seksuaalinen häirintä

nonparelli

Aina puhutaan siitä, kuinka miehet ahdistelevat naisia esimerkiksi työpaikoilla. Mutta missä on tämän asian tasa-arvoisuus? Koskaan ei puhuta siitä, että seksuaalinen häirintä ja ahdistelu voi olla yhtä ikävää myös naisen taholta miestä kohtaan.
Itseäni pistää vihaksi kun tiedän että tuttu mies kärsii siitä kun naiset työpaikalla puristelevat ja nipistelevät häntä pepusta, vihjailevat jne. Entäs jos mies nostaisi asiasta kanteen? Tuskin ketään kiinnostaisi. Mutta jos nainen nostaa kanteen työpaikkansa miestä kohtaan samanlaisesta asiasta, varmaan asia otetaan vakavasti.
Itse olen siis nainen, en koskaan ole hipelöinyt miehiä työpaikallani tai muuallakaan.
Mitä mieltä te olette?

39

2173

Vastaukset

 • Ei saa puhua kun ei saa naisia häiritä.
  Eihän naista saa syyttää seksuaalisesta häirinnästä kun silloinhan se olisi seksuaalista häirintää naista kohtaan että mies syyttää naista, jolloin perusolettamus Suomen oikeusistuimessa on että Mies silloin syyllistyy seksuaaliseen häiriköintiin kun syyttää naista seksuaalisesti häiriköinnistä?
  Tässä maassahan ei saa syyttää tai kyseenalaistaa esim äitejä jotka harrastavat seksiä poikiensa kanssa ja viettelevät heidät puhumatta siitä että pakottavat pojat seksiin vielä 18v iän jälkeen?
  Itselläni on tiedossa perhe jonka isä lähti yläkertaan kun äiti "kylvetti poikiaan saunassa", pakottivat vielä toisen pojan ostamaan naapuritalon ja ajoivat kaikki tutut pois. Toinen poika pääsi karkuun, ei taida ihan järjissään olla hänkään.

  • Itsellä tarina kun äiti vietteli teininä, eihän sitä silloin ymmärtänyt vaikka väärältä tuntuikin ja sulki mielen. Näistä Suomessa tapahtuvista äiti/poika seksistä ei puhuta mitään. Itselläni se on tuhonnut koko aikuiselämän.


  • äitithuoraa kirjoitti:

   Itsellä tarina kun äiti vietteli teininä, eihän sitä silloin ymmärtänyt vaikka väärältä tuntuikin ja sulki mielen. Näistä Suomessa tapahtuvista äiti/poika seksistä ei puhuta mitään. Itselläni se on tuhonnut koko aikuiselämän.

   Ehkä niistä äiti/poika tapauksista ei puhuta siksi, että uhrit eivät tuo niitä asioita julki. Oletko itse tehnyt rikosilmoituksen? Tuomiohan sille äidillesi kuuluu. Voi tietysti olla, että sinun kohdallasi asia on jo vanhentunut. Pitäisi toimia ajoissa.


 • Suurin sovinismiahan onkin se, että miehen täytyisi aina haluta panna kaikkia naisia, ja jos hänelle pimppaa tarjotaan, eikä kelpaa, niin hän on homo, kusipää ja mitä kaikkea nyt neiti keksii.

 • Kaverillani oli kova kiire pois kotoa teininä, selvis sitten kerran kun tuohtui veljestänsä keskustelun aiheena. Kävi ilmi että äitinsä piti saunavuoroa poikiensa kanssa ja pojat (2) eivät saaneet itse pestä itseään vaan äitinsä "pesi" heitä ja erityisesti alapää oli "tarkalla pesulla". Aina pesun aikaan isä istui yläkerrassa eikä suostunut tulemaan alas.
  Kaverini kertoi jälkeenpäin mitä heille tehtiin, lestadiolaispiireistä ainakin hänen äiti oli, vaikka kovasti yrittivät pyrkiä tuosta eroon.
  Eniten inhottaa se että nainen voi omia poikiaan käyttää seksuaalisesti hyväksi ilman että siitä syyllistetään poikia/miehiä ja naiset kävelevät syyttä asiasta. Kuinka paljon näitä onkaan jotka tuhoavat miehiä ja joista ei puhua saa. Joka 3-5:s perhe on näin. Ei kannata naisten enää ihmetellä miksi heille sattuu raiskauksia, kun itse aiheuttavat "oireet" näihin.

  • Joka 3-5:s perhe?
   Onko sulla oikeasti jotain väitteesi tueksi, vai mutuako vain pukkaat?


 • kyllä saisivat naiset joutua vastuuseen tekosistaan! iljettävää ja niin väärin. Vaikka itse olen nainen, niin silti olen sitä mieltä että naiset käyttävät naisen valtaa aivan vääriin tarkoitusperiin ja ovat miljoona kertaa kierompia ja ovelia kuin yleisesti ajatellaan. Nykyinen mieheni on kertonut kaikenlaisia tarinoita, siitä millaisia naiset todellisuudessa ovat, pettävät miehiään minkä ehtivät ja ovat miesten kimpussa kuin saalistajat odottaen heikkoa hetkeä. Lähes viikoittain mieheni saa ehdotuksia varatuilta/sinkuilta ja itse vain ihmettelen, eivätkö toiset naiset yhtään kunnioita toisen parisuhdetta! En ihmettele yhtään etteivät miehet luota naisiin! Ai että pistää vihaksi.

  • Oletko koskaan päässyt näkemään, kuinka miehesi käyttäytyy naisten seurassa, jos ei tiedä sinun olevan näköetäisyydellä?

   Hänen tarinointinsa nimittäin vaikuttaa siltä, että hän nauttii sinun mustasukkaisuudestasi. Epäilen, että ne ovat joko keksittyjä, tai sitten miehesi on itse niissä se aloitteellinen osapuoli.

   Tuollaiset ehdottelijanaiset kun kuitenkin ovat sen verran harvinaisia, ettei niitä nyt viikottain yhden ja saman miehen kohdalle osu.


  • Myöhässä tulee tämä kommentti, mutta toivon todellakin, että olette vielä yhdessä nonparelli. On kadehdittavaa, miten miehesi voi sinulle kertoa noista avoimesti. Jokaisella miehellä ei todellakaan ole noin hyvää ja luottamuksellista suhdetta naisensa kanssa. Hän on mitä ilmeisemmin viehättävä ja komea mies. Pidä ilonasi!

   Jos hän avoimesti kertoo näistä, hän haluaa olla kanssasi. Onko häät jo vietetty?


  • Sori vaan nomparelli - sitä se teettää kun omistaa liian hyvännäköisen miehen. Näille sitä sattuu koko ajan. Otapa joku keskivertonäköinen äijä - saa ehdotuksia keskimäärin kerran elämässä (ellei itse tee aloitetta).
   Eikös se niin ollut, että miehistä parhaimmat 10% hoitelee naisista 80%. keskivertoäijät 70% saa 50% naisilta ja rumilukset loput 20% saa 2% naisista.


 • Tuoreen "tutkimuksen" mukaan Tanskassa ja Suomessa on naisilla Euroopan huonoimmat oltavat - siis eniten seksuaalista häirintää, väkivaltaa tai sen uhkaa.

  Voi herranjetas - anna mun kaikki kestää! Taitaa olla niitä "naistutkimuksen" suursaavutuksia tämäkin. Miten mahtaa olla asiat oikeasti Etelä-Euroopassa? Oisko vaikka niin, että vain hyvin harva nainen siellä on saanut koko kyselyä vastattavakseen ja vielä harvempi on voinut siihen itsenäisesti vastata ilman pelkoa miehen tai miehen suvun väliintulosta.

  "Tutkimuksen" tulos kertoo minulle vain sen, että Tanskassa ja Suomessa ovat naiset voineet vastata kyselyyn vapaasti ja itsenäisesti ilman pelkoa seuraamuksista puolison, heilan tai heidän sukunsa taholta.

  Muslimit ovat sitten ihan oma lukunsa-niistä piireistä tämä "tutkimus" olisi varmaan saanut suurinta vapautta ja väkivallattomuutta osoittavat tulokset kun miehet ja miehen suku olisivat vastauksia sorvailleet.

 • Yhteiskunnassa vallitsee käsitys, että jos nainen osoittaa kiinnostusta miestä kohtaan se on miehelle voitto, oli sitten lähentely kuinka epätoivottua tahansa. Hassu juttu on myös se, että tämä käsitys on hyvin pitkälle miesten levittämää - seksin saaminen naisilta on miesporukoissa yleinen puheenaihe ja luetaan menestykseksi ja tosimieheydeksi. Tällaiset lähentelytapaukset lakaistaan usein maton alle, sillä miehen olisi pitänyt vain 'nauttia hoidosta kun saa'. Naisia aliarvioidaan paljon ja järjestelmällisesti, myös seksuaalisina ahdistelijoina ja väkivallan harjoittajina.

  • Halpa ehkäisy ja vapaa abortti ovat muuttaneet dynamiikkaa paljon ja mahdollistaneet "naisen seksuaalisen vapautumisen". Ja jopa naisen kevytmielisen aloitteellisuuden. Kuitenkin evoluutiobiologisista syistä roolit tätä edeltäneeltä ajalta istuvat tiukassa.

   Ei se kähmimisen kohteeksi alistuminen ole mikään voitto, vaan päinvastoin. Mies on silloin kykenemätön puolustamaan itseään (tapoja kyllä löytyisi) ja feminiininen. Miesporukassakin toki pyritään olemaan kohteliaita, eikä lytätä kaveria helpolla. Naurua kehiin niin päästään kiusallisesta puheenaiheesta. Ja toivotaan miehen parantavan siitä.

   Ei em. evoluutiobiologiakaan sano, että mies haluaisi siementää jotain epätervettä kelmeää siideriolmia. Voisi kuvitella, että siellä kivikaudela saatoit laittaa kenet tahansa paksuksi, ja se olisi vain parantanut geeniesi mahdollisuuksia. Mutta ei se ole kuitenkaan mennyt niin.


 • Kyseessä on tyypillinen kaksoisstandardi. Miehen täytyy aina haluta pillua kaikilta tai hänessä on jotain vikaa. Näinhän asia ei oikeasti ole.

  Minulla on nyt käsissäni kirja, joka käsittelee miehiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa yms. En ole vielä lukenut sitä, mutta tiedän että se sisältää vaiettuja tilastoja, inhottavia tositarinoita, mukana kaikkea pikku nipistelystä ihan raiskauksiin saakka.

  Aivan! Miehen voi raiskata. Nainen voi raiskata miehen. Se vain totuus. Miten se tapahtuu. Tapoja voi olla monia, eikä mies aina itsekään tajua miksi yllätysseksistä jäi niin paha maku. Kyse on siitä, kenellä on valta ja kenellä ei. Erektio on sivuseikka. Naisen klitoris voi nöpöttää raiskauksen aikana ja se on silti raiskaus. Eikä erektiota edes tarvita, tunge jokin pitkä jäykkä esine penikseen niin kyllä se pystyssä pysyy.. ja jos kyse on puhtaasta sadismista, niin dildot ja muut esineet toimivat hyvin.

  Naispuoliset raiskaajat käyttävät lääkkeitä ja esineitä, olipa kyseessä sitten lesbo tai hetero.

  • Unohdin myös mainita, että joskus heteronaiset raiskaavat toisia naisia yllyttämällä, pakottamalla tai yhteistuumin poikaystävänsä kanssa.


 • Aina kun yritetään puhua naisiin kohdistuvasta väkivallasta, joku neropatti kääntää keskustelun takaisin miehiin uhreina. Tiedättekö miten yleistä se on, että nainen kohtaa seksuaalista häirintää? Silti aina:

  BUT WHAT ABOUT THE MEN??!

  Alkuperäisen viestin kirjoittajan naurettava väite siitä, että naisiin kohdistuva väkivalta otetaan lähes aina tosissaan on raivostuttava. Raiskaustapauksista saa naurettavan pieniä tuomioita ja jos nainen on ollut päihtynyt raiskauksen aikana, raiskaus on naisen oma syy. Lisäksi törmään usein väittämiin, joiden mukaan naiset syyttävät miehiä raiskauksesta ilman mitään syytä tia koston vuoksi. Tällaisissä tapauksissa usein oikeudessa ei ole pystytty esittämään tarpeeksi todisteita raiskauksesta, koska kyseessä on avioliiton sisällä tapahtunut raiskaus (esim. uhkailu tai kiristäminen seksin saamiseksi) tai raiskauskulttuurin omaava yhteiskunta syyttää naista raiskauksesta ("olit humalassa ja vähäisissä pukeissa baarissa, joten kerjäsit sitä" tai "olit yhteistyöhaluinen, koska et humalassa kyennyt vastustelemaan tai sanomaan ei"). KAIKKI naispuoliset tuttavani ovat kokeneet väkivaltaa miehen suorittamana. YKSIKÄÄN ei ole kokenut väkivaltaa naisen suorittamana. Tämä EI TODELLAKAAN tarkoita, että naiset eivät voisi olla väkivaltaisia miehiä kohtaan, mutta se ei ole läheskään niin yleistä ja laaja-alaista kuin miesten naisiin kohdistama väkivalta/ahdistelu/alistaminen.

 • Itselläni jotain tapauksia lievästä lähentelystä työssä naisilta. Eräässä kesätyöpaikassa olin työpisteellä normaalisti ja eräs työkaveri nainen tulee juttelemaan, samassa hänen kätensä laskeutuu selkääni ja siitä hyvin alas alaselkään. Toinen tapaus oli eri työpaikassa, kun tein toimistotyötä. Naistyökaveri tuli katsomaan näytöltäni ihan työmielessä asioita, nojaili pöytään siinä, kunnes yhtäkkiä hänen kätensä "lipsahti" reidelleni.

  Näistä en ole mitään suurta juttua tehnyt, kyllä nuo asiat ovat vain hiljaisuudessa tapahtuneet. Mitä olisi käynyt, jos minä miehenä olisin tehnyt samaa naistyökavereille? Olisiko siitä noussut poru? Ja miten se olisi käsitetty, jos minä miehenä olisin nostanut tuollaisista suuremman haloon?

  • Yleensähän tuon tyyppiset häirinnät jäävät samalla tavalla noteeraamatta myös silloin, kun mies kohdistaa ne naiseen. Sitten jälkeenpäin he saattavat jollain palstalla asiasta avautua (kuten sinäkin teet), jos aihetta käsittelevä keskustelu sattuu kohdalle.

   Äärimmäisen harvoin naiset tuollaisista yksittäistapauksista työsuojeluun yhteyttä ottavat. Ne tapaukset, joista tutkinta tehdään, ovat pitempään jatkuneita, toistuvia tekoja yhden ja saman henkilön taholta.


 • Itse aikoinani jouduin tilanteeseen, että esimies (nainen) flirttaili jatkuvasti ja olin aika tukalassa tilanteessa. Sitten hän sanoi, että töitä ei välttämättä ole ilman kunnon nussimista. Olin naimisissa ja tuo tilanne oli vaikea. Kuitenkin toteutin hänen tahtonsa ja nussin häntä oikein kunnolla edestä , takaa, sivulta.

  Tunsin jopa nautintoa, joten seksuaalisesta häirinnästä ei ehkä ollut kysymys.

 • Naispuolinen pomoni pyöri pyllistelemässä työpöytäni edessä ja tuumasi että taidan olla aika pystyvä mies. Kerran kahvitunnilla tunsin kun hän painoi jalallaan minun reittäni, siirsin jalkaani kauemmaksi. Ei jatkunut työsopimus kovin kauaa. Myöhemmin sain kuulla että hänellä ja hänen miehellään oli vaikeuksia saada lasta. Nyt heillä on kaksi lasta mutta kukahan onkaan heidän isänsä? Hmmm...

 • (totta).
  Voi voi kyllä se on äärimmäisen kamalaa maalaan kuin mies ahdistelee, käpälöi, kähmii naista näin kulki naisten keskustelu. Pitäisi saada lainsäädäntö että jos mies katsoo naista niin se voitaisiin tuomita jo suurin sakkoihin.
  Valtiovalta sekä naiset yhteistoimin ovat saaneet aikaiseksi lainsäädännön ja tilanteen jossa mies ajetaan äärimmäisen seksuaaliseen ahdinkoon joka purkautuu joskus jopa raiskauksena, usein pelkkinä käpälöintinä.
  Nainen valheellisesti tietenkin väittää että kysymyksessä on ihan jostakin vallankäytöstä eikä mistään seksiä himoista kun tämän raiskaus tapahtuu, mutta raaka totuus on se että monilla miehillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin ryhtyä raiskaamaan jos meinaa purkaa seksuaalisia paineita.
  Jos Suomen lainsäädäntö hyväksyisi yleiset porttolaitokset kuin on saksassa niin tämä naisen naisten häirintä väheni valtavasti naiset saisivat olla paremmin rauhassa.

  Tämä naama vammainen ylipainoinen suomalainen nainen työpaikallakin saisi olla ihan omissa oloissaan miesten täysin piittaamatta siitä, silloin kun he saisivat kassinsa tyhjennettyä ammattilaisten kauniiden naisten hoitamassa porno talossa. Tosin Naisen elämää ei kyllä olisi kovin Kaseva sen jälkeen koska hän ei pysty enää nöyryyttämään, kusetta maan, loukkaamaan ja pahoittamaan miehelle mieltä näillä seksi pelleillään, mitä Hän harrastaa läpi elämänsä kun hän yrittää saada omaa vittuaan kaupaksi.

  Sen takia naiset ovat verissä päin valmiit taistelemaan porttolaitoksia vastaan.
  Naisten yritys kääntää seksuaalinen kiristystoimintansa miehen syyksi onnistui.

  • Seksin ostaminen Suomessa ei ole kiellettyä kuin alaikäisiltä ja ihmiskaupan uhreilta. Miksi sinulle ei kelpaa sihteeriopisto, vaan pitää pakosta olla joku "porttolaitos"?

   Kuinkas ne raiskarimiehet sitten eivät osaa käyttää käsiään siihen paineenpurkuunsa? Mikä heitä vaivaa, kun ei noin yksinkertainen toiminto onnistu?


  • Ei ole seksin ostaminen kiellettyä, mutta feministinen yritys sen kieltämiseksi on ollut innokasta ja jatkunut pitkään. Myymistä feministi ei edelleenkään tahdo kieltää.

   Mutta asiaan liittyen: tarvitsemme halvempia naisia alalle. Myös eläkeläiset ovat tervetulleita, kunhan hinta on kohdallaan.


  • Ei ole kontrolloivien aviovaimojen pyrkimys onnistunut. Kyllä edelleen saa ostaa ja myydä. Tarkkana pitää kuitenkin olla jatkossakin. Ei se yritys tähän pysähdy :)

   Melkein kaikkialla Yhdysvalloissa muuten maksullinen toiminta on laitonta. Myös siellä television vapaassa Kaliforniassa on koko osavaltiossa business kielletty.


 • Ikämiehenä olen täysin miesten puolta, koskaan, siis en koskaan ole saanut yhdeltäkään miespuoliselta niin hävytöntä ja härskiä kirjoittelua chat huoneissa tai mailitse kuin naisilta. Jos jotain ryhmää on osoiteltava suorastaan sikamaiseksi niin tuo ryhmä on ehdottomasti naiset. Sikamaisus huipussaan heti sen jälkeen kun vähänkin opitaan tuntemaan ja niitä todella törkeitä ehdotuksia sataa kuin kiinassa paskaa. Sama on kadenkeskisissä tapaamisissa tai kaveriporuporukassa, siinä kun miehet juttelee asiallista ja kavereille tyypillistä puhetta, niin eikö kohta joku hamehullu tule ja ala törkyilemään luullen olevansa jotain, jota varmasti ei ole. Hyvin moni nainen on pilannut tilaisuuden sillä, että alkanut puhumaan sikamaisia törkeyksiä tai ehdottelemaan samanlaisia sikamaisuuksia. Juuri nimenomaan suomalaiset naiset ova tuollasia. Jos sitten tuona aikana satutaan nauttimaan lasillinen pari seuraksi porukassa, eikö siellä ilmaanu joku kirottu hulda perversi ja ala kailottamaan kaula tanassa oppimiaan sikamaisuuksia. Lopulta jouduttiin keskustelemaan poukassa, seuraavaan yhteiseen palaveriin tai illanviettoon ei sallia yhtäkään naista, tuo kielto on ehdottomasti lopullinen. Tuon päätöksen jälkeen on kaikki tilaisuudet olleet todella ihmisarvoisia ilman sikamaisia naisia, jopa minä olen viihtynyt.

 • Tjaa josko lähettäisiin siitä, että naimisissa oleva huoripukki voi ihan vaan jättää jakamatta sen avioliittonsa muiden, kuin sen oman kumppanin kanssa. Ja narsistina ihan vaan antaa muille vapaille ihmisille tilaa pariutumiseen. Ei se sen kummempaa ole, et vaan tyrkytä itseäsi, etkä kuvittele, että kaikki on täällä vain sinua viihdyyttääkseen.

  Tyhmä kysymys, mut ei kai narsisti voi muuta kun kuvitella kaikkien vaan häntä varten olevan.

  • Tjaa, mitäs jos et millään tavalla puuttuisi muiden tekemisiin ja naimiseen, olivat vapaita tai varattuja. Ei kuulu sinulle millään lailla.


 • Joskus käyn entisellä työmaalla, on se ihanaa kun nuoret tytöt vielä tulevat vanhaa halaamaan ja likistelemään :-*

 • En hyväksy seksuaalista häirintää se on todella loukkaavaa mutta en myöskään ymmärrä ketä ja mitä varten naiset pukeutuvat esim.linnan juhliin rinnat puolipaljaana tai lähes paljaana.tavisnaisena minusta se on kaikkea muuta kuin tyylikästä mitä sillä viestitääni vai onko tahallista provosointia

  • Juuri tänään kirjoitti feministi Hesarissa, kuinka naisten on saatava kulkea vaikka alasti halutessaan ja heitä ei silti saa ahdistella seksuaalisesti.

   Ei saakaan, mutta feministi unohti taas kerran, että myös katse on seksuaalista ahdistelua. Minä kyllä katson paljaita tissejä kadulla pitkään ja niin katsoo feministikin.


  • käytännön.ongelma kirjoitti:

   Juuri tänään kirjoitti feministi Hesarissa, kuinka naisten on saatava kulkea vaikka alasti halutessaan ja heitä ei silti saa ahdistella seksuaalisesti.

   Ei saakaan, mutta feministi unohti taas kerran, että myös katse on seksuaalista ahdistelua. Minä kyllä katson paljaita tissejä kadulla pitkään ja niin katsoo feministikin.

   Miehiä kumminkin kielletään kulkemasta ilman paitaa kaupungilla helteellä. Ämmät nostavat metelin, kun "isomahaiset ja punakat äijät" istuvat terassilla yläosa paljaana, ja lehdetkin kirjoittavat, kuinka pitäisi osata pukeutua säädyllisesti julkisilla paikoilla.


 • HS:n pääkirjoituksessa annettiin ohjeita poikien kouluttamiseen, jotteivat häiritsisi. Olipa taas yksipuolista, ennakkoluuloista. Kokemukseni mukaan nimenomaan naiset ovat vihamielisiä (yllä taisi ollakin jokin syy), ja väkivaltaisia. Tätä on joutunut kokemaan julkisilla paikoilla, kulkuvälineissäkin, aivan yllättäen tuntemattomien taholta, ilman selitystä. Työpaikalla vastaavasti ei auttanut kertoa asiasta, sillä sitä suorastaan äänekkäästi puolustettiin.

  Johtuen viime aikaisista jutuista julkisuudessa , vaikuttaa siltä, ettei nykyään voine enää näin arka puhuakaan naisten kanssa, jottei ruvettaisi syyttelemään.
  Sillä lailla.

 • Minua ovat pyrkineet kopeloimaan useat naiset. Kun en koe, että se minua häiritsisi, alistaisi tai itsetuntoani heikentäisi, en ole koskaan asiasta kenellekään tutullenikaan maininnut. Vastaavassa tilanteessa nainen olisi kokenut teot rikollisiksi.

  Mielestäni kysymys on yhteisön asenteista. Miehiä saa vapaasti kopeloida, mutta naisia ei, ja siksi kohteet kokevat lähentelyn eri tavoin.

 • tein nuorempana ravintolavahtimestarin elikkä portsarin hommia. jotkut naiset puristeli ja kouri mutta minkäs teet, jos et ollut kiinnostunut niin kuulit olevasi homo. jos mies asiakas kohteli tarjoilijoita samoin, lensi välittömästi pihalle. porttikiellon kera. että se siittä tasa-arvosta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3550