uusoikeiston demagogia nurin

unilfi

SKP:n, STP:n, Vasemmistoliiton palstoilla ja täällä on pitkään ollut menossa uusnatsihenkisten lokakampanja työväenluokkaa ja sen oikeuksia vastaan.
Useimmat niistä ovat pelkureita, tyhjäntoimittajia, epäonnistuneita yrittäjiä tai katkeroituneita syrjäytyneitä. Ei pidä alistua niiden lokakampanjoiden edessä.
Uusnatsien tyyli on Hitlerinsä esikuvan mukaan demonisoida vastustajansa, nimitellä heitä kommunisteina ynnä luteina ja täinä ja muilla sonta-adjektiiveilla. Näin he luovat ilmapiiriä kommunisteista epäihmisinä ja joihin voisi käydä käsiksi.
Ei pidä alistua. Pitää käydä vastaiskuun. SKP:n ja vasurien palstoilla on vastaisku menossa. Uusoikeistolaiset ovat pelkureita. Heiltä menee pasmat housuun kun esittä suorat sanat.

Tärkein on tietysti tuoda esille sosialismin teoriaa ja käytäntöä, marxilaista kansantaloustiedettä ja materialistista filosofiaa sekä ottaa kantaa vallitseviin oloihin.
Valitkaa joukostanne 2 - 3 vakiotoveria, jotka alkavat kirjoittaa palstalle. Nämä ovat tärkeitä foorumeita, jotka uusnatsit ovat miehittänneet. Ne mesoavat jopa RKP:n palstalla niiden olevan kommunisteja ja teilattavia.
Kirjoittakaa asiaa ja ampukaa oikeistolaisten lokaviestit alas. Ne eivät piittaa siveellisyydestä, ne tarttevat samaa ruskeat housuihinsa jota muille tyrkyttävät.

19

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiajuttu

      Tää on liian pitkään jätetty pataporvarien temmellyskentäksi. Toisaalta, koska niin on annettu tehdä, pataporvarit ovat voittaneet. Koska palstalle kurkkaavaa toteaa tämän olevan persukiroilua sisältävän palstan.

    • bob yellow

      Aloitus puhui asiaa.
      Persujen ja muiden äärioikeiston ainekset ovat vallanneet palstan. Ne tuovat palstalle aika ajoin lokajuttuja ja saavat palstan näyttämään oudolta.
      Äärioikealla on sama taktiikka kaikilla puoluepalstoilla. Pari kaveria/palsta ja kiroilua, homottelua ja muuta siveetöntä.

      He pitävät myös vihreitä ja ruotsinkielisiä kommunisteina ja isänmaan pettureina, eikä esim. RKP-palsta pysty puolustautumaan.
      Näiden oikeistoidioottien ideologia on yksinkertainen. Jokainen, joka ei tue jälkikäteen Suomen porvarien liittoa 30 luvulla 40 luvun alussa Saksan fasimin kanssa, olisi syntinen.
      Äärioikea pyrkii hyväksyttämään jälkikäteen natsien joukkomurhat juutalaisia ym. kohtaan puhumattakaan että ovat käärmeissään Neuvostoliitolle, kun se ampui vastaan ja voitti. Äärioikea esittää NL:n sodassa antamat uhrit maailman vapauttamiseksi fasismista kommunistien tekemiksi murhiksi.
      Tällaisen sakin edessä ei saa antautua. Työväenluokan on terästäydyttävä.

      • Viimeinen työläinen

        "Jokainen, joka ei tue jälkikäteen Suomen porvarien liittoa 30 luvulla 40 luvun alussa Saksan fasimin kanssa, olisi syntinen."

        Siinä se kipupiste, sano.


    • huolestuu

      Kaikki mustat voimat heräsivät henkiin uudenvuoden yön jälkeen. Persuista suurrikaiden järjestöihin saakka alkoi rummutus 3 mrd euron leikkauksista kun maaraskuussa Vasemmistoliittoa jymäytettiin, että budjettiin esitetyt n. 2 mrd leikkaukset riittävät.
      Aivan selvästi on tarkoitus romuttaa sosiaalisen yhteiskunnan perusteet kertakaikkiaan. Yhteiskunnalliset vakuutukset lakkautetaan. Tai lakkautetaan niin, että niiden rinnalle tulee yksilön tekemä vakuutus ja pikkuhiljaa yhe.kunn. vakuutus katoaa.

    • Mistä sinä ”unilfi” löysit uusnatsihenkisiä? Mistä sen tietää jonkun olevan uusnatsihenkinen eikä vain sekopää? Mikä ero niillä on?

      Teillä kommunismiin taipuvaisilla on aina näköjään tarve niputtaa muita ihmisiä porvareiksi, riistäjiksi, uusnatseiksi jne. vaikka nuo ryhmät elävät vain teidän mielikuvituksessanne. Onko teidän marxilaisuuteen taipuvaisina mahdotonta käsittää ihmisiä persoonina ilman jotain viiteryhmää jota te ette edes tiedä vaan arvelette tietävänne?

      Mikä on uusoikeistolainen? Olen elänyt 70 vuotta ja vain vasemmistossa on ollut isompaa liikehdintää kun aikoinaan noin neljänneksen kannatuksella juhlinut SKDL hajosi pienempiin osiin joista nyt on jäljellä muutama mikropuolue kommunisteja sekä Vasemmistoliitto jolla nyt vielä on kannatusta jonkin verran eli vajaat 10%, yhteensäkään ette saa tuota kymppiä toin täyteen. Voidaan mieluummin kirjoittaa uudesta vasemmistosta kuin oikeistosta. Kokoomus ja Keskustahan ovat olleet jo kauan suunnilleen samoissa lukemissa hieman vaihdellen kuin nykyisinkin.

      Miksi sosialismin teoriaa? Tuo teoria ja sen sovellusyrityksethän ovat aina johtaneet katastrofiin yrittäjänsä toisensa jälkeen. Sinne meni NL, siellä on koko itäisen Euroopan satelliitit Valkovenäjää lukuun ottamatta jne. kiinakin on pärjätäkseen siirtynyt kapitalistiseen talouteen vaikka johdossa vielä sinnittelee kommunistinen johto.

      Mitä ovat ”asiajutun” pataporvarit? On teillä mielikuvitusta kun pitää pyrkiä mollaamaan muita jotka ovat kuitenkin ne jotka teidätkin elättävät. Vai monellako teistä on edes 10 henkeä työllistävä yritys? Miksi merkkaat ne jotka eivät sinnittele kommunismin kahleissa välttämättä, persuiksi? Hehän voivat olla ihan keitä hyvänsä.

      Sekopääkirjoittajia joita nyt on ilmestynyt noille palstoille ei ainakaan kirjoitusten perusteella voi luokittaa muualle kuin sekopääosastolle, turhaa heitä on luokitella muihin kansanryhmiin. Paras tapa heidän suhteensa on olla näkemättä ja vastaamatta koska huomiota he hakevat kuin pienet lapset kassajonossa kiukutellessaan jotta äiti heltyisi ostamaan tikkarin.

      Mikä se on ”bob yellow” se työväenluokka? Onko se ne 0,5% erikommunististen puolueiden kannattajia vai ne jotka palkan edestä töitä tekevät? Jos tuo viimeinen on oikea määre niin siihen kuuluu yli 90% kansalaisista jotka ovat joko nykyisiä, entisiä tai tulevia työläisiä. Voiko koko kansaa yleensäkään kutsua luokaksi vai onko se vain kansa?

      Maamme velkaantuu koko ajan lisää ja siksi on leikattava eli pienennettävä menoja. Tässä on vuosia luotettu siihen, että tulot lisääntyvät ja nousu hoitaa velan mutta niin ei ole käynyt ja nyt pitää talous suhteuttaa olevaan tasoon. Se saattaa olla karvas kalkki mutta se olisi pitänyt silloin ajatella kun kustannustasoa on ajettu yli kilpailijamaiden. Kaupan pitää käydä ja ulkomaankauppa on ollut lähes puolet hyvinvoinnistamme. Ei 3 miljardiakaan riitä kun velkaa on 100 miljardia ja se on maksettava. Onneksi voimme kuitenkin maksaa sitä vähitellen eikä kertauhrausta tarvinne tehdä.

    • Työeläkkeellä 70 v

      Työeläkeläinen
      Taidat olla aika loinen.
      "Olen elänyt 70 vuotta" ja vielä loisena työeläkkeellä.

      • Voisitko hieman volottaa tuon aivotuhnusi perusteita arvoisa "Työeläkkeellä 70 v".

        Olen ansainnut eläkkeeni reilun 40 työvuoden aikana jolloin työnantajani ovat maksaneet työeläkemaksunsa sentilleen ja aikoinaan pennilleen. En usko työeläkettä muutoin karttuvankaan, vai onko sinulla joku huijaussuunnitelma olemassa?

        Jos reilut 40 vuotta laillisesti ja julkisesti ilman pimeää työtä työskennellyt on loinen niin mikä sinä olet?

        Laitapa perustelut jos kykenet! En kuitenkaan usko sinulla olevan kanttia ja olet pelkkä puskasta huutaja joka ei ole omiin kykyihinsä tyytyväinen vaan vain kadehtii muita.

        Asiallinen kommentointi olisi ollut paikallaan vaan ei tainnut olla siihen kykyä, vai? Olisihan siinä ollut monta asiaa josta esittää mielipiteensä. Näin ollen katson sinun vahvistaneen mielipiteeni asioista mutta totuuden ollessa kipeä saatoin vain parkaista!


    • poppaukko

      "Mikä se on ”bob yellow” se työväenluokka?"

      Taitaapi olla se väestönosa, joka kattaa yli 95 % kansasta. Aivan riippumatta siitä mitä ajattelevat tai äänestävät.

      Suomi on vielä rikas maa. Se kylläkin liputtaa tuotantoaan joka vuosi ulos ja verottajan ulottumattomiin. Viimeksi meni Rautaruukki. Eiköhän Outokumpukin mene. Jo on juttuja "epäonnistuneista yrityskapupoista" eli keinottelusta!
      Mailminetsintätaito katosi kummasti muutama vuosi sitten. Muutama vuosikymmen sitten edistettiin kouluissa malminetsintätaitoja.
      Kummasti katoaa monien teollisuusalojen ammattiosaaminen!!!!!
      Työttömiä on kuiteski jatkuvasti 400.000 luokkaa.

    • liinakko

      Laittakaa ktpläiset sana kiertämään. Palstalle aloituksia tekemään ja esittämään työväenluokan vaihtoehto uusliberalismin talouspolitiikalle.

      • Vaihtoehdot ovat aina hyviä kunhan ne ovat reaaleja eikä mitään mielikuva Muumimaa esimerkkejä.


      • Työeläkkeellä 70 v
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Vaihtoehdot ovat aina hyviä kunhan ne ovat reaaleja eikä mitään mielikuva Muumimaa esimerkkejä.

        Höpö höpö.
        Sun juttus jota julistat joka palstalla on pelkkää porvari/kapitalismi nuolentaa.

        Uskotko tosiaan noihin nakkikioski teorioihisi?

        Ei pienintäkään kokonaisnäkemystä vain suu säkkiä myöten höpötystä.

        Sun leiris kaatuu viimesttän sillon, kun koko maailma on paskan peitossa ja silloin ruvetaan kyseleen, että miksi vitussa kapitalismi tekee vaan rahaa ja kansat rämpii sonnassa.

        Siihen loppu sun juttus ja aseilla sitä riistoa ei enään kurissa pidetä.
        Annappa taas ohje, että jolla on paikka paikan päällä on ja sitä rataa.

        Merkkis on Työeläkeläinen ja ikäsi 70 vuotta todellinen loinen.
        Kussut silmään touhuja olet.
        Minä olen 77 v ja painan duunia, kuten olen 14 vuotiaasta tehnyt, että loinen mikä loinen.


      • Viimeinen työläinen
        Työeläkkeellä 70 v kirjoitti:

        Höpö höpö.
        Sun juttus jota julistat joka palstalla on pelkkää porvari/kapitalismi nuolentaa.

        Uskotko tosiaan noihin nakkikioski teorioihisi?

        Ei pienintäkään kokonaisnäkemystä vain suu säkkiä myöten höpötystä.

        Sun leiris kaatuu viimesttän sillon, kun koko maailma on paskan peitossa ja silloin ruvetaan kyseleen, että miksi vitussa kapitalismi tekee vaan rahaa ja kansat rämpii sonnassa.

        Siihen loppu sun juttus ja aseilla sitä riistoa ei enään kurissa pidetä.
        Annappa taas ohje, että jolla on paikka paikan päällä on ja sitä rataa.

        Merkkis on Työeläkeläinen ja ikäsi 70 vuotta todellinen loinen.
        Kussut silmään touhuja olet.
        Minä olen 77 v ja painan duunia, kuten olen 14 vuotiaasta tehnyt, että loinen mikä loinen.

        "miksi vitussa kapitalismi tekee vaan rahaa ja kansat rämpii sonnassa."

        Ennen rahaa teki painokoneet, nykyään tietokoneet, sano.


      • Työeläkkeellä 70 v kirjoitti:

        Höpö höpö.
        Sun juttus jota julistat joka palstalla on pelkkää porvari/kapitalismi nuolentaa.

        Uskotko tosiaan noihin nakkikioski teorioihisi?

        Ei pienintäkään kokonaisnäkemystä vain suu säkkiä myöten höpötystä.

        Sun leiris kaatuu viimesttän sillon, kun koko maailma on paskan peitossa ja silloin ruvetaan kyseleen, että miksi vitussa kapitalismi tekee vaan rahaa ja kansat rämpii sonnassa.

        Siihen loppu sun juttus ja aseilla sitä riistoa ei enään kurissa pidetä.
        Annappa taas ohje, että jolla on paikka paikan päällä on ja sitä rataa.

        Merkkis on Työeläkeläinen ja ikäsi 70 vuotta todellinen loinen.
        Kussut silmään touhuja olet.
        Minä olen 77 v ja painan duunia, kuten olen 14 vuotiaasta tehnyt, että loinen mikä loinen.

        Minulla ei ole nakkikioskiteorioita mutta olen oman urani varrella tavannut lukuisia pienyrittäjiä jotka ovat itsensä lisäksi työllistäneet lukuisia henkilöitä. Olen ollut niiden kanssa yhteistyössä teettäen heillä alihankintaa. Nuo yritykset ovat parempia työllistäjiä kuin suuryritykset koska jonkun epäonni ei kostaudu sadoille tai tuhansille kuten jonkun suuryrityksen kohdalla. Epävarmin on suuryritys pienellä paikkakunnalla jolloin sen kaatuminen vie koko kylän katastrofiin muiden mahdollisuuksien puuttuessa.

        Suu säkkiä myöten on tämän päivän paras kokonaisnäkemys ja olisi saanut olla sitä jo muutama vuosi sitten vaan politiikka sotkee talouden kehitystä.

        Minulla ei ole leiriä mutta jos tarkoitat nykyistä kehittynyttä maailmaa niin parempaa huolta se pitää ympäristöstään kuin aiemmin itä puolta Euroopasta vallinnut sosialismi jonka saastaa vieläkin joudumme siivoamaan, tosin onneksi ei juurikaan Suomessa.

        Olen aivan lakien ja asetusten mukainen työeläkeläinen joten tuo kuvauksesi loisesta ei oikein sovi, jäin aikoinaan eläkkeelle koska se oli lain mukaan mahdollista ja jätin työni nuoremmalle insinöörille jolla oli vielä perhettäkin hoidettavanaan. Kannattaa sinunkin harkita samaa ja vähentää siten nuorisotyöttömyyttä osaltasi. Minä olen sillä osin jo parantanut maailmaa.

        Kannattaa sinunkin alkaa nähdä maailmaa todellisena eikä punaisten silmälasien kautta.


    • Ei loinen

      "Ennen rahaa teki painokoneet, nykyään tietokoneet, sano"
      Aivan oikein.
      Tässä koko juttu.
      Ja työeläkeläinen töihin sieltä!
      Et ole ansainnut mitään.

    • Työeläkkeellä 70 v

      Vai niin työeläkeläinen " Kannattaa sinunkin alkaa nähdä maailmaa todellisena eikä punaisten silmälasien kautta"
      Kuka tässä näkee punaisten silmälasien kautta se olet sinä.
      Pese välillä lasit ja lainaus sinulta " Euroopasta vallinnut sosialismi jonka saastaa vieläkin joudumme siivoamaan"
      Ompa tosi avartava näkemys ja kokonaisvaltainen näkemys.
      Sinä olet nakkikioski tyyppi ja pysyt ja sinapit silmillä.
      Taloudesta ja politiikasta et ymmärrä mitään vain pelkkää joutavaa jorinaa.
      Mene töihin sieltä ja kanna vastuusi ei täällä millään eläkkeellä loisita.
      Mene vaikka kolaamaan katuja sillä sitähän sinunlaiset aina itkee, että kuinka kalliksi kansa tulee.

      • Olen vieraillut arvoisa "Työeläkkeellä 70 v" Kaikissa Baltian maissa jaDDR:n alueella useasti sekä kierrellyt Unkaria, Tsekkejä sekä Slovakiaakin hieman ja aikamoisen sotkun se sosialismi noissa maissa jälkeensä jätti.

        Sakut ovat todella kyllästyneitä korjailemaan sosialismin jälkeensä jättämää rujakasaa entisen DDR:n alueella jonne on pelkkiin korjauksiin uponnut jo Suomen valtion useamman vuoden budjetti. Viimeksi kun asiaa tarkastelin niin 3 vuoden!

        Se oli sosialismin perintö noille maille. Muuallahan homma luistaa hitaammin koska ei ole wessejä rahoittamassa ossien tunarointia.

        Nythän ollaan kovasti hakemassa kehittymään pystyviä uusia yrityksiä, harva sitä aloittaa yritystään mistään Rautaruukkikoosta vaan yleensä siinä on muutama heppu joilla on idea, sano sitä vaikka nakkikioskiksi mutta noiden kioskien varassa on maamme talouden kehitys eikä minkään vanhan sahan tai paperitehtaan jotka eivät ole pystyneet riittävään tuotekehitykseen enää pitkiin aikoihin vaan edelleen lykätään samaa paperia, lautaa, lankkua ja vaneeria kuin aiemminkin. Tosin wessapaperi ja muut pehmyttuotteet lienevät hieman lisänneen osuuttaan kun kiinalaisetkin ovat oppineet pehvansa (1,5 miljardia) pyyhkimään wessapaperilla sanomalehden sijaan.

        Nuoria on työttömänä ihan tarpeeksi jotta veisin yhdenkään työpaikkaa, onhan minun toisekseen oikeuteni nauttia työnantajieni minulle kustantamista eläkevuosista, en tiedä miksi sinä niitä kadehdit. Minulla on nyt aikaa matkustella ja harrastella senkin edestä mitä työaikoina jäi rästiin.

        Kansa ei tule kalliiksi vaan kaltaisesi lusmut jotka vain parkuvat mutta eivät osallistu yhteiskunnan ylöspitoon kunnon veron maksullaan. Minä olen veroni aina maksanut ja niin teen nytkin!


      • 985000 euroa
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Olen vieraillut arvoisa "Työeläkkeellä 70 v" Kaikissa Baltian maissa jaDDR:n alueella useasti sekä kierrellyt Unkaria, Tsekkejä sekä Slovakiaakin hieman ja aikamoisen sotkun se sosialismi noissa maissa jälkeensä jätti.

        Sakut ovat todella kyllästyneitä korjailemaan sosialismin jälkeensä jättämää rujakasaa entisen DDR:n alueella jonne on pelkkiin korjauksiin uponnut jo Suomen valtion useamman vuoden budjetti. Viimeksi kun asiaa tarkastelin niin 3 vuoden!

        Se oli sosialismin perintö noille maille. Muuallahan homma luistaa hitaammin koska ei ole wessejä rahoittamassa ossien tunarointia.

        Nythän ollaan kovasti hakemassa kehittymään pystyviä uusia yrityksiä, harva sitä aloittaa yritystään mistään Rautaruukkikoosta vaan yleensä siinä on muutama heppu joilla on idea, sano sitä vaikka nakkikioskiksi mutta noiden kioskien varassa on maamme talouden kehitys eikä minkään vanhan sahan tai paperitehtaan jotka eivät ole pystyneet riittävään tuotekehitykseen enää pitkiin aikoihin vaan edelleen lykätään samaa paperia, lautaa, lankkua ja vaneeria kuin aiemminkin. Tosin wessapaperi ja muut pehmyttuotteet lienevät hieman lisänneen osuuttaan kun kiinalaisetkin ovat oppineet pehvansa (1,5 miljardia) pyyhkimään wessapaperilla sanomalehden sijaan.

        Nuoria on työttömänä ihan tarpeeksi jotta veisin yhdenkään työpaikkaa, onhan minun toisekseen oikeuteni nauttia työnantajieni minulle kustantamista eläkevuosista, en tiedä miksi sinä niitä kadehdit. Minulla on nyt aikaa matkustella ja harrastella senkin edestä mitä työaikoina jäi rästiin.

        Kansa ei tule kalliiksi vaan kaltaisesi lusmut jotka vain parkuvat mutta eivät osallistu yhteiskunnan ylöspitoon kunnon veron maksullaan. Minä olen veroni aina maksanut ja niin teen nytkin!

        Älähän kapitalistin perseennuolija selittele ja hoida vaan itse ensin ne hyvin tiedetyt verorästisi.


    • unifli

      - Varoitus -
      Työeläkeläinen on aktiivinen Kokoomuksen politikkan airut kaikilla Suomi 24:n vasemmistolaisilla palstoilla. Häellä on yksi ja lyhyt sanoma. Työläisten palkat ovat liian korkealla ja ammattiliitot pitäisi lakkautta.
      Sivujuonteena hän pyrkii tuputtamaan edenmennyttä Neuvostoliittoa maineen ja mantuineen Suomen tilalle.

      Neuvostoliitto ei ole ajanut kuitenkaan kapitalistista vapaakauppaa, mikä pitää kehitysmaat kehittyneen kapitalismin raaka-ainetuottajina. Ja vieläkin enemmän. Suuret kansainväliset yhtiöt pissaavat pienten kehittyneiden kapitalistimaiden niskaan. Suomen kansallisomaisuus, valtionyhtiöt on lähes tuhottu ja sosiaalinen sektori ulkoistetaan markkinavoimille.

      Ideologista taistelua käydään täälläkin. Toverit tänne tekemään avauksia ja tuomaan kantoja esille

    • WC-Ankka

      Työeläkeläinen = Sertifioitu perseennuolija.
      Ensin siivosi sosialismin saastat.
      Nyt puunaa kapitalismin käymälää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1575
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1222
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe