Häpäisyretoriikkaa

ITM

Otan esimerkiksi naisten käyttämän häpäisyretoriikan, sillä kyseessä on usein ahdistava ilmiö miehille, jotka eivät oikeasti haluaisi vastata moiseen syyttelyyn. Tällaisissa tilanteissa on vaikea pitää puolensa, mutta siihen on keinonsa. On tärkeää tietää, mitä tilanteessa on tekeillä, jotta pystyy pitämään puolensa häpäisyretoriikan edessä ja ymmärryksen kautta pidättäytyä stoalaisesti vastaamasta tyhjiin syytöksiin. Stoalaiset korostivat filosofiassaan mielenrauhaa ja tunteiden hallintaa ja he myös tiesivät, että typerän sanattomuuden ja viisaan hiljentymisen välillä on vissi ero. Toisin sanoen he tiesivät, että vaietessaan täytyy tietää miksi vaikenee. Jos ymmärtää millaiseen vastaukseen keskustelukumppani yrittää provosoida, on paljon helpompi olla hiljaa ja olla välinpitämätön. Tunteiden hallitseminen on tärkeää, sillä häpäisyretoriikan tarkoitus on vedota miehen ylpeyteen ja loukata hänen tunteitaan. Faktoilla ei ole tilanteen kanssa mitään tekemistä ja tarkoitus on hämmentää tai viedä keskustelua triviaaleihin seikkoihin. yleensä kyseessä ei ole aito keskustelu tai väittely, sillä vastustajat tietävät ettei toisen vakuuttaminen ole edes mahdollista. Tarkoitus on vain loukata ja sillä tavalla pelastaa kasvonsa tai edes saada jonkinlainen reaktio aikaiseksi. Paras tapa vastata manipulointiyrityksiin on ymmärtävä hiljaisuus.

Esimerkit kertovat enemmän kuin abstraktiot. ehdottaisin nämä lausuttavan hiljaa pään sisällä ymmärrystä ja vaikenemista edesauttamaan. Kyse ei ole argumenttien vaihdosta, vaan tarkoitus on ymmärtää vastustajan retorinen taktiikka siitä vaietakseen. Häpäisyretoriikka vetoaa tunteisiin, pathokseen, se tuhoaa aidon ajatusten vaihdon, demonisoi vastustajia ja vaatii julkeasti sympatiaa. Mutta se on periaatteessa valikoima erilaisia ad hominem -hyökkäyksiä, joiden tarkoitus on mustamaalata vastustajaa. Jos tietää minkälaisia hyökkäyksiä nämä ovat, vaikeneminen on helpompaa. Blogin artikkeli listaa useita, esittelen tässä vain muutaman.

Vihanhallintaongelma

“Olet katkera.”
“Vihaat naisia.”
“Olet niin negatiivinen.

Vastaus: Joskus negatiivinen reaktio on järkevä tapa vastata epäoikeudenmukaiseen tilanteeseen. Viha ja aggressio tulee kanavoida oikein, jolloin se on voimavara.

Pelkuruus

“Sinun täytyy olla rohkeampi.”
“Ole mies!”
“Pelkäät vahvoja naisia.”

Vastaus: Urheus ja typeryys ovat kaksi eri asiaa. Urheat ihmiset pelkäävät oikeissa tilanteissa ja voittavat tarvittaessa pelkonsa. Pelottomat ja uhkarohkeat typerykset eivät kykene urheuteen.

Itkupilli

“Lakkaa valittamasta!”
“Ole mies!”
“Olet etuoikeutetussa asemassa.”
“Voi ressukkaa!”

Vastaus: Olemme kaikki ihmisiä ja miehilläkin on tunteita ja tarpeita. Näiden vähättely ei ole rakentavaa ja pilkkaajan tunteettomuus paljastaa, että hän ei kunniota keskustelukumppaniaan ihmisenä ja pitää häntä omien halujensa instrumenttina.

Peter Pan -syndrooma

“Kasva aikuiseksi!”
“Olet niin lapsellinen!”
“Asutko äitisi kanssa?”
“Pikkupojat eivät minua kiinnosta. Pidän aikuisista miehistä.”
“Miehen rooli on …”

Vastaus: Mikä on kypsän miehen mitta? Onko miehisyys naisten määrittelemään miehen muottiin alistumista? Kyseessä on käänteistä psykologiaa tökerösti käyttävä ad hominem.

Fanaatikko

“Olet sekopää.”
“Olet laasaslainen.”
“Olet näitä hulluja antifeministejä.”

Vastaus: Totuus voi olla vaikea pala niellä. Se ei ole aina suosituin näkemys tai reiluin vaihtoehto. Se ei aina löydy symmetrisesti kahden ääripään välistä.

Seksi

“Et saa naista.”
“Oletko homoseksuaali?”
“Olet nössö.”

Vastaus: Seksi ei ole kaikki kaikessa. Maailmassa on paljon paljon tärkeämpiä asioita ja oman viriiliytensä jatkuva todistelu on kyseenalaista sekin.

Yleistykset

“Ei saa yleistää!”
“Kaikki naiset eivät ole sellaisia!” (NAWALT)
“Tuo on pelkkä stereotypia.”

Vastaus: Joskus yleistäminen on välttämätöntä ja viisasta. Jos poltan käteni kuumalla levyllä, voin yleistäen todeta, että voin polttaa käteni myös vastaisuudessa levyn ollessa kuuma.

Misogynia

“Vihaat naisia!”

Vastaus: Jos todella vihaat naisia, vihaat yli puolta maapallon väestöstä. Se on paljon vihaa, ja jos todella vihaat naisia, suosittelen löytämään parempaa tekemistä. Jos olet MGHOW, naiset eivät herätä vihan kaltaisia vahvoja tunteita vaan he ovat paremminkin yhdentekeviä.

Häpäisyretoriikkaa on monenlaista ja kun tiedostaa sen perimmäisen tarkoituksen ja oppii vaikenemisen jalon taidon, se muuttuu ärsyttävästä ja väheksyvästä pilkasta mielenkiintoiseksi ilmiöksi, jonka kiemuroita voi tarkkailla objektiivisemmin ja kategorisoida muuten ahdistavassa tilanteessa. Tunneperäiset reaktiot ovat ajan haaskausta, joten vaikeneminen tilanteen aikana sitä analysoidakseen antaa mahdollisuuden käyttää aikaansa itseään kehittävään kriittiseen ajatteluun. Tyyni vaikeneminen vaatii harjoitusta, mutta treenimahdollisuuksia kyllä löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

8

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akka vaan

      miesten käyttämä tyyli
      V...tu, s...tana h..ra, tästä saat, ja nyrkki naamaan

      • Hassunhauskaa

        Semmoistahan se on teillä alkoholisteilla. Ei pidä päästää viinaa loppumaan, tai tulee tappelu.


    • glx

      Miehiä yritetään häpäistä miehen lailla käyttäytymisestä erilaisilla häpäisykielillä, näin miehiä yritetään feminisoida. Feminiinisyys ja androgyynisyys eivät kuulu miehen alkuperäiseen luonteeseen.

      • ngaeh

        Ja jos olet nainen, joka pidät erityisen feminiinisistä miehistä, niin näitähän ei sitten löydy mistään kun sellaiset piilottelevat ja yrittävät peitellä tätä ominaisuuttaan. Sellaisille naureskelevat muut miehet ja monet naisetkin.Kaikkia kuitenkaan ei vaan "äijät" kiihota.Eihän miehen feminiinisyys tarkoita, että olisi joku nössykkätossukka.


    • Lisää
      • Lisäystä

        Yksi aiemmin linkittämistä videoista on näköjään poistettu. Tässä linkkejä korvaavaan videoon ja myös lisää videoita häpäisyretoriikasta miehiä kohtaan:

        Häpäisyretoriikasta niitä miehiä vastaan joilla on poikuus tallella/eivät ole koskaan harrastaneet seksiä.
        https://www.youtube.com/watch?v=9IC_cdmHVw0

        Toisinaan median käyttämästä häpäisyretoriikasta miehiä kohtaan. https://www.youtube.com/watch?v=M8ErxR_Bs3g

        Häpäisyretoriikasta MGTOW miehiä kohtaan.
        https://www.youtube.com/watch?v=lxaBbij7qKI

        Huumoriversio siitä miksi jotkut toiset miehet yrittävät häväistä sinkkumiehiä naimisiin naisten kanssa.
        https://www.youtube.com/watch?v=oTAoc4rSJcM


    • oikkuli4

      Ei ole ihme , jos sinkkumiehiä on niin paljon suomessa. Eihän samat asiat päde tänäpäivänä kuin esim sodanajan sukupolvilla tai sitä ennen. sillon mentiin naimisiin vaikkei toinen ollut niin rikas taikka menestyväinen ja oltiin naimisissa kunnes kuolema erottaa, vaikka hampaat irvessä . Nyt kun vaatimukset ovat kasvaneet kohtuuttomasti ei enään uskalla naimisiin mennä, kun saa pelätä kokoajan riittääkö omat kriteerit naiselle nykymittapuun mukaan ja saa aina varoa ivaa naisten taholta ja pahimmassa tapauksessa häpäisy voi aiheuttaa esim väkivallantekoja yms vaikka haluaisi olla niin hyvä mies , mutta jos nainen häpäisee nykymiestä seuraukset voivat olla kauheita, että miettikää miksi ei avioliitot kestä nykyään edes pientä erimielisyyttä, kuten useista häpäisykirjoituksista tuli ilmi Nykynaiselle ei mukava raitis mies kelpaa ja se saa monet miehet väkivaltaiseksi , vaikkei mikään naistenvihaaja olekaan..

    • Mr.A.B

      Ihmeellistä, että jos rauhanomainen viesti menee perille, niin joskus toimii järkyttävän paha viesti. Mitä mieltä siitä? Onko järkyttävän paha sana oikea tapa kommunikoida?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe