Siilinjärvi ja Pakkoliitos

Vuorelan Paroni

Virkkusen listalla on ainoana kuntana Siilinjärvi Kuopion alueelta.

Kuopio on käynyt ahkerasti lobbaamassa pakkoliitoksen puolesta.

Se on Paros-diktatuurin ensisijainen tavoite, että pääsevät
lappamaan rahaa uuteen "monttuun", tahkovuoreen ym tarpeisiin,

Tahkolle ovat parhaillaan menneet suuna-päänä ostelemaan maita ja
tuhlaamaan verorahoja, jotka kuuluu yrittäjien itsensä investointeihin.

Siilinjärveläisten rahaa ollaan nyt sitten ottamassa pakolla koska tietävät,
ettei kuntalaiset muutoin liittyisi mistään hinnasta sekopäisten Kuopiolaisten
höyrypäiden tuhlareiden narustavedeltäviksi.

Joko on aika toimia Sini Saarelan ja vihreiden periaatteilla ?.

HS 28.11.2013
"Sini Saarela hyväksyy lain rikkomisen, jos tavoitteena on yhteinen hyvä"

68

715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Liitos tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Hankaluuksien ja rikosrekisterin hommaaminen ei tätä muuta.

      • väliaikaista vaan

        Virkkunenkin sanoi tänään, että tämän hallituksen aikana pakkoliitoksia ei ehditä tehdä. Lakimuutos tulee seuraavan hallituksen toimesta.


      • kuntalainen

        Joka tapauksessa palvelut huononee,kun meidät " kokkareen". pakko lailla liitetään Kuopion laskujen maksajiks.Sinne ei kyllä tarvitsis meidän veroeuroja hyysätä ollenkaan.Pystymme itse järjestämään omat sosiaali ja terveyspalvelut ,kuten tähänkin asti.Järki käteen siilinjärven päättäjät nyt!


      • Niinpäjustiisa

        Mellakoivathan ne Ukrainassakin.


      • 3+14
        kuntalainen kirjoitti:

        Joka tapauksessa palvelut huononee,kun meidät " kokkareen". pakko lailla liitetään Kuopion laskujen maksajiks.Sinne ei kyllä tarvitsis meidän veroeuroja hyysätä ollenkaan.Pystymme itse järjestämään omat sosiaali ja terveyspalvelut ,kuten tähänkin asti.Järki käteen siilinjärven päättäjät nyt!

        Suomen Kuvalehti 24.1.2014

        Google:

        Kansanedustaja Eero Lehti: ”Kokoomusta johdetaan pelolla”


    • Ruutukaavan ruhtinas

      Hoh, hoi.

      Kylläpäs se Ilmari on taas jutut keksinyt. Hartikaispuppua alusta loppuun. Turha naamioitua nimimerkin taakse. Kyllä sinut lurjus tunnetaan.

    • heimetienataantällä

      Kait Siilinjärvenkin tulisi sitten alentua Kuopion tasolle, eli riittäisikö 100 millin lisävelka?

      • KIITOS JYRKI

        MUISTAKAA SIILIN OMAA POIKAA,JYRKI KATAISTA TÄSTÄ.
        ENSIN MENI KEMIRA JA NYT MENEE SIILINJÄRVI.

        KIITOS JYRKI


    • Soluttautuja

      Kyllä minä ymmärrän sen, että köyhät varattomat kunnat pakkoliitetään.

      Siilinjärvi on kuitenkin alueen vaurain kunta, jonka pakkoliitos on puhdas
      ryöstö.

      Köyhien kuntien nimiä ei listassa näy, ne jotka tarvitsevat kipeimmin
      toisten apua. ?

    • juu juu ok,,,,,,,,,,

      Näihän siinä sitten kävi edessä pakkoliitos kuopioon . Turha enää höpistä mistään itsenäisestä siilijärvestä aika ajoi ohi . Miten jotkut vielä jaksaa uskoa itsenäiseen siilinjärveen , Onneksi järki voitti jos ei suosiolla niin sitten pakolla hyvä päätös . Nyt päästään keskustan isäntien yksinvallasta saa muutkin äänessä kuuluviin , Näin menemme kuopioon.

    • vaalit ratkaisee

      Vaalit ratkaisee.... odottakaahan kaikessa rauhassa että Jyrkiboy ei ole enää hallitus vastuussa ja kaikki asiat suomessa alkaa mennä oikeaan suuntaan.
      Ei mene rahaa kreikkaan eikä pakkoliitoksia tehdä se on kansan tahto. Siililäisten rahat siiliin ja roskat kuopioon..........

    • ei haaveilla........

      Vai vaalit ratkaisee, kuka jaksaa uskoa siihen unelmaan . Olisi aika jo ymmärtää ei lakeja säädetä ihan huvinvuoksi . Kuttaliitoksista on päätökset tehty ei sitä vaalien tulos muuta joka niin uskottelee ei ymmärrä politiikasta mitään. Olisi aika jo lopettaa haaveilu itsenäisestä siilinjärvestä niin ei vaan tule olemaan liitos kuopioon on totisinta totta jopa pakolla.

      • oikeaa tietoa

        Et näköjään ymmärrä lainkaan asioita. Lakeja säädetään ja niitä muutetaan tiuhaan tahtiin. Eikä tuota pakkoliitosasiaa ole vielä muotoiltu edes lakiehdotukseksi säätämisestä nyt puhumattakaan. Perustuslaillisia ongelmia siinä on todettu olevan runsaasti. Ei taida edes tämä eduskunta viedä tuollaista lakia voimaan. Nyt pakkoliitosasia tuotiin esille, jotta voitaisiin näyttää, että poliittisesti luvatuista aikatauluista asioiden esilletuomisessa edes pidettäisiin kiinni. Pelkkää poliittista teatteria koko touhu. Ja vaalit lähestyy ja etelän kehyskunnissa suurimmat äänisaaliit ovat hallituspuolueilla kokkareilla ja demareila. Niitä ääniä ei haluta menettää tulevissa vaaleissa.


    • hei hei mennyt......

      Miten muka vaalit ratkaisee siilinjärven tulevaisuuden .Päätökset kuntaliitoksista on tehty siilinjärvi liitetään kuopioon 2017 mennessä . Nyt säädetään pakkolaki jota ollaan tarvittaissa valmiita käyttämään näinhän se menee.Tämä siilinjärvellä käytävä keskustelu on tunnepohjaista haikailua menneeseen joka tietenkin on ymmärrettävää. Kuntaliitoksia ei tehdä tämänpäivän tilanteen perusteella vaan mitä tulevaisuus on vuonna 2020 ja eteenpäin.Kehitys siilinjärvellä on pysähtynyt jo vuosikymmen taaksepäin joten liitos tulee liian myöhään , siilinjärvi on kuopion pohjoinen nukkumalähiö . Kuopion kehittämisen kannalta on tärkeä siilinjärven liittäminen osaksi kuopiota Peruspalvelut eivät tule huononemaan siitään mitä ne nyt on voi jopa parantua. Mikä tärkeintä tämä yksien valta päättyy . Miellestäni oikea ratkasu liitos kuopioon.

      • terveempi siili

        Harvinaisen typeriä siellä Kuopiossa päin. Jos Siilinjärven kehitys olisi muka pysähtynyt, niin kehitys Kuopiossa olisi silloin tehnyt sen jo aikaisemmin. Siilinjärvellä on paljon terveempi rakenne kuin julkisten ja kaupan työpaikkojen Kuopiossa. Siilinjärven työpaikkaomavaraisuus on jo 80 prosentissa ja meillä on enemmän yksityisen sektorin työpaikkoja ja oikeaa vientiteollisuuttakin. Ei toisillemme paitoja pesten ja niitä myyden tai sairaanhoitaen tai kouluttaen yhteiskunt apysy pystyssä. Noita tehtäviähän hoitavat suuri valtaosa Kuopiossa toimivista yrityksistä ja laitoksista.


    • haaveita vaan,,,,,,,

      Kas vaan ompa siilinjärvellä kaikki hyvin mikäli uskomista joidenkin näkemyksiin . Mut miten lienee todellisuus , montako yhteistyö kuntaa siilinjärvellä on ja mitähän lienee nämä vientiyritykset ja sitten tää työpaikka omavaraisuus , jokain tietää on vale emävale ja tilasto siihen perustunee siilinjärven näkymät. Olisiko aika nähdä todellisuus tulevan suhteen siilinjärven tarina on tiensäpääässä. Lopettakaa jo se haaveilu ja tunteilu on aika kohdata todellisuus.

      • terveempi siili

        Siilinjärven tarina todellisuudesta tulevan suhteen muka tiensä päässä. No silloinhan Kuopio onkin jo nyt tiensä päässä.

        Työpaikkaomavaraisuus on yksinkertaisesti laskettavissa, mutta voihan se olla liian vaikea laskutoimitus.


      • terveempi siili

        Hydroline on suurin metallialalta ja Yarallakin on merkittävää vientitoimintaa. Noin esimerkkeinä. Kuopion merkittävin vientiyritys Bella-veneet on joutunut supistamaan toimintaansa ja lomauttelemaan jo vuosikausia.


      • VuorelanParoni

        Kuka sulle antoi manipuloinnin tehtäväksi tällä palstalla, Paronen vai......

        Jos Siilinjärvi olisi "tiensäpäässä" se olisi jo hakeutunut liitokseen,
        joten lopeta hölöttäminen.


    • +tilastonikkari

      Hei, tilastosta jatkuu: poliitikon puhe, ministerin suullinen lupaus.

    • nilastotikkari

      Onkos tää ministerin suullinen lupaus, kun Vinna Herkkunen sanoi, ettei liitetä jos kuntalaiset ei tahdo?

    • siihen malliin......

      Kas löyityi yksi vientiyritys siilinjärveltä no se hyvä sen varaan voi siilinjärvi rakentaa tulevaisuutensa . Silmäileppä hiukan kuopion vientiyritysten määrää tarkemmin niin tulet yllättymään .Siten tää työpaikkaomavaraisuus siilinjärvellä kenen tilastoja katsoo mut 80 ei pidä paikkaansa . Virkkunen sanoi juuri niin ei liitetä jos kuntalaset ei tahdo, eli molemmissa kunnissa järjestetään liitoksesta äänestys viimeisenä toimena jos muuten ei päästä ratkaisuu joka valtiovaltaa tyydyttää . Mikähän tulee olemaan lopputulos sitä sopii arvailla. Todellisuus on siilinjärven tarina päättyy 2017 mennessä kunta on osa kuopiota , yksin kunta ei tule pärjäämään se jo kuntapolitikotkin tajuaa siilinjärvellä kehitys kulkee omiateitä halusimme tai ei . Toki siilinjärvellä saadaan haaveilla ja haikailla itsenäisestä siilinjärvestä se on ymmärrettävää , mut kylmät tosiasiat ovat toisin aika muuttuu se on tätäpäivää.

      • terveempi siili

        Kaksi satoja ihmisiä työllistäviävientiyrityksiä tuossa tuli jo mainittuakin. Ei vientiä harjoittavien yritysten kappalemäärä ole ratkaisevaa, vaan niiden merkitys vaikkapa työpaikkojen suhteellisena osuutena paikkakunnan asukkaiden työllistäjänä. Kuopio on on hyvin pitkälti julkisin varoin pyöritettävien laitosten ja vähittäiskauppojen paikkakunta. Ennenvanhaan Kuopion kaltaisia paikkakuntia sanottiin hallintokaupungeiksi ja entistä ennenmänhän Kuopio on sellainen. Myydään paitoja ja hoidetaan sairaita ja koulutetaan. Julkisen sektorin pienentäminen tulee rokottamaan vielä paljon Kuopiota. Lähimpinä tulevina vuosikymmeninä tuota tulee tapahtumaan .

        Tuo äänestyspykäläfarssin on tyrmännyt jo useammat oikeusproffat. Siilinjärvi tulee hyötymään kaikkein eniten valtionosuusjärjestelmän uudistuksista tässä maakunnassa eli talous tulee petrautumaan täällä Kuopiota paremmin. Se noista faktoista.


    • Vuorelan Paroni

      Kuopio ei anna mitään Siilinjärveläisille, ainoastaan ottaa.

      Kuopiolaiset päättäjät tärisevät jo siitä kuinka paljon
      rahaa heidän tuhlattavakseen on luvassa.

      Toisaalta, kukapa ei yrittäisi ottaa valtavaa rahasummaa, joka on
      nyt tarjolla.

      Kaikki perustuu rikkaan naapurikunnan varallisuuden hyväksikäyttöön
      Kuopiossa.

      Herätkää.....miksi köyhät kunnat puuttuu listalta, tietysti kun ei niillä ole
      rahaa, ne tulisivat Kuopionn ainoastaan syömäläisiksi.

    • Tuhlausta

      Kuntaliitos tarkoittaisi kuopiolaisen tuhlauksen jatkumista edelleen ja vieläpä kasvua.
      Siilinjärvi tuottaa kuntalaisille paremmat palvelut paljon edullisemmin kuin Kuopio.
      Tutkimuksin on osoitettu, että 20.000-50.000 asukkaan kunnat ja osa pienemmistäkin kunnista tuottaa palvelut huomattavasti edullisemmin kuin suurkunnat.
      Tätä ei ole haluttu hallituspuolueiden taholta tunnustaa.
      Tässä on selkeästi menossa päätösvallan siirtäminen Kokoomuksen ja SDP:n haltuun.
      Muuta tavoitetta tässä ei voi nähdä. Tavoite esitetään taloudellisuuden vaatimuksin, vaikka se onkin melkoinen valhe.
      Kuntaliitoksista äänestäminen on aikamoinen puhallus, demokratian irvikuva, aivan kuin entisessä Neuvostoliitosta. Taitaa siinä kuitenkin olla myös perustuslaillinen ongelma, ehkä sellainen toimenpide ei saa laillisuutta, eikä pakkoliitos muutenkaan. Se vaatisi perustuslain muutoksen, eikä sen laatiminen ole aivan yksinkertainen asia.
      Kuntaliitos ei siilinjärveläisten osalta toisi kovinkaan suurta käytännön ongelmaa, mutta se toisi taloudellisen ongelman. Kuntalaisten kaikki kustannukset kasvaisivat. Lisänä se tärkein, päätöksenteon luotettavuus.
      Liitoskuntien asukkaat eivät voi luottaa kuopiolaiseen päätöksentekoon. Siitä on näyttöä jo liitettyjen kuntien osalta. Vehmersalmi, Karttula ja Nilsiä. Paljon annetaan lupauksia, mutta ei ne ole toteutuneet, lisänä vielä julkisuudessa puhutaan muunnettua totuutta palvelujen saavutettavuudesta.

    • rajat kohilleen

      Hyvä, kun mainitsit Neuvostoliiton, heillehän kuntaliitoshengessä voisi ehdottaa kansanäänestystä Suomen itärajasta, sijainnin vaihtoehtoina Pohjanlahti tai Beringin salmi.

      • vanhassa raja paremp

        Pähkinäsaaren rauhan raja voisi olla mahdollinen Suomen itäraja, vai kuinka...


    • vartoillaan

      Liitos kuopioon on tervetullut ja oikea ratkaisu . Tavallisen taatelintallaajan elämä ei muutu mitenkään .

      • ans kattoo

        Noita taatelipalmuja kasvaa melko kaukana, joten pakkoliitokset Suomessa eivät pahemmin tallaajiin vaikuttane. Meihin siililäisiin se taas vaikuttaisi, mutta eihän tuosta poliittisesta farssista mitään tule.


    • Ahmed Paronen

      Onko pakkoliitos demokratiaa..????.

      Mitä pakkotoimia kansaa kohtaan on sodanjälkeen tehty.?

      Onko Kokoomus-SDP hallitus ensimmäinen sodanjälkeinen taho,
      joka kohdistaa pakkotoimia kansalaisia kohtaan.?

      Joko voimme todeta Suomen olevan diktaruuri.?

      Kansalla ei tunnu enää olevan sananvaltaa mihinkään,
      äänestäminen on turhaa touhua.

    • Pro itsenäisyys

      "Kuopio on käynyt ahkerasti lobbaamassa pakkoliitoksen puolesta."

      Joo, kyllä se Siilinjärvi olisi Kuopiolle todellinen makupala kuntaliitoksia ajatellen ja varsinkin näihin aiemmin liittyneisiin "rupupaikkakuntiin" verrattuna.

      Ja tällainen vauras, väkirikas ja taloutensa hyvin hoitanut naapuripaikkakunta kelpaisi mille tahansa maakuntakeskukselle liitoskuntana nielaistavaksi. Jos näin Siilinjärven kohdalla tapahtuu, tapahtuu myös räikein epäkohta koko pakkoliitoshankkeen osalta.

    • Tarkkaan Laskija

      Kysynpä nyt jälleen kerran tavalisen kuntalaisen kannalta muutamaa avainasiaa:

      1. Mikä onkaan Kuopion veroprosentti ja paljonko Siilinjärvellä?:

      2. Mikä on velkataakka per kuntalainen Kuopiossa ja Siilinjärvellä siltä osin kun velka kohdisuu ydinkunnan toimintaan, eli palvelujen tuottamiseen?

      3. Paljonko alijäämää 2013 tekee Kuopio ja paljonko Siilinjärvi?

      4. Mikä onkaan työpaikkaomavaraisuus? Eli paljonko Siilinjärveltä käydään töissä Kuopiossa ja päinvastoin?

      5. Paljonko säästyisikään, jos turhia päälekkäisyyksiä karsittaisiin ja tehtäisiin asioita yhdessä?? - Ai niin, tätähän ei voi tietää, kun Siilinjärven päättäjät eivät uskalla asiaa selvittää ja meille pulliaisille kertoa.

      6. Liittyy edelliseen. Miksi ei uskalla selvittää??

      • tutkittua juttua

        Kysymys kohtiin 1-100 on vain yksi kuntalaisen kannalta ratkaiseva:

        Mikä on kuntalaisen tyytyväisyys kunnallisiin palveluihin? Myös verrattuna muihin kuntiin ja aiempaan ? Näistä uutisoivat valtakunnallisestikkin tänään.

        Vastausta: Siilinjärvi 4- paras Suomessa , tyytyväisiä yli 75 prosenttia. Kuopiossa vain 64 prosenttia ja senasukkaiden tyytyväisyystaso romahtanut


    • Jope11

      Tyytyväisyyskysely:
      Siilinjärvi neljäs, Kuopio romahti


      Ympäryskunnat pärjäävät hyvin, kun asukkaat arvioivat tyytyväisyyttään kuntapalveluihin. Epsi Ratingin tutkimuksesta käy ilmi, että valtakunnallisessa kuntavertailussa kymmenen parhaaksi sijoittuneen joukossa peräti kahdeksan sijaitsee suuren kaupungin vieressä.

      Siilinjärvi (75,2) sai koko maassa neljänneksi korkeimmat pisteet. Suurten kaupunkien pisteet olivat laskussa. Kuopiossa (64,4) tyytyväisyys on peräti romahtanut (-8,1) viime vuodesta. Suomen keskiarvo on 65,6.

      Epsi Ratingin analyytikon Patrik Levlinin mukaan ympäryskuntien pärjääminen vertailussa saattaa johtua esimerkiksi siitä, että asukkaat saavat niissä henkilökohtaisempaa palvelua kuin suuressa kunnassa.

      Kauniainen sai parhaat pisteet, Pirkkala sijoittui toiseksi ja Naantali kolmanneksi. Suurista kunnista Helsinki ja Tampere pärjäsivät parhaiten.

      Kyselyn mukaan suomalaisten tyytyväisyys kuntapalveluihin laski edellisestä tutkimuksesta.

      Vertailussa 12 000 suomalaiselta kysyttiin yleisarvosanaa asuinkuntansa palveluista viime vuoden elo-joulukuussa.

    • Hamulan ukko

      Sellainen kuva tästä muodostuu että Kuopiolaiset ottaisivat kernaasti Siilinjärven, muttei sen asukkaita. Eli kun jotenkin saisi vain pelkät verotulot ja maa-alueen käyttöön, mutta liittymistä vastustavat Siilinjärveläiset voisivat painua .......Sellaista on joutava suunsoitto tällä palstalla. Ei varmasti kiinnosta liityä Kuopioon, sen on jo Karttulan, Vehmersalmen ja Nilsiän liitos osoittanut. Enkä vähällä ihmeellä hyväksy tällaista feodaali yhteiskunnan meininkiä jossa hallitus sanelee ylhäältä päin mikä paikka saa kehittyä itsenäisenä ja mikä ei. Arvaan että kohta on kirjoituksia jossa Kuopiolaiset kehottaa olemaan vaahtoamatta kun se pakkoliitos tulee kumminkin. Ei siellä taida muuta argumenttiä liitoksen puolesta tullakaan, kun niin odotetaan sitä pakkoa.

      • mualaenen

        Kuopio on ajanut tilanteensa siihen jamaan että vain pakkoliitos pelastaa.


    • Yleisönosastossa

      Lukekaapa Paavo Jauhiaisen kirjoitus torstain 16.1. Uutis-Jousessa koskien kuntakoon vaikutusta kunnan toiminnan talouteen.
      Siitäpä selviää, miten asiat makaavat vaikkapa Kuopion ja Siilinjärven kesken.
      Asukasluvun suuruus ei näytä tuovan hyvää taloudellista tulosta.

    • juorottajat

      Ottakaapa huomioon, että kun Siilinjärvi liitetään Kuopioon, nousee kepupuolue vallankahvaan Kuopiossa ja saa myös Kuopion talouden samanlaiseen kukoistukseen mihin Siilinjärvikin on puhjennut. Tämä tapahtuu siirtämällä Kuopio kukonaskelen päähän Helsingistä, jolloin Helsinki saa pitää yllä ja maksaa kaikki kulttuuripalvelut ja kuopiolaiset pääsevät nauttimaan niistä palveluista siivellä ja tukiaiset päälle.

      • hymyhuulet

        Siirretän vaan Kuopio Mäntsälän tuollepuolen, vai kuinka....


      • No huh huh
        hymyhuulet kirjoitti:

        Siirretän vaan Kuopio Mäntsälän tuollepuolen, vai kuinka....

        Siirretään Kuopio mieluummin vaikka afganistaniin tai kuubaan. Siellä on muukin hallinto sopivan pakkovaltaista. Pääsevät aatetovereidensa pariin.


      • vässyttämällä
        No huh huh kirjoitti:

        Siirretään Kuopio mieluummin vaikka afganistaniin tai kuubaan. Siellä on muukin hallinto sopivan pakkovaltaista. Pääsevät aatetovereidensa pariin.

        Tarkoittanet, että Kuopio siirrettäisiin vasta sitten kun kaupunkiin on liitetty Siilinjärven taajama?


      • Eikä nouse

        Kuntaliitosten yhtenä tarkoituksena on päätäntävallan siirtäminen kaupunkien luottamushenkilöille ja siellähä ei Keskusta ole enemmistönä tai muutenkaan vallan kahvassa. Kokoomus ja SDP ovat valtapuolueita.
        Päätäntävalta kaventuu maaseutupitäjissä.


      • ainositteeimittään
        Eikä nouse kirjoitti:

        Kuntaliitosten yhtenä tarkoituksena on päätäntävallan siirtäminen kaupunkien luottamushenkilöille ja siellähä ei Keskusta ole enemmistönä tai muutenkaan vallan kahvassa. Kokoomus ja SDP ovat valtapuolueita.
        Päätäntävalta kaventuu maaseutupitäjissä.

        Joo, ei sitten kannatakaan liittyä Kuopioon, jos ei valta siirry keskustalle. Minä luulin, että se tv:ssä julkaistu selvitys olisi osoittanut, että mikäli Siilinjärvi äänestäjineen olisi mukana Kuopiossa, nousisi Kuopion valtuustoon kepu ykköspuolueeksi. Se taisikin olla vain taitamatonta propagandaa, jolla yritettiin maanitella kepun kannattajia yhyttämään Siilinjärvensä Kuopioon. Niin ne taas yrittivät jutjata. Kaikkihan tietävät, että kepuja petetään aina...


      • nousee laskee
        Eikä nouse kirjoitti:

        Kuntaliitosten yhtenä tarkoituksena on päätäntävallan siirtäminen kaupunkien luottamushenkilöille ja siellähä ei Keskusta ole enemmistönä tai muutenkaan vallan kahvassa. Kokoomus ja SDP ovat valtapuolueita.
        Päätäntävalta kaventuu maaseutupitäjissä.

        Jyväskylän eteläpuolella Keskusta on pikkupuolue kehyskunnissakin. Etelässä siis isommassa osin kehyskunnissa Kokoomus ja SDP pelkää äänien menettämistä. Siitähän se on kyse näissä metropolihankkeissa Turun ja Tampereen seudulla sekä noiden alueiden hallituksen kansanedustajien ollessa pakkoliitoksia vastaan. Keskusta muuten nousisi suurimmaksi puolueeksi Kuopiossa. Kokoomuksen valta väistyisi.


      • uive-toni
        nousee laskee kirjoitti:

        Jyväskylän eteläpuolella Keskusta on pikkupuolue kehyskunnissakin. Etelässä siis isommassa osin kehyskunnissa Kokoomus ja SDP pelkää äänien menettämistä. Siitähän se on kyse näissä metropolihankkeissa Turun ja Tampereen seudulla sekä noiden alueiden hallituksen kansanedustajien ollessa pakkoliitoksia vastaan. Keskusta muuten nousisi suurimmaksi puolueeksi Kuopiossa. Kokoomuksen valta väistyisi.

        Nousee-laskee? Lieneekö naisen logiikkaa? Vai toiveuni?


      • Ei Keskusta...
        nousee laskee kirjoitti:

        Jyväskylän eteläpuolella Keskusta on pikkupuolue kehyskunnissakin. Etelässä siis isommassa osin kehyskunnissa Kokoomus ja SDP pelkää äänien menettämistä. Siitähän se on kyse näissä metropolihankkeissa Turun ja Tampereen seudulla sekä noiden alueiden hallituksen kansanedustajien ollessa pakkoliitoksia vastaan. Keskusta muuten nousisi suurimmaksi puolueeksi Kuopiossa. Kokoomuksen valta väistyisi.

        Keskusta häviäisi paikkoja kuntaliitoksen myötä.
        Äänestäjien määrään nähden valtuustopaikkoja olisi vähemmän kuin nyt Kuopion ja Siilinjärven valtuustoissa yhteensä.
        Eihän kuopiolaiset äänestä siilinjärveläisiä, eivätkä varsinkaan keskustalaisia.
        Valtuuston jäsenyyden äänikynnys nousee, tarvitaan enemmän ääniä.


      • älä uiveta
        uive-toni kirjoitti:

        Nousee-laskee? Lieneekö naisen logiikkaa? Vai toiveuni?

        uive-toni taitaa olla omissa maailmoissaan eikä seuraa mitä nyt näköjään jo uutisoidaankin tämän savolaisseudun ulkopuolella tapahtuvan. Ai mutta silloin pitäisi seurata jopa Mullikan lisäksi muitakin medioita.


      • äöä uiveta
        Ei Keskusta... kirjoitti:

        Keskusta häviäisi paikkoja kuntaliitoksen myötä.
        Äänestäjien määrään nähden valtuustopaikkoja olisi vähemmän kuin nyt Kuopion ja Siilinjärven valtuustoissa yhteensä.
        Eihän kuopiolaiset äänestä siilinjärveläisiä, eivätkä varsinkaan keskustalaisia.
        Valtuuston jäsenyyden äänikynnys nousee, tarvitaan enemmän ääniä.

        Valtuutettujen kokonaismäärä olisi tietysti vähemmän kuin nyt erillisissä valtuustoissa. Mutta siinä vähenisi samalla myös kaikkien puolueiden valtuutettujen määrä ja äänikynnys valtuustopaikkaan nousisi niin nykyisillä siililäisilläkin kuin kuopiolaisilla kaikissa puolueissa.


      • Asukasluku...
        äöä uiveta kirjoitti:

        Valtuutettujen kokonaismäärä olisi tietysti vähemmän kuin nyt erillisissä valtuustoissa. Mutta siinä vähenisi samalla myös kaikkien puolueiden valtuutettujen määrä ja äänikynnys valtuustopaikkaan nousisi niin nykyisillä siililäisilläkin kuin kuopiolaisilla kaikissa puolueissa.

        Vähenisi kaikkien puolueiden yhteinen valtuustopaikkojen määrä, mutta ei kuopiolaisten valtuutettujen niin paljon kuin siilinjärveläisten. Kuopiossa on moninkertainen asukasmäärä Siilinjärveen verrattuna ja tietysti äänestäjien määrä.
        Siilinjärveläisen ehdokkaan on entistä vaikeampi päästä valtuustoon kuopiolaisten äänin.
        Saattaa olla, että Siilinjärveltä pääsee valtuustoon muutama ehdokas. Näinhän on käynyt aiemmissakin kuntaliitoksissa Kuopiossa.

        Kokonaisuutena päätösvalta valuisi Kuopioon kohtalaisen tarkkaan.


      • Itseasiassa...
        äöä uiveta kirjoitti:

        Valtuutettujen kokonaismäärä olisi tietysti vähemmän kuin nyt erillisissä valtuustoissa. Mutta siinä vähenisi samalla myös kaikkien puolueiden valtuutettujen määrä ja äänikynnys valtuustopaikkaan nousisi niin nykyisillä siililäisilläkin kuin kuopiolaisilla kaikissa puolueissa.

        Valtuutettuja olisi kuntaliitoksen jälkeen Kuopion valtuustossa 67. Nyt valtuutettuja on 59, lisäystä olisi 8 valtuutettua. Näistä joku saattaisi ehkä olla siilinjärveläinen.


      • älä uiveta
        Itseasiassa... kirjoitti:

        Valtuutettuja olisi kuntaliitoksen jälkeen Kuopion valtuustossa 67. Nyt valtuutettuja on 59, lisäystä olisi 8 valtuutettua. Näistä joku saattaisi ehkä olla siilinjärveläinen.

        Valtuutettuja olisi kuitenkin selvästi vähemmän kuin nyt on yhteensä erillisissä Kuopion ja Siilinjärven valtuustoissa yhteensä. Äänikynnys valtuustopaikkaan nousisi niin kuopiolaisilla kuin siilinjärveläisillä. Tärkeintä olisi kuitenkin se, että me emme enään voisi itse päättää omaa aluettamme koskevista päätöksistä. Ja, että suuri valta-osa meistä siilinjärveläisistä ei halua liitosta.


      • ei alamaiseksi
        Asukasluku... kirjoitti:

        Vähenisi kaikkien puolueiden yhteinen valtuustopaikkojen määrä, mutta ei kuopiolaisten valtuutettujen niin paljon kuin siilinjärveläisten. Kuopiossa on moninkertainen asukasmäärä Siilinjärveen verrattuna ja tietysti äänestäjien määrä.
        Siilinjärveläisen ehdokkaan on entistä vaikeampi päästä valtuustoon kuopiolaisten äänin.
        Saattaa olla, että Siilinjärveltä pääsee valtuustoon muutama ehdokas. Näinhän on käynyt aiemmissakin kuntaliitoksissa Kuopiossa.

        Kokonaisuutena päätösvalta valuisi Kuopioon kohtalaisen tarkkaan.

        Ja kuopiolaiset päättäisivät 5/1 enemmistöllä siilinjärveä koskevista asioista. Sitä emme hyväksy.


      • VuorelanParoni

        Mikä hel*vetin "kukoistus", eihän Kuopiolla ole muutakuin tajuton velkataakka ja
        eliittijohto, joka rakentelee ympäriinsä suuruuden symbooleja välittämättä
        laisinkaan siitä, miksi kansalaiset veroja maksava.


      • jäpäkki
        VuorelanParoni kirjoitti:

        Mikä hel*vetin "kukoistus", eihän Kuopiolla ole muutakuin tajuton velkataakka ja
        eliittijohto, joka rakentelee ympäriinsä suuruuden symbooleja välittämättä
        laisinkaan siitä, miksi kansalaiset veroja maksava.

        Näin juuri. Kunnnat ja kaupungit on kuntalaisia varten, eikä toisinpäin.


    • nauhakaupunki

      Riittää, kun liittyy Varkauteen.

    • Hamulan ukko

      Kaikkea sitä kuulee. Juuri aatookissa ykkösellä sanoo kokoomuksen mies että Kempeleen liitos peruste Ouluun on se että kempeleläiset käyvät Oulun kaupungin teatterissa. Voikohan sitä käydä ohikulkiessa edes Päivärannan citymarketissa jos se on vaikka peruste kuntaliitokseen väkipakolla. Pitääkö tästä ymmärtää että jos ansaitsee vuodessa yli jonkin hallituksen määrittelemän rajan, että on hyvä tuloinen sen mielestä ja käy töissä Kuopiossa tai muussa keskuskaupungissa ja asuisi siellä, niin ei voi muuttaa kotiaan muualle kun tulee kestävyysvajetta. Missä sanotaan että on asuttava siinä kunnassa missä käy töissä? Entäs keikka työläiset, katsooko hallitus heitäkin kieroon kun käyvät muualla töissä.Toivon että hallitus kaatuu pakkoliitokset mukanaa.

    • aisopos XXIII

      Eräs vaihtoehto voisi olla, että lähes kaikki kunnat ja kaupungit lakkautettaisiin ja niitten asiat alistettaisiin Suomen valtion hoidettaviksi. Sale päättäisi kaikista asioista ja Jenni auttelis kulttuurijärjestelyissä.

      Vain entisten kaupunkien ympäryskunnat saisivat jäädä itsenäisiksi. Syntyneessä tilanteessa entisistä ympäryskunnista tulisi alueensa keskuskuntia, jonne niitä ympäröivän Suomen valtion alueen asukkaat hakeutuisivat töihin ja nauttimaan kulttuurista ja kohtuuhintaisista kenkäkaupoista. Isänmaalliset kansalaiset tietenkin asuisivat Suomen valtion alueella ja maksaisivat veronsa suoraan valtiolle, sillä valtionveron määrä on tunnetusti varsin vähäinen. Ainoastaan entisten ympäryskuntien asukkaat joutuisivat maksamaan kovat verot asuinpaikan valintansa takia. Mutta mielellään he sen tekisivät, kun saisivat edelleen itse päättää omista asioistaan.

      • futuras

        Ennen kuin tuo voisi tulla voimaan on tilanne muuttunut valtakunnassa, kun Jenni hoitelee jo omaa eläkeläisvaariaan. Pekka päättäisi muustakin kuin valtionyhtiöiden asioista ja Antonio pitäisi yllä kansakunnan kuntoa tanssikursseilla ja kansan olisi edustavammassa kuosissa kutreiltaan.


    • vesa1

      Kuntaliitosta ei tule. Ehtona on, että ihmiset maksavat veronsa sinne mistä saavat palkan. Selkeää eikö totta?

      • taimi1+1=2

        Suoraviivaisempaa olisi poistaa kunnallisvero kokonaan ja verottaa kaikkia suomalaisia valtion tuloveroprosentin perusteella. Tuloveroaste mitoitettaisiin sellaiseksi, että kertyvällä verotulolla hoideltaisiin valtion kuntien menot. Valtio sitten jakaisi verotuloista valtiontukia kunnille niitten asukasluvun perusteella. Suuremmissa kunnissa asuvista kansalaisista maksettaisiin vähän enemmän, sillä suurempien kuntien menot suhteessa pienempiin, nk. siivestäjäkuntiin nähden olisivat suuremmat. Tällä tavoin myöskään kuntien pakkoliitoksia ei olisi enää tarpeen tehdä, sillä ennen pitkää kaikki kunnat pyrkisivät yhtymään Helsinkiin tai ainakin alueensa suurimpaan kuntaan tai kaupunkiin. Raha rankaisee.


      • puu 1+1 = -3
        taimi1+1=2 kirjoitti:

        Suoraviivaisempaa olisi poistaa kunnallisvero kokonaan ja verottaa kaikkia suomalaisia valtion tuloveroprosentin perusteella. Tuloveroaste mitoitettaisiin sellaiseksi, että kertyvällä verotulolla hoideltaisiin valtion kuntien menot. Valtio sitten jakaisi verotuloista valtiontukia kunnille niitten asukasluvun perusteella. Suuremmissa kunnissa asuvista kansalaisista maksettaisiin vähän enemmän, sillä suurempien kuntien menot suhteessa pienempiin, nk. siivestäjäkuntiin nähden olisivat suuremmat. Tällä tavoin myöskään kuntien pakkoliitoksia ei olisi enää tarpeen tehdä, sillä ennen pitkää kaikki kunnat pyrkisivät yhtymään Helsinkiin tai ainakin alueensa suurimpaan kuntaan tai kaupunkiin. Raha rankaisee.

        Se siitä suuruuden ekonomiasta. =) Vähän tuonkaltainen systeemi on jo käytössä valtionosuusjärjestelmän muodossa noin laajasti katsottuna. Muuten tuon ehdottomasi siivestäjäkunta pienempi osuus per asukas saisi taatusti aikaan sen, että katsottaisiin siivestäjiä kokonaisuutenaan ja siinä etelän maksajat eivät antaisi enää niin paljon verojaan Savoon.


    • Anonyymi

      Itäsuomen ja pohjoissavon kannalta siilinjäven ja kuopion pakkoliitos olisis saatava aikaan. Siilin kepulaiset ainoastaan väkisin pitää siiliä itsenäisenä ettei kepulaisten paikkamäärät vähene.

    • Anonyymi

      Totta turiset. Kepulaiset kahmii kunnanvaltuuston paikat ja estävä maakunnan kehitystä.

    • Anonyymi

      Mutta muuttuko sikun nimi kukuksi. Tämä on se tärkein asia.

      • Anonyymi

        Nimi muuttuu kakaksi. Eikös se ole aika osuva nimi sikun pojille kun se mielenkiinto kuitenkin kohdistuu sinne mistä se kakka tulee.


    • Anonyymi

      Pöljänjäbät ne on eli pöjä.

    • Anonyymi

      Kyllä ainakin nuoremmat ihmiset haluaisivat olla ennemmin Kuopiolaisia kaupunkilaisia. Etelässä ei kukaan edes tiedä mikä tai missä siili on. Mielestäni tämä jarruttelu on paikallisen keskustan tekoja. Saavat varmaan niin hyviä palkkioita ym.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe