kapitalismi on.....

huomispäivä

...tiensä päässä.

Sitä ei auta enää hintojen korottaminen ts palkkojen alentaminen. Sitä ei auta edes julkisen sektorin alasajo.
Kapitalismi ei kykene oleelliseen tuotannon kehittämiseen. Työväenluokan on astuttava vallan kahvaan ja kehityksen veturiksi.

30

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitäs ajattelit ensin tehdä jos saat kiinni siitävallan kahvasta? Sosialisoitko muiden rahat ja alat ihanan elämän, vai mitä?

    • Ulosottomies

      Työeläkeläinen
      Sosialisoitko muiden rahat ja alat ihanan elämän, vai mitä?

      Vain sun rahat.

      • Et kai sinäkään niin röyhkeä ole, että eläkeläisen rahat sosialisoisit?

        Minä en tarvitse muiden rahoja, eläke riittää elämiseen ja hupihommat hoidan säästöillä aktiivivuosiltani ja jos jotain jää niin perilliset kyllä hoitavat ilman sosialisointiakin.

        Aloittajahan se vallankahvaa hamusi, en minä. Aloittajalle vielä, kyllä ja juuri kapitalisti pystyy tuotannon polkemaan pystyyn kunhan markkinoita on näkyvissä. Ilman markkinoita on turhaa mitään alkaa tuottamaankaan. Se asia ei kummene sosialismillakaan.


    • pelkopeikko

      Työväenluokka, kansan valtaenemmistö, astuu vallan kahvaan. Sille ei mahda pirukaan mitään. Työeläkeläinen hassaa huoletta eläke-eurojaan, ne eivät kansaa kiinnosta. Voidaan kerätä kolehtikin, mikäli eläkkeellä ei tule toimeen.
      Kai eläke on yli 700 euroa kuussa? Satoja tuhansia näet elää alle sen.

      • Nykyisin "pelkopeikko" kansalainen saa eläkettä takuueläkkeen kanssa vähintään noin 743€/kk, alle on työlästä päästä jos on eläkeiässä.

        Työväki on meillä vallassa koska me kaikki olemme työväkeä. Olemme joko tulevia työläisiä, työläisiä tai entisiä eli eläkeläisiä. Kun muita ei hommaan löydy niin meidänhän se pitää hoitaa. Ministeritkin ovat vain työläisiä joiden työnantajana me äänestäjät toimimme.


    • Taitaa se kapitalismikin joskus tulla tiensä päähän mutta kun muistelee viime vuosikymmenten tapahtumia niin ainakin sivistyneessä ja kehittyneessä maailmassa sekä kommunismi että sosialismi ovat jo kuopatut eivätkä enää nouse.

      Johonkin muuhun se kapitalismi tyssää kuin noihin kuopattuihin mokiin.

    • farkari

      Pääomien kasaantumistendenssi on se taloudellinen laki, mikä suistaa kapitalismin museoon.

    • öysuhde

      Kapitalistien liittoumilla kuten EU:lla ei ole visiota jäsenvaltioidensa kehittämiseksi.
      Tai on mutta negatiivinen:
      - Antaa loistavat mahdollisuudet varakkaiden veronkierrolle. Se on Eu-alueella n. 1.000 mrd euroa vuositasolla.
      - Eu antoi reaalisosialimin omaisuuden kuppaajille pankkinsa käyttöön sekä varkaille syytesuojan.
      - Eu antaa jokaisen liittyvän tai jo ennen liittymistä legitimiteetin muuttaa tulonjakoa pääoman omistajien hyväksi.
      - Eu haluaa laillistaa kehittymättömämpien jäsenmaiden raaka--ainetuottajan osan. EU:n puitteissa tuloerot jäsenmaiden kesken kasvavat.
      - EU:n keskuspankki luo virtuaalista rahaa ja odotettavissa USA:n kaltaisia mittavia finanssikriisejä.
      - Eu pakottaa kansallisvaltioita purkamaan kapitalismin sosiaalista puolta ja luovuttamaan vapautuneet varat yksityiselle pääomalle.

      "Työväenpuolue" persut tukevat kapitalismin nurjaa puolta ja toimivat täten palkkatyöläistä vastaan.

      • Olisi kiva tietää

        notta minkähänlainen on se kommareiden visio. En ole näillä palstoillahuomannut kommareiden kovin paljon "visioita" esittäneen. Talvi- ja jatkosotaa sensijaan on käyty sitäkin kiivaammin. Ylipäätään kommareiden katse on ollut tiukasti peruutuspeilissä - tulevaisuudesta on ollut puhetta vähänlaisesti.


      • Timo Espoosta
        Olisi kiva tietää kirjoitti:

        notta minkähänlainen on se kommareiden visio. En ole näillä palstoillahuomannut kommareiden kovin paljon "visioita" esittäneen. Talvi- ja jatkosotaa sensijaan on käyty sitäkin kiivaammin. Ylipäätään kommareiden katse on ollut tiukasti peruutuspeilissä - tulevaisuudesta on ollut puhetta vähänlaisesti.

        >>...minkähänlainen on se kommareiden visio...


    • aamunkoitto

      Kapitalismi kaipaa tilalleen sosialismia ja eräs sen pääpiirre on saattaa rikkaat, yritykset ja osinkojen saajat maksamaan säädetyt verot.
      Valtiolta varastaminen täytyy saada loppumaan.

      huom. katso yösuhteen lauselmat.

      • Mitäpäs tarkoitat?

        Yritykset maksavat veroja ihan lain mukaan. Mutta huomaa, että veroja ei määritellä yrityksen kook tai liikevaihdon mukaan, vaan tuloksesta. Ja huomaa sekin, että yritys maksaa jokaisen työntekijän verot ja muut työnantajamaksut - nekin ihan lain mukaan.
        Osinkotuloista maksetaan veroja ihan säädettyjen lakien mukaan.
        Ja valtiolta varastaminen - mitä se on?

        Pystytkö perustelemaan kirjoittamasi vai heititkö tietämättömyyden antamalla varmuudella?


    • Ihmeellinen Totuus

      Niin....mistähän tämänkin maan verorahat tulee???
      Jos ei olisi rikkaita ja yrityksiä,ei olisi SUOMEA!!!!

      Se siintä pahasta kapitalismista!

      • JP Jaloviina

        @Ihmeellinen Pelle

        Eikö yhteiskuntaopiskelu ole oikein sujunut? Eikä silmät auenneet? Olet kyllä yksi vltun uuvatti koko jätkä. Noin yksitoikkoista ajattelua en ole nähnyt sitten... ikinä.

        Ensinnäkin voit alkaa hahmottamaan tämän maan lainsäädännön, eli MITEN ja KETKÄ siellä on näitä lakeja sääämässä ja rukkaamassa. Toiseksi voit alkaa hahmottamaan verojen yms. maksujen epätasapainoa. Eli kun on säädetty niin, että rikkaampien rahoja ei niin rankalla kädellä rokotettaisi, niin sattumoisin tämä linjaus tuntuu vähäosaisilla ja pienituloisilla erittäin kipeältä. Mutta kapitalistisika ei välitä siitä. Mistä johtuu tämä perinteinen "köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu"? Se johtuu siitä, että kapitalistisiat yksinkertaisesti vie rahat Suomen taloudesta. Eli koko hyvinvointi siis perustuu siihen, että rahaa kiertää paljon ja tehokkaasti, jotta jokainen osapuoli hyötyy siitä. Se hyödyttää kehitystä. Se luo motivaatiota jne. Kuinka tämä nykypolitiikka motivoi suomalaista? Ei mitenkään, kun nyt jo selkänahastakin vuollaan kun rahat on loppu.

        Valtio saa... sai... rahat kansalta. Rikkaat ei kohentaneet suomen taloutta lähellekään samassa suhteessa. Yritykset... toiset maksaa asianmukaisesti veroja joita on laissa säädetty, toiset osaa keinot, jolla näitä veroja ja muita maksuja voi kiertää. Miksi? Koska suureksi osaksi Suomen lait mahdollistaa sen.

        Kapitalismi ei itsessään ole paha. Nämä ääliöt jotka harjoittavat suomessa kapitalismia. mm. käteis-kultti ja wahl-qaida, sekä samankaltaiset talousterroriztit, sieltä löytyy se paha. Nyt silmät auki ettei tarvii tulla aukasemaan niitä.


    • caupon

      Timo Espoosta kirjoittelee ahkerasti SKP:n palstalla. Ja samaa ruikutusta ja valehtelua.
      En puutu siihen.Puutun toiseen.
      TE kannattaa väkivaltaista vallanpitoa. Kapitalistien asellista väkivaltaa työläisten kurissapitämiseksi. Työväenliike ja marxilaisuus olisi hänen ja oligarkkien valtakunnassa kielletty. Vallassa olisi harvalukuinen suurkapitalistien, oligarkkien, klikki.
      Valtio olisi poliisivaltio ja rajat suljettaisiin rahvaan matkustamiselta.
      Suurkapitalistien puolesta valtaa pitäsi uusnatsilainen ainoa sallittu puolue ja media olisi puolueen hallussa. Marxin kirjan omistamisesta tulisi teloitus.
      Työväenluokan työtä helpotettaisiin siten, että sille tuotettaisiin nipinnapin elossa säilymisen tarvikkeet odotuksella, että orjatyöläinen elää 40 vuotiaaksi. Tämä riittäisi TE:n valtiossa tuottamaan kapitalisteille ja heidän apureilleen ylellisen elämän. Jos työläisten määrä kuolisi liian pieneksi, Te toisi orjatyövoimaa ulkomailta, slaaveja ja mustaihoisia.

      Timo Espoosta on täysi uusnatsi ja esitettyä ohjelmaa hänen kynästään tulee säännöllisin väliajoin. Viha työväenliikettä kohti on niin suuri, että hän olisi valmis heti.......!

      • Timo Espoosta

        >> Ja samaa ruikutusta ja valehtelua. >TE kannattaa väkivaltaista vallanpitoa. >...rajat suljettaisiin rahvaan matkustamiselta.>...ainoa sallittu puolue...>...omistamisesta tulisi teloitus.>...sille tuotettaisiin nipinnapin elossa säilymisen tarvikkeet...>...täysi uusnatsi ja esitettyä ohjelma...


    • ofron

      Läntisen maailman riivaus on korkean tason työttömyys. Meillä siitä syytetään etupäässä työttömiä itseään. He olisivat laiskoja ja loisia ja kuluttavat toisten (kapitalistien) tuloja.
      Samaan aikaan esillä on työaikojen elinikäinen pidennys!!!
      Työajan pidennys on muutenkin tosiasia korkean työttömyyden varjossa. Yhä suurempi osa pienituloisista joutuu tekemään kahta tai kolmea työtä elääkseen. Päivittäinen työaika pitenee ilman ylityökorvauksia.

      Toiseksi. Työttömömyydestä syytetään valtion ja kuntien hallintojen korkeita kustannuksia. Viimeisen kymmenen vuoden aikana tietoteknolgia ja muu organisaatiouudistus on vähentänyt työvoimaa n. 50.000 ja kutakuinkin 10 %.
      Yhteiskunnallisen hallinnon menot ovat alentuneet rutkasti. Sieltä olisi vapautunut varoja muuhun yhteiskunnalliseen työllistämiseen.

      Kiihtyvä teknologian kehitys tuo toisaalla suurille joukoille kurjuutta.
      Kapitalismi ei kykene vastaamaan haasteisiin. Se kätkee piillon suurenevat voitot.
      Kapitalismi muuttuu yhä enemmän rikolliseen suuntaan.

    • stipu

      Kapitalismien perusilme on hyväksyä yksilön voitonsaalistus. Kaikki muu seuraa perässä jopa ihmissuhteet. Kaikki mikä ei häiritse voitonsaalistusta on sallittua.
      Kapitalismi alkaa olla moraalinkin suhteen olla valmis kuopattavaksi.

      • Puskahuutaja "stipu" on taas saanut aikaan oikean aivotuhnun. Miksi olisi väärin jos hyvin tehdystä ja suunnitellusta työstä saisi aikaan tulosta, sehän on sitä mitä on pakko saada jos ei aio siirtyä sosiaalipalvelujen asiakkaaksi.

        Toisaalta kaikki eivät sinne sosiaalitoimistoon edes mahdu vaan jonkun on ideoitava työtä jotta saadaan verotuloja noiden sosiaaliasiakkaiden tarpeiden tyydyttämiseen.

        Olisi siten sinunkin parempi ylistää niitä jotka sinunkin sosiaaliapusi tienaavat jottet tulisi purreeksi ruokkivaa kättä!


    • stipu

      " Miksi olisi väärin jos hyvin tehdystä ja suunnitellusta työstä saisi aikaan tulosta,.."

      Me kommunistit kannatamme työn tuottavuuden kohottamista ja teknologista kehitystä.
      Kannatamme senkin jälkeen kun jossain tavaroissa maailman tarpeet on tyydytetty. Aina löytyy parannettavaa.
      Työläisille voi nostaa palkkaa, lyhentää työaikaa, järjestää sivistystä kohottavaa toimintaa ym. ym.
      Tuotannnon tulee aina olla tuloksellista. Tuotannon tulokset tulee jakaa kaikille siihen osallistuville työnsä mukaan. Osa tuloksista annetaan koulutukseen, terveydenhoitoon, teiden rakentamiseen, lapsille ym. yhteistarpeellisiin kohteisiin.
      Emme hyväksy pääomien piilottamista emmekä minkäänlaista kapitalistien veronkiertoa.

      Miksi Teitä arvoisa Työeläkeläinen nimitetään SKP:n palstalla "Adolf Työeläkeläinen-Hitleriksi"?

      • Tuo nimittely on täysin ansiotonta ja on kiinni vain s.p:n kateudesta. Koska Putin on esittänyt samoja taipumuksia historian yhden viime vuosisatojen kelmin Aadolf Hitlerin kanssa niin tulin nimitelleeksi ihan ansiosta Putinia Aadolf Putiniksi ja sekös s.p:tä riipaisi. Putin tuntuu olevan hänen ihanteensa ja taisi mennä yöunet.

        Minä sen sijaan olen toivottanut samaan tunkioon niin komut kuin natsitkin koska ne vain pilaavat ihmisten elämää.

        Kommunistit eivät koskaan ole pystyneet tuottavuuden kohottamiseen mutta jarruttamiseen kyllä. Se näkyy kaikkien kommunismia yrittäneiden maiden ja yhteiskuntien kohtalosta. Tuottavuus on ollut vain murto-osa siitä mitä meillä. Tuottavuushan tarkoittaa sitä paljonko yhdellä eurolla saa tavaraa tai palvelua. Tuottavuuden lisääntyessä hinta laskee.

        Tuotannon tuloksethan jaetaan ulos tänään, jaettiin eilen ja jaetaan huomennakin mutta meidän tuottavuutemme on laskenut koska kustannukset ovat kohonneet liian korkeiksi. Tuottamista ei voida suorittaa jos tulokset eivät käy kaupaksi. Kustannuksia on siis pystyttävä aina justeeraamaan kulloisenkin tilanteen mukaan mutta nykyään se ei onnistu vaan porukka mieluummin makoilee avustusten varassa kuin tekee töitä siihen hintaan kun sitä voisi olla tarjolla.

        Toisaalta se mitä komut hyväksyvät tai ovat hyväksymättä ei merkitse mitään sillä teillä ei ole tänään poliittista uskottavuutta eikä keinoja puuttua mihinkään politiikan tai talouden sektoreilla. Kannatuksenne on niin olematon jottei teitä oteta huomioon. Olen monesti kehottanut alkamaan uskonpuhdistuksen jolla saisitte osan menetetystä kannatuksesta mahdollisesti takaisin mutta siihen tarvitaan paljon vanhan hautaamista ja uutta ideaa.

        Ottakaa oppia Timosta joka nosti PerSut alhostaan vallan huipulle, ainakin muutamaksi vaalikaudeksi. Kauanko he kuuluvat 4 suuren koplaan on heidän itsensä käsissä. Meillä kun on demokratia niin kansa päättää kuten päätti kommunistienkin kohtalon ja siirsi heidät syrjään.


    • stipu

      Luettuani "Työeläkeläisen" viestin, ymmärrän sangen hyvin miksi hänelle on annettu titteli "Adolf Työeläkeläinen-Hitler".

      • Timo Espoosta

        Minäkin ymmärrän hyvin miksi titteli on annettu:
        Kommunistit kun eivät pysty mitään todistamaan tai todeksi näyttämään, niin annetaan ihan ilmasta repäisty nimitys. Näinhän toimi kommunistien "oikeuslaitos" muinaisesa NL:sakin. Päätettiin jonkun olevan kansanvihollisen ja vakoilijan ja sitten hänet tuomittiin ja teloitettiin. Todisteita ei tarvittu ja tuomari määrättiin tuomitsemaan. Näin tapahtui mm. Suomesta 1930-luvulla Neukkulaan muuttaneille propagandaan uskoneille kommunismis rakentajille, jotka vilpittömin mielin muuttivat Suomesta salaa rajan taakse.

        Joten - ei mitään uutta tässäkään suhteessa.


    • stiku

      TE:lle sopisi sama titteli kuin Työeläkeläiselle. Hän ei pysty muuhun kuin väkivallan ihannointiin, tapahtuipa sitä missä tahansa.

      Veijareista riippumatta maailman kapitalismi on lirissä. Kun se ei kykene normallilla tavalla edistämään tuotantoa, se alkaa yhä uhkaavammin käydä taistoa markkinoista väkivaltaisin keinoin.
      Väkivaltakaan ei auta kapitalismia. Sosiaalinen yhteisö tunkee esille kaikista ovista ja rakosista. Saattaa näyttää hienolta ja vahvalta sosiaalisten rakenteiden purkaminen mutta se on harhakuva. Yhtään uutta työpaikkaa sillä keinolla ei ole tullut eikä tule. Päinvastoin. Kriisisilmukka kiristyy.

      Poliittinen areena keskittyy kahteen kohtioon. Toisella puolella kasvavat äärinationalistiset liikkeet ja joita hyvin voi kutsua fasismin nykyaikaisiksi muunnoksiksi. Kapitalistiluokka kasvattaa äärioikeistoa porvariilisen järjestelmän turvaamisen varalle väkivaltaisin keinoin.
      Toisella puolella on nouseva työväen- ja demokraattinen liike. Marxilainen liike.

      Molemmat ovat luokkapohjaisia liikkeitä. Äärioikeisto edustaa suurten omaisuuksien ja tulojen väkivaltaista valtaa .
      Marxilainen työväenliike edustaa työväenluokan ja pienyrittäjien etuja ja rakentaa demokraattisten voimien liittoa tuhoavaa talouspolitiikkaa vastaan.
      Luulen todisteiden valossa, että äärioikeisto tulee nujerretuksi poliittisesti ja demokraattiset voimat asettuvat vastaisen rauhanomaisen kehityksen airueiksi.

      • Timo Espoosta

        >> Hän ei pysty muuhun kuin väkivallan ihannointiin, tapahtuipa sitä missä tahansa.


      • En ole missään ihannoinut väkivaltaa! Sinun tulkintasi/mielikuvituksesi on tehnyt kepposen!

        Olen päin vastoin väkivallan vihollinen ja vapaan demokratian innokas kannattaja. Muuta et pysty osoittamaan. Sinulle stiku sopisi ristimänimeksi Josif, samoja keinojahan sinä käytät kuin tuo NL:n suuri murhamies aikoinaan kun Putin taas lankesi Aatun kepposiin.

        Minä vaan ylistän vapaata demokratiaa jossa ajatukset voi tuoda muiden punnittavaksi, enemmistön sitten valitessa sen tien jolla kuljetaan seuraaviin vaaleihin.


    • aman

      Kyllä Te Työeläkeläinen olett Josif-Adolf "Työeläkeläinen-Hitler". Tehän rakastatte intohimoisesti molempia.

      • Perustele! Siis muullakin kuin omilla haisevilla aivotuhnuillasi!


    • yökylä

      Aivotuhnulle.
      Mulle kerrottiin, että hyväksyt täysin rinnoin 1918 punakaartilaisten joukkoteloitukset mukana kansalaissotaan osallistumattomat naiset ja lapset.
      Mitä vastaat?

    • killthecapitalism

      Työläiset tekee rahan, kapitalistisiat ryövää sen. Kapitalistisiat sokaistuivat rahanryöväämisestä, jonka lammasmainen kansa saamattomuudellaan antoi tapahtua. Bisneksen hyvinvointi sekä ihmisten hyvinvointi perustuu jatkuvaan ja tehokkaaseen rahankiertoon, mutta kapitalistisikoja ei kiinnostanut sen tyrehtyminen eikä ostovoiman hiipuminen. Oma p_rse ja lompakon paksuus voitti inhimillisyyden. Demokratia kituu kun Käteis-kultin ja Wahl-qaidan terroriteot raiskaa isänmaata. Enää ei tarvitse kysyä "missä meidän rahat on". Siat on ahmineet ne. Kapitalistisika on kiero p_skiainen, joka myy sinulle narua, johon sitten hirttää sinut.

      Niin ja muistakaa aina äänestää mm. kokoomusta! Ei tarvii naapurillekaan hävetä. Niin ja muistakaa sekin, että se kotona kiroilu kun "systeemi on mätä" ei auta pätkääkään. Suomalaistollojen köyhän maalaisjärjen ja pelokkuuden ansiota on se, että täällä toiset kituu ja toiset röhkii tyytväisenä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      125
      3004
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1245
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1231
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1013
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      990
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      48
      911
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      894
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe