Minkälainen paikka on Vantaan Ilola koiralliselle pariskunnalle?

Tuleva vantaalainen?

Harkinnassa paritalo Vantaan Ilolasta ja kiinnostaisi kuulla kokemuksia koirallisilta, että minkäslainen paikka on kyseessä.
Myyntiesitteet lupaavat, että lenkkimaastot ovat huimat ja luonto lähellä. Käytiin vähän ajelemassa asuntonäytön jälkeen siinä lähistöllä ja aika paljon näkyy olevan siinä taloja rakenteilla ja tontteja varailtuna.

Netistä katseltuna Ilolaa onkin kaavoitettu jonkin verran, mutta mm. Kylmäojan korpi ja Isoniittu perhosineen näyttäisi olevan suhteellisen lähellä.

Miten koiraihmiset (ja muutkin) olette viihtyneet? Mahdollisesti tulevassa talossamme on vähän pihaa, mutta lenkkeilemään pitäisi kuitenkin päästä joka päivä ja muutetaan aika landelta, joten muutakin kuin pientalokortteleita olis hyvä löytyä lenkkimaastoiksi. Meillä on siis kaksi isohkoa koiraa, joista varsinkin toinen on erittäin aktiivinen.

Netistä ei oikein löydy mitään uusia keskusteluita asian tiimoilta, jotain karttoja vain.

Lentomelua ilmeisesti on jonkin verran ja julkiset kulkuvälineet kulkevat käsittääkseni aika heikosti, mutta ei se oo niin justiinsa. Autolla kuitenkin pääsee.

Olen kaikista kokemuksista ja vinkeistä hyvin kiitollinen !

19

578

  Vastaukset

  • Vaikka asunkin naapurikaupunginosassa (Ruskeasanta), niin lenkkeilen usein Ilolan ympäristössä. Oikein hyvää ja rauhallista pientaloaluetta ja ulkoilumaastoissa koirienkaan kanssa ei varmasti puutetta.
   Lentomelusta en tiedä, se lienee enemmän henkilökohtainen juttu. Lentokoneita näkyy kyllä ja jotain vähäistä ääntäkin silloin tällöin. Siihen en kyllä kiinnitä mitään huomiota.
   Busseja kyllä kulkee työmatka-aikoihin ihan mukavasti sekä Helsinkiin että Tikkurilaan. Jokunen muukin. Nämähän löytyvät netistä YTV:n sivuilta.
   v 2015 alkaa kulkemaan kehäradalla junat ja lähin asema Leinelä ei kovin kaukana Ilolasta, riippuu tietysti missä päin Ilolaan asuu.
   Autollahan yhteydet erinomaiset joka paikkaan.

  • Lentomelu riippuu tuulen suunnasta. Useinmiten varsinkin kesäisin tuulee lounaasta, joten koneet nousevat lounaaseen, sillä ei ole merkitystä Ilolan alueelle, koska Ilola on Koillisessa. Talvella taas päinvastainen, koska talvella tuulee pohjoisesta.
   Ilolassa on vähän hoitopaikkoja lapsille, siitä pitkä miinus Vantaan kaupungille. Alueelle on kuitenkin tullut ryminällä uusia OKT ja RT taloja. Yksi kauppa (K-market) On meinaan kalliimpi, kuin viereinen ABC, tosin K-kauppias on yrittäjä ja jolla on parempi valikoima, kun taas ABC on ketju ja tilaa kaupalle on vähän. K-marketissa on onneksi asiamiesposti. ABC:n takana on loistavat kunto ja puru-radat. Koirapuistoja en ole nähnyt, mutta jätteitä on, joten luulisin alueella olevan myös paljon koiran omistajia. Pieni piikitys on aina tervetullutta :P

   Asukasyhdistys on aika aktiivinen ja uusien asuntojen myötä saattaa hyvinkin laajeta.

   Positiivinen puoli on Leinelän aseman (juna) valmistuminen. Matkaa ilolasta n. 500m Negatiivisen puolen tekee Ruskeasannan aseman muuttuminen vain varaukseksi.

   Jos ei pientä ääntä kaihda ja koirasi ei hauku, kun isäntäväki eivät ole kotona, niin Tervetuloa!

   • Lisään vielä : Ilolassa on hyvät bussi yhteydet, joko sisäisesti(63 ja 63N Tikkurilaan)(77 Koivukylään ja Peijakseen) tai Helsinkiin(612k Rautatieasema)(633, 635 ja 640 Lähtevät Vanhan tuusulantien kohdalta, eli Ilolan läntiseltä puolelta).


   • Kylmäaineoja kirjoitti:

    Lisään vielä : Ilolassa on hyvät bussi yhteydet, joko sisäisesti(63 ja 63N Tikkurilaan)(77 Koivukylään ja Peijakseen) tai Helsinkiin(612k Rautatieasema)(633, 635 ja 640 Lähtevät Vanhan tuusulantien kohdalta, eli Ilolan läntiseltä puolelta).

    Älä puhu paskaa, vai että hyvät yhteydet. Busseja harvakseltaan ja mm Helsingin keskustaan matka kestää noin tunnin!!!

    Fillarillakin ajaa sinne nopeammin!


   • hah hah kirjoitti:

    Älä puhu paskaa, vai että hyvät yhteydet. Busseja harvakseltaan ja mm Helsingin keskustaan matka kestää noin tunnin!!!

    Fillarillakin ajaa sinne nopeammin!

    Hyvät on pyörätietkin, ihan Helsinkiin asti. Matkaa tulee reilut parisenkymmentä kilometria.


   • hah hah kirjoitti:

    Älä puhu paskaa, vai että hyvät yhteydet. Busseja harvakseltaan ja mm Helsingin keskustaan matka kestää noin tunnin!!!

    Fillarillakin ajaa sinne nopeammin!

    Totta busseja kulkee harvakseltaan. Ainakaan Lumon taloissa ei säily tavarat terasilla. Autoihin tehdään ilkivaltaa


  • Ei tänne, täällä on jo riittävästi kaduilla koiranpaskaa! Ei enää koiria tänne, yhtään!

   Laitamme kohta koirille yllätysnakkeja, jos kadulle paskominen ei lopu!
   Muutekin ilola on aivan perseestä, täällä on narkkeja ja juoppoja lähinnä vain.

   • En muuttaisi itse mihinkään sellaiseen paikkaan, jonka nimi on jotain muuta kuin asiallinen. "Ilola"? Mikähän siellä on niin iloista meininkiä? Kuka keksiny paikalle tuon nimen?! Olen nimen takia näihin päiviin karsastanut paikkaa.
    Terveisii iivantiirasta kuhmosta! Tääl riittää mehtiä koirille piaskoa!


   • iivantiiralainen kirjoitti:

    En muuttaisi itse mihinkään sellaiseen paikkaan, jonka nimi on jotain muuta kuin asiallinen. "Ilola"? Mikähän siellä on niin iloista meininkiä? Kuka keksiny paikalle tuon nimen?! Olen nimen takia näihin päiviin karsastanut paikkaa.
    Terveisii iivantiirasta kuhmosta! Tääl riittää mehtiä koirille piaskoa!

    Olipas älyä tihkuva kommentti


   • Tervehdys vaan Moi Ilolasta! Täällä ei todellakaan ole asiat noin niinkuin ilmaisit. Laitappa niitä "nakkeja" niin voit olla varma että saat samaa lääkettä perkele!


   • Ainakin Lumon taloissa on suhteellisen paljon koiria, eikä kauheen sosiaalisia luonteita


  • Viime vuosituhannen puolella Ilolassa ja Ruskeasannassa kissoja ilmakiväärillä ammukskellut häirikkökin on kuulemma muuttanut pois

   • Hienosti on asiat, kun moinen suurhäirikkö jostain viime vuosituhannelta on muuttanut pois alueelta (tai kasvanut aikuiseksi?).

    Ilmeisen ongelmatonta aluetta, kun tuollainenkin on kirjoittamisen arvoinen asia.


   • ongelmaton alue kirjoitti:

    Hienosti on asiat, kun moinen suurhäirikkö jostain viime vuosituhannelta on muuttanut pois alueelta (tai kasvanut aikuiseksi?).

    Ilmeisen ongelmatonta aluetta, kun tuollainenkin on kirjoittamisen arvoinen asia.

    Oli jotain 2009 kun muutti maakuntaan


  • Kaikki paikat on kivoja niin kauan kuin kakat muistetaan kerätä.

  • Heei!

   Ihan mukavaa aluetta ja lenkkeily polkujakin löytyy. Miinuksina mainittakoon, että paljon on välinpitämättömiä koiranomistajia.. Koiria pidetään irti ja kakat jätetään keräämättä.. t. kakat keräävä omistaja..

  • Asukkaatkin ilolassa iloisesti paskantavat kaduille. Nuukina säästävät näin vettä.

  • Heevatti,,Annelille löylykauha perseeseen

  • Älkää muuttako naapureiden kiusaksi ellei koiralla ole painoa yli 20 kg. Sitä kimeää turhan räkytystä ei kestä kuurokaan. Pelkkää häiriötä muille. Maaseudulla sen sijaan olisi tilaa ja lenkkimaastoja.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1880
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1219
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   87
   1153
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   27
   920