selittäsikö joku

laiskisss

mitä kommunismi tarkoittaa, alta sadan sanan määritelmä, kiitos. En jaksa lukea tiiliskiven paksuista sananväätöä eli marksin pääomaa vai mikä lie

11

128

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :-)

      Pääomassa ei kuvata lainkaan kommunismia. Siinä kuvataan vain sosialismia ja kapitalistien hirveää riistämistä.

    • Määrittelijä

      Aate , joka tähtää yksityisomistuksen ja valtion lakkauttamiseen.

    • Unelmaa kaik' tuo on

      Rajattomiin resursseihin perustuva utopia: "kaikki kykynsä mukaan ja kaikille tarpeensa mukaan". Ei yksityisomistusta, ei rahaa, ei valtiota, kaikki yhteistä.

    • 14+16

      Kommunismi on vain teoreettinen haave jota pääomassa Marx yrittää selittää normitaviksille.

      Sosialistiset diktaattorit puolestaan väänsivät siitä oman vrersionsa valtansa tueksi, Stalin, Kiina, Pohjois Korea, Kuuba, Albania yms. yms.

      Toteutuessaan, vain teoriassa, kommunismiin ajaudutaan luonnollisesti kun aika on kypsä, elikkäs ihmisten tietoisuus saavuttaa kolektiivisen tason, mutta pakottaa siihen ei voi ketään. Se ei ole kommunismia. Kommunismi on ääretöntä vapautta.

      Mutta käytännössä kommunismi ei koskaan toteudu koska egomme estävät tehokkaasti kollektiivisen tietoisuuden.

      • Susiahan me ollaan

        "Mutta käytännössä kommunismi ei koskaan toteudu koska egomme estävät tehokkaasti kollektiivisen tietoisuuden"

        Eli käytännössä K. Marx oli sci-fi kirjoittaja, koska tuollaista tietoisuutta ei ole saatu edes propagandan turvin NL:ssä eikä muissa ns. kommunistisissa maissa. Vaatisi jonkun implantin, jonkun turvin voi jakaa oman tietoisuutensa muiden ihmisten kanssa. Muuten ihmisen itsekkyydelle ei voi edes aivopesu mitään.


      • 8+8
        Susiahan me ollaan kirjoitti:

        "Mutta käytännössä kommunismi ei koskaan toteudu koska egomme estävät tehokkaasti kollektiivisen tietoisuuden"

        Eli käytännössä K. Marx oli sci-fi kirjoittaja, koska tuollaista tietoisuutta ei ole saatu edes propagandan turvin NL:ssä eikä muissa ns. kommunistisissa maissa. Vaatisi jonkun implantin, jonkun turvin voi jakaa oman tietoisuutensa muiden ihmisten kanssa. Muuten ihmisen itsekkyydelle ei voi edes aivopesu mitään.

        Kollektiivisen tietoisuuden pysyvä este on ihmisen itsensä luoma vahva Ego, josta emme pääse eroon edes implantilla.

        Marx oli aikanaan liian viisas mies tyhmään egoistiseen maailmaan.


    • TIVOLIMESTARI!

      HEI!

      Nyt pitää Hyvät Toverit muistaa se, että Pääomakirja ei ole sen paremmin kommunismin kuin ei myöskään sosialismin RAAMATTU vaan tutkimus siitä asiasta, että miten ihmeessä LUONTAISTALOUS muuttui VAIHDANTATALOUS eli PÄÄOMATALOUS eli KAPITALISMI rp:ksi, ja että miten Pääomatalous eli KAPITALISMI toimii tai sitten ei. Nyt haluan vielä erityisesti korostaa sitä asiaa, että Pääomatalous eli Kapitalismi rp:n lähtökohta ja perusta on vain ja ainoastaan TYÖNJAKO siis ei mikään muu.
      Kun nyt on olemassa myös sellainen AATEKEHIKKO kuin Marxismi-Leninismi, ja joka perustuu Suhteellisuus- eli Alkupaukkuteoria ja myös Professori Zöllnerin Neliulotteinen Geometria rp:hen, niin nyt Pääomakirja pohjautuu FE Luonnon Dialektiikka eli LD rp:hen.
      Nyt ilmeisesti Marxismi-Leninismi ei voi loogisesti ja reaalisesti kuulua Materialistinen Filosofia LD:ssä rp:hen, vaan koska Marxismi-Leninismi pohjautuu Suhteellisuus- ja Alkupaukkuteoria sekä Neliulotteinen Geometria rp:hen, niin Objektiivinen Idealismi rp:hen. Niin ja nyt Objektiivinen IDEALISMI rp:n lausepuun peruslause on A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli Geometria ja N-ulotteinen Laatuavaruus.
      Nyt Luonnon Dialektiikka eli LD:n lausepuun peruslause on A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli Geometria ja N-ulotteinen Laatuavaruus, Euklidinen Geometria siis VIIVA, PINTA-ALA, TILAVUUS ja sitten vielä Kolmiulotteinen Analyyttinen Taso- ja Avaruusgeometria sekä vielä XYZ-avaruus.
      LD:n kategoriat eli laatumuuttujat ovat Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti.
      LD:n liikelaki on Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun laki eli KITKALAKI, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.

    • laiskisss

      kiitos tivolimestari. Nyt selvisikin se, miksi työläisten paratiisin ympäri piti rakentaa muuri. Sitä vaan en vieläkään ymmärrä, että vain paratiisista pyrittiin kapitalisti-riisto-maahan oikien urakalla ja ammutuksi tulemisen uhalla, vaan kapitalisti-maista ei tunkenut ketään sinne paratiisin puolelle

    • TIVOLIMESTARI!

      HEI!

      Miten Te Toveri Laiskiss voitte päätellä erään Kulkurin ja Katunarrin kirjoitelmasta sen, että miksi todella piti Paratiisin ympärille rakentaa muuri? Nyt sitten voin sanoa, että kirjoitelmani vain toi toivottavasti sen asian esille, että mitä pitää sisällään Materialistinen Filosofia LD:ssä ja myös sen asian, että mitä tarkoittaa tässä ja nyt KM PÄÄOMA 1,2,3. Te tulitte varmaankin huomaamaan vielä sen, että Pääomakirja on vain ja ainoastaan tutkimus siitä asiasta, että miten ihmeessä LUONTAISTALOUS muuttui VAIHDANTATALOUS eli PÄÄOMATALOUS eli KAPITALISMI rp:ksi.

      On nyt myös HYVÄ huomata se asia, että me emme tiedä sitä, että mitä todella tarkoittaa Arkimaailmailmiönä se, että mitä muuta kuin VALTIOSOSIALISMI eli Päivitetty Keskiaikainen LÄÄNITYSLAITOS eli FEODALISMI rp:tä pitää sisällään Anarkistien eli Vallankumousiskureiden PARATIISI eli Sosialismi ja Kommunismi Talous- ja Yhteiskuntajärjestelminä. Tehän tiedätte sen, että keskiaikana KRUUNU eli VALTIO omisti kaiken Tuotanto- ja Kiinteistöomaisuuden, ja jota omaisuutta hallitsi täysin itsevaltaisesti KUNINGAS tai KEISARI. Nyt sitten Kuningas tai Keisari jakoi Läänityksinä Valtio-omaisuuden lähimpien alaistensa eli Ylemmän Aateliston hallintaan eli eräänlaiseen vuokrasuhteeseen, ja sitten Ylempi Aatelisto jakoi Läänityksensä Kartanoina ja vastaavina Alemman Aateliston eli Paronikaartin hallintaan. Kun nyt Paronikaarti oli saanut vuokraomaisuutensa hallintaansa, niin tämän jälkeen Paronit ottivat töihinsä tarvitsemansa Työläiset, Käsityömestarit, ORJAT ja VENEORJAT.

      Me voimme vielä kysyä sitä asiaa, että mitä eroa me voimme löytää Keskiaikaisen Läänityslaitos eli FEODALISMI ja NEUVOSTOSOSIALISMI rp:n välillä. Onko mitään muuta suoranaista erottavaa tekijää kuin Aikajanan piste? Nyt myös Neuvostososialismissa VALTIO omisti kaiken Tuotanto- ja Kiinteistöomaisuuden ja valtiota hallitsi täysin itsevaltaisesti Kuningasta tai Keisaria vastaavasti PRESIDENTTI. Itsevaltaisesti hallitseva Presidentti jakoi Maakunta- eli Läänitysosiot lähimmille alaisilleen ja kun nämä lähimmät alaiset olivat saaneet hallintaansa Maakunta- eli Läänitysalueensa, niin tämän jälkeen nämä Maakunta- eli Läänitysalueet jaettiin pienempiin osiin Maakunta- ja Läänitysjohtajien toimesta. Nyt sitten nämä pienemmät osiot annettiin Maakunta- ja Läänitysjohtajien lähimmille alaisille elinkeinotoiminnan harjoittamista varten ja samalla nämä Lähimmät Alaiset saivat oikeuden palkata palvelukseensa tarvitsemansa henkilökunnan.

      Me voimme nyt sanoa sen, että nämä Ökyhenkilöiden lähimpien alaisten palkkaamat työläiset olivat hyvin lähellä Veneorjan asemaa ja parhaimmillaankin Orjan, ei siis kovin kehuttava tilanne. On kai syytä kysyä, että kannattaako SOSIALISMI missään muodossa, kun se parhaimmillaan on yksi yhteen VALTIOSOSIALISMI eli LÄÄNITYSLAITOS rp:tä?

    • klpo

      Taitaa olla atlantislaista kulttuuria, joka oli työyhteisökulttuuria,äyksi kaikkiennpulesta ja kaikki yhdenpuolesta'. Vastaavaa harjoitti Hitlerkin. Jumala kuitenkin maailmanaikojen lopulla antoi Jeesuksen, ainoan poikansa, pelastamaan ihmiset. Tarkemmin voi lukea Uudesta Testamentisrta!
      "Joka uskoo Jeesukseen, pelastuu ja saa iankaikkisen elämän!" Uusi Testamentti

      • Rotski

        Marx tosiaan hahmotteli vain teorian joka upposi älymystöön,mutta meni
        viheltäin yli lipan tavan rupulikansalta.
        Siinäpä oiva esimerkki sovittamattomasta ristiriidasta yhteiskunnassa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe