JAMI

Peruskoulun päättävä

Olen ajatellut hakea kevään yhteishaussa Jamin Puutarhatalouden perustutkintoon. Olisiko kellään kokemuksia/tietoja koulusta? Asuntolasta? Tai itse paikkakunnasta, millaista seutua se on? Olisin erittäin kiitollinen mahdollisista vastauksista. :-)

25

2113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jamisegei

      Protskii nekutski tarakovksi, jakovsii njet bresnev putin gorbatsov

    • Positiivista ajatust
    • ammattiin valmistunu

      Alajärven JAMIn harrastusmahdollisuudet hyvät. Uusi uimahalli, uusi jäähalli, uusi punttisali todella hyvillä varusteilla, Jamin hevostalli ja vielä uusi ABC sekä kaikki muut harrastusmahdollisuudet kuten, pesis, lentis, sähly, jne...

      Sanoisin, että vireä paikka kokoisekseen. Itse viihdyin Jamilla, vaikka nuo mainitut hallit ovatkin tulleet nyt vasta parin viime vuoden aikana.

    • gasfas

      mitäs ABC:llä voi harrastaa? muuta ku juoruilua?

      • Harraste

        Häiriköintiä harrastavat nuoret muualla ABC:llä. Ylistaros vaikka.


    • kasvisruokaa

      Jos haluaa, niin jokapaikassa voi juoruilla. Mutta ABC:ltä saa hyvää ruokaa, myös mukaan voi ostaa.

    • niiniinininin

      ei alajärvellä kannata mennä mihinkään. jos meet vaikka abc:lle syömään, istut pöytään, niin ihmiset rupee vahtaamaan ja supisemaan jotai. jos meet uimaan uimahalliin, vanhukset kattoo vinosti päälle, ja jos hyppäät korkealta veteen niin ne tulee hetken päästä valittaa kun vesi roiskuu paljon.

      • kuka missä huhuuuu

        Harhoja? ihanko joka paikassa sinua seurataan ja supistaan.....


    • oiskonoin

      niin ei varmaa sua seurata, koska oot yks heistä?

    • mitäss

      tuli muutes ihmeen hiljasta, mistä johtunee?

    • oijpoijoijpoipoiupuh

      Puutarhapuoli taitaa olla siellä mollin mäellä, sieltä tulee useampi kilometri keskustaan matkaa ja näin ollen myös lähimpään kauppaan. Venäläisiä siellä on paljon. Bussilla saattaa päästä aamusta ja iltapäivästä kulkemaan keskustaan ja pois, koulukyyditysten ohessa tosin.

      • Taksibussimetro

        Valaistu kevyenliikenteen väylä jota pitkin voi vaikkapa pyöräillä kauppaan ei ole kovin vaikeaa. Itäisistä maista on oppilaita ei ole heistä pahaa sanottavaa. Normaaleja ihmisiä ovat. Kuka muuten elää maailmassa jossa törmäät vain suomalaisiin ihmisiin?
        Menkää pois tietokoneen äärestä ja kävelkää muutama kilometri se on ihmiselle ihan normaalia puuhaa!


    • Entinen opiskelija

      Asuntolasta ei ole kokemuksia mutta kuulemani perusteella se on ihan normi kouluasuntola. Tyttöjen asuntolat sijaitsee erillään poikien omista. Huoneissa on kaksi ihmistä (yksi jos käy hyvä tuuri) ja asunnoissa 4 huonetta ja kaksi kylpyhuonetta. Kurejoen toimipiste, jossa myös tämä puutarha-ala on, sijaitsee noin 4 kilometriä keskustasta/kaupoista. Bussilla voi päästä ilta-päivällä keskustaan en tosin tiedä pääseekö enää takaisin.

      Kuten jo aiemmin on mainittu venäläisiä siellä on paljon, yli puolet (ainakin minun aikanani). Välillä kielimuuri ja kulttuurierot saattavat turhauttaa ja ärsyttää, kun tuntuu etteivät ne oikeen koskaan ole samalla aaltopituudella suomalaisten kanssa.

      Koulun alueella sijaitsee (itsenäinen?) puutarhaliike ( useita kasvihuoneita), jossa opiskellaan monia käytännön töitä sekä suoritetaan muutaman viikon mittainen työharjoittelu. Puutarhurit ovat todella mukavia ja asiansa osaavia.
      Puutarha-ala itsessään on varmaan hyvä jos oikeasti alasta pitää mutta kannattaa varautua siihen, että ensimmäisen vuoden kesälomalla on pakollinen, palkaton kuukauden mittainen työskentelyjakso koulun puutarhalla sekä useita koulutuksen aikana tapahtuvia päivystysviikkoja, jolloin joudut tekemään erilaisia töitä puutarhalla kouluajan ulkopuolella. Myös varsinkin keväällä ollaan paljon töissä puutarhalla, esim. ruukuttamassa (kymmeniä tuhansia ruukkuja), kylvämässä, koulimassa ja siivoamassa yms. työtä mikä on melko yksitoikkoista .Toisena vuotena valitaan suuntaumispuoli, jossa vaihtoehtona on muistaakseni kukkatalous tai viherrakennusala tmv.

    • Jenni J

      Pääseekö Kurejoelle bussilla Jyväskylästä päin???

    • pussikuskii

      Miksei pääsisi? ei tietty useasti päivässä

    • Jenni J

      No en ainakaan löytänyt yhtään yhteyttä jolla pääsisi suht helposti. En jaksais vaihtaa bussia kovin montaa kertaa. ;)

    • pääsee_bussilla

      Pääsee Alajärveltä bussilla Jyväskylään. Jos menee bussilla Alajärveltä ensin Seinäjoelle, niin myös junalla pääsee Jyväskylään. Seinäjoelle busseja menee useampi päivässä.

      Alajärveltä pääsee Jyväskylään pelkästään bussilla myös Vaasa - Jyväskylä/Kuopio linjoilla. Joidenkin linjojen osalta saattaa kerran joutua vaihtamaan bussia Kyyjärvellä Kokkolasta etelää kohti menevään. Mutta kun jaksaa katsella matkahuollon (ja VR:n) sivuilta sopivat reitit ja aikataulut, niin ei ongelmaa. Pikkuisen pitää ehkä olla maantieto hallussa, että tietää mitä kautta bussit kulkee ja mikä on järkevä reitti.

    • Seppä
      • Anonyymi

        Tuosta löytyy vain ei suora linkki mutta löytyy kyllä yläpalkista se oikea linkki ja homma on bueno.
        Laitetaan nyt se uusikin linkki suoraan tähän.
        https://jamin.fi/hakijalle/


    • Lomake

      Toimiiko tuo lomake? Itse hain tässä jonkinaikaa sitten. Vähän kuitenkin mietityttää, että menikö se perille. Vastatkaa nopeasti!

      • Jamilainen

        Sähköinen hakulomake toimii. Valinnat tapahtuvat yhteisvalinnan kanssa yhtäaikaisesti. Ensimmäisen vuoden kesällä on kuukauden työssäoppimisen jakso koulutilalla ja kasvihuoneilla. Opintoviikkojen määrä on sama kuin muissakin ammatillisissa opinnoissa,eli opiskeluaika lyhenee lopusta.


    • Lomake

      Onkos noilla kokemusta hyväksiluennoista, eli vaikka kolmviuotinen koulutus kahteen vuoteen jos hyväksilukee jotain pois?

    • Kysyisin suoraan

      Kysyisin suoraan koululta, ja heti mahdollisimman korkealta viskaalilta. Siellä varmasti tietävät enemmän. Periaatteessa vanhoja tutkintoja (opintoja) lukevat kyllä hyväksi, mutta varmasti aina tapauskohtaista harkintaa.

      Älä jossittele. Kysy.

    • Anonyymi

      Alajärvi on kiva paikka. Mulla olis pari sanaa Jamin IT-linjasta.

      Mulla kävi toivottavasti vaan paska tuuri IT-linjalla, että olin aina jotenkin todella yksin. Opettajat ei vastaa viesteihin, ja jos vastaa, niin pitää ensin kuumottaa asiasta viikko ellei kaksikin. Ja se oli hirveetä, en tykkää muistutella ihmisiä asioista. koko aikaa. Tunnit oli paljon teoriaa vaikka toivois käytännön treeniä, kyse kuitenkin IT-alasta. Muutenkin tuntien taso heikohkoa.

      Ainiin, enkä todellakaan ole valmis mihinkään ammattin IT-alalta.

      Harmittaa paljon, sillä mulla oli kovat odotukset ja sen pari vuotta olin aivan yksin. Koko ajan yksin. Onneksi valmistuin sentään, mutta sekin oli hankalaa. Ja silloinkin olisin valmistunut jo aikoja sitten, mutta opettajilla kesti koota mun todistus kasaan ja jouduin sitä odottelemaan monta kuukautta. En oo sellastakaan kokenut ennen missään muualla.

      Toivottavasti asiat muuttuvat. Itse melkein masennuin. En voi siis suositella. Mutta kyselkää muualtakin aina mielipiteitä, ehkä mulla kävi paska tuuri.

      • Anonyymi

        Tämä on valitettavasti nykypäivää ettei opettajia saa kiinni tai heitä ei kiinnosta , sedu Lapua ja Seinäjoki on pahamaineisimmat näiden opettajien lusmuilun suhteen, voi olla että palkka ja työmäärä eivät kohtaa tai jotain vastaavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe