ja on hankinnassa uudet keitiökoneet. Lieden hankinta arkarruttaa eniten, kun on menneillään ns. Induktioliesi buumi.
Mitä mieltä ollaan onko se ehdottoman ylivoimaisesti paras? Jos sellaisen hankkii niin mitä ominaisuusia siinä tulisi ehdottomasti olla. Ei ole varaa hankkia mitään huippu kallista jossa on kaikki mahdollinen jo nykyään saatavana.
Sanotaan että se on nopea tavalliseen lieteen verrattuna, mutta tarviiko olla esim. Booster levy?
Siis mitä enemmän on ominaisuuksia niin sitä enemmän on hintaa. Ajattelin että sellaiseen 350 €uron hintaan olisi vielä varaa.... toisekseen eipä niitä juurikaan sen halvemmalla saa:(
Keittiöremontti menneillään
19
716
Vastaukset
- Induktio
Induktioliesi on ylivoimaisesti paras. Teho riittää oikeasti myös pihvien paistoon. Kattilassa veden kiehuminen alkaa muutamassa minuutissa, ei ehdi pottuja kuoria siinä ajassa. Tehon säätö tapahtuu välittömästi ja tarkasti. Liesi säästää sähköä. Liesi on helppo pitää puhtaana. Yli kiehuva ruoka ei pala lieteen kiinni, koska liesipinnan lämpötila on matala. Liesi on turvallinen, ei hehkuvia levyjä.
Boosteri-toimintoa tarvitsee erittäin harvoin, ehkä silloin jos paistaa ison määrän (esim. 400 g) kylmää jauhelihaa kerrallaan.
Ainoa miinus on, että keittoastioiden ja pannujen pitää olla induktioliedelle sopivaa materiaalia. Eli teräspohja tai valurautaa, magneetin pitää tarttua astian pohjaan.
Minulla on ollut sama induktiotaso päivittäisessä käytössä jo 23 vuotta ja mitään toimintahäiriötä ei ole ollut tuona aikana. Liesi on edelleen siistissä kunnossa ja en ole kertaakaan miettinyt sen vaihtamista johonkin toisen tyyppiseen lieteen. Liesitason reunat on eri liesissä erilaiset. Millainen reunus olisi paras, ajateltuna käytännöllisyyttä ja ehkäpä myös kestävyyttä?
- Induktio
Fasettihiottu taso on helpompi pitää puhtaana ja ainakin omasta mielestäni paremman näköinen, kuin metallireunuksilla oleva. Tosin se on herkempi särkymään, mikäli varomattomasti kolhii tason suojaamattomia reunoja paistinpannulla tms.
- induktio hankittiin
½ vuotta käytössä, eikä tuota enää muuhun vaihdettaisi. Museotavaralta se entinen keraaminen nyt tuntuu, vaikka hieman ennakkoluuloja olikin.. Boosteritoiminto löytyy jokaisesta levystä ja sitä tulee usein käytettyä nopeaan esilämmitykseen. Ei vaan kannata pahemmin kääntää selkäänsä, jos ja kun B on päällä..
Huonoja puolia..... 1. Pari kertaa liesi on "kaatunut", silloin täytyy käydä sähkötaululla ja kytkeä kertaalleen sulake nollille. 2. Äkkinäinen käyttäjä on pihalla kuin lumiukko. 3. Osa kattiloista ja pannuista meni uusiksi. 4. Hipaisukytkimet hieman temppuilevat märillä sormilla. - Kaasua
Mieti kaasua.
Helppo, turvallinen, varma, halpa ostaa ja käyttää, ei huoltotarpeita.
Itsellä ollut useassa asunnossa kaasuliedet. Nykyisen asunnon ostin aikanaan ja kun siten remontoin keittiön, varma valinta oli kaasuliesi. Niitä saa kohtuuhintaan suomesta ja jos viitsii käväistä etelänaapurissa, saa vielä edullisemmin.
Käytännössä kaasu on hyvin lähellä induktiota. Lämpö säätyy hetkessä. Erojakin on. Varmasti saa tarpeeksi kuumaksi ja etenkin se, kaasu ei perusta kattilasta tai pannusta yhtään mitään. Tämä jälkimmäinen muuten merkittävä asia. Monet unohtaa, että induktio vaatii magneettiset pannut ja kattilat, kaasulle se ja sama. Kattiloitten uusiminen voi muuten maksaa paljonkin rahaa.
Uuniksi suosittelen ehdottomasti tavallista sähköuunia. Mutta siten tavallinen, että siitä saa pitsanpaistolämmöt(300) ja mieluusti kieroilma ja ajastin. Kaasulla hankala haudutella, pikkasen tahtonut aina olla liikaa lämpöä, siis ostin sähköuunin, mökillä leivinuuni, jonka lämmittäminen vaatii opettelunsa...
Olemassa yhdistelmiä, itellä erilliset. Mutta mieti tarkasti kaasu-vaihtoehtoa. Kaikki ammattikokit, telkkarissakin aina käyttävät kaasua, se on niinkuin avotulen nykyaikaisempi vaihtoehto, ikinä en ole kenenkään kuullut haukkuvan.
On siinä pari juttua, mitkä syytä huomioida.
Asuintilassa saa olla korkeintaan yhdentoista kilon kaasupullo. Se on jo suuri, itsellä pari viiden kilon pulloa. Toinen liedessä ja yksi pihalla kaasugrillissä. Kestää mun mielestä pitkään, tosin kokkailun määrä vaihtelee. Pullo maksaa pikkasen, täyttäminen ei paljoakaan.
Pullon voi asentaa joko kiinteällä kuparilla tai letkulla. Letku samaa kamaa kuin grilleissäkin ja saa laittaa itse. Kiinteissä asennuksissa parempi turvautua ammattimieheen. Mulla pullo tiskialtaan alla. Tsekkaan muistaissani noin kerran vuodessa, että letkut ei vuoda.
Kaasu on juu räjähtävää. Mutta kaasuräjähdyksiä ole oikein ikinä missään. Syyt. Kaasussa hajua, minkä tuntee varmasti. Lisäksi palamisenkin takia pikkasen kiinnitettävä huomiota ilmanvaihtoon. Suosittelen kaasuvaroitinta. Maksaa muutaman euron, mutta hyvä henkivakuutus. Palovaroitin kun hälyttää vasta sitten, kun tuli on jo irti. Ikinä ei ole hälyttänyt.
Ja juu, kaasulla voi fleimata. Siis laittaa konjakkia paistinpannuun ja sytyttää sen liekissä ja näytösluonteisesti vieraille fleimata pihvit :DD
Vois kirjoittaa pitkästikin kaasusta ja sen erinomaisuudesta. Tiivistetysti sanoisin, jos ei ole kaasua, induktio sitten se hätävara sen puuttumisen takia.
Kaasut siis ei ole kalliita. Kaasuliesi ja sähköuuni ei ollut iso investointi markka-aikoina ostettuna. "monipuolisempi sähköyhdistelmä olisi ollut kalliimpi. Energian kulutus tosiaan mutu-tuntumalla pieni ja se on sitten poissa sähkölaskusta. Harva mittailee, paljonko sähköliesi vie sähköä, kaasun kulutuksen huomaa, kun kerran vuodessa hakee uuden kaasupullon.
Kaasuja saa kyllä. Ei niitä joka marketissa ole näytillä, mutta ite ostin ihan tavallisesta suomalaisesta rautakaupasta, sattui löytymään sopuhintaan. Laitan linkin maan kai tunnetuimman kaasuliesi kauppiaan saitille, mutta googlailemalla löytyy helposti lisää.
http://www.kaasuvalo.fi/index.php/ruoanlaitto-sisaellae.html
Ja perehdy asiaan. Keittiössä muutama tärkeä juttu. Just liesi ja toinen on tietenkin asiallinen puukko. Jääkaappi myös tärkeä ja jollain käyttöä kahvinkeittimellekin. Mutta jos joskus vielä tulee vastaan keittiörempan tekeminen, aloitan ihan varmasti opereetion etsiskelemällä sopivaa kaasuliettä.- Kaasua
Lisää "palopuhetta"
Kaasuliedessä yks juttu, mistä harvemmin puhutaan. Sitä ei saa vahingossa päälle mitenkään. Ei siis lapset saa päälle, ei liedellä tepastelevat kotieläimetkään.
Kaikissa tietenkin päähana, vastaa päävirtakytkintä. Mutta se nyt tietenkin normaalisti auki, kun kotona ollaan.
Liesi siis sytytetään avaamalla toisella kädellä kaasuhana, mikä vastaa siis lämpötilasäädintä, säätää liekkiä. Sitä pitää painaa ja vääntää. Toisella kädellä painellaan pietsosytytintä tai käytetään tulitikkuja tms, että saadaan liekki aikaiseksi. Jos liekki sammuu, kaikissa liesissä liekinvarmistin, kaasuntulo loppuu, jos liekki sammuu. Liekistä näkee muuten vilkaisemalla, paljonko lämpöä liedessä. Ja lisäksi siis tosiaan ilmanvaihtoja ja hälytinkin.
Mä olen tavallinen ukkeli, joka tutustui kaasulieteen aikanaan itänaapurissa. Useamman kymmenen vuotta käyttänyt pelkästään kaasua, enkä moitteen sijaa ole keksinyt. Paitsi yks pikkuseikka. Jonkin induktiolieden pyyhkäisee rätillä nopeasti puhtaaksi, kaasuliedessä muutamia irrotettavia osia, jotka pitää pestä erikseen, muuten tavanomainen pesu liesitasolla. Pikku vaiva, ei niitä polttimien osia oikein koskaan edes tarvitse pestä, koska ne ovat aina pannujen tai kattiloiden alla. Jos onnistuu keittämään jonkin kaurapuuron yli kattilan laitojen, pitääpi sitten ottaa tiskiharja kehiin. Mutta tätä tapahtuu harvoin, koska kattilan lämpö on just se sama, kuin liekkikin on. Sähköliesi lämmittää aina ensin itsensä, ennenkuin lämpö siirtyy kattilaan. Induktio lämmittää kattilaa, mutta lämpötilaa mahdoton arvailla, muuten kuin kattilan ruoka-aineiden kypsymistä seuraamalla. Jos kiehuu, pitää pienentää lämpöä. Kaasussa sama, paitsi lämmön määrän näkee vilkaisulla kattilan alle, sähköliesissä pitää arvioida jonkin digitaalinäytön numeroita ja koittaa suhteuttaa se kattiloiden lämmönjohtavuuteen.
Korostan siis sitä, kaasu sopii kaikille kattiloille, oli paksu kuparikattila tai ohut alumiinipannu. Sähköllä kaikki enenpi sattumanvaraista. Mä siis käytän paljon valurautavehkeitä, paljon helpompi kokata kaasulla kuin sähköllä ja käy kyllä pinnoitetut teflompannutkin. Pinnoite pannujen kanssa pitää muistaa se, että ne ei kestä suuria lämpötiloja, muuten pinnoite voi vaurioitua. Pikkasen tsekkaamista alkuunsa, kaasun kanssa kokkaaminen on kerrankin oikeasti iloista hommaa.
Korostan, en ole kaasuliesiedustaja, asioinut kaasuvalossakin vain kerran, kun hain kaasugrilliin letkun ja venttiilin. Merkeistä en sano yhtään mitään, mun mielestä riittää, että on yleisesti yleinen merkki, että laatu täyttää laatuvaikutukset. Joskus oli lehdissä, että myyty jotain kaasujääkaappeja, joita ei ollut tarkastettu viranomaisten toimesta ja niistä oli tulipalokin tullut. Liesistä en ole siis ikinä kuullut tulipaloa syttyneen, sähköliedet palavat jo yleisyytensäkin takia monesti vuodessa. Ja sähkölieden voi siis sytyttää vahingossa, kaasua ei. Kaasua kirjoitti:
Lisää "palopuhetta"
Kaasuliedessä yks juttu, mistä harvemmin puhutaan. Sitä ei saa vahingossa päälle mitenkään. Ei siis lapset saa päälle, ei liedellä tepastelevat kotieläimetkään.
Kaikissa tietenkin päähana, vastaa päävirtakytkintä. Mutta se nyt tietenkin normaalisti auki, kun kotona ollaan.
Liesi siis sytytetään avaamalla toisella kädellä kaasuhana, mikä vastaa siis lämpötilasäädintä, säätää liekkiä. Sitä pitää painaa ja vääntää. Toisella kädellä painellaan pietsosytytintä tai käytetään tulitikkuja tms, että saadaan liekki aikaiseksi. Jos liekki sammuu, kaikissa liesissä liekinvarmistin, kaasuntulo loppuu, jos liekki sammuu. Liekistä näkee muuten vilkaisemalla, paljonko lämpöä liedessä. Ja lisäksi siis tosiaan ilmanvaihtoja ja hälytinkin.
Mä olen tavallinen ukkeli, joka tutustui kaasulieteen aikanaan itänaapurissa. Useamman kymmenen vuotta käyttänyt pelkästään kaasua, enkä moitteen sijaa ole keksinyt. Paitsi yks pikkuseikka. Jonkin induktiolieden pyyhkäisee rätillä nopeasti puhtaaksi, kaasuliedessä muutamia irrotettavia osia, jotka pitää pestä erikseen, muuten tavanomainen pesu liesitasolla. Pikku vaiva, ei niitä polttimien osia oikein koskaan edes tarvitse pestä, koska ne ovat aina pannujen tai kattiloiden alla. Jos onnistuu keittämään jonkin kaurapuuron yli kattilan laitojen, pitääpi sitten ottaa tiskiharja kehiin. Mutta tätä tapahtuu harvoin, koska kattilan lämpö on just se sama, kuin liekkikin on. Sähköliesi lämmittää aina ensin itsensä, ennenkuin lämpö siirtyy kattilaan. Induktio lämmittää kattilaa, mutta lämpötilaa mahdoton arvailla, muuten kuin kattilan ruoka-aineiden kypsymistä seuraamalla. Jos kiehuu, pitää pienentää lämpöä. Kaasussa sama, paitsi lämmön määrän näkee vilkaisulla kattilan alle, sähköliesissä pitää arvioida jonkin digitaalinäytön numeroita ja koittaa suhteuttaa se kattiloiden lämmönjohtavuuteen.
Korostan siis sitä, kaasu sopii kaikille kattiloille, oli paksu kuparikattila tai ohut alumiinipannu. Sähköllä kaikki enenpi sattumanvaraista. Mä siis käytän paljon valurautavehkeitä, paljon helpompi kokata kaasulla kuin sähköllä ja käy kyllä pinnoitetut teflompannutkin. Pinnoite pannujen kanssa pitää muistaa se, että ne ei kestä suuria lämpötiloja, muuten pinnoite voi vaurioitua. Pikkasen tsekkaamista alkuunsa, kaasun kanssa kokkaaminen on kerrankin oikeasti iloista hommaa.
Korostan, en ole kaasuliesiedustaja, asioinut kaasuvalossakin vain kerran, kun hain kaasugrilliin letkun ja venttiilin. Merkeistä en sano yhtään mitään, mun mielestä riittää, että on yleisesti yleinen merkki, että laatu täyttää laatuvaikutukset. Joskus oli lehdissä, että myyty jotain kaasujääkaappeja, joita ei ollut tarkastettu viranomaisten toimesta ja niistä oli tulipalokin tullut. Liesistä en ole siis ikinä kuullut tulipaloa syttyneen, sähköliedet palavat jo yleisyytensäkin takia monesti vuodessa. Ja sähkölieden voi siis sytyttää vahingossa, kaasua ei.Kun on kerrostaloasunnosta kysymys, niin ne kaasuliedet saa unohtaa:(
Muutama asia vielä, onko haittaa jos laittaa pienemmän astian liedelle, mitä siihen on tarkoitettu?
Entä mitä mieltä ollaan ns. adapterin käytöstä, meinaan että sen avulla voisi käyttää vanhoja kattiloita?
Minulla on sellainen haudutuskattila jolla teen puuroa, eikä vastaavaa taida enää mistään löytyä.- Induktio
pikkuietu kirjoitti:
Kun on kerrostaloasunnosta kysymys, niin ne kaasuliedet saa unohtaa:(
Muutama asia vielä, onko haittaa jos laittaa pienemmän astian liedelle, mitä siihen on tarkoitettu?
Entä mitä mieltä ollaan ns. adapterin käytöstä, meinaan että sen avulla voisi käyttää vanhoja kattiloita?
Minulla on sellainen haudutuskattila jolla teen puuroa, eikä vastaavaa taida enää mistään löytyä.Induktiolevylle voi laittaa pienemmänkin astian, kuin tasoon on merkitty. Jos astian koko on liian pieni, induktiolevy ei käynnisty, se ei tunnista astiaa. Adapterista ei ole minulla käyttökokemuksia, mutta arvelisin sen toimivan. Kuumenee aivan kuin perinteinen levy. Haudutuskattiloita mm. induktiolieteen on saatavana eri kokoisia. Voi olla, että jossain pikkukaupassa niitä ei ole, mutta isommissa marketeissa kyllä löytyy.
- Induktio
Kaasua kirjoitti:
Lisää "palopuhetta"
Kaasuliedessä yks juttu, mistä harvemmin puhutaan. Sitä ei saa vahingossa päälle mitenkään. Ei siis lapset saa päälle, ei liedellä tepastelevat kotieläimetkään.
Kaikissa tietenkin päähana, vastaa päävirtakytkintä. Mutta se nyt tietenkin normaalisti auki, kun kotona ollaan.
Liesi siis sytytetään avaamalla toisella kädellä kaasuhana, mikä vastaa siis lämpötilasäädintä, säätää liekkiä. Sitä pitää painaa ja vääntää. Toisella kädellä painellaan pietsosytytintä tai käytetään tulitikkuja tms, että saadaan liekki aikaiseksi. Jos liekki sammuu, kaikissa liesissä liekinvarmistin, kaasuntulo loppuu, jos liekki sammuu. Liekistä näkee muuten vilkaisemalla, paljonko lämpöä liedessä. Ja lisäksi siis tosiaan ilmanvaihtoja ja hälytinkin.
Mä olen tavallinen ukkeli, joka tutustui kaasulieteen aikanaan itänaapurissa. Useamman kymmenen vuotta käyttänyt pelkästään kaasua, enkä moitteen sijaa ole keksinyt. Paitsi yks pikkuseikka. Jonkin induktiolieden pyyhkäisee rätillä nopeasti puhtaaksi, kaasuliedessä muutamia irrotettavia osia, jotka pitää pestä erikseen, muuten tavanomainen pesu liesitasolla. Pikku vaiva, ei niitä polttimien osia oikein koskaan edes tarvitse pestä, koska ne ovat aina pannujen tai kattiloiden alla. Jos onnistuu keittämään jonkin kaurapuuron yli kattilan laitojen, pitääpi sitten ottaa tiskiharja kehiin. Mutta tätä tapahtuu harvoin, koska kattilan lämpö on just se sama, kuin liekkikin on. Sähköliesi lämmittää aina ensin itsensä, ennenkuin lämpö siirtyy kattilaan. Induktio lämmittää kattilaa, mutta lämpötilaa mahdoton arvailla, muuten kuin kattilan ruoka-aineiden kypsymistä seuraamalla. Jos kiehuu, pitää pienentää lämpöä. Kaasussa sama, paitsi lämmön määrän näkee vilkaisulla kattilan alle, sähköliesissä pitää arvioida jonkin digitaalinäytön numeroita ja koittaa suhteuttaa se kattiloiden lämmönjohtavuuteen.
Korostan siis sitä, kaasu sopii kaikille kattiloille, oli paksu kuparikattila tai ohut alumiinipannu. Sähköllä kaikki enenpi sattumanvaraista. Mä siis käytän paljon valurautavehkeitä, paljon helpompi kokata kaasulla kuin sähköllä ja käy kyllä pinnoitetut teflompannutkin. Pinnoite pannujen kanssa pitää muistaa se, että ne ei kestä suuria lämpötiloja, muuten pinnoite voi vaurioitua. Pikkasen tsekkaamista alkuunsa, kaasun kanssa kokkaaminen on kerrankin oikeasti iloista hommaa.
Korostan, en ole kaasuliesiedustaja, asioinut kaasuvalossakin vain kerran, kun hain kaasugrilliin letkun ja venttiilin. Merkeistä en sano yhtään mitään, mun mielestä riittää, että on yleisesti yleinen merkki, että laatu täyttää laatuvaikutukset. Joskus oli lehdissä, että myyty jotain kaasujääkaappeja, joita ei ollut tarkastettu viranomaisten toimesta ja niistä oli tulipalokin tullut. Liesistä en ole siis ikinä kuullut tulipaloa syttyneen, sähköliedet palavat jo yleisyytensäkin takia monesti vuodessa. Ja sähkölieden voi siis sytyttää vahingossa, kaasua ei.Kaasuliesi ei ole niin energiatehokas, kuin induktio. Kaasuliekin lämmöstä osa karkaa astian ohi, induktio kuumentaa pelkästään astian pohjaa. Induktioliedessä tehon säätö on helppoa, tarvitsee vain katsoa astiassa olevan ruoan kiehumista. Säätö tapahtuu välittömästi, viivettä ei ole. Lyhyen totuttelun jälkeen oppii, millä tehoasetuksella on sopivin porina perunakattilassa, tai että millä säädöllä kalakeitto kuplahtelee juuri havaittavasti. Ei tarvitse kurkkia kattilan alle.
Induktioliesi on turvallinen. Se ei kuumenna mitään muuta, kuin levyalueella olevaa keittoastiaa. Paperia ei sillä saa syttymään.
Kaasulieden päällä pitää rakennusmääräysten mukaan olla vähintään 60 cm tyhjää tilaa, koska kaasuliekin kuumuus saattaa sytyttää liesituulettimen sisällä olevan rasvan.
Kaasupullon säilytystila pitää olla hyvin tuulettuva ja kaasupullo varastaa yhden alakaapiston tilan. Pullo voi tietysti olla myös rakennuksen ulkopuolella.
Pihvien tai jonkun muun ruoan flambeeraus onnistuu kaasuliedellä, mutta myös muilla liesityypeillä. Pitää vain olla pitkävartinen sytytin tai pitkä tikku, jolla alkoholin höyryn saa syttymään. Sytyttämistä ei saa tehdä liesituulettimen alla, seurauksena voi olla entinen keittiö liekin humahtaessa liesituulettimen sisään...ja alkoholia ei pitäisi kaataa pannulle kaasuliekin yllä samasta syystä. - öbiki piköhjpöihkn
pikkuietu kirjoitti:
Kun on kerrostaloasunnosta kysymys, niin ne kaasuliedet saa unohtaa:(
Muutama asia vielä, onko haittaa jos laittaa pienemmän astian liedelle, mitä siihen on tarkoitettu?
Entä mitä mieltä ollaan ns. adapterin käytöstä, meinaan että sen avulla voisi käyttää vanhoja kattiloita?
Minulla on sellainen haudutuskattila jolla teen puuroa, eikä vastaavaa taida enää mistään löytyä.Saa asentaa.
Ite rivarissa, soitto isännöitsijälle, joku tsekkaa asennuksen, se siitä. Utelin Kaasuvalosta, meinasivat, että ikinä eivät olleet kuulleet missään kielletyn. - Kaasua
Induktio kirjoitti:
Kaasuliesi ei ole niin energiatehokas, kuin induktio. Kaasuliekin lämmöstä osa karkaa astian ohi, induktio kuumentaa pelkästään astian pohjaa. Induktioliedessä tehon säätö on helppoa, tarvitsee vain katsoa astiassa olevan ruoan kiehumista. Säätö tapahtuu välittömästi, viivettä ei ole. Lyhyen totuttelun jälkeen oppii, millä tehoasetuksella on sopivin porina perunakattilassa, tai että millä säädöllä kalakeitto kuplahtelee juuri havaittavasti. Ei tarvitse kurkkia kattilan alle.
Induktioliesi on turvallinen. Se ei kuumenna mitään muuta, kuin levyalueella olevaa keittoastiaa. Paperia ei sillä saa syttymään.
Kaasulieden päällä pitää rakennusmääräysten mukaan olla vähintään 60 cm tyhjää tilaa, koska kaasuliekin kuumuus saattaa sytyttää liesituulettimen sisällä olevan rasvan.
Kaasupullon säilytystila pitää olla hyvin tuulettuva ja kaasupullo varastaa yhden alakaapiston tilan. Pullo voi tietysti olla myös rakennuksen ulkopuolella.
Pihvien tai jonkun muun ruoan flambeeraus onnistuu kaasuliedellä, mutta myös muilla liesityypeillä. Pitää vain olla pitkävartinen sytytin tai pitkä tikku, jolla alkoholin höyryn saa syttymään. Sytyttämistä ei saa tehdä liesituulettimen alla, seurauksena voi olla entinen keittiö liekin humahtaessa liesituulettimen sisään...ja alkoholia ei pitäisi kaataa pannulle kaasuliekin yllä samasta syystä.Ei taida kauppiaalla olla kaasuliesiä myynnissä :D
Tohon törmää kyllä usein, jotkut tosiaan vierastaa kaasua. Vähän sama, kuin jotkut vierastavat puu-uunia. Ja väärääkin tietoa oli, tuulettimen väli liedestä määrätään tehon mukaan, voi olla korkeampikin, 60 kai minimi, eipähän lyö polttimoaan tuulettimeen.
Se totta, pullo vie tilansa. Vaan ei kaapillista, hajulukon viereen, missä yleensä hukkatilaa. Itellä vanhat kalusteet, ongelmat tuli erilaisten roskissysteemien kanssa, koska ne vievät nykyisin paljon tilaa.
Kaasulieden asennuksessa ei mitään ihmeellistä, tuuletuksesta määräyksensä, käytännössä kaasukaappiin yksi tuuletusritilä alas.
Ja kuten sanottu, induktion saa päälle vahingossa, kaasua ei. Jos kattila levyllä, ainakin savua syntyy. Ja sekin, liesi ei kuumene, muuten kuin se alue, jota kuumennettu, siinä palovamman vaara.
Asiaa voisi jatkaa pitkästikin, vaan, jotkut tosiaan vaan vierastavat kaasua, eivät kai ole kunnolla kokeilleetkaan. - Haudutuskattila
pikkuietu kirjoitti:
Kun on kerrostaloasunnosta kysymys, niin ne kaasuliedet saa unohtaa:(
Muutama asia vielä, onko haittaa jos laittaa pienemmän astian liedelle, mitä siihen on tarkoitettu?
Entä mitä mieltä ollaan ns. adapterin käytöstä, meinaan että sen avulla voisi käyttää vanhoja kattiloita?
Minulla on sellainen haudutuskattila jolla teen puuroa, eikä vastaavaa taida enää mistään löytyä.Ainakin Verkkokauppa ja Gigantti myyvät sellaista adapteria jolla voi käyttää haudutuskattilaa, toimii aivan hyvin eikä ole mitenkään erityisen hidaskaan. Ei tietenkään niin nopea kuin induktiokattila mutta sillä pärjää.
- Hauduttaja
pikkuietu kirjoitti:
Kun on kerrostaloasunnosta kysymys, niin ne kaasuliedet saa unohtaa:(
Muutama asia vielä, onko haittaa jos laittaa pienemmän astian liedelle, mitä siihen on tarkoitettu?
Entä mitä mieltä ollaan ns. adapterin käytöstä, meinaan että sen avulla voisi käyttää vanhoja kattiloita?
Minulla on sellainen haudutuskattila jolla teen puuroa, eikä vastaavaa taida enää mistään löytyä.Kyllä meidän haudutuskattila toimii induktioliedelläkin. Taitaa olla Lidlistä ostettu, sopivia löytyy melkein mistä vaan..
Vähän ot., mutta tuli hommattua myös nykyaikainen painekattila. Onhan verraton wekotin, lihasoppa valmistuu puolessa tunnissa ja perunat kypsyy alle 10:ssä minuutissa. - Hauduttaja
Hauduttaja kirjoitti:
Kyllä meidän haudutuskattila toimii induktioliedelläkin. Taitaa olla Lidlistä ostettu, sopivia löytyy melkein mistä vaan..
Vähän ot., mutta tuli hommattua myös nykyaikainen painekattila. Onhan verraton wekotin, lihasoppa valmistuu puolessa tunnissa ja perunat kypsyy alle 10:ssä minuutissa.Kirjoitin soopaa.. Se olikin höyrytyskattila, sieltä liiteristä. Haudutuskattila on kotimainen Opa ja se kuuluu samaan sarjaan painekattilan kanssa. Painekattila on oikeastaan tavallinen kattila, painekattilan siitä tekee vasta painekansi.
- induktio hankittiin
Meillä uusi okt, johon kaasuliettäkin harkittiin. Lopulta kuitenkin liian vieras ajatus ainakin meille. Noiden kaasupullojen kanssa viitsi sisällä pelata, kaasu loppuu aina väärään aikaan, yksi alakaappi olisi pitänyt varata kaasupullolle, olla varapulloa, tarkistaa letkuja ja ehkä koeponnistaakin laite joskus, kaasuvaroitinta jne. Myöskään avotuli keittiössä ei ollut miellyttävä ajatus. Ymmärrän kyllä, että jollekin "hifisti" ruuanlaittajalle kaasuliesi on se ainoa oikea.
Kaasua kyllä grillissä käytetään, niin mökillä kuin kotonakin. Vaikka hiiligrilli monen mielestä se ainoa oikea onkin, niin on siinä kaasulla grillaamisessa monta hyvää puolta.. Edellyttäen, että on kunnollinen kaasugrilli, mutta samoinhan se menee vähän joka laitteen kanssa. - Keitto-Vesa
Kaikkien induktiokeittotasojen käyttöominaisuuksien kehujen rinnalla kannattaa muistaa myös huonot puolet.
Lähtökohtaisesti, toimintaperiaatteensa johdosta, induktiotaso tuottaa pientaajuista sähkömagneettista säteilyä. Vaikutukset ovat kiistanalaiset. Varovaisuuden vuoksi, ei kannattane käyttää keittoalueita pienempiä kattiloita, hajasäteilyn välttämiseksi.
Toiseksi, induktiokeittotaso on tehoelektroniikkaa. Laite on syönyt esim. tehopuolijohteita, muuntajia, mikropiirejä ja valitettavasti myös elektrolyyttikondensaattoreita. Lyytit ovat usein yhtä huonoja, kuin esim. digiboxeissa. Induktiotason osalta kannattaa siis varautua siihen, ettei se ole ikuinen. Vanhat valurautalevyillä ja mekaanisilla käyttökytkimillä varustetu liedet kestivät kymmeniä vuosia, induktiotasoille voi viisi vuotta olla jo korkea ikä.- 4+7
Puhut soopaa. Pientaajuisella ja heikolla magneettisella hajasäteilyllä ei ole haittavaikutuksia ympäristölle tai esim. ihmiselle. Sitäpaitsi magneettikenttä vaimenee etäisyyden kasvaessa hyvin äkkiä olemattomiin. Turha pelotella.
Tehoelektroniikalla toimivat myös mm. hissit ja pesukoneet. Aika luotettavia nekin ovat. Jos valintakriteerinä käytetään mahdollisimman pitkää käyttöikää, valintana olisi nuotiotuli, sillä mikään tekninen laite ei kestä ikuisuuksia. - Keitto-Vesa
4+7 kirjoitti:
Puhut soopaa. Pientaajuisella ja heikolla magneettisella hajasäteilyllä ei ole haittavaikutuksia ympäristölle tai esim. ihmiselle. Sitäpaitsi magneettikenttä vaimenee etäisyyden kasvaessa hyvin äkkiä olemattomiin. Turha pelotella.
Tehoelektroniikalla toimivat myös mm. hissit ja pesukoneet. Aika luotettavia nekin ovat. Jos valintakriteerinä käytetään mahdollisimman pitkää käyttöikää, valintana olisi nuotiotuli, sillä mikään tekninen laite ei kestä ikuisuuksia.Yleisimmin referoitu (kiistanalainen) magneettikenttien vaikutustutkimus on nk. lasten leukemiatutkimus sähkönsiirtolinjojen alla. 0,4 mikroTeslaa väitetään vaikuttavuuden rajaksi. Selkeä suositus löytyy Sveitsistä, jossa raskaana olevia naisia kehoitetaan välttämään induktiokeittotasojen käyttöä.
Tehoelektroniikan alalla PWM-säätö on melko tuore ilmestys kuluttajatuotteissa. Joissakin uusissa kylmälaitteissa ja pesukoneissa erityisesti mainostetaan "invertteriohjausta". Induktiotason tehoelektroniikka on niihin verrannollinen, joskaan ei samanlainen.
Esim. ao. linkistä löytyy kuvia, mitä 6-vuotias kypsynyt BSH-induktiokeittotaso on syönyt:
http://murobbs.plaza.fi/elektroniikka-ja-hw-modifiointi/1071171-induktiolieteen-uudet-transistorit.html
- Iisa5
E-lux induktioliesi boosterilla sain hintaan 300 e keittiön mukana ja on erittäin hyvä.
5 Electrolux kodinkonetta, integroitavat mallit 2200 euroa. AKA -keittiöstä Mechelininkadulta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152101Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi812019- 1011357
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1221133Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663771087Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen81012Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha170842- 60790
- 59741
Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.241701