Mitä suomen sanoja opettaa ulkomaalaiselle?

max

Onko mitään hienompaa kuin ulkomaalainen joka on innostunut kielestämme. Seurustelen ranskalaisen vaihto-oppilaan kanssa, ja kyllä on ilahduttavaa kuulla välillä suomea siltä, esim.: "sitä sattuu" ja "mitä kuuluu?". Juuri kun olin kirjoittamassa mailia sille ja ajattelemassa mitä uusia sanoja hänelle opettaisin, mieleeni juolahti että jos saisi hieman hyviä ehdotuksia muilta suomalaisilta.

Joten pistäkääpä tulemaan hauskoja ja kenties hyödyllisiäkin suomen sanoja. Ja hohhohhoo on tosi hauskaa opettaa "pippeli" ja "seksiä", jotenka unohtakaa ne.

10

936

Vastaukset

 • säälittävä luuseri! hommaa panos suomesta.

  • niin no, sulla on varmaan aika kukoistava toi sukupuolielämäs, vai?

   Pelottaako suomalaisia tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin ulkomailta?


  • Hgah, taidat ite olla luuseri!


 • Moi, tervetuloa, heippa, kiitos, ole hyvä...

  pusuja, lentosuukko...

  sori, tuli aika tylsiä.... en keksinytkään mitään... :)

 • Aika visaisen heitti?, itse opiskelin Latviaa, aluksi ihan korvakuulolta, kun kerran pidenpi keikka sinne osui.
  Sanojen opettelu ei sinänsä ole vaikeaa mutta mielestäni pitäisi myös oppia sekin mikä on vaikkapa vastaus kysymykseen: "mitä kuuluu?" Paljoa ei myöskään auta jos osaat kysyä "paljonko maksaa?" jos et tiedä mitä toinen sanoo hinnaksi. Eli jotenkin näin voisi lähteä asiaa viemään eteenpäin jos kiinnostusta riittää.

 • Opeta näitä, esim.

  Sillipurkki, pihlaja, joulukuusi, hyvää joulua ja muita toivotuksia ja sellaista.

  • Kiitos ehdotuksista. Entäs miten olisi erikoiset sanat, joita ei monista kielistä löydy kuten "löyly".

   Joo hyvin menee. Tänään ranskalainen kysyi "moneltako pääset?" Vähänkö hienoa. Yksi päivä hän jo sanoi, että "i think i'm quite good in finnish", mutta sitten kun rupesin korjailemaan sen virheitä; suomessahan on aika hyvin noita poikkeuksia, vaikka kieli onkin aika looginen. Englannin alkeillahan pärjää jo sillein että tulee ymmärretyksi, mutta suomea pitää jo lukea aika runsaasti, että tulee ymmärretyksi.

   Niin jotain suomen erikoislaatuisia sanojakin. Tai ihan mitä vaan. joo noita toivotuksia pitää kyllä opettaa kiitti


 • Kehottaisin käymään ulkomaalaisen kanssa tavallista keskustelua jokapäiväisistä asioista, ja paljon. Sillä tavalla vieras parhaiten kielen oppii. Keskustellessa vieras arvaa sanayhteyksistä puheessa esille tulleen oudon sanan merkityksen.

 • Taitaa viestini tulla vähän myöhään, mutta mieleeni tuli josko voisit opettaa erilaisia arkipäivänsanontoja/lausahduksia esim. nyt alkoi lyyti kirjoittaa, sataa saavista kaatamalla, tupaten täynnä jne.

  Kohteliaisuudet ja toivotukset tulivatkin jo aiemmin mainittua. Numerot, viikonpäivät ja kuukaudet ovat myös kannatettavia mikäli hän ei jo osaa niitä :)

 • Ulkolaisista erittäin hauska sipmalainen sana on esim. jäätelötötterö

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.