Palvelukustanne vs. omakustanne

Mono hukassa

Palvelukustanteessa sitoudutaan ostamaan tietty määrä kirjoja esim. 85 kpl.
Omakustanteessa maksetaan palvelut rahalla.
Eikö tuo palvelukustannus tule kalliimmaksi kuin omakustanne?
Eikö palvelukustannus ole itseasiassa sama kuin omakustannus?
Kertokaa kokemuksia!

Ps. Miten voi palvelukustannekirjailija " ilostua kun sai myönteisen (palvelu)kustannuspäätöksen"?

33

2092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kust_antaja

      Tätä keisiähän on väännetty täällä monessakin ketjussa.

      Omakustanne menee aina läpi, palvelukustanne ei.

    • X ilmiö paikassa

      Niin, ilo on suhteellinen ja henkilökohtainen asia. Toisille se voi olla tärkeä ja riemukas kokemus, saada kustannussopimus palvelukustanteelle, toisille se voi olla se ainoa ja hieman surullinen mahdollisuus, koska teos ei kenties tule saamaan samaa julkisuusmahdollisuutta, arvostusta ja kilpailumahdollisuutta kuin saman teoksen ilmestyminen kaupalliselta kustantajalta.

      Kaiketi tärkein asia on kuitenkin oman kirjallisen kunnianhimon kohdalla: saada julkisuuteen laadukas taideteos.

    • Fakta on fakta on fa

      Palvelukustanne on käytännössä sama kuin omakustanne. Paitsi että se tulee paljon kalliimmaksi ja aiheuttaa enemmän mielipahaa. Ei ole mukava kokea tulleensa jymäytetyksi.

    • Rima korkealle

      Niin, ei kai palvelukustantamo mikään kulttuurin pro bono -järjestö ole vaan henkilökuntansa palkan maksaja ja voittoa tuottava tai voimakkaaseen voittoon pyrkivä kaupallinen osakeyhtiö.

      Oletko kokenut joutuneesi laittoman vedätyksen uhriksi? Onko sinulle tehty sopimusrikko? Kirjailijaliiton asianajaja auttaa tämänkaltaisissa tilanteissa, vaikka et olisi (vielä) Rliiton jäsen.

    • Mono hukassa

      Kulttisarjassa Tankki tyyteen, Sulo Vilen kirjoitti dekkaria ja innostui kun sai myöntävän vastauksen kustantajalta. Vaimo tosin ihmetteli kun Sulo joutui maksamaan kirjan julkaisun.
      Tosielämässäkin näin tapahtuu. Ilostutaan kun saadaan omakustantaja / palvelukustantajalta myöntävä vastaus.
      Tapahtuuko siinä jonkinlainen mielen jakautuminen? Toinen persoona esiintyy kirjailijana ja toinen persoona maksaa laskun kirjan julkaisemisesta.

    • ivaitsetunnonpönkkä

      Mitä ivailemista toisten ilossa on?

      • fazerina

        Ei mitään. Iva, naureskelu, pilkka, sääli kertovat monesti enemmän sanojasta itsestään kuin kohteesta.


    • Mono hukassa

      Kuvittelen itseni sellaiseen tilanteeseen:
      Lähettelen käsikirjoituksia kustantajille ja masennun hylsyistä.
      Viimein, ikään kuin vahingossa, lähetän käsikirjoituksen oma- ja palvelukustanteita tuottavalle yritykselle.
      Sieltä tulee myöntävä vastaus! Ilostun suunnattomasti ja käyn lukemassa kyseisen sähköpostin useita kertoja illan mittaan.
      Pian tulee kustannussopimus allekirjoitettavaksi. Siinä edellytetään, että ostan sata kirjaani kolmekymmentä euroa kappale.

      Kuluu muutama viikko. Olen maksanut laskuni ajoissa ja saan sadan kirjan lähetyksen. Puran laatikot ja pinoan kirjat olohuoneen nurkkaan. Niistä tuli kaksi puolentoista metrin pinoa. Siitä niitä on helppo myydä kun tutut tulevat kylään.
      Sopimukseen kuului, että kustantaja lähetti arvostelukappaleet tietyille lehdille. Pian paikallislehdestä soitetaan ja pyydetään haastattelua.
      Myönnyin ilomielin ja kerroin innoissani, että on hienoa kun kustantaja julkaisi kirjani, ja että toinenkin on melkein julkaisemista vaille valmis. Kun se julkaistaan olen virallisestikin kirjailija!
      Tutut onnittelevat kirjan johdosta.
      Olen ikionnellinen! Olenhan Kirjailija!

      MUTTA TODELLISUUS on toinen!
      Kirjani julkaistaan siksi, että maksoin sen kolme tonnia.
      Muutama tuttu ostaa kirjan säälistä tai kun ei kehtaa kieltäytyä. Selän takana kirotaan kallista hintaa.
      Paikallislehti tulee haastattelemaan, koska soitin sinne itse. Juttu herättää lukijoissa sääliä ja huvittuneisuutta, sillä kaikki tietävät, että kyseessä on omakustanne.
      Tutut onnittelevat, koska eivät kehtaa sanoa totuutta.
      Elän jonkinlaisen harhan vallassa, näkemättä tosiasioita.

      • fazerina

        Omakustannekirjoja ilmestyy paljon, mutta vain harvasta tehdään juttu edes paikallislehteen. Riippuu kirjoittajasta ja aiheesta niin kuin muidenkin kirjojen kohdalla. Mutta ei omakustannekirjailija herätä minussa sääliä tai huvittuneisuutta, ei ainakaan ennen kuin olen lukenut ko. kirjan. Jotkut omakustannekirjailijat ovat varsin päteviä markkinoinnissa ja pääsevät omilleen.


      • mono tallella

        Uskokaa tai älkää, niin on olemassa myös niitä jotka eivät saa hylsyä, mutta päätyvät silti esim. esikoiskirjansa kanssa omakustanteeseen.
        Siksi, koska omakustanteessa päätät itse kaikesta, ja se on niin paljon nopeampi.On kiire saada se esikoinen käteensä.
        Mutta eihän niihin kenelläkään varaa loputtomiin ole, joten jossain vaiheessa käännytään kustantamon puoleen. Tosin en ole kuullut omakustanteesta, jossa velvoite olisi ostaa sata kirjaa kolmenkympin kappale hintaan. Varmaan jäisi ne kaivatut esikoisetkin haaveeksi.


    • yui94y402e89hufedj

      Palvelukustanne on kusetusta. Omakustantamisessa sentään on selvää, että kaikki markkinointi ym. hoidetaan itse.

      En ymmärrä miksei Suomessa arvosteta omakustannuskirjailijoita. Kyllä sieltä isojen kustantajien haavista karkaa jokunen helmikin. Eikä kaikki edes halua WSOY:n pompoteltavaksi.

      (en ole itse julkaissut mitään kautta, joten turha väittää että nostaisin omaa häntääni)

    • Ammattikirjailja

      Oma- ja palvelukustanteista haaveilevat ja kärsivät kynäilijäparat! Ei tilattu ja kuinka tahansa itsekustannettu ja kalliisti maksettu tekele tee teistä kirjailijaa, kirjoititte sitten yhden tai monta painotuotetta. Jättäkää turhat luulot ja uskomukset tyystin. Kirjailijaksi kehitytään pitkän prosessin tuloksena ja täyttymys tulee vasta pitkän ajan päästä ja monen kaupallisesti kustannetun kirjan ansiosta. Olisi suotavaa että ammattikirjailijanimike suojattaisiin koskemaan vain niitä tekijöitä joilta on kustannettu vähintään neljä kirjaa ja jotka on hyväksytty valtakunnallisen ja tunnustetun sekä rekisteröidyn kirjailijaliiton jäseniksi. Itseltäni on kustannettu liki 30 kirjaa, joten en kirjoita roskaa. MOT. Tehkää jotain muuta ja hyödyllisempää te harrastelijat.

      • fazerina

        Mikä on hyödyllisempää kuin kirjoittaminen? Mihin kirjailijan ammattinimikkeen suojaamista tarvittaisiin? Tuskin kukaan kuitenkaan pitää omakustannekirjailijaa kirjailijana, ellei hän sitten todella elä kirjojensa myymisellä - ja silloinhan hän on kirjailija.


      • Mashiach

        "Itseltäni on kustannettu liki 30 kirjaa, joten en kirjoita roskaa. MOT."

        Kunnianarvoisa Ammattikirjailija: Mielestäni todistit juuri edellisessä viestissä päinvastaista. MOT.

        "Oma- ja palvelukustanteista haaveilevat ja kärsivät kynäilijäparat"
        "Tehkää jotain muuta ja hyödyllisempää te harrastelijat."

        Todella rakentavaa tekstiä. Olet varmasti upea ihminen! Ihanaa ettei minun tarvitse tuntea sinua. Sinä, kirjallisuuden ylipappi ja Jumala, olet niin lahjakas ettet varmasti edes voi käsittää meidän wannabekirjailijabakteerien haaveita. Joillekin kun se itse kirjoittaminen ja itsensä toteuttaminen saattaa olla se juttu - ei vain kirjailijaliiton jäsenyys ja ammattilaisuus. Oma- ja palvelukustanteille on varmasti tilausta, markkinoita ja tarvetta, ei niitä tarjoavia firmoja muuten olisi. Sinun, Kaikkien Kirjailijoiden Suuren Isän (tai Äidin), ei varmasti tarvitse olla huolissasi asemastasi ammattikirjailijana, se sanahan yhdistetään suoraan Sinuun kaikissa älymystön kirjallisuuskeskusteluissa.

        Hei, tässäpä idea Sinulle: Mitä jos riipaisisit kunnon ammattitaiteilijan etuoikeuksiin kuuluvat päiväkännit ja menisit egoilemaan sinne kirjailijaliiton omalle keskustelupalstalle.


    • Novelman

      Hih Massi, pistit asiaa :)

    • Ammattikirjailija

      Arvon kiukkuiset kommentoijat. Muutama pieni vastaus kysymyksiinne sekä selvään solvaukseen. Nm fazerina. K: Mikä hyödyllisempää? V: Muu paremmin tuottava työ kuin kirjoittaminen, joka ei voi olla itsetarkoitus ja johon harrastelijan kyvyt sopivat paremmin. Em. betonityöt. K: Ammattinimikesuojaus? V: Siksi että arvostus kohtaisi ammattitaidon. Omakuntannekirjoittaja ei ole koskaan kirjailija.

      Nm. Mashiach. Et kysy mitään, purat vain turhautumistasi, ja syystä, koska olet mitätön. K.K.S. Äiti, ei isä.

      Ei muuta.

      • fazerina

        En ole kiukkuinen, esitin vain kysymyksiä. Olen toimittaja ja ansaitsen kirjoittamalla varmasti paremmin kuin suurin osa suomalaisista kirjailijoista, vaikken mikään porho olekaan. Jos julkaisen kirjan, tuskin voin jättää toimittajan työtä enkä edes haluaisi tehdä niin. Tuottavuuden näkökulmasta kirjoittaminen on monille kirjailijoillekin harrastus, koska sillä ei ansaitse toimeentuloa, vaan on tehtävä muitakin töitä. Kirjoittamisen ja taiteen ei tarvitsekaan olla hyödyllisiä, joten jos joku haluaa julkaista omakustannekirjan, en arvioi sitä ainakaan tuottavuuden näkökulmasta.

        Ammattinimikesuoja voisi olla järkevä vain siltä kannalta, että se suojaisi toimeentuloa. Mutta kustantaja ei ajattele nimikesuojauksia eikä myöskään lukija ostaessaan tai lukiessaan kirjaa. Arvostus tulee kustannuskynnyksen julkaisemisen kautta, jos on tullakseen. En näe, miten suojaus arvostusta nostaisi, vaan suojausta tarvitsisi toimeentulo.


      • Ammattikirjailija N
        fazerina kirjoitti:

        En ole kiukkuinen, esitin vain kysymyksiä. Olen toimittaja ja ansaitsen kirjoittamalla varmasti paremmin kuin suurin osa suomalaisista kirjailijoista, vaikken mikään porho olekaan. Jos julkaisen kirjan, tuskin voin jättää toimittajan työtä enkä edes haluaisi tehdä niin. Tuottavuuden näkökulmasta kirjoittaminen on monille kirjailijoillekin harrastus, koska sillä ei ansaitse toimeentuloa, vaan on tehtävä muitakin töitä. Kirjoittamisen ja taiteen ei tarvitsekaan olla hyödyllisiä, joten jos joku haluaa julkaista omakustannekirjan, en arvioi sitä ainakaan tuottavuuden näkökulmasta.

        Ammattinimikesuoja voisi olla järkevä vain siltä kannalta, että se suojaisi toimeentuloa. Mutta kustantaja ei ajattele nimikesuojauksia eikä myöskään lukija ostaessaan tai lukiessaan kirjaa. Arvostus tulee kustannuskynnyksen julkaisemisen kautta, jos on tullakseen. En näe, miten suojaus arvostusta nostaisi, vaan suojausta tarvitsisi toimeentulo.

        Kiitos sovinnollisesta vastauksestanne. Kunnioitan kannanottoanne ja pyydän anteeksi mahdollisia ylilyöntejäni, ei ollut tarkoitus vähätellä omakustanteita, vaan korostaa ammattikirjailijoiden ammatillista statusta. Mitä enemmän harrastelijat tekevät ilmaista työtä, jopa maksavat siitä että voivat julkaista "kirjoja", sitä vähemmän tienaa ammattikirjailija. Markkinat pilataan usein tyhjänpäiväisillä tekeleillä. Monet harrastajat luulevat olevansa jopa runoilijoita ja epätoivoisina työntävät surkeita omakustanneniteitään sukulaistensa ja tuttaviensa harmiksi pakkomyynnillä hyllyjen täytteiksi, ymmärtämättä että lyriikkka ja draama ovat niitä vaikeampia kirhjallisuuden lajeja.

        Ette Tekään ammattitoimittajana pitäisi siitä että mediamarkkinoille työntyisi, kuten tapahtuu, skripenttejä, jotka tyrkyttävät ilmaiseksi juttujaan. Kirjailijan ammattinimike pitäisi suojata siksi että näitä ylilyöntejä ja tekokirjailijoita esiintyisi. Kuinka moni sen sijaan kehtaa käyttää toimittajan titteliä olematta sitä.

        Olemme molemmat kirjoittamisen ammattilaisia, ja siitä seuraa että voimme kunnioittaa toistemme töitä ja ammatillista asemaa kirjoittamisen kentillä.


      • fazerina
        Ammattikirjailija N kirjoitti:

        Kiitos sovinnollisesta vastauksestanne. Kunnioitan kannanottoanne ja pyydän anteeksi mahdollisia ylilyöntejäni, ei ollut tarkoitus vähätellä omakustanteita, vaan korostaa ammattikirjailijoiden ammatillista statusta. Mitä enemmän harrastelijat tekevät ilmaista työtä, jopa maksavat siitä että voivat julkaista "kirjoja", sitä vähemmän tienaa ammattikirjailija. Markkinat pilataan usein tyhjänpäiväisillä tekeleillä. Monet harrastajat luulevat olevansa jopa runoilijoita ja epätoivoisina työntävät surkeita omakustanneniteitään sukulaistensa ja tuttaviensa harmiksi pakkomyynnillä hyllyjen täytteiksi, ymmärtämättä että lyriikkka ja draama ovat niitä vaikeampia kirhjallisuuden lajeja.

        Ette Tekään ammattitoimittajana pitäisi siitä että mediamarkkinoille työntyisi, kuten tapahtuu, skripenttejä, jotka tyrkyttävät ilmaiseksi juttujaan. Kirjailijan ammattinimike pitäisi suojata siksi että näitä ylilyöntejä ja tekokirjailijoita esiintyisi. Kuinka moni sen sijaan kehtaa käyttää toimittajan titteliä olematta sitä.

        Olemme molemmat kirjoittamisen ammattilaisia, ja siitä seuraa että voimme kunnioittaa toistemme töitä ja ammatillista asemaa kirjoittamisen kentillä.

        Ei avustajalta oteta juttuja ilmaiseksikaan, ellei juttu ole julkaisemisen arvoinen. Sama pätee kustantamoihin. En näe, että omakustannekirjailija kilpailisi ammattikirjailijan kanssa samalla tavalla kuin avustaja kilpailee palkatun toimittajan kanssa, sillä lähes kaikki ajattelevat omakustannekirjailijasta samoin kuin te - minua saa kyllä sinutella ;) - toisin kuin avustajasta. Hyvä avustaja voi helpottaa paljon toimituksen töitä, jos hän kykenee itsenäisesti luotettavia juttuja ja hyviä juttuja tuottamaan. Työttömäksi joutunut toimittaja kilpailee avustajan kanssa työstä vain, jos laskuttaa toimituksen näkökulmasta liikaa. Omakustannekirjailijan kirja ei mielestäni kilpaile ammattikirjailijan kirjan kanssa: olette optimisti, jos näin ajattelette.

        Suomessa ilmestyi viime vuonna 90 esikoiskirjaa, en ole lukenut niitä kaikkia, joten en ole koskaan ryhtynyt arvioimaan esikoiskirjallisuuden vuosikertaa. Samasta syystä kaikkia omakustannekirjailijoitakaan ei voi panna samaan laariin. Olen lukenut yhden hyvän kaunokirjallisen omakustannekirjan, joka olisi varmasti mennyt läpi kaupallisellakin kustantajalla, mutta kirjoittaja oli yrittäjä, joka julkaisi ja markkinoi kirjansa itse. Kyseessä oli tositarina tyttären itsemurhasta. Kilpailiko se ammattikirjailijan kirjan kanssa? Ehkä, mutta se on tervettä kilpailua. Sukulaisille ja ystäville tarkoitetut omakustanteet eivät minusta kilpaile ammattikirjailijan töiden kanssa ollenkaan.


      • vaikea yhtälö
        Ammattikirjailija N kirjoitti:

        Kiitos sovinnollisesta vastauksestanne. Kunnioitan kannanottoanne ja pyydän anteeksi mahdollisia ylilyöntejäni, ei ollut tarkoitus vähätellä omakustanteita, vaan korostaa ammattikirjailijoiden ammatillista statusta. Mitä enemmän harrastelijat tekevät ilmaista työtä, jopa maksavat siitä että voivat julkaista "kirjoja", sitä vähemmän tienaa ammattikirjailija. Markkinat pilataan usein tyhjänpäiväisillä tekeleillä. Monet harrastajat luulevat olevansa jopa runoilijoita ja epätoivoisina työntävät surkeita omakustanneniteitään sukulaistensa ja tuttaviensa harmiksi pakkomyynnillä hyllyjen täytteiksi, ymmärtämättä että lyriikkka ja draama ovat niitä vaikeampia kirhjallisuuden lajeja.

        Ette Tekään ammattitoimittajana pitäisi siitä että mediamarkkinoille työntyisi, kuten tapahtuu, skripenttejä, jotka tyrkyttävät ilmaiseksi juttujaan. Kirjailijan ammattinimike pitäisi suojata siksi että näitä ylilyöntejä ja tekokirjailijoita esiintyisi. Kuinka moni sen sijaan kehtaa käyttää toimittajan titteliä olematta sitä.

        Olemme molemmat kirjoittamisen ammattilaisia, ja siitä seuraa että voimme kunnioittaa toistemme töitä ja ammatillista asemaa kirjoittamisen kentillä.

        Ymmärrät ehkä sen, ettei nämä omakustanne kirjat juurikaan myy, jos ovat tyhjänpäiväisiä tekeleitä. Miten ne silloin vaikuttavat ammattikirjailija tuloihin.
        Omakustanne vaatii muutakin työtä, kuin sen kirjoittamisen. Sitä pitää itse myydä ja markkinoida, ammattikirjailijan teosta taas myy kustantamo.

        Jos kirjoitat ammattikirjailijana hyvän teoksen, se varmasti myy, vaikka rinnalla olisi sata omakustannetta, joiden hinta hilataan yleensä yläkanttiin, juuri sen vähäisen myynnin vuoksi.
        Jos taas kirjasi on huono tai keskitasoa, se ei myy, vaikka seisoisi hyllyssä yksin.


      • fazerina
        vaikea yhtälö kirjoitti:

        Ymmärrät ehkä sen, ettei nämä omakustanne kirjat juurikaan myy, jos ovat tyhjänpäiväisiä tekeleitä. Miten ne silloin vaikuttavat ammattikirjailija tuloihin.
        Omakustanne vaatii muutakin työtä, kuin sen kirjoittamisen. Sitä pitää itse myydä ja markkinoida, ammattikirjailijan teosta taas myy kustantamo.

        Jos kirjoitat ammattikirjailijana hyvän teoksen, se varmasti myy, vaikka rinnalla olisi sata omakustannetta, joiden hinta hilataan yleensä yläkanttiin, juuri sen vähäisen myynnin vuoksi.
        Jos taas kirjasi on huono tai keskitasoa, se ei myy, vaikka seisoisi hyllyssä yksin.

        No ei se kyllä ihan noinkaan ole. Kaupalliselta kustntajalta ilmestyneen kirjan myyntimääriin vaikuttaa paljon se, minkä verran sitä mainostetaan. Tästähän on paljon puhuttu viime aikoina, että hyviä kirjoja jää katveeseen suuren nimikemäärän ja vähäisen mainonnan vuoksi sekä sen takia, että kritiikin määrä sanomalehdissä on pudonnut (läheskään kaikista kirjoista ei ilmesty arvostelua).

        Omakustannekirja voi myydä, jos kirjoittaja osaa markkinoida oikealle kohderyhmälle ja teksti on tasokasta, mutta suurin osa omakustanteista ei myy eikä saavuta lukijoita tai kriitikkoja. Kirjoittaja tarvitsee sen osaamisen, jonka kustantamolta voi tekstin muokkaamiseen saada. Omakustannekirjallisuudessa näkyy yksin yrittäminen.


    • scarabaeus

      OHO !
      tännekö on tullut

      Ammattikirjailija

      pullistelemaan ??? ............. No jo on maailmankirjat sekaisin !!!???

      • Ammattikirjailija N

        En pullistele, ei ole varaa, mutta kirjoitan ammatillista asiaa. Harmistukaa, olkaa hyvä, mutta se ei tilannetta muuta.


      • scarabaeus
        Ammattikirjailija N kirjoitti:

        En pullistele, ei ole varaa, mutta kirjoitan ammatillista asiaa. Harmistukaa, olkaa hyvä, mutta se ei tilannetta muuta.

        OHO!
        tännekö ilmaantui Ammattikirjailija N
        jolla ei ole varaa

        pullistella !!!

        Odotellaan nyt sitten Ammattikirjailija M
        tulevan paikalle,
        hänellä varmaankin on myös varaa

        pullistella .....


    • Novelman

      No on todellakin. En kyllä ottaisi tyyppiä vakavasti, sitä enemmän kiksejä hän saa, mitä enemmän kansa nousee häntä vastaan :)

      • Ammattikirjailija N

        Novelman, olette ääliö. En saa kiksejä, surkuttelen vain tulevaa asemaamme kirjoittelijoiden kaaosjoukossa.


      • Novelman
        Ammattikirjailija N kirjoitti:

        Novelman, olette ääliö. En saa kiksejä, surkuttelen vain tulevaa asemaamme kirjoittelijoiden kaaosjoukossa.

        Ahh, aivan uusi nimitys itselleni :) "Meidän tulevaa asemaamme"?


    • Ammattikirjailija N

      Olin jo kantani ilmaissut, mutta vielä sen verran että ammattikirjailijan tunnistaa mm siitä, että hän saa pääasialliset tulonsa julkaistuista teoksistaan, ja muusta kirjallisuuteen liittyvästä toiminnasta kuten opettaminen, luennoiminen, kirjalliset avustamiset, lehtikirjoittaminen, näytelmät, kuunnelmat, artikkelit sekä apurahat. Kirjailija-ammattia tukee kuuluminen valtakunnalliseen ammattikirjailijajärjestöön kuten Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Näytelmäkirjailijaliitto, Suomen Tietokirjailijat ja vastaavat ruotsinkieliset liitot. Niillä on hyväksymiskynnys. Ei riitä kaksi kirjaa Kirjailijaliitolle, kuten luullaan, ainakaan aina. Tunnen 1990-luvulta kahdeksan teoksen tekijän, jota ei hyväksytty koska kirjat kuuluivat väärään genreen ja olivat epäkypsiä tekeleitä.

      • fazerina

        Tästä olen samaa mieltä. Ammattikirjailija on sellainen, joka saa tulonsa tai osan tuloistaan kirjoittamalla kaunokirjallisuutta. Omakustannekirjailija voi nimittää itseään kirjailijaksi, mutta vain harva pitää häntä sellaisena. Kuvataiteenkin harrastajat saattavat nimittää itseään taiteilijoiksi, mutta luontainen kynnys ei mene siinä millä nimellä itseään nimittää, vaan ammattimaisessa urassa ja toimeentulossa.


    • Ammattikirjailija N

      Olemme, fazerina, yhä enemmän samaa mieltä samoista asioista. Kiitän ja kumarran sovinnollisesti. Kaikkien kirjallinen työ ja harraste on kehittävää ja tarpeellista.

    • Onnistuin

      Minä jouduin ostamaan 320 kirjaa palvelukustanteelta. Hinta 6000e . Olen myynyt 250 kirjaa. Jäljellä olevat ovat myymättä. Olen myynyt kirjastoihin puolet kirjoista. Olen tyytyväinen tulokseen. Yksityinen kustantaja liian kallis. Loput kirjat myyn alennuksella. Kohderyhmä suuret ikäluokat.

      • ryöväystäihan

        Jopas on kallista! Mikä tahansa painotalo tekee halvemmalla työn kun itse kysyt hinnan.


      • Mitä muuta hintaan sisältyi kuin pelkkä painokulu? Kustannustoimitusta? Markkinointia? Myyntiä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan vä

      Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus – Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan väkivallan Joka neljä
      Maailman menoa
      390
      2961
    2. Irak aikoo laskea tyttöjen avioitumisikää yhdeksään vuoteen

      Myös avioero naisen aloitteesta kielletään https://yle.fi/a/74-20123694
      Maailman menoa
      446
      2780
    3. Mitä kivaa sanoisit kaivatullesi?

      Vai osaatko sanoa toisista mitään hyvää?
      Ikävä
      122
      1566
    4. Mitkä eleet

      Kaivatullasi viehättävimmät?
      Ikävä
      48
      1354
    5. Olenko alkoholisti? Mielipiteitä kaipaan

      En oikein tiedä mitä tällä haen, oli vaan pakko päästä avautumaan jonnekkin missä voi sen tehdä anonyymisti..Olen 32 vuo
      Alkoholi
      92
      1192
    6. Etkö sinä ymmärrä että minähän

      Rakastuin sinuun? Olin ihan pskana kauan kun en tiennyt mitä kävi. Eikä minusta ole suoraan sitä sanomaan että kaipaan s
      Ikävä
      26
      921
    7. Kaipaan sinua ja

      Pelkään etten merkitse mitään
      Ikävä
      58
      902
    8. Olet vain todella

      Tärkeä. Niin tärkeä että sattuu. Toivottavasti olet nähnyt silmistäni kaiken sen.
      Ikävä
      39
      855
    9. Phj vihreään käärijän 2.0 omintakeista osaamista?

      Mitä ihmettä on meneillään? Kunnan johtamisessa langat yksiin käsiin? Seuraisiko keskittämisestä mitään oleellista hyvi
      Pyhäjärvi
      121
      832
    10. En vaan jaksa

      Enää tätä, kun asiat ei etene mihinkään. Jos ja kun kohdataan, kohtelen sua kuin kaikkia muitakin. Eihän se poista sitä
      Ikävä
      30
      829
    Aihe