä vaan lähettäjästä joten kiitos menee aikanaan eri osoitteeseen.


      "Hän pyrki noudattamaan Tooran käskyjä jopa huomattavasti huolellisemmin kuin moni Israelissa asuva juutalainen. Itseasiassa se oli hänelle hyvin tärkeätä: noudattaa lakia paremmin kuin muut. " Miksi tuollainen hulluttelu ? Ei ei- juutalaisen tarvitse noudattaa juutalaisen lain käskyjä lainkaan, eikä juutalaisenkaan "muita paremmin" . Torah itse sanoo että sitä ei ole liian vaikea noudattaa ja sellaisen lain säätäminen jota kukaan ei voisi noudattaa, olisi hulluutta.

      Laki ei peitä syntejä, se estää niiden tekemistä ja ylläpitää yhteiskunnassa järjestystä. Ei mikään yhteisö voi elää ilman lakia ja kristitytkin hyvin nopeasti ovat säätäneet itselleen lait eivätkä ole selitelleet mitään höpötyksiä niiden asemesta.

      Tappamalla jonkun ihmisen tai jumalaksi uskotun ei kukaan saa syntejään anteeksi, heprealainen Raamattu opettaa että katumalla, pyytämällä anteeksi ja tekemällä parannuksen saa syntinsä anteeksi. Rituaalisesta epäpuhtaudesta ei nyt voi puhdistua kun temppeliä ei ole, mutta siinä ei ole synneistä kyse.


      JHWH on yksi ja ainoa, ei hänellä ole poikaa.
      Olet selkeästi soittanut miten täysin erilaisia uskontoja juutalaisuus ja kristinusko ovat, ihmettelen vain miksi sinun pitää täällä se uudelleen ja uudelleen tuoda esiin? Asia on täällä jo hyvin tiedossa, ollut 2000 vuotta.

      Eivät "pakanat ", idiootit tai kuuromykät tarvinneet mitään uhria. Miksi olisivat?

      • Mmzr

        Arvostan todella asiallista tapaasi puhua.

        Mamzerilla ei ollut oikeutta tulla J-lan seurakuntaan, mutta profeettojen ennustamassa uudessa liitossa ei ole enää tällaista estettä. Heilläkin on oikeus, niinkuin myös kaikki kansa voi tuntea Herran. Se on enemmän.

        Jokainen meistä etsii totuutta ja jos totuuden etsijä näkee valoa, hän pyrkii sitä kohden. Yeshua meni syvemmälle kuin minne ulkonaiset lait voivat yltää. Sinne ihmisen syvimpään olemukseen, sydämeen. Juutalaiset ja pakanat, jotka alkoivat uskoa Häneen, jotkut alkoivat kutsua heitä kristityiksi, joka on kreikankielinen käännös messiaanisesta, uskoivat Yeshuan olevan luvattu Messias, koska he näkivät, ettei kukaan rabbi ollut koskaan opettanut sellaista vanhurskautta joka ei tule lain teoista vaan sydämen uskosta.

        Ihmiselle on luonnollista keskittyä omiin tekoihinsa näkemättä kaiken takana olevaa J-laa. Ei Yeshuan Messiaanisuus ole pakanoiden toimesta levinnyt, vaan juutalaisten toimesta. Ne jotka todella panevat toivonsa Messiaaseen, jonka J-la antoi syntiemme edestä, näkevät ettei juutalaisuus eikä kristillisyys kumpikaan valtavirtana ole oikeassa. Niitä hallitsee ihmiskäskyt ja ihmisopit, ei J-la ole sellaisesta kiinnostunut. Ei Yeshua tuonut mitään uutta uskontoa. Ihmiset ovat sen tehneet. Minä uskon, että Messias tulee kuninkaana Israeliin, niinkuin on kirjoitettu. Mutta ihmisten syntien tähden Hän tuli ensin kärsivänä karitsana, profetian mukaisesti. Ei tämä voi avautua kenellekään, joka ei näe itseänsä todella syntisenä. Kuitenkin Tanakh alusta lähtien kertoo meille siitä että meidän ongelmamme on se, että olemme kaikki ihmiskuntana langenneet syntiin.

        Näen valon, jota kohden kuljen. Sen seurauksena olen saanut kokea Ruach HaKodeshin ja nähnyt ihmeitä. Minun uskoni ei ole enää vain uskonto. Siksi kirjoitan, koska minulla on todella jotain sanottavaa. Niin profeetatkin tekivät. Heillä oli sanottavaa. Eivät he olleet hiljaa. En puhu niin paljon muista vähemmän tärkeämmistä asioista, enkä odota että kuuntelisitte niitä.

        Minä rakastan juutalaisia. Tiedän etten välttämättä saa vastarakkautta. Tiedän että saatatte pitää minua harhaoppisena, mutta en näe mitään ristiriitaa uskossani siihen mitä Tanakhissa on kirjoitettu, mutta väitän, että uskontojen valtavirtaukset eivät mene oikeaan suuntaan. Yksilöihmiset etsivät J-laa tai eivät. Ei teokraattista valtiota ole olemassakaan tänä päivänä. En siis puolusta kristillisiä maita, mutta näen, että kristilliset maat ovat paljon saaneet juutalaisesta uskosta, koska Israelin J-la on todellinen.

        En toivo, että kukaan juutalainen luopuu juutalaisuudestaan kääntyäkseen kristityksi. Toivon vain, että se, joka on saanut aikaan Pyhien Kirjoitusten leviämisen kaikkeen maailmaan, tulisi tutuksi Hänen omalle kansallensa, ja ettei kukaan hylkäisi Häntä siksi, että jotkut ovat vääristäneet Hänen sanomaansa. Jokaisen tulee itse lukea Kirjoituksista kuinka asiat ovat. HaBrit Hadasa on kokonaan juutalaisten kirjoittama ja jos luet sitä, voit ymmärtää, ettei kukaan pakana olisi voinut sellaista kirjoittaa.

        Yhteen aikaan katolinen kirkko kielsi kansaa lukemasta Pyhiä Kirjoituksia, eikä se tänäkään päivänä kannusta siihen. Pelkään että rabbiininen juutalaisuus on tehnyt ihan samalla tavalla. Jos ylipäätänsä uhria tarvitaan, kaikki tarvitsevat uhrin. Yksi voimakas uhrin tarkoitus on avata silmämme näkemään valintojemme seuraukset. Nähdessäsi viattoman eläimen veren vuotavan, se voi kertoa meille, mihin synnin tekeminen lopulta johtaa: kuolemaan.

        Jos on todella niinkuin sanon, että Messias tuli sovittamaan kansansa synnit, uhraamalla itsensä, silloin meidän kaikkien on polvistuttava, sekä juutalaisten että pakanoiden, ja sanottava: "Me olemme todella tuomitut synteihimme ilman pelastajaa." Tällä sanomalla ei voi olla muuta kuin hyviä vaikutuksia.

        "Tänä päivänä, jos te kuulette Hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa kiusauksen päivänä erämaassa. Sen tähden minä vihastuin tähän sukupolveen ja sanoin: "Aina he eksyvät sydämessään" mutta he eivät oppineet tuntemaan minun teitäni ja niin minä vihassani vannoin: "He eivät pääse minun lepooni."

        Näen että Talmudin rabit ei mene itse asian olemukseen; ihmisen ja J-lan suhteeseen, mutta Yeshua, niinkuin aikansa profeetatkin, menee suoraan asian ytimeen.


      • Nooan poika
        Mmzr kirjoitti:

        Arvostan todella asiallista tapaasi puhua.

        Mamzerilla ei ollut oikeutta tulla J-lan seurakuntaan, mutta profeettojen ennustamassa uudessa liitossa ei ole enää tällaista estettä. Heilläkin on oikeus, niinkuin myös kaikki kansa voi tuntea Herran. Se on enemmän.

        Jokainen meistä etsii totuutta ja jos totuuden etsijä näkee valoa, hän pyrkii sitä kohden. Yeshua meni syvemmälle kuin minne ulkonaiset lait voivat yltää. Sinne ihmisen syvimpään olemukseen, sydämeen. Juutalaiset ja pakanat, jotka alkoivat uskoa Häneen, jotkut alkoivat kutsua heitä kristityiksi, joka on kreikankielinen käännös messiaanisesta, uskoivat Yeshuan olevan luvattu Messias, koska he näkivät, ettei kukaan rabbi ollut koskaan opettanut sellaista vanhurskautta joka ei tule lain teoista vaan sydämen uskosta.

        Ihmiselle on luonnollista keskittyä omiin tekoihinsa näkemättä kaiken takana olevaa J-laa. Ei Yeshuan Messiaanisuus ole pakanoiden toimesta levinnyt, vaan juutalaisten toimesta. Ne jotka todella panevat toivonsa Messiaaseen, jonka J-la antoi syntiemme edestä, näkevät ettei juutalaisuus eikä kristillisyys kumpikaan valtavirtana ole oikeassa. Niitä hallitsee ihmiskäskyt ja ihmisopit, ei J-la ole sellaisesta kiinnostunut. Ei Yeshua tuonut mitään uutta uskontoa. Ihmiset ovat sen tehneet. Minä uskon, että Messias tulee kuninkaana Israeliin, niinkuin on kirjoitettu. Mutta ihmisten syntien tähden Hän tuli ensin kärsivänä karitsana, profetian mukaisesti. Ei tämä voi avautua kenellekään, joka ei näe itseänsä todella syntisenä. Kuitenkin Tanakh alusta lähtien kertoo meille siitä että meidän ongelmamme on se, että olemme kaikki ihmiskuntana langenneet syntiin.

        Näen valon, jota kohden kuljen. Sen seurauksena olen saanut kokea Ruach HaKodeshin ja nähnyt ihmeitä. Minun uskoni ei ole enää vain uskonto. Siksi kirjoitan, koska minulla on todella jotain sanottavaa. Niin profeetatkin tekivät. Heillä oli sanottavaa. Eivät he olleet hiljaa. En puhu niin paljon muista vähemmän tärkeämmistä asioista, enkä odota että kuuntelisitte niitä.

        Minä rakastan juutalaisia. Tiedän etten välttämättä saa vastarakkautta. Tiedän että saatatte pitää minua harhaoppisena, mutta en näe mitään ristiriitaa uskossani siihen mitä Tanakhissa on kirjoitettu, mutta väitän, että uskontojen valtavirtaukset eivät mene oikeaan suuntaan. Yksilöihmiset etsivät J-laa tai eivät. Ei teokraattista valtiota ole olemassakaan tänä päivänä. En siis puolusta kristillisiä maita, mutta näen, että kristilliset maat ovat paljon saaneet juutalaisesta uskosta, koska Israelin J-la on todellinen.

        En toivo, että kukaan juutalainen luopuu juutalaisuudestaan kääntyäkseen kristityksi. Toivon vain, että se, joka on saanut aikaan Pyhien Kirjoitusten leviämisen kaikkeen maailmaan, tulisi tutuksi Hänen omalle kansallensa, ja ettei kukaan hylkäisi Häntä siksi, että jotkut ovat vääristäneet Hänen sanomaansa. Jokaisen tulee itse lukea Kirjoituksista kuinka asiat ovat. HaBrit Hadasa on kokonaan juutalaisten kirjoittama ja jos luet sitä, voit ymmärtää, ettei kukaan pakana olisi voinut sellaista kirjoittaa.

        Yhteen aikaan katolinen kirkko kielsi kansaa lukemasta Pyhiä Kirjoituksia, eikä se tänäkään päivänä kannusta siihen. Pelkään että rabbiininen juutalaisuus on tehnyt ihan samalla tavalla. Jos ylipäätänsä uhria tarvitaan, kaikki tarvitsevat uhrin. Yksi voimakas uhrin tarkoitus on avata silmämme näkemään valintojemme seuraukset. Nähdessäsi viattoman eläimen veren vuotavan, se voi kertoa meille, mihin synnin tekeminen lopulta johtaa: kuolemaan.

        Jos on todella niinkuin sanon, että Messias tuli sovittamaan kansansa synnit, uhraamalla itsensä, silloin meidän kaikkien on polvistuttava, sekä juutalaisten että pakanoiden, ja sanottava: "Me olemme todella tuomitut synteihimme ilman pelastajaa." Tällä sanomalla ei voi olla muuta kuin hyviä vaikutuksia.

        "Tänä päivänä, jos te kuulette Hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa kiusauksen päivänä erämaassa. Sen tähden minä vihastuin tähän sukupolveen ja sanoin: "Aina he eksyvät sydämessään" mutta he eivät oppineet tuntemaan minun teitäni ja niin minä vihassani vannoin: "He eivät pääse minun lepooni."

        Näen että Talmudin rabit ei mene itse asian olemukseen; ihmisen ja J-lan suhteeseen, mutta Yeshua, niinkuin aikansa profeetatkin, menee suoraan asian ytimeen.

        Miksi tyrkytät Jeesusta juutalaisille?

        > Yhteen aikaan katolinen kirkko kielsi kansaa lukemasta
        > Pyhiä Kirjoituksia, eikä se tänäkään päivänä kannusta siihen.
        > Pelkään että rabbiininen juutalaisuus on tehnyt ihan samalla tavalla.

        Tietääkseni rabbiinisessa juutalaisuudessa laki (Rambam) sanoo, että miehen kuuluu varata päivällä ja yöllä aikaa Tooran opiskeluun vaikka olisi kerjäläinen joka kulkee ovelta ovelle.

        Että se siitä sinun pelostasi.


      • 1+13
        Nooan poika kirjoitti:

        Miksi tyrkytät Jeesusta juutalaisille?

        > Yhteen aikaan katolinen kirkko kielsi kansaa lukemasta
        > Pyhiä Kirjoituksia, eikä se tänäkään päivänä kannusta siihen.
        > Pelkään että rabbiininen juutalaisuus on tehnyt ihan samalla tavalla.

        Tietääkseni rabbiinisessa juutalaisuudessa laki (Rambam) sanoo, että miehen kuuluu varata päivällä ja yöllä aikaa Tooran opiskeluun vaikka olisi kerjäläinen joka kulkee ovelta ovelle.

        Että se siitä sinun pelostasi.

        Yhteen aikaan kansa noin keskimäärin ei osannut lukea eikä ollut juuri raamattujakaan, kun ei osattu painaa niitä. Ylipäätään katoliset ovat sitä mieltä, että raamattuun tutustutaan ja sitä opiskellaan ensin jonkun oppineen johdolla. Lukemiseen rohkaistaan. Protestanttien tapaa nakella asiayhteyksistään irrotettuja raamatun lauseita paheksutaan. Useimmat negatiiviset mielikuvat kristityistä perustuvat karismaattisiin protestantteihin ja useimmat negatiiviset mielikuvat katolisista 1500-ja 1600-luvulla syntyneeseen protestanttiseen propagandaan.


      • 9+34
        1+13 kirjoitti:

        Yhteen aikaan kansa noin keskimäärin ei osannut lukea eikä ollut juuri raamattujakaan, kun ei osattu painaa niitä. Ylipäätään katoliset ovat sitä mieltä, että raamattuun tutustutaan ja sitä opiskellaan ensin jonkun oppineen johdolla. Lukemiseen rohkaistaan. Protestanttien tapaa nakella asiayhteyksistään irrotettuja raamatun lauseita paheksutaan. Useimmat negatiiviset mielikuvat kristityistä perustuvat karismaattisiin protestantteihin ja useimmat negatiiviset mielikuvat katolisista 1500-ja 1600-luvulla syntyneeseen protestanttiseen propagandaan.

        Mikä korreloi itse aloituksen sisältöön -miten? Olisikohan sinun jo aika miettiä tarkemmin aloituksesi motiiveja,koskapa ne tulevat esille yhä enenevässä määrin joka tapauksessa?


    • Mmzr :D

      Tietääksesi?
      Eli oletko itse lukenut tällaisen kehoituksen Tanakhista?
      Hienoa jos niin on.
      Mutta mikseivät rabit kannusta lukemaan muuta kuin Tooraa?

      Oletko lukenut Kirjoitusten profeettoja?
      Jos olet, niin tiedät kuinka paljon juuri siellä puhutaan Messiaasta.
      Uskon että kuka tahansa joka tutkii koko Kirjoituksia, kiinnostuu Messiaasta.

      Minä vain kerroin että minulla on siihen oikeus armosta.
      Juutalaiselle se on ensisijainen etuoikeus.

      Kiitos Kaikkivaltiaalle Hänen ihanasta suunnitelmastaan! HalleluYah!

      • 8+16

        Puhut täyttä roskaa. Osaatko edes hepreaa jotta voisit perustella älyttömiä väitteitäsi? Trollaamisesi on suoraan sanoen todella säälittävää.


    • Anonyymi

      Ensin tietenkin kannattaa mennä tapaamaan Simonia ja kertoa tahtosi. Helsingin juutalaisessa seurakunnassa on olemassa opetustunteja kääntyville. Tietenkin on helpompaa kääntyä jos on jo opetellut ennen tapaamis ta kaikki perusteet, mutta he kyllä tukevat ja auttavat mielellään. Párem in he auttavat kääytymään kuin eroamaan.

    • Anonyymi

      Kysy Turun synagogan Tomer Huhtamäeltä, miten hän teki kääntymyksen.

    • Anonyymi

      Ei se, että alkaa ravaamaan synagogassa, tee kenestäkään suurtaa taiteilijaa tai lahjakasta tiedemiestä. Juutalaisuus on lähinnä rotu.

    • Anonyymi

      Miksi kukaan haluaa juutalaiseksi? Paljon parempi olisi kääntyä heprealaiseksi, kuin juutalaiseksi. Esim. Aabraham oli heprealainen, ei juutalainen.
      Juutalaisuus ei ole alkuperäisuskonto, vaan se on vääristeltyä ja muunneltua heprealaisuutta.

      • Anonyymi

        On se hienoa, että ei-juutalaisista löytyy niin monta älykästä ajattelijaa, jotka voivat kertoa juutalaisille, mitä nämä oikein ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se hienoa, että ei-juutalaisista löytyy niin monta älykästä ajattelijaa, jotka voivat kertoa juutalaisille, mitä nämä oikein ovat.

        Tällä palstallako on olevinaan juutalaisia tai heprealaisia?

        Vastaa sitä, että hepreaa äidinkielenään puhuva, joka ei ymmärrä suomea kuin joitakin yksittäisiä sanoja, alkaisi kivenkovaan väittää olevansa aito suomalainen.


      • Anonyymi

        Heprea oli kauan vain yläluokan kieli ja kansa ymmärsi ja puhui arameaa. Näin uskon sen olevan juutalaisten kieli ja kansa.


      • Anonyymi

        Mikä ihmeen heprealainen, kuulostaa yhtä tyhjältä kuin juutalaisuuteen kääntyminen.


    • Anonyymi

      ( Juutalaiseksi kääntyminen Suomessa tänä päivänä )

      Ei muutakuin lue vanhaa aikaa ja seiso kivimuurin viresä höpötäen niit värsyjä
      elekä sitten tajua mistään armosta mitä uusi aikakirjoitukset kertovat
      - siis jätä armon usko iteltäs pois ja pyri teoilas etuoikeuksin ensin mailman valtaan ja nouses siten ominvoimin salitusti taivaan portaat kun aika on sinne valittuna kansan jäsenenä ihanuuteen eturivin jäsenenä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      31
      4154
    2. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      16
      3458
    3. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      238
      2924
    4. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      90
      2016
    5. Mä haluun et et....

      Sä näyttäydyt mulle... Nyt on sen hetken aika:)
      Ikävä
      83
      2003
    6. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      96
      1883
    7. Mitä saavutat dissaamalla naista?

      Ihan mielenkiinnosta vain kysyn.
      Ikävä
      16
      1336
    8. Kirjota tähän että oot kunnossa

      Vaikkei meistä mitään tullutkaan.
      Ikävä
      100
      1248
    9. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      39
      1236
    10. Työn takiako et uskalla

      Sekö se syy on että kaikki junnaa paikallaan?
      Ikävä
      94
      1208
    Aihe