Ei sisällissotaa Suomeen

Ei sisällissotaa Suomeen

Ukrainassa kuohuu, kun länsimieliset, kansallismieliset ja Venäjä-mieliset kamppailevat vallasta jo varsin koviakin otteita käyttäen. Maa on täysin jakaantunut. Minusta tuntuu, että olisi parempi, että koko Ukraina jaettaisiin kahtia, kun yhtenäistä näkökantaa ei löydy millään.

Samanlainen tilanne on Thaimaassa, Syyriassa, Irakissa, Egyptissä, Etelä-Sudanissa, Keski-Afrikan tasavallassa ja useissa muissa Afrikan maissa, joissa sisällissotaa on käyty jo vuosien ajan.

Näitä sekasortoisia uutisia seuratessani tulee mieleeni usein kiitollisuus siitä, että vaikka Suomessakin on näkemyseroja ja ristiriitoja esim. EU:n kannattajien ja sen vastustajien välillä tai arvoliberaalien ja arvokonservatiivien kesken puhumattakaan lisääntyneestä kuilusta rikkaiden ja muiden ihmisten välillä, niin meillä tyydytään kuitenkin vain puhumiseen, kirjoittamiseen tai rauhallisiin mielenilmauksiin. Joskus tapahtuneet pienehköt häirinnät eivät muuta tätä kokonaiskuvaa.

Joissakin nettikirjoituksissa on vilauteltu voimakkaampienkin keinojen käyttöä, mutta minä vastustan ehdottomasti minkäänlaista väkivaltaista toimintaa Suomessa.

Meille saa riittää vuoden 1918 katkera ja verinen veljessota, jossa jopa saman perheen jäsenet saattoivat tappaa toisiaan erilaisen poliittisen näkemyksen vuoksi.

Kun pidämme päämme kylmänä emmekä turvaudu väkivaltaan, poliittisiin vangitsemisiin ja murhiin, niin meidän muuhun maailmaan nähden erittäin vakaa ja rauhallinen yhteiskunnallinen tilanteemme voi edelleen jatkua – kaikista erimielisyyksistämme huolimatta.

Kun muu maailma on pimeydessä, Pohjolasta loistaa valo.

Jouko Piho

Suomen Laillisuuspuolueen puheenjohtaja

http://www.suomen-laillisuuspuolue.fi

6

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samaa mieltä. Mutta olemme kyllä menossa huononpaan suuntaan. Yhä enenevä suuntaus siihen, että tavallinen ahkera työ ei tuo riittävää toimeentuloa jokapäiväisten välttämättömien tarpeiden tyydyttämiseksi johtaa helposti jyrkkään vastakkainasetteluun eri yhteiskuntaluokkien välillä.

      Alamme jo olla tilanteessa missä, ainakin pääkaupunkiseudulla, vain yhtä työtä tekemällä ei kaikista velvoitteista, veroista ym. maksuista selvitä. Täytyy olla myös toinen vähintäänkin osa-aikainen työ.

      Edellä mainittu jos mikä saa aikaan katkeruutta ja kysymyksen eriarvoisuuden lisääntymisen oikeutuksesta. Yhteiskuntamme ei ole jakautumassa kahteen vaan jo vähintään kolmeen, ellei peräti neljään kerrokseen.

      Ei tarvita kummoistakaan kansainvälistä kriisiä minkä laineet Suomeen asti yltäessään voivat aiheuttaa meillä vaikka kuinka vakavia seurauksia. Tuskin nyt aivan kevään 1918 kaltaisia, mutta ihmismieli on arvaamaton ja historialla on ikävä taipumus toistaa itseään. Siltä ainakin näyttää.

      Mikään sukupolvi koskaan ei ole uskonut joutuvansa elinaikanaan sotaan tai edes sen kaltaiseen olotilaan. Silti maailmassa on tälläkin hetkellä käynnissä lukuisia sotia. Keskuudessamma elää vielä henkilöitä jotka ovat kokeneet jopa neljä maassamme käytyä sotaa. Kansalais, talvi, jatko,- ja lapinsodat.

      Toivottavasti säästymme uusilta sodaksi eskaloituvilta konflikteilta.
      Siis me nyt elävät ja jopa tulevat sukupolvet.

    • Jagdpanther

      Ite oon sitä mieltä että loppuvaltio joutas pikkuhiljaa marssia Helsinkiä kohti ja opettaa "herrat" tavoille, sen verran paskaa tulee sieltä niskaan jos ei ahneuden niin puhtaan taitamattomuuden takia! Vassareiden aika on ohi!

    • Itsenäisyys ja

      vapaus p ä ä a s i o i t a.

    • Tappio tuli

      Kaikki oikeat puolueet kiellettiin vuonna 1945.

      Peli on menetetty.

    • Useasti sisällissotiin vaikuttaa liittyvän ulkopuolisten (suur-) valtojen osallistuminen tavalla tai toisella. Suomen sisällissota oli juuri tällainen näyttämö, missä kahden vallan intressit kohtasivat. Tuolloin osapuolet olivat Saksa ja Venäjä. Samoissa merkeissä sodittiin täällä seuraavatkin sodat.

      Kylmän sodan aikana suurvallat olivat osapuolina useassakin sisällissodassa. Niitä voitaisiin pitää jopa niiden lietsojina ainakin osassa tapauksissa. Dominoteoria pakotti osallistumaan konflikteihin mitä vähäpitoisimmissakin paikoissa, kuten Koreassa, Vietnamissa ja Väli-Amerikan valtioissa.

      Suomen tapauksessa Neuvostoliitto sai takeet Leningradin turvallisuudesta rajan siirrolla Karjalan kannaksella ja sulkemalla Suomenlahden Porkkalan ja Viron puolella olevien tukikohtien avulla. Kenties paras tae turvallisuudesta olivat kuitekin Suomen neuvostomyönteiset hallitukset sodan jälken.

      Ukraina on monellakin tapaa strategisesti tärkeässä asemassa sijaintinsa puolesta idän ja lännen välillä. Huomaamme, että EU:n myötä Saksa on jälleen eräänlaisena osapuolena tässä kiistassa kuten Suomikin. Jälleen kerran mahdollisuutemme vaikuttaa kansojen, edes omamme, kohtaloihin ovat vähäiset. Olemme jo kyytimme valinneet ja lasku tulee myöhemmin.

      Mitä sisällissotaan tulee niin EU-vastaisuus ei sellaista voisi tällaisenaan Suomessa aiheuttaa. Ulkopuolinen tuki puuttuu ja epäilen, ottaisivatko EU-vastaiset piirit sellaista vastaankaan. Mustat hiihtopipot tietysti lämmittäisivät ilman kapinaakin, mutta tuki tuskin jäisi villatavaran toimituksiin.

      Suurvaltojen kansojen kohtalon korttipelissä Ukraina on yksi pelimerkki muiden joukossa. Kortteja on jaettu pitkään ja nyt bluffataan jälleen. Panokset ovat pöydässä kohonneet niiin koviksi, että kukaan pelaajista ei oikeastaan halua katsoa käsiä. Jossain vaiheessa jonkun on komennettava all-in ja historiaa kirjoitetaan taikka sen kirjoittaminen loppuu pitkäksi aikaa. Pelaaminen ei kuitenkaan lopu, se alkaa aina uudelleen.

      Olemme vain pelimerkkejä pelissä, johon emme voi vaikuttaa. Panokset maksetaan nälänhätänä, tauteina, tuhona, pakolaisuutena ja päättymättömänä kärsimyksenä. Panokset korjaa lopulta Kuolema.

    • Ole perussuomalainen

      Tuskinpa mitään sisällissotaa tulee. Mutta mahdollisen ulkopuolelta tulevan uhan edessä kansa epäilemättä jakaantuu ainakin neljälle suunnalle: yhdet petturit nuolemaan itää, toiset petturit länttä, kolmannet pysyvät varmoina ja rohkeina, suoraselkäisinä suomalaisina. Nii ja se neljäs joukko jättää kansan pulaan ja lähtee vaikka soutuveneellä Atlantin taakse karkuun, jopa Austraaliaan asti.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Onni_Kokko

      Keihin sinä ja minä kuulumme? Iällä ei väliä, vain uskolla ja taistelutahdolla.
      .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      345
      4088
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2307
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      129
      1650
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      97
      1431
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1403
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1267
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1238
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      54
      1110
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1074
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1006
    Aihe