Yksin ja mahdollisesti sairas?

mietteitä

Olen kauan ollut todella yksinäinen ja voin käsi sydämmellä sanoa että olen tehnyt parhaani tilanteen muuttamiseksi, mutta tuloksetta. En oikeastaan enää keski mitä voisin tehdä ja itsetunto on jo sen verran alhanen etten usko että edes pystyn siihen ainakaan tällä hetkellä. Sain vähään aikaa sitten huonoja uutisia terveyteni ja mulla on syöpä. Nyt odottelen koetulosten vastauksia riittääkö tähän pelkkä leikkaus vai tarviiko laajempia hoitoja alkaa tekemään. Tiedän ettei nyt saa odottaa sitä pahinta, vaan toivon parasta, mutta varaudun pahimpaan. Aikaa kun mulla on vaikka muille jakaa niin on paljon tullut mietittyä tätä, että jos syöpä vaatii rankempia hoitoja niin miksi vaivautuisin? Minkä takia muka taistelisin? En ole koskaan miettinyt itsemurhaa ym, enkä ole itsetuhoinen. Realisesti katsottuna joutuisin selviytymään hoidoista ilman perhettä tai ystäviä ja poismenoni ei kolahtaisi monenkaan elämää, sekä niiden elämää jota koskisi niin he kyllä pääsee siitä yli. Ne jotka kutusvat mua "ystäväkseen" eivät mitä luultavammin huomaisi pitkään aikaan jos mua ei oliskaan enää täällä. Ei mulla ole mitään suurempaa mitä odottaa elämältä, enkä usko mihinkään että jokaisen elämällä on tarkoitus. Toiset saavuttaa paljon elämässä, muuttaa asioita, mutta jotkut vaan elää kun tänne on synnytty...

10

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surullista

      Olipa surullinen viesti. En osaa muuta sanoa kuin että viestisi kosketti enemmän kuin mikään mitä olen lukenut täältä pitkään aikaan. Toivottavasti jaksat. Elämäsi on aivan yhtä arvokas kuin kenen tahansa muun.

    • sos-kriisikeskus vastaa:

      Hei,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-06, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-06, sunnuntaisin 15-22.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".

      Itsemurhayrityksen jälkeen keskustelutukea kannattaa hakea heti.
      SOS-kriisikeskus Helsingissä tarjoaa tukea itsemurhaa yrittäneille selviytymisen tueksi ja uuden itsemurhayrityksen ehkäisemiseksi.
      Keskustelut ovat maksuttomia. Ajan varaaminen LINITY-asiakasvastaanotolle puhelimitse: 0800 98 030 (ma–pe klo 9–17)
      Lisätietoja: www.mielenterveysseura.fi/linity

      t. sos-kriisikeskus / pekka

      • 3+1

        Olen täysin eri mieltä siitä, että kirjoittaminen anonyymille keskustelupalstalle olisi hyvä asia. Tällä kertaa täällä oli mielenterveyspäivystys, mutta yleensä tällaisissa keskusteluissa vain lietsotaan omaa ja toisten itsesääliä ja pahoinvointia.

        Jos mielenterveysseura on nyt yhteistyössä Suomi24:n kanssa niin toivottavasti päivystys ulotetaan myös Sinkut-palstalle. Tämän palstan pahoinvointi on pientä siihen verrattuna.


    • palstaa seuraileva

      Ei mitenkään voi hahmottaa, miltä sinusta tällä hetkellä tuntuu. Sinun elämäsi on ihan yhtä tärkeä ja arvokas kuin kenen tahansa tänne syntyneen. Ymmärrän että et tätäkään voi käsittää niin kuin itse koen kristittynä, että jokainen olemme tällä ainutlaatuisia, tarkoin suunniteltuja ja meillä on myös iankaikkinen takoitus.
      Ja jos joudut sairastamaan yksin, ilman näkyvien tukea, niin olemmehan täällä tällä palstalla. Olemme sinun ystäviäsi. Voit kirjoittaa meille ja me vastaamme, olemme tukenasi.
      Loppujen lopuksi jokainen elää ja taistelee itsenäisesti. Vaikka ihmisä pyörii ympärillä niin eivät he pääse toisen sielun syövereihini. On vakavasti sairaita, joita surettaa juuri se, että läheiset jäävät suremaan ja sairatuminen on heille suuri sokki. Sinulla ei sitten tällaista murhetta ole.
      Moni kokee tärkeäksi, että voi jakaa ajatuksiaan ja tuntojaan jonkun kanssa kun sairaus yllättää ja sinulla on se mahdollisuus kirjoittamalla. Toivottavasti saat jotain ajankulua tänä aikana. Ainakin itseäni koskettaa tilanteesi. Jos sairastun tai kuolen, ei minuakaan täällä kovin kauaa muistella, mutta itselleni elämä on tällä hetkellä tärkeää. Ja jos sitten ei kukaan sure ja muistele, niin ei enää meitä kosketa.
      Toivotaan että pääset helpoimmilla hoidoilla ja huoli poistuu ja pääset jälleen normaaliarkeesi.

      Minkä ikäinen olet suunnilleen?

    • kokeiles tätä

      Kokeile etsiä "samassa tilanteessa" olevia. Ei kannata odottaa, että ulkopuoliset hyväksyisivät tuollaisen tilanteen.

    • Erakko ukko36

      Mutta mistä löytää ihmisiä samassa tilanteessa kun ei sitä umpimähkää lähe ulos ja kysy toisilta tai baarista kun siellä on iloista porukkaa yleensä.

    • Eräs123

      Hei Aloittaja

      Viestisi koski minun sisimpääni. En lue useinkaan keskustelupalstoja ja vielä harvemmin vastaan - en tiedä miksi.

      Olen todella pahoillani siitä, mitä kerroit terveydentilastasi.Tiedän ehkä jotain niistä tunteista ja jopa mahdollisesta epätoivosta, joka saattaa vallata mielialan aika ajoin. Olen nimittäin itsekin sairastanut syövän ja olin aika yksin ja monesti epätoivoinen. Tästä on jo muutamia vuosia.

      Elämä ja elossa oleminen on kuitenkin niin hieno asia, että sen rinnalla ystävien puuttuminen tai heidän vähäisyytensä ei ole niin vakava juttu.
      Tuolloin sairauteni aikana minulle aukenivat luonto ja sen ihmeellisyys aivan uudella tavalla. Opin tuolloin myös sen, että elämä on tässä ja nyt ja ollakseni onnellinen en tavoittele enää kuuta taivaalta, vaan siihen riittävät arkipäivän monet tavalliset asiat, jotka sinänsä jo ovat onnea. Rukoilin - ja ruokoilen - myös paljon ja koin/koen saavani apua ja rauhaa.
      itpa le

      Jos/kun joudut leikkaukseen ja/tai muihin hoitoihin, niin niiden mentyä ohi mieliala ja elämä näyttäytyvät paljon paremmilta kuin tällä hetkellä. Tuo odottaminen oli omasta mielesstäni henkisesti kaikkein uuvuttavinta.

      Paljon voimia sinulle ja Jumalan siunausta

    • .............

      Sitten vielä kehtaavat kiusata edunvalvonnalla ja valvotussa laitoksessa asumisella, jossa oot jossain saatanan tuntitupakoilla. Mulla ainakin raivo nousee tossa tilanteessa, ei auta vaikka mitkä puhejudot oot aikoinaan käynyt opiskelemassa.

    • Kaverit

      Kuules, mitäs jos ottasit itsellesi pienen koiran. Saat elävän olennon kaveriksi ja sen ulkoiluttaminsesta säännöllistä liikuntaa. Ja mikä parasta, kun ihmisellä on pieni koira kaikki koiraihmiset ovat kavereita keskenään. Voit siis jutella niitä näitä ja saada sieltä myös elämänikuisia ystäviä. Siis pieni koira ei mitään isoa pelottavaa ja paljon enegiaa vaativaa. Parempaa ystävää et voisi saadakaa.

      Ja siis muutenkin. Pitää vaan alkaa puhumaan ihan kaikille. Sairaus on p- juttu mutta siitäkin voi selvitä. Kaikkea hyvää sulle! Elämässä on paljon kaikkea kiinnostavaa ihmisten lisäksi. Eäimet, luonto, kaikki.

      • pännii

        Taas joku joka ei selvästikkään tiedä millaista on olla yksinäinen ja luulee että jos asia on noin helppo korjata. Jos se olisi noin helppoa niin eipä meitä yksinäisiä olisi... Ja kyllä nyt kaikki tietää että on olemassa muitakin kiinnostavia juttuja, mutta kaikki ei välttämättä jaksa vain niitä ja kaipaa jotain ihmisiä elämäänsä. Joilleki yksinäisyys sopii ja sopeutuu siihen, mutta ei kaikki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      59
      4444
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      48
      2982
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      137
      2263
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      1926
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      71
      1479
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1187
    7. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      1090
    8. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1076
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      87
      1068
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1052
    Aihe