Moldovan Juutalaiset

Järkyttynyt

Kuuntelin tänään RadioDeissä tullutta Patmos ry,n viiden minuutin mittaista tarinaa Moldovan Juutalais- seurakunnasta n. 500 jäsentä.
Riipaisevaa kuultavaa. Eläke n. 60-80 euroa. Lämmityskulut saman verran. Talvi ja kylmää. Ellei ole millä maksaa lämmöntulo katkaistaan. Vanhukset ja perheet ovat suorastaan heitteillä, yhteiskunta ei auta, maa on köyhä, kuulemma köyhimpiä euroopassa.
Patmos on auttamassa. Suomesta pitäisi lähettää avustuksia satoja tuhansia euroja, että nuo ihmiset selviäisivät talven yli, tai ainakin paljon rahaa, koska se on ainoa asia millä he siellä ylipäätään selviävät.
Tuli mieleen, että onko siellä Moldovassa ketään muita avustusjärjestöjä muista maista. Onko Suomen Kirkon Ulkomaanapu ottanut asiakseen auttaa noita ihmispoloisia, tai muiden maiden kirkot tai järjestöt.??
Patmos ja Meller tekevät hyvää työtä, ovat jo tehneet kauan ja Juutalaisten aseman parantaminen ja evankeliumin levittäminen heille on elintärkeää.
Mutta kertokaa jos tiedätte kuka muu ja ketkä muut auttavat siellä. Eihän tämä voi olla yksin suomen järjestöjen asia yksin, Vai kuinka on?? Surullista on kyllä kuulla tuollaisia uutisia. Nyt koko Suomi auttamaan

6

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmettelevä

      Ja sitä paitsi kuulemani mukaan ruokakin siinä köyhässä maassa on lähes yhtä kallista kuin meillä tässä hyvinvointi Suomessamme. Miten se on yleensä mahdollista? Uskoako edes tuota?? Mutta ei kai he siellä olevat suomen edustajat nyt perättömiäkään puhune, siin täytyy uskoa asian niin olevan.

    • yhdyn samaan

      Kyllä olosuhteet siellä ovat järkyttävät. Eräs pariskunta, jotka tukevat Suortteja käyvät paikan päällä korjailemassa vanhusten asuntoja, saunoja, hoidlleet virasto- ja lääkärikäyntejä ym. Käyvät puhumassa työstä ja näyttävät kuvia Vapaakirkossa.
      Ei kai voi muuta kuin antaa roponsa ja rukoilla, että isä hoitaa näitä iäkkäitä juutalaisia.

    • AOAOAOAOAOAOAOAOAOAO

      Kyllä parhaiten voimme auttaa tällä tavoin :

      Matt.9:37-38 " Silloin hän sanoi opetuslapsillensa: "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa."


      Ja, voimme myös rukoilla Herraa Jeesusta säätämään leudommat talvet tuollaisiin köyhempiin maihin.


      Vaikka ei olisi rahaa eikä muutakaan "annettavaa", niin aina on rukous Jumalan puoleen.

      Me voimme tehdä rukouksen kautta monin verroin enemmän kuin omilla mahdollisuuksillamme.


      Voimia ja halua rukoukseen.

    • Eipä Suomen

      kirkon ulkomaanapua kiinnosta tällainen tapaus.
      Eihän siinä olla tekemisissä poliittisesti suuntauneen katsannon kanssa eikä myöskään ole tuota PLO/PA:n vuosikymmeniä kuuluttamaa harhautusta tyhmille eurooppalaisille.
      Tuota järjestöä kiinnostaa vain se maailmankuva miten Suomen media sen haluaa olevan eli täysin johdateltu ja "jalostettu" kuva niin historiallisesti ja ajankohtaisesti.
      Tätä samaa puppua monella tämän foorumin palstalla ovat monet antisemitistit jatkaneet.
      Mitä noita ulkomaan avun katsauksia lähi-idän tapahtumista seuraa ja ketkä siellä ovat niitä tekemässä, niin ei voi olla huomaamatta miten yksisilmäisiä ja harhaan johtavia todellisista tapahtumista ja niiden alkuun panemisista voimista ne ovat.
      Esimerkiksi tämän Finnwatch:n tekemän "tutkielman" lähdetiedostoina olivat eräät terroristijärjestöjen ja Israelin tuhoa vaativien tahojen tietolähteet!
      Miten tällaista voi kukaan rehellisesti ajatteleva hyväksyä?
      No, niitäkin yksisilmäisiä löytyy tästä maasta, varsinkin poliittisesti sitoutuneista tahoista. Muutamat poliittiset puolueet kuuluttavat olevansa oikeuden ja tasavertaisuuden kannattajia ja samalla tukevat noita terrorijärjestöjä luullen olevansa suuriakin humanisteja.
      Todella tyhmää ja ajattelematonta, varmaan kuuluu heidän tapoihinsa kun eivät muuhun pysty, vaan pitää sokeasti totella jotain "suurta edesmennyttä johtajaa" ja sen luomaa idioottimaista maailmankuvaa.
      Ja tällaiset robotit sitten johtavat tällä vanhalla mantereella, jolla on jo aivan tarpeeksi edesottamuksia näissä ihmisoikeus- ym. kysymyksissä!

    • Eipä uskovaisten

      kirkon ulkomaanapua kiinnosta tällainen tapaus.
      Eihän siinä olla tekemisissä poliittisesti suuntauneen katsannon kanssa eikä myöskään ole tuota Israelin vuosikymmeniä kuuluttamaa harhautusta tyhmille amerikkalaisille ja uskovaisille.
      Tuota järjestöä kiinnostaa vain se maailmankuva miten Juutalais media sen haluaa olevan eli täysin johdateltu ja "jalostettu" kuva niin historiallisesti ja ajankohtaisesti.
      Tätä samaa puppua monella tämän foorumin palstalla ovat monet sionistit jatkaneet.
      Mitä noita ulkomaan avun katsauksia lähi-idän tapahtumista seuraa ja ketkä siellä ovat niitä tekemässä, niin ei voi olla huomaamatta miten yksisilmäisiä ja harhaan johtavia todellisista tapahtumista ja niiden alkuun panemisista voimista ne ovat.
      Esimerkiksi tämän Finnwatch:n tekemän "tutkielman" lähdetiedostoina olivat eräät terroristivaltio Israelin tuhoa vaativien tahojen tietolähteet!
      Miten tällaista voi kukaan ajatteluun kykenemätön kiihkouskovainen hyväksyä?
      No, niitäkin yksisilmäisiä löytyy tästä maasta, varsinkin poliittisesti sitoutuneista tahoista. Muutamat poliittiset puolueet kuuluttavat olevansa oikeuden ja tasavertaisuuden kannattajia ja samalla tukevat tuota terrorivaltiota luullen olevansa suuriakin sionistejä.
      Todella tyhmää ja ajattelematonta, varmaan kuuluu heidän tapoihinsa kun eivät muuhun pysty, vaan pitää sokeasti totella jotain "suurta edesmennyttä johtajaa" Ariel Sharonia ja sen luomaa idioottimaista maailmankuvaa.
      Ja tällaiset robotit sitten johtavat tällä vanhalla mantereella, jolla on jo aivan tarpeeksi edesottamuksia näissä ihmisoikeus- ym. kysymyksissä!

    • Apua tarvitaan

      Patmos on ymmärtääkseni Israel/juutalais-rakkaudessaan keskittänyt voimavarojaan juutalaisten saattamiseksi Jeesuksen veren sovittamiseksi ja heidän humanitääriseen auttamiseen Israelissa ja esim. entisen itä-blokin alueilla. Muslimeja esim. ei ole unohdettu, vaan heitäkin, kuten useita muitakin, autetaan. Järjestö on myös tiedotuksellaan oikonut virheellisiä käsityksiä Lähi-Idästä, koska lukuisat maat pitävät yksipuolisesti juutalaisia palestiinalaismuslimien sortajina. Virheellisistä tiedoista johtuen maailma kaavailee Israelin juutalaisten boikotoimista yms. tietämättä millaisessa ahdingossa juutalaiset ovat muslimiterroristien uhkaamina. Oikeudenmukaisuuteen pyritään jokaisen osalta. Näin olen ymmärtänyt. Esim. entisen Neuvostoliiton alueilta tulee rukouskirjeitä, joissa kerrotaan sikäläisten juutalaiskristittyjen ahdingoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe