Viherpaja & tuholaiset

Pulmu

Olen ostanut useita kasveja Vantaalla olevasta Viherpajasta ja ne ovat olleet ok. Ehkä viimeisen vuoden aikana lähes jokainen sieltä hankittu kasvi on ollut jonkin tuholaisen vaivaama. Saastuneet kasvit voi tosin palauttaa, mutta se ei auta kun vahinko on jo tapahtunut. Olen joutunut heittämään kymmeniä kasveja pois kilpi- ja villakilpikirvojen takia. Onkohan ollut vain huono tuuri vai onko taso todella laskenut niin alas. Tosin myytävissä kasveissakin näkee tuholaisia. Mistä saa pääkaupunkiseudulla takuuvarmasti terveitä kasveja?

14

3202

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Savannah

   Kävin Viherpajassa viimeksi joulun alla ja näytti siltä, että on tainnut taso laskea. Siellä oli selvästi huonosti voivia kasveja ja jotenkin huolimattoman näköistä. Sääli, sillä japanilainen puutarha on ihana.

  • Viherpipertäjä

   Minun kuukausi sitten ostamani kasvi, pudottaa lehtensä ja ruskistuu varresta. Taisi olla mätä jo ostettaessa. Kotonani on toinen samanlainen jo vuosia ollut, ei siis johdu osaamattomuudesta.

  • Viherpipertäjä

   Backaksesta saat varmasti laatua, siellä on myös hyvät valikoimat ulko- ja sisäkasveja. Taidan kuljettaa rahani itsekin sinne jatkossa.

  • Anonyymi

   Minua on 2 kertaa laskutettu väärin jopa tuplasti vViherpajassa. Kannattaa tsekata mitä tililtä on mennyt ja säilyttää kuitti.

  • Anonyymi

   Näköjään tämä ketju on jo kertaalleen herätetty henkiin, joten jatkan itsekin tänne. Ostettiin lopputalvesta yksi isompi kasvi, ja todettiin sen nopeasti olevan täynnä kirvoja. Myymälään soitettaessa sain aivan todella surkean vastaanoton, ja käytännössä huudot siitä kun kehtasin väittää että heillä on kirvoja kasveissaan. En suosittele kyseistä puljua kenellekään, ellei satu pitämään tuholaisista ja todella huonosta asiakaspalautteesta.

   • Anonyymi

    Huono asiakaspalaute = huono asiakaspalvelu, en näköjään keskittynyt tarpeeksi kun kirjoitin


   • Anonyymi

    Herätetään taas. Kovasti tunnutaan kehuvan Viherpajan valikoimaa, japanilaista puutarhaa sekä palvelua. Valikoimassa ei kyllä ole valittamista mutta nyt kun mainostettiin japanilaisen puutarhan auenneen, mainostettiin aika tyhjästä. Puolet reitistä oli kiinni kun vettä tulvi, johtoja ja letkuja meni sikin sokin, olisi hieno paikka jos viimeistelyyn kiinnitettäisiin huomiota. Palvelu on KAIKILLA asiointikerroillani loistanut totaalisesti poissaolollaan. Kohtaamiset ovat olleen varsin viileitä, harvoin henkilökunta on tervehdyksiin vastannut. En kyllä suosittele tätä paikkaa minäkään.


  • Anonyymi

   Kirvoja ja punkkeja hyötykasveissa. Kuka lie kasvattaja?

   • Anonyymi

    Itä Suomesta tuoduissa taimissa oli pieniä punkkeja parissakin myynti paikassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itä Suomesta tuoduissa taimissa oli pieniä punkkeja parissakin myynti paikassa.

    Miksi tuoda niin kaukaa kasveja joiden laadusta ei voi olla varmaa? Hyvän yrityksen kuten Viherpaja maine turhaan likaantuu ilman omaa syytään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itä Suomesta tuoduissa taimissa oli pieniä punkkeja parissakin myynti paikassa.

    Mun kurkut täynnä punkkeja 🤬


  • Anonyymi

   Eilen havaitsin viime syksynä ostamassani omenapuun taimessa parissa kohdassa hedelmäpuusyöpää. Lajike on Ahosen lakkaomena ja niin kuin jo nimikin sanoo, tuotettu Ahosen Taimistossa. Taimi on sen verran uusi tulokas puutarhaani, että löysin vieä lapunkin. Lappusessa mainitaan kasvipassi ja mm. B.FI-16010, 67359, mitä liekään tarkoittavan?
   Siis kotipuutarhurin kannattaa edottomasti syynätä kaikki ostotaimet huolella.

   • Anonyymi

    Maallikolle tautien ja pöpöjen löytäminen voi olla vaikeaa.


  • Anonyymi

   Opastusta ja valistusta tarvittaisiin. Yle sivuilta löysin, vuonna 2009:Puutarhuri Timo Koskinen arvioi, että tautia on ollut esimerkiksi Hämeenlinnan seudulla yli kaksikymmentä vuotta. Lehtipuunsyöpä on rungossa tai oksistossa oleva vioittuma, joka ei parane. Taudista on tulossa kotipuutarhojen ja etenkin hedelmäpuiden vitsaus, kertoo Timo Koskinen.
   - Lehtipuunsyöpä on tauti, joka on vielä kuitenkin niin alkuasteessa, että kotipihassa sitä ei välttämättä huomata, Koskinen sanoo.
   Koskinen arvioi, että muutaman vuoden kuluttua 5 -10 prosenttia omenapuista on sairastunut lehtipuunsyöpään. Hedelmäpuuhun tai kotipihan lehtipuuhun saattaa syntyä esimerkiksi kevätleikkauksen yhteydessä normaali leikkausjälki, joka ei kasva umpeen. Pahimmassa tapauksessa koko puu kuolee.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   76
   1352
  2. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   68
   1195
  3. huono omatunto

   johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
   Ikävä
   55
   924
  4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

   Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
   Ikävä
   138
   906
  5. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   78
   848
  6. Päätin juuri että

   En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
   Ikävä
   31
   794
  7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
   Lieksa
   162
   793
  8. Huomenna se

   Tulee kohta, odotatko?
   Ikävä
   61
   776
  9. Onnistuit sohaisemaan mua

   Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
   Ikävä
   59
   764
  10. Mitä kaipaat

   Usein elämässäsi
   Ikävä
   76
   675
  Aihe