Moldovan Juutalaiset

Järkyttynyt

Kuuntelin tänään RadioDeissä tullutta Patmos ry,n viiden minuutin mittaista tarinaa Moldovan Juutalais- seurakunnasta n. 500 jäsentä.
Riipaisevaa kuultavaa. Eläke n. 60-80 euroa. Lämmityskulut saman verran. Talvi ja kylmää. Ellei ole millä maksaa lämmöntulo katkaistaan. Vanhukset ja perheet ovat suorastaan heitteillä, yhteiskunta ei auta, maa on köyhä, kuulemma köyhimpiä euroopassa.
Patmos on auttamassa. Suomesta pitäisi lähettää avustuksia satoja tuhansia euroja, että nuo ihmiset selviäisivät talven yli, tai ainakin paljon rahaa, koska se on ainoa asia millä he siellä ylipäätään selviävät.
Tuli mieleen, että onko siellä Moldovassa ketään muita avustusjärjestöjä muista maista. Onko Suomen Kirkon Ulkomaanapu ottanut asiakseen auttaa noita ihmispoloisia, tai muiden maiden kirkot tai järjestöt.??
Patmos ja Meller tekevät hyvää työtä, ovat jo tehneet kauan ja Juutalaisten aseman parantaminen ja evankeliumin levittäminen heille on elintärkeää.
Mutta kertokaa jos tiedätte kuka muu ja ketkä muut auttavat siellä. Eihän tämä voi olla yksin suomen järjestöjen asia yksin, Vai kuinka on?? Surullista on kyllä kuulla tuollaisia uutisia. Nyt koko Suomi auttamaan

6

273

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ihmettelevä

   Ja sitä paitsi kuulemani mukaan ruokakin siinä köyhässä maassa on lähes yhtä kallista kuin meillä tässä hyvinvointi Suomessamme. Miten se on yleensä mahdollista? Uskoako edes tuota?? Mutta ei kai he siellä olevat suomen edustajat nyt perättömiäkään puhune, siin täytyy uskoa asian niin olevan.

  • yhdyn samaan

   Kyllä olosuhteet siellä ovat järkyttävät. Eräs pariskunta, jotka tukevat Suortteja käyvät paikan päällä korjailemassa vanhusten asuntoja, saunoja, hoidlleet virasto- ja lääkärikäyntejä ym. Käyvät puhumassa työstä ja näyttävät kuvia Vapaakirkossa.
   Ei kai voi muuta kuin antaa roponsa ja rukoilla, että isä hoitaa näitä iäkkäitä juutalaisia.

  • AOAOAOAOAOAOAOAOAOAO

   Kyllä parhaiten voimme auttaa tällä tavoin :

   Matt.9:37-38 " Silloin hän sanoi opetuslapsillensa: "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa."


   Ja, voimme myös rukoilla Herraa Jeesusta säätämään leudommat talvet tuollaisiin köyhempiin maihin.


   Vaikka ei olisi rahaa eikä muutakaan "annettavaa", niin aina on rukous Jumalan puoleen.

   Me voimme tehdä rukouksen kautta monin verroin enemmän kuin omilla mahdollisuuksillamme.


   Voimia ja halua rukoukseen.

  • Eipä Suomen

   kirkon ulkomaanapua kiinnosta tällainen tapaus.
   Eihän siinä olla tekemisissä poliittisesti suuntauneen katsannon kanssa eikä myöskään ole tuota PLO/PA:n vuosikymmeniä kuuluttamaa harhautusta tyhmille eurooppalaisille.
   Tuota järjestöä kiinnostaa vain se maailmankuva miten Suomen media sen haluaa olevan eli täysin johdateltu ja "jalostettu" kuva niin historiallisesti ja ajankohtaisesti.
   Tätä samaa puppua monella tämän foorumin palstalla ovat monet antisemitistit jatkaneet.
   Mitä noita ulkomaan avun katsauksia lähi-idän tapahtumista seuraa ja ketkä siellä ovat niitä tekemässä, niin ei voi olla huomaamatta miten yksisilmäisiä ja harhaan johtavia todellisista tapahtumista ja niiden alkuun panemisista voimista ne ovat.
   Esimerkiksi tämän Finnwatch:n tekemän "tutkielman" lähdetiedostoina olivat eräät terroristijärjestöjen ja Israelin tuhoa vaativien tahojen tietolähteet!
   Miten tällaista voi kukaan rehellisesti ajatteleva hyväksyä?
   No, niitäkin yksisilmäisiä löytyy tästä maasta, varsinkin poliittisesti sitoutuneista tahoista. Muutamat poliittiset puolueet kuuluttavat olevansa oikeuden ja tasavertaisuuden kannattajia ja samalla tukevat noita terrorijärjestöjä luullen olevansa suuriakin humanisteja.
   Todella tyhmää ja ajattelematonta, varmaan kuuluu heidän tapoihinsa kun eivät muuhun pysty, vaan pitää sokeasti totella jotain "suurta edesmennyttä johtajaa" ja sen luomaa idioottimaista maailmankuvaa.
   Ja tällaiset robotit sitten johtavat tällä vanhalla mantereella, jolla on jo aivan tarpeeksi edesottamuksia näissä ihmisoikeus- ym. kysymyksissä!

  • Eipä uskovaisten

   kirkon ulkomaanapua kiinnosta tällainen tapaus.
   Eihän siinä olla tekemisissä poliittisesti suuntauneen katsannon kanssa eikä myöskään ole tuota Israelin vuosikymmeniä kuuluttamaa harhautusta tyhmille amerikkalaisille ja uskovaisille.
   Tuota järjestöä kiinnostaa vain se maailmankuva miten Juutalais media sen haluaa olevan eli täysin johdateltu ja "jalostettu" kuva niin historiallisesti ja ajankohtaisesti.
   Tätä samaa puppua monella tämän foorumin palstalla ovat monet sionistit jatkaneet.
   Mitä noita ulkomaan avun katsauksia lähi-idän tapahtumista seuraa ja ketkä siellä ovat niitä tekemässä, niin ei voi olla huomaamatta miten yksisilmäisiä ja harhaan johtavia todellisista tapahtumista ja niiden alkuun panemisista voimista ne ovat.
   Esimerkiksi tämän Finnwatch:n tekemän "tutkielman" lähdetiedostoina olivat eräät terroristivaltio Israelin tuhoa vaativien tahojen tietolähteet!
   Miten tällaista voi kukaan ajatteluun kykenemätön kiihkouskovainen hyväksyä?
   No, niitäkin yksisilmäisiä löytyy tästä maasta, varsinkin poliittisesti sitoutuneista tahoista. Muutamat poliittiset puolueet kuuluttavat olevansa oikeuden ja tasavertaisuuden kannattajia ja samalla tukevat tuota terrorivaltiota luullen olevansa suuriakin sionistejä.
   Todella tyhmää ja ajattelematonta, varmaan kuuluu heidän tapoihinsa kun eivät muuhun pysty, vaan pitää sokeasti totella jotain "suurta edesmennyttä johtajaa" Ariel Sharonia ja sen luomaa idioottimaista maailmankuvaa.
   Ja tällaiset robotit sitten johtavat tällä vanhalla mantereella, jolla on jo aivan tarpeeksi edesottamuksia näissä ihmisoikeus- ym. kysymyksissä!

  • Apua tarvitaan

   Patmos on ymmärtääkseni Israel/juutalais-rakkaudessaan keskittänyt voimavarojaan juutalaisten saattamiseksi Jeesuksen veren sovittamiseksi ja heidän humanitääriseen auttamiseen Israelissa ja esim. entisen itä-blokin alueilla. Muslimeja esim. ei ole unohdettu, vaan heitäkin, kuten useita muitakin, autetaan. Järjestö on myös tiedotuksellaan oikonut virheellisiä käsityksiä Lähi-Idästä, koska lukuisat maat pitävät yksipuolisesti juutalaisia palestiinalaismuslimien sortajina. Virheellisistä tiedoista johtuen maailma kaavailee Israelin juutalaisten boikotoimista yms. tietämättä millaisessa ahdingossa juutalaiset ovat muslimiterroristien uhkaamina. Oikeudenmukaisuuteen pyritään jokaisen osalta. Näin olen ymmärtänyt. Esim. entisen Neuvostoliiton alueilta tulee rukouskirjeitä, joissa kerrotaan sikäläisten juutalaiskristittyjen ahdingoista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   228
   1704
  2. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   1033
  3. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   11
   929
  4. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   896
  5. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   232
   831
  6. PERUSSUOMALAISET HALPA-HALLILLA

   On varmaa tietoa, että huomenna lauantaina on Haapaveden Halpa-Hallin edessä klo 10 alkaen tavattavissa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita läh
   Haapavesi
   156
   745
  7. Neljä lasta! Minttu Murphy-Kaulanen rehellisenä uusperheestä Sampon kanssa: "Me ei olla pidetty..."

   Lapset on lahja. Tsemppiä suurperhe-elämään Minttu ja Sampo! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/nelja-lasta-minttu-murphy-kaulanen-rehellisena-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   729
  8. Muistatko kun sähläsin

   Edessäsi nainen? Hienomotoriikkakin sakkasi katseestasi ♥️
   Ikävä
   47
   708
  9. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   258
   651
  10. Mitä jos...

   Lähdetään autoajelulle joskus. Puhutaan aamuyöhön ja katsotaan voisimmeko olla joskus "me". Sopisiko tämä miehelle? PS. Minä ajan, koska sinä ajaisit
   Ikävä
   52
   628
  Aihe