Henkirikokset vahvassa laskussa

Taas kylmää kyytiä huuhaalahkojen huuhaatyperyyksille:

http://www.hs.fi/kotimaa/Suomessa tehty viime vuosina poikkeuksellisen vähän henkirikoksia/a1393727465755

>>>< Suomessa on tehty poikkeuksellisen vähän henkirikoksia kahtena viime vuonna. Lasku on alkanut 1990-luvun puolivälistä, kertoo Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoistutkija Martti Lehti.

"Kysymys on pidempiaikaisesta muutoksesta. Osin laskuun on vaikuttanut väestön vanheneminen. Se selittää laskusta ainakin kymmeneksen", Lehti sanoo.

Henkirikosten määrä lähti nousuun vuoden 1969 jälkeen, ja nyt ollaan Lehden mukaan palaamassa 1960-luvun henkirikosmääriin. Hän kertoo, että samanlaista kehitystä on tapahtunut muissakin läntisissä teollisuusmaissa.

Viime vuonna Suomessa tehtiin ennakkotietojen mukaan 112 henkirikosta ja toissa vuonna 107, kun vuosina 1990–2011 niiden määrä on vaihdellut 131:stä 189:ään.

Viidentoista viime vuoden aikana ovat vähentyneet erityisesti työelämässä olevien miesten tekemät henkirikokset.

Suurimman osan henkirikoksista tekevät työttömät alkoholistimiehet. Kyse on pääasiassa miehistä, jotka eivät ole koskaan olleet työelämässä. Tähän joukkoon kuuluvat yleensä myös uhrit. >>>>

Alkoholistit tappavat kännissä toisiaan silloin tällöin ja tavallinen ihminen saa elää aivan rauhassa, jos ei kuulu viinamäen miehien porukoihin.

7

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • [][] Suurimman osan henkirikoksista tekevät työttömät alkoholistimiehet. Kyse on pääasiassa miehistä, jotka eivät ole koskaan olleet työelämässä. Tähän joukkoon kuuluvat yleensä myös uhrit. >>>>

      Alkoholistit tappavat kännissä toisiaan silloin tällöin ja tavallinen ihminen saa elää aivan rauhassa, jos ei kuulu viinamäen miehien porukoihin. [][]

      Mielenkiintoista tiedettä! Olet itse, bushmanni, ristiriidassa tuon tilastotieteen tuloksen kanssa. Sillä sinähän totesit vastikään, että tappamiset (mm. sodat) ovat uskontojen syytä ja tähtäsit hauleillasi nimenomaan kristinuskoon. Nyt yhtäkkiä juomarit tappavat toisiaan.

      • >>> Mielenkiintoista tiedettä! Olet itse, bushmanni, ristiriidassa tuon tilastotieteen tuloksen kanssa. Sillä sinähän totesit vastikään, että tappamiset (mm. sodat) ovat uskontojen syytä ja tähtäsit hauleillasi nimenomaan kristinuskoon. Nyt yhtäkkiä juomarit tappavat toisiaan. >>

        Väkivaltaa on aika ollut yksilöiden välillä, kuten raamattukin hienosti kertoo, mutta tämä yksilöiden välinen väkivalta on vähenemässä kuten sodat ja muukin kauheus, sillä ihminen ei ole enää taikauskon vallassa, vaan sivistys on tuonut ihmisissä esiin myös muita puolia kuin vain väkivaltaisuus, jota raamattukin oikein alleviivaamalla korostaa hehkuttamalla erilaisista jumalan määräämistä kansanmurhista ja muista kauheuksista.

        http://yle.fi/uutiset/elamme_maailmanhistorian_rauhallisinta_ja_vakivallattominta_aikaa/5441316

        Tietenkin niissä maissa, joissa etenkään miespuoleisilla henkilöillä ei ole työtä, eikä oikein sivistystäkään, niin ihmiskunnan alkukantaiset tavat vielä niittävät satoaan.


      • AnttiVKantola: «Eurooppa on Maan msuta läiskä, vaikka on niin kovin pieni. Keskiaikainen pimeys, hitleriläisyys, eutanasia . . .»

        Sodat, tietämättömyys ja julmuudet eivät mitenkään ole Euroopan historian erityisominaisuus. Eurooppa Rooman valtakunnan perillisenä on historiallisesti ollut pitkän aikaa kristinuskon kotimaa. Ja täällä pimeydestä ja julmuudesta on paljolti ollut vastuussa kristillinen kirkko.

        Eutanasia on aidosti vaikea aihe eikä siihen ole mitään itseoikeutettua totuutta. Eurooppa ei ole siinä suhteessa mitenkään erityisen harhautunut.

        «Tutkimus: Suomi on naisille EU:n toiseksi väkivaltaisin maa.
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tutkijat--naisiin-kohdistuvaa-seksuaalista-vakivaltaa-eniten-afrikassa/2801602»

        Eniten väkivaltaa löytyi koyhästä Afrikasta. Euroopan Unionin alueella globaaalisti vertaillen on aika vähän väkivaltaa. Tietenkin myös sen sisällä on oma jakaumansa. Tilastoja tosin vääristää se, että vain ilmoitetut tapaukset tulevat mukaan lukuihin.

        «Raamattu opettaa, ettei tasa-arvo riitä, vaan naista pitää suojella.
        Pitää kohdella niinkuin heikompaa astiaa.»

        Raamattu opettaa sekä Vanhassa että Uudessa Testamentissa, että nainen on miestä vähäarvoisempi ja kuuluu alistettuun asemaan. Vanhan Testamentin puolella nainen oli kovin huonossa asemassa, mutta eivät Paavalin kehotuksetkaan ole tätä päivää. Sivistysmaissa ymmärretään tasa-arvo juuri niin, että heikkoja pitää suojella ja tukea, jotta heillä olisi yhtäläiset oikeudet.


    • Jo vuosia on maailma tiennyt - paitsi sokeat suomalaiset - että Suomi on huippumaa tässä.
      naisiin kohdistuva väkivalta.

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/vakivaltainen-suomi-sofi-oksanen-sittenkin-oikeassa/

      Vain Raamattu puolustaa toden teolla naisten oikeuksia. Jeesus Nasarealainen Uudessa Testamentissaan nöyrtyy arvostamaan naista ja antaa esimerkin kaikille kristityille.

      Raamattu opettaa suojelemaan naista silläkin tavalla, että miehen on otettava päävastuu yhteisistä töppäilyistä, vaikka ratkaiseva tekijä olisikin nainen. Nimittäin kun nainen haukkasi kiellettyä hedelmää ja antoi miehellekin, mieheltä Jumala kysyi, mitä oletkaan tehnyt.
      Niinikään, kun Saara naurahti Jumalan lupaukselle, kysyi Jumala Aabrahamilta, eikä Saaralta, miksi Saara nauroi.
      Vahvempi liittokumppani ottaa vastuun; niinhän on myös Jumalan ja ihmisen välisessä liitossa, uskonliitossa tai sanoisinko: armoliitossa.

      Uusi Testamentti opettaa, että jos mies tahtoo olla perheen pää ihan oikeasti, hänen on oltava tarvittaessa valmis myös kuolemaan perheensä puolesta ja on elettävä niin taitavasti, että on kuin Jeesus perheelle. Moni tahtoo käskeä, mutta harva uhrautua. Jeesus uhrautui - siksi hänellä on valta myös käskeä.

      antti

      • AnttiVKantola: «Vain Raamattu puolustaa toden teolla naisten oikeuksia.»

        Kuinka sokea näkevä ihminen voi olla?


      • toden, totta.
        v.aari kirjoitti:

        AnttiVKantola: «Vain Raamattu puolustaa toden teolla naisten oikeuksia.»

        Kuinka sokea näkevä ihminen voi olla?

        Aivan, puhut harvinaisen totta. Jokainen mies, on näkevä, eli tietävä, ettei akkaasa saa lyödä ja hakata. Mutta, sokeana tuomiostaan hakkaa akkaasa, naistaan, ystäväänsä jne. Kuuntelin erään terapeutin kertomaa, kuinka hän oli hakattu, monet kerrat. Erään kerran hänen hampaansa kaiveltiin silmäkuoppien takaa ja korjattiin lyöntien jäljet.

        Eli todella, jokainen on näkevä, että niin ei saa tehdä, mutta sokeana pitävät Suomen tilaston huipulla ja lyövät.

        Raamattu sen tuomitsee, Jumala sen tuomitsee. Jumala on naiselle antanut lyömättömän suojan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      197
      4901
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      3037
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      140
      2363
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2344
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1982
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1556
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1482
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1393
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe