Gravity

Mikko86

Katsoin tuossa eilen iltana elokuvan Gravity, ja voi että mikä pettymys. Olin kuullut niin paljon kehuja sukulaisilta kuin myös arvosteluista että uskoin katsovani mestariteosta. Pettymys oli kuitenkin lähes alkumetreiltä valtava.

Elokuva alkaa välittömästi avaruudesta eikä minkäänlaista takatarinaa hahmoista taikka ns. flashbackeistä ollut tietoakaan. "Kameramies" ei juurikaan kiinnittänyt huomiota muihin henkilöihin kuin päänäyttelijään, Sandra Bullockiin. Alussa pääsi ihmettelemään kuinka todelliseksi elokuvan ympäristö oli tehty sekä kuinka painottomuus tuntui niin oikealta.

Kävi kuitenkin hyvin nopeasti selväksi ettei Sandra yksinkertaisesti voisi olla astronautti. Aivan järjetön panikointi sekä kyvyttömyys tehdä minkäänlaisia itsenäisiä päätöksiä. Lähes kokoajan George Clooney oli neuvomassa mitä piti tehdä ja vaikka kuinka käski rauhoittumaan niin Sandra vain jatkoi tiuhaan hengittelyä haaskaten kallista happea joka oli lähes loppu. Luulisi nyt ainakin käsikirjoittajien tajuavan että tuossa kohtaa voisi Sandra edes yrittää rauhoittua. Esimerkiksi syväänhengittämällä tai vaikka silmänsä sulkemalla.

Lisäksi kun happi oli jossain 1 prosentissa niin yllättäen tuo happi kuitenkin pystyi pitämään Sandran hengissä kymmenisen minuuttia, vaikka aiemmin tuo happi tuntui valuvan harakoille 1% minuuttivauhtia. Hämmästyttävää kuinka kauan tuo happi tuolla puvussa pystyy pitämään hengissä. Itse uskoisin että korkeintaan kahdesta kolmeen minuuttiin, ottaen huomioon että Sandra joutui käyttämään lihaksia melkolailla yrittäessään kavuta luukkua kohti(en oikein ymmärtänyt miksei hän vain ponnistanut ja näin oikonut tuota väliä paljon nopeammin, ehkä avaruuspuvut eivät ole kovin notkeita polven kohdalta, mutta olisi nyt jotenkin voinut heittäyttää itsensä lähemmäs nopeammin).

Ainiin, George Clooney heitättää tuossa taktisen itsemurhan jotta Sandra jäisi henkiin. Ilmeisesti jokin oli vetämässä Georgea alaspäin maata kohti(en oikein tajua miksi), eikö hänen ollessa lähempänä maata, hänen kierrosaikansa ole muutama millisekunti lyhyempi, näinollen hänen kroppansa kyllä aavistuksen menisi Sandraa edellä mutta en usko tuon efektin olevan noin voimakas mitä elokuva antoi uskoa. George Clooney ei myöskään ollut uskottava hahmo lainkaan. Kovan tason astronautti jolla paljon enemmän kokemusta tuntuu ottavan kaiken liian kevyesti. Hän vain laittaa jotain country musiikkia soimaan ennen kuin ajelehtii pois Sandran luota ja heittää vielä vitsiäkin.

Eikö kukaan muuten miettinyt että George olisi voinut kenties vaikka luopua vaikka selkärepusta ja heittäessään tämän alaspäin myös ponnistaisi samalla voimalla ylös. Käyttäen siis hyväksi PAINOTTOMUUTTA. Miksi elokuvan paljon kokeneempi astronautti ajelehtisi pois vain muina miehinä. Hahmojen välinen keskustelu oli myös kuin jonkun 7 vuotiaan käsikirjoittamaa. Miksi ihmeessä George alkaa heittämään iskurepliikkejä varman kuoleman lähestyessä. Eikö mitään jäähyväisiä kenties sukulaisille tai muuta symbolismia tai kenties muistoja menneisyydestä?

Ja mikä ihmeen Harvardin ylioppinut tuo Sandra muka on olevinaan. Hän on ollut reilun puolen tunnin ajan selviytymiskamppailussa ja hän on jo antamassa periksi ja lopettaakin hapentulon ja ajattelee että tää on nyt tässä. Noinko helpolla noin oppinut luovuttaa kun ei asiat mene niinkuin pitäisi? Jatkuvan valvonnan alainen pikkulapsi joka vielä vie kaiken uskottavuuden kohdassa jossa hän yrittää kommunikoida jonkun aasialaisen kanssa. Miksi aasialainen ei lyö luuria korvaan vaan jatkaa älämölöään? Miksi Sandra ei vaihda kanavaa vaan luovuttaa etsinnän ja jostain päähänpistosta viettää aikansa koirien kanssa ulvoen. Voi helvetti mitä paskaa!

5

562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikko86

      Kohta 2:

      Kun päähenkilöt ovat näin epäuskottavia elokuva alkaa häiritsemään melkolailla myös itse katsojaakin. Aloin kiinnittämään huomiota siihen miten mm. joka helvetin avaruusasema oli täynnä leijailevaa romua. Oli ties mitä Looney Toons ukkoa (http://en.wikipedia.org/wiki/Marvin_the_Martian) avaruus asemalla vapaasti leijailemassa ja kyniä ja jakoavaimia ja mitälie työkalua. Eikö nuo ole melko vaarallisia pitää vapaana mikäli lentävät vaikka kapselin irroitus nappulaan? Miten ihmeessä vaahtosammuttimella voi saada noin stabiilisti kontrolloitua itsensä toiselle avaruusasemalle? Miten ihmeessä jollain laskeutumiskapselilla voi matkata toiselle avaruusasemalle muutamassa minuutissa? Miksi kiinalaisessa avaruusasemassa on minuutin lähtölaskenta alustojen irroittamiselle kuin muissa avaruusasemissa tuo irroitus tapahtuu välittömästi, onko vain siksi että toisi vain lisää jännitystä loppumetreillä? Mikähän mahtaa olla todennäköisyys osua noinkin lähelle rantaa tuossa lopussa(Sandra ui noin ~10-20 metriä rantahietikolle). Jos avaruusrojulla meni 90 minuuttia siihen että olivat kiertäneet maapallon ja avaruusroju ei ollut selkeästi menossa samaan suuntaan avaruusaseman kanssa, niin eikö tuon avaruusrojun kuuluisi osua vähemmässä ajassa uudestaan? Esim jos molemmat siis täysin päinvastaisessa suunnassa menossa niin tuon avaruusrojun tulisi törmätä 45 minuutin välein? Ja eikö tuollaisten törmänneiden kappaleiden liikerata täydy olla ellipsin muotoinen, ja siten ei välttämättä aina osu samaan linjaan jokaisella kierroksella(ja tarkoittaa myös että yhdellä kierroksella voi olla 4 kohtaa missä on törmäys kurssi avaruusrojun kanssa, ei suinkaan vain kerran... Jos katsoisin elokuvan uudelleen niin löytäisin varmaan kolmesta neljään kertaa enemmän virheitä elokuvasta.

      Jos elokuvan tarkoitus on olla todentuntuinen (vrt. Avatar, jonka tarkoitus oli tuoda esiin 3D:n vaikutus), niin miten ihmeessä elokuva on saanyt helvetin hyvää palautetta, enkä ymmärrä miksi (Rotten Tomatoes 97%). Elokuva muistuttaa lähinnä katastrofi pornoltaan Zombie was Z:tä(joka myöskin oli täysi paska) jossa päähenkilö selviää joka helvetin mahdottomasta haasteesta, menee seuraavaan pisteeseen, selviää tästäkin niukin naukin jne, mutta siinä elokuvassa sentään on kiinnostava päähenkilö sekä mielenkiintoisia sivuhenkilöitä(tosin siinäkin joku täysin typerä kohta kuten hahmon kuolema lentokoneen takaluukulla kompastumisen vuoksi).

      Tehosteet hyviä, avaruusasemien yksityiskohdat loistavia, juoni on paska kuin myös dialogi, realismi. Elokuva ei luonut minkääntasoista välittämisen tunnetta päänäyttelijää kohtaan. Päinvastoin minä lähes toivoin että hän olisi hukkunut tuossa lopussa.

      • dogiyy

        Koko leffa on yhtä paskaa ainoa valopilkku on clooney28


    • ihan paska arvostelu

      No kaikkia ei voi miellyttää. Ihan hyvä se mun mielestä oli. Pahasti kuutamolla olet, jos lyttäät 7 Oscaria ja 3 ehdokkuutta saaneen elokuvan.

      • Ap: Hanki teatteri!!

        Minustakin leffa oli viihdyttävä ja ok. Tosin en voisi kuvitellakkaan katsovani sitä ilman kunnon kotiteatterijärjestelmää!


    • Veteranfan

      Gravity on niitä elokuvia,jotka pitäisi katsoa isolla kankaalla leffateatterissa.
      3D pääsee paremmin oikeuksiinsa isolla kankaalla,oikeastaan kaikki tämmöiset yksityiskohtia tulvivat elokuvat pitäisi nähdä valkokankaalla.

      Pienestä toosasta ei saa mitään tunnelmaa irti,näin se vaan on ja on aina ollut.
      Gravity on mestariteos,jos osaa vaan lukea elokuvakieltä,eli elokuva paranee vanhetessaan,kuten monet muut klassikko statuksen saaneet elokuvat ovat tehneet.

      Tässä tapauksessa elokuvan pieni dialogi on tärkeää ja kertoo ihmisen olevan edelleen pelkkä maan päällä talloja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2950
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2174
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe