Joka päivä miljoonia kristittyjä vainotaan uskonsa tähden

ihmisoikeus

Open Doors -järjestön vuosittain päivitettävä World Watch List luokittelee 50 maata, joissa vaino on voimakkainta. Oheisena on tietoa seitsemästä maasta, joissa on heikoin uskonnonvapaus. Lista perustuu Open Doorsin yli 65 maassa olevien avustajien sekä riippumattomien asiantuntijoiden antamiin yksityiskohtaisiin tietoihin. Tietoja kerätään viideltä elämänalueelta: yksityiselämästä, perheestä, yhteisöstä, kansallisesta elämästä ja seurakuntaelämästä. Tämän lisäksi katsotaan kuinka paljon maassa tapahtuu väkivallantekoja.

1. POHJOISKOREA

Kahdentenatoista peräkkäisenä vuonna Pohjois-Korea on maa, jossa kristittyjen vaino on ankarinta. Maan johtajan, Kim Jong-Unin ja hänen edeltäjiensä, jumalallinen palvonta ei jätä mitään tilaa millekään muulle uskonnolle. Kristityt kohtaavat elämän joka alueella käsittämättömiä paineita. Heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin tavat toisiaan vain salaa, he eivät uskalla jakaa uskoaan edes perheensä kanssa koska pelkäävät paljastusta, vangitsemista ja työleireille lähettämistä. Kuka tahansa, jonka havaitaan osallistuvan salaiseen uskonnolliseen toimintaan, voi joutua kiinniotetuksi, mielivaltaiseen vankeuteen, kadota, joutua kidutetuksi tai julkisesti teloitettavaksi.

2. SOMALIA

Painostus ja väkivalta lisääntyy pientä kristittyä yhteisöä kohtaan Somaliassa, joka on muslimienemmistöinen maa. Islamilaiset johtajat ja hallituksen edustajat tuovat jatkuvasti esille, ettei kristityille ole maassa tilaa, ja kristityt halutaan poistaa Somaliasta. Aseellinen islamisti ryhmittymä al-Shabaab kohdistaa väkivaltaisen toimintansa kristittyihin ja radikalisoi paikallisia muslimiyhteisöjä. Vuonna 2013 al-Shabaabin jäsenet ovat tappaneet kymmenen kristittyä. Kristityt elävät pelon ilmapiirissä ja heidän on kätkettävä uskonsa ilmiannon ja väkivallan pelosta.

3. SYYRIA

Syyrian sisällissodassa on lisääntynyt uskonnollinen ja nimenomaan kristittyihin kohdistuva väkivalta. Syyrian oppositio ”islamisoituu” ja kristityt ovat puolustuskyvyttömiä elämän kaikilla alueilla. Raporttien mukaan monia kristittyjä on siepattu, pahoinpidelty tai surmattu ja monia kirkkoja on vaurioitettu tai tuhottu. Lokakuun 21. päivänä islamistimilitantit tunkeutuivat muinaiseen Sadadin kristittyyn kylään, surmasivat vähintään 45 ihmistä ja lisäksi haavoittivat monia.

4. IRAK

Vuonna 2013 kristittyihin kohdistuvat hyökkäykset ja uhkaukset lisääntyivät. Syyrian konfliktista lisää pontta saaneet islamilaiset terroristiryhmittymät ovat kasvaneet. Heidän tavoitteenaan on tyhjentää maa kristityistä. Tilannetta pahentaa se, ettei hallitus vastusta heidän toimiaan. Paikallisen lähteen mukaan joka toinen tai kolmas päivä vähintään yksi kristitty tapetaan, siepataan tai pahoinpidellään. Vähemmistönä kristityt ovat helppo kohde sieppaajille. Jopa suhteellisen vapaalla puoliautonomisella kurdialueella kristittyjen tilanne on huonontunut huomattavasti.

5. AFGANISTAN

Maan tilanne jatkuu epävakaana ja islamilaiset ääriryhmittymät saavat yhä lisää valtaa. Kristinusko mielletään edelleen länsimaiseksi uskonnoksi ja afganistanilaisen kulttuurin, yhteisön ja islamin vastustajaksi. Niitä, jotka jättävät islamin, kohdellaan uskostaan luopuneina ja he kohtaavat valtavaa painetta suvun, yhteiskunnan ja paikallisten viranomaisten puolelta. Julkista seurakuntaa ei ole olemassa, ei edes ulkomaalaisille. Kristinuskoon kääntyneet pitävät uskonsa salassa, koska jokainen yhteys kristillisyyteen on vaarallista. Syyskuussa 2013 afganistanilainen parlamentin jäsen vaati kristinuskoon kääntyneiden teloittamista.

6. SAUDIARABIA

Minkä tahansa muun uskonnon kuin islamin avoin harjoittamien on Saudi-Arabiassa kiellettyä ja kääntymisestä muuhun uskoon voidaan rangaista kuolemalla. Suurin osa Saudi-Arabiassa asuvista kristityistä ovat siirtotyöläisiä Aasiasta tai Afrikasta. Vuoden 2013 aikana poliisi teki ratsioita useisiin ulkomaalaisten yhteisöihin ja kymmeniä kristittyjä vangittiin ja karkotettiin. Muslimitaustaiset uskovat saattavat joutua kunniamurhan uhriksi jos heidän uskonsa paljastuu.

7. MALEDIIVIT

Maan lain mukaan malediivin kansalainen on automaattisesti muslimi, muuta vaihtoehtoa maan viranomaiset eivät anna. Joten Malediivin viranomaisten mukaan ei ole olemassa malediivilaisia kristittyjä, on vain ulkomaalaisia kristittyjä. Hallitus katsoo itsensä olevan islamin suojelija ja laki kieltää kääntymisen muihin uskontoihin. Ne jotka kääntyvät, menettävät kansalaisuuden. Maassa on laaja yksilöiden sosiaalinen valvonta ja jokainen islamin polulta poikkeaminen oikaistaan. Tämä paine kuvastuu perheissä ja yhteisöissä. Näin ollen maassa ei ole kristillisen seurakunnan kokouksia tai kirkkorakennuksia ja harvat olemassa olevat malediivilaiset kristityt kätkevät uskonsa välttääkseen ilmituloa.

http://ihmisoikeus.blogspot.fi/2014/02/joka-paiva-miljoonia-kristittyja.html

7

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xsps

      kaikki uskonto on paha..miksi--tiedäkö paljonko pohjan tai sanota eueopalainen kristususkonto tapenyt eteläläiset kristususkonto-- uskonto sotta kesti 200 vuotta ja 9 sotta..englanti richard ja ranskan liwsin aika..tiedäkö paljonko kristususkonto tapenyt juutalainen yli 6 million saksata ja koko europa 2 maailman sotta varma sanot no se on sotta kyllä tiedän mutta saksan ja europa pääuskonto kristususkonto ja koko sotta kuoli yli 57 million ,, ja tiedätkö ihminen kuoli kun usa bomi japani 1945 kyllä usa pääuskonto myös on kyllä sinä tiedät,,ja tiedäkö moni kirrkku musta iho ja mustalainen ei pääse jos jumala on yksi miksi sitten jumalan paika ei pääse musta iho ja mustalainen,,ja tiedäkö paljonko amerikan intiaani kuoli kun europalainen hyökkäsi amerika..jos haluat itkeä voit itkeä mutta älä itkeä sama kun krokotiili,,sinä voit jatkat itkeä ja minä katson vähän porno elokuia

    • cxvbbcv

      Noissa maissa vainotaan myös muita uskontoja.

    • minakin1

      juu, tama kristittyjen vainoaminen kuulostaa melkein vitsilta jos ajattelee kristinuskon historiaa. ensin tuhottiin kaikki luonnon uskonnot, sitten sodittiin muita uskontoja vastaan, sen jalkeen poltettiin roviolla noidiksi epaillyt ja vuosikausiksi hapaistiin ne jotka uskalsivat kyseenalaistaa toimintaa. vielakin on joukossa jaarapaita jotka tuomitsevat muut nopeammin kuin ajattelevat mita itse ovat tehneet.

      ajattelen joskus etta mita jeesus tasta sanoisi jos olisi hengissa ja voisi nahda taman tradegian mihin ihmiskunta on vajonnut kayttaen hanen nimeansa.

      ihmisoikeus kirjoittavalla nimimerkilla varustautunut henkilo voi myos vetaa muovipussin paahansa ja tukehtua koska se mita han hakee on yhden uskonnon paremmuus toisesta.

      kuunnelkaa nyt veljet, ei jumalalla riita aika katsoa mihin te pilkkunne pistatte tai miten te sanoja vaannatte. jos sydamessanne asuu rakkaus ihmisia kohtaan niin se on se asia mika ratkaisee. ei se etta miten tuomitsette. tai se epajumalan kuva minka olette mielessanne laatineet ja mihin pyritte. se vie teidat helvettiin. jumala on yksinkertaisesti suurempi ihmisen kirjoja ja egoja. jumala on rakkaus. kaikki viha ja vaino, toisten uskontojen polkeminen on eksymista tielta. jos haluat suoran tien kristittyjen helvettiin niin tuomitse.

    • Mirka..,,,..,.,.,.,.

      Uskonnot saastuttaa aivotoiminnot.

    • Rehellinen.

      Turha kristittyjen on narista siitä, että heitä kiusataan. Se on täysin heidän omaa syytänsä.

      • ..........

        Niinpä, mitä menevät pohjois-koreaan ja muslimivaltioihin käännyttämään ja saarnaamaan.


    • "Vuonna 2013 al-Shabaabin jäsenet ovat tappaneet kymmenen kristittyä."

      Onpa tehoton ryhmä :(

      "islamistimilitantit tunkeutuivat muinaiseen Sadadin kristittyyn kylään, surmasivat vähintään 45 ihmistä ja lisäksi haavoittivat monia."

      Nyt tehokkuus tässä ajassa kuulostaa vähän paremmalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10295
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1586
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe