Kissat kiinni

misut

Hyvää lähestyvää kevättä ja kesää arvoisat koirien, kissojen ja muidenkin lemmikkien omistajat. Lemmikkieläinten määrä lisääntyy kodeissa voimakkaasti vuosi vuodelta.

Kaikki eivät tule ajatelleeksi, miten suureen hankkeeseen tulee ryhtyneeksi.

Hankinta tehdään hätiköiden. Esimerkiksi, kun on lapset niin haluavat. On nähty sukulaisella, tuttavalla tai muualla aivan suloinen koiran- tai kissanpentu. Niin meidänkin pitää saada juuri tuollainen kiva ja suloinen kissan tai koiran pentu. Ja asiaa sen enempää miettimättä. Ja niin se sitten hankitaan, vieläpä niin, että kun meillä sentään on omakotitalo, pihaa, jne. Mutta arki tulee vastaan.

Esimerkiksi monille tulee yllätyksenä se: "mitä koiran tai kissan mm. irrallaan pitämisestä nykyisellään säädetään? Laki on muuttunut sitten "Aatamin ja Eevan". Uudet säädökset koskevat myös kissoja, eikä siis, vain yksin koiria.

Kissa on pidettävä taajama-alueella myös kytkettynä. Se ei saa juoksennella vapaana enää. Ei edes omalla pihalla, jos se ei pysy siellä. Ja kissahan ei pysy. Se tiedetään. Säädösten mukaan irrallaan kulkevan kissan saa ottaa myös kiinni ja toimittaa johonkin eläinsuojelu/hoitolaan. Sieltä voi sitten omistaja kadonnutta kissaansa kysellä ja lunastaa maksua vastaan.

Irrallaan juoksentelevia koiria enää harvoin näkee, mutta koiranomistajilta itseltään unohtuvat taajama-alueella koiraa ulkoiluttaessaan usein ns. kakkapussit kotiin ja näin jätökset makaavat sitten pitkin naapurusten porteilla. Eikä siis ole mukavaa aina siivota toisen jätöksiä..
Lue: Sisäasiainministeriön julkaisu SMDno/209/2437

5

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raimoap

      Järjestyslaki 27.6.2003/612
      14§Koirakuri
      Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:
      1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;

      2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle,

      Mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, koskee myös kissaa.

      Eli 2) kohta koskee myös kissaa. Kissa ei kuulu leikkipaikoille, kuntopoluille, uimarannalle, torille, urheilukentälle tai ladulle, mutta muutoin kissa ja koira ovat erilaisia eläimiä järjestyslain osalta.
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612?search[type]=pika&search[pika]=järjestys*

    • Tässä lisätietoa

      Lukekaa:

      http://www.sll.fi/keski-suomi/luonto/lajit/muut-lajit/koirat-kissat507

      Vetoan teihin kissan- ja koiranomistajat: pitäkää lemmikkinne valvonnassanne, ettei se pääse tappamaan viattomia luonnon lintuja jne. Jos te olette oikeita eläinystäviä, kantanette huolta myös luonnonvaraisten eläinten elämästä.

      Kiitos etukäteen ja hyvää kevättä!

    • on rauhoitusaika

      Pesintä ajat ovat ihan kohta, enää ei saa koirat eikä kissat luonnonelukoita häiritä, häiritsevät muuten niiden pesintää.Pahimmassa tapauksessa tuhoavat pesän, tai aiheuttavat sen että emo hylkää poikasensa.

      Luonnoneläimillä on muutenkin haastavaa elää ja lisääntyä luonnon armoilla, ei hankaloiteta sitä enää lisää eläimiemme kanssa.

      • Miksi?

        Itse en oikein ymmärrä miksi luonnoneläinten turvallisuudesta välitetään sen suhteen, että jotkut lemmikit pääsevät tappamaan niitä, kun osa lemmisekistä nimenomaan ostetaan nykypäivänäkin niiden vähentämiseen alueittain. Koiria käytetään edelleen metsästykseen, kissoja hiirien ja joskus myös lintujen ja oravien "metsäksykseen". Lemmikeille vaarallsita kyllä, sillä luonnon eläimen syömisen yhteydessä voi saada matoja ja muita tauteja, mihin voi kuollakkin, jos oma omistaja ei välitä viedä eläinlääkäriin.

        Luonnoneläimet kumminkin osaavat hyvin usein puolustaa itseään tai juosta pakoon, koska se on niiden tehtävä. Ihminen itse on opettanut ne tottumaan siihen, että koirat ja muut lemmikit eivät jahtaa niitä ja että ihmisiin voi luottaa. En nää siinä mitään järkeä miksi pitäisi vastata tuohon meidän luomaamme ongelmaan sillä, että tiettyjen ihmisten lemmikit eivät saa hoitaa sitä hommaansa mikä nähdään niiden tehtävä.

        En ole täällä haastamassa riitaan vaan tahdon kuulla syyt miksi niitä eläimiä tahdotaan suojella joita jopa ihmiset haluavat vähän edes harventaa omilta mailtaan ja pihoiltaan. Näitä ovat yleisimmät lintulajit ja oravat ja pienet jyrsisäjt, jotka ovat haitaksi omalla puutarhalle, uhka lapsien terveydelle tai kodin kunnolle.


    • wirjgfpwriojf

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe