EU johtajat jakaa Eurooppaa kahtia - miksi?

EU komissio, IMF, Euroopan keskuspankki ja EU maiden hallitukset ovat yhteistuumin jakamassa Eurooppaa häviäjiin ja voittajiin. EU alueella näyttää olevan joukko kelvollisia maita, ylempiarvoisia kansakuntia ja sitten joukko kelvottomia maita, alempiarvoisia kansakuntia. Ylempiarvoiset herrakansat antavat kovia määräyksiä alemman luokan kansakunnille: niiden on alennettava palkkoja, alennettava eläkkeitä, heikennettävä sosiaali- ja työttömyysturvaa; lisäksi niiden on pantava myyntiin kaikki hyvin tuottavat yritykset, jotta ulkomaiset kansainväliset suuryritykset voivat ostaa ne edullisilla hinnoilla.

Miten tähän on tultu? Ylempiarvoisten kansakuntien pankit lainoittivat noita alempiarvoisia kansakuntia holtittomasti ja sitten nuo ylempiarvoisten kansakuntien pankit piti pelastaa ja tuosta rangaistukseksi alempiarvoisten kansakuntien kansalaisia piti ankarasti kurittaa ja rangaista – kansalaisethan olivat EU päättäjien mielestä todellisia syyllisiä, siksi heitä juuri piti rangaista ankarasti. Alempiarvoisten kansakuntien kansalaisten hyvinvointi ei ollutkaan EU:n herrakansoille tärkeätä, vaan päinvastoin, heiltä voidaan viedä kaikki, työpaikat, asunnot, eläkkeet, sosiaali- ja työttömyysturva. He voivat asua kadullakin ja kuolla vaikka nälkään, jos eivät muutoin tule toimeen. Se on tärkeätä, että ylempiarvoiset kansakunnat voivat riistää heitä mielensä mukaan.

Julistukset ja teot ovat räikeässä ristiriidassa. Ylempiarvoisten kansakuntien päättäjien pakotetoimet ovat täydellisen rasistisia tekoja – ei siitä voi sen kauniimmin sanoa. EU päättäjien mielestä alempiarvoisten kansakuntien ihmisillä ei ole ihmisarvoa, heitä ei tarvitse kohdella tasa-arvoisesti, demokratiaa ei tarvitse alempiarvoisten kansakuntien kohdalla noudattaa; yli voi suvereenisti kävellä, koska alempiarvoiset kansakunnat eivät ansaitse demokratiaa, eivät tasavertaista kohtelua.

Otetaan esimerkki Kreikasta. 2011 ennen ylempiarvoisten kansakuntien pakotetoimia, Kreikan työttömyysaste oli n. 11 %, nyt työttömyysaste lähenee 30 % hälyttävän kovaa vauhtia. Kreikan talous on pudonnut pakotetoimien ansiosta 25 %. Mikäli toimet olisivat olleet oikeita, nuo luvut olisivat lähteneet aivan eri suuntaan. Kreikan palkkataso on pudonnut dramaattisesti, ennen kriisiä Kreikkalainen metallimies sai n. 30 % saksalaisen metallimiehen palkasta, silti nuo ylempiarvoisten kansakuntien puhetorvet julistivat, että Kreikan kilpailukyky on huono – sitä voi noiden palkkavertailujen valossa sanoa valehteluksi. Nyt tuo ero on vain kasvanut jyrkästi. Kreikan valtionvelka suhteessa bruttokansantuotteeseen on edelleen paljon suurempi, kuin ennen pakotetoimia – todellisen auttamisen irvikuvasta se kertoo karua kieltään – ei haluttukaan auttaa, vaan ennen kaikkea rangaista ankarasti!

Alempiarvoisiksi kansakunniksi EU päättäjien tekojen perusteella on tuomittu Kreikan lisäksi myös Irlanti, Portugali, Espanja, Italia ja Kypros ja muita on tulossa tuohon alempiarvoisten kansakuntien listalle.

Voiko joku kuvitella, että tällä tavalla EU yhtenäisyyttä lisätään, EU demokratiaa lisätään, tasavertaista kohtelua lisätään EU alueella – ei tietenkään voi! Tämä kansakuntien kahtia jakaminen on EU tavoitteiden vastakohta. No siksi kai nuo pakotetoimetkin piti saattaa voimaan ilman, että niistä toimista on sanaakaan mainittu EU peruskirjassa. EU johtajille EU peruskirja on vain tyhjänarvoinen paperi, keino saada kansoja tyynnyteltyä ja uskomaan EU johtajien valheet. Mutta kuinka kauan EU kansalaisille voivat EU johtajat valehdella ilman seurauksia? Mitkä ovat seuraukset, kun todellisuus paljastuu ja ihmiset alkavat todella kuolla nälkään näillä EU alemman luokan kansoissa? Milloin kansakunnat alkavat vaatia ihmisarvoista, tasa-arvoista ja demokraattista kohtelua Euroopassa? Voidaanko sitä saada ilman aseita – onko jo menty liian pitkälle? Milloin EU johtajiksi valitaan ihmisiä, eikä pankkien sätkynukkeja? Milloin tajutaan, että Euroopan rahoituslaitokset ostavat päättäjät ajamaan heidän asiaansa miljardien vaalituilla ja puolueavustuksilla?

8

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma vastuu?

      Kirjoitat täyttä asiaa, mutta eikö useimmiten lainanottaja ole itse vastuussa lainastaan?

    • vartotaan.

      Todennäköisimmin käy niin että jaetaan unionia useaan lohkoon joissa kussakin kehitys tapahtuu erilaisista lähtökohdista. Esimerkiksi . Balttian maat voisi olla oma lohkonsa. Pohjoismaat omansa jne. Olles huoleti näistä . Kaikki ..lienee jo suunniteltu.

      • esimerkiksi ...

        Oma vastuu kirjoittaa.. mutta eikö lainanottaja ole vastuussa itse ottamasta lainastaan?

        Kuvitellaanpas esimerkkinä. On pieni kunta joka on ottanut paljon lainaa .Jo vuosikausia kunnan talous on menossa miinukselle. Jos nyt tuo pieni velkainen kunta liitettäisiin isompaan kuntayhtymään niin olisiko edelleen lainanottaja yksin vastuussa ottamastaan lainastaan?


    • Anepuska

      EU: n talousjärjestelmä on lähtenyt siitä, että jokainen maa hoitaa oman taloutensa. Kun mm Kreikka joutui vaikeuksiin tästä periaatteesta luovuttiin, vaikka periaate oli kirjattu EU: n perussopimuksiin. Miksi näin, koska EU: n eteläiset valtiot Ranska etunenässä vaati. Meillä mm presidenttimme Niinistö esitti ko toimet perussopimuksen vastaisiksi. Mikä olisi sitten ollut vaihtoehto ? Kreikka olisi voinut irtaantua eurosta ja yrittää selviytyä omalla valuutallaan drakmalla. Samalla se olisi varmaankin mitätöinyt kaikki ulkomailta saamansa lainat. Seurauksena olisi ollut drakman arvon vajoaminen pohjamutiin ts kaikki tuontitavara mm energia ja polttoaineet olisivat olleet hyvin kalliita. Rahoituksen saanti ulkomailta olisi myös loppunut kuin seinään. Kaikesta tästä olisi seurannut myös palkkojen putoaminen hyvin pieneksi. Tästä olisi seurannut myös pankkijärjestelmän kaatuminen, koska asiakkaat eivät olisi pystyneet hoitamaan velkojaan.
      Ei siis ihme, että mm Kreikka halusi EU: n apua Ranskan tuella. Kukaan Kreikan poliitikoista ei todellisuudessa uskaltanut luopua eurosta.

      • Toisaalta

        "ja yrittää selviytyä omalla valuutallaan drakmalla. Samalla se olisi varmaankin mitätöinyt kaikki ulkomailta saamansa lainat."

        Islanti teki juuri niin, nyt siellä aletaan olemaan täystyöllisyydessä.

        "Islannilta uskomaton temppu - entisessä kriisimaassa kohta täystyöllisyys"

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288647142588.html

        Islanti teki kaiken toisin kuin EU on EU maita opastanut.

        Argentiina teki vastaavan tempun aikoinaan, oli mennyt sitomaan valuuttansa US dollariin, ja pian talous meni kuralle, Argentiina selvisi siitä vasta kun lopetti dollarisidoksen ja neuvotteli lainat uudelleen. Osaa Argentiina ei maksa ikinä.


      • Toisaalta kirjoitti:

        "ja yrittää selviytyä omalla valuutallaan drakmalla. Samalla se olisi varmaankin mitätöinyt kaikki ulkomailta saamansa lainat."

        Islanti teki juuri niin, nyt siellä aletaan olemaan täystyöllisyydessä.

        "Islannilta uskomaton temppu - entisessä kriisimaassa kohta täystyöllisyys"

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288647142588.html

        Islanti teki kaiken toisin kuin EU on EU maita opastanut.

        Argentiina teki vastaavan tempun aikoinaan, oli mennyt sitomaan valuuttansa US dollariin, ja pian talous meni kuralle, Argentiina selvisi siitä vasta kun lopetti dollarisidoksen ja neuvotteli lainat uudelleen. Osaa Argentiina ei maksa ikinä.

        >> ja yrittää selviytyä omalla valuutallaan drakmalla. Samalla se
        >> olisi varmaankin mitätöinyt kaikki ulkomailta saamansa lainat.
        >
        > Islanti teki juuri niin, nyt siellä aletaan olemaan täystyöllisyydessä.

        Ihanko totta. Ja minä kun kuvittelin, että KAIKKI Islannin lainat maksettiin pois. Sen sijaan islantilaisten pankkien annettiin kaatua. Jos taas Islanti olisi jättänyt lainansa maksamatta, niin kuinkakohan siellä olisi käynyt?

        Joka tapauskessa pieni ero. Islanti selvisi parin miljardin hätälainalla, Kreikka on taloutena "vähän" isompi ja valtiona huomattavasti velkaantuneempi. Eurosta luopuminen ja (käytännössä pakollinen) lainojen takaisinmaksun lopettaminen olisi ajanut maan väkisinkin anarkiaan, kun asukkaiden ostovoima olisi romahtanut. Palkat oltaisiin toki voitu maksaa painattamalla lisää arvotonta valuuttaa, mikä olisi edelleen heikentänyt sen aroa ja...

        Onko termi hyperinflaatio tuttu? Se ei ole kaunista katsottavaa.

        > Argentiina teki vastaavan tempun aikoinaan

        Teki. Ja alkaa hiljakseen selviämään siitä. Argentiinan esimerkin varoittamana nuo temput ovat jääneet muilta väliin myöhemmin.


    • Niin, Kreikan apu olisi voitu hoitaa niin, että kaikka velkojat olisi kutsuttu koolle ja tehty yhteinen päätös, että korko on tästä eteenpäin 1 % vuodessa, jolloin Kreikan kulut olisivat alentuneet tuntuvasti.

      On aivan järjetöntä, että markkinavoivat voivat vapaasti sanella ehdot, Kreikka maksoi pahimmillaan lähes 80 % korkoa uusista lainoistaan - aivan mahdoton tilanne. Lainsäätäjien pitäisi oikeasti säätää rajat, missä terve yritystoiminta saa toimia - nyt lainsäätäjä on antanut finanssi- ja rahoituslaitoksille täysin vapaat kädet - tottakai ne sitä vapautta käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen.

      Sen lisäksi Kreikalle esetettiin ehtoja, jotka eivät parantaneet Kreikan taloutta, vaan ajoivat sen kurjistumisen kierteeseen - ne olivat tuhon toimia.

    • jakaminen

      voitas aloitaa eun pilkkominen siitä että Suomi irtautuu siitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4009
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2606
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2214
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2175
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      49
      1879
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe