halvat ja vapaat asunnot

anton s.

miksi raaseporin alueella löytyy usein vapaita vuokrattavia asuntoja, joiden hinta on kohtuullinen?

onko raaseporissa jokin piirre/asia, joka tekee vuokra-asunnoista halvempia?

minkälaista on asua rannikkoseudulla, jos vertaa sitä sisäsuomeen?
minkälaista on asua raaseporissa?

kiitos vastauksestanne

11

2817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esinahkaöljy

      hei rakas antton ! raaseporissa on halvempaa siksi,että täältä on niin pitkä matka (35km) hankoon fistattavaksi.

    • Ykä

      Minun mielestä eivät ole kohtuu hintaisia vuokrahuoneistoja Raaseporissa ,Tammisaari n. 500 e yksiöltä!Kaksio 700!!!

      Muutin pois Tammisaaresta kun on niin hemmetin nurkkapatriootteja. Juorukelloja,
      kateellisia.
      Huomaa heti työpaikoilla kuka on paikkakuntalainen ja kuka ulkopaikkakuntalainen.
      Kuppikuntia työpaikoilla, kahvihuonekeskustelut ovat usein toisten haukkuminen ja vääränlaisten tietojen levittäminen.

      • terveiset Karjaalta

        Täällä sitä maksetaan 500 eukkua yksiöstä! Johtuen siitä vuokralaiset muuttaa jatkuvasti halvempiin asuntoihin ja paikka tyhjenee pikkuhiljaa.


    • BillyBob.

      Toi on Ykä koko Suomen vitsaus, muodot vähän muuttuu paikkakunnan mukaan ja kylän koon mukaan.

    • asfalttipakolainen

      Sisäsuomesta muuttanut 10v.sitten, asuntojen hinnat kohtuullisia, töitä ei ole jos et osaa ruotsia, ja sittenkin vaikeaa aikaa eletään täällä. Kaupinki on nätti ja talvella todella hiljainen, joka tosin sopii meille oiken hyvin, kahvioissa tilaa ja ruoka kohtuu hintaista. Avoimuus on ollut yksi merkittävä tekijä miksi itse viihdyn, kiva kun kuulee muutakin kuin kainuun murretta, ihmiset on ystävällisiä jos itsekin olet ja ymmärrät heidän juuret ja perinteet. Harmi vain että käyn pitkällä töissä ja työmatkat rasittavat, mutta toivotaan että rantarata saa lisää kapasiteettia ja tammisaarestakin pääsee junalla karjaalle useammin, en pidä bussikuljetus järjestelmästä, niinä päivinä ajan omalla autolla karjaalle. Tervetuloa Raaseporiim avoimin mielin, kaiva vanhat ruotsin kirjat kaapista valmiiksi ja huomaat sen jälkeen kuinka paljon mielekkäämpää täällä on asua kuin sisämaan tuppukylissä laput silmillä.

      • Anton sisämaasta

        Vastausviivytyksestä...ajattelin samoja juttuja, että Raaseporin seutu voi olla Hesan vetovoimalla tyhjenemässä, paitsi vanhempi tiivis työssäkäyvä ryhmä jää, ehkä paljon kesäturisteja ja mökkejä. Myös kulkuyhteydet ovat käyneet päässäni sillä alueen sijainti on sellainen lähellä ja kaukana. Itseäni kiehtoo meren läheisyys. Pikkukylän meiningistä on kyllä kokemusta. Asunnon suhteen en ole tiukka, kunhan on siisti (ei hometta). Puutalo ehdoton, mutta poikkeus sallitan. Ei keskusta ja erityisvaihtoehto - saaristo. Tuuleeko saarilla niin, että pitää ketjuttaa itseänsä kallioon? Ympärivuotisesta asumisesta ei tietoa. Ja mikä oli se majakkatyö? Pääsekö sisäsuomesta katselemaan majakkaa, jos vaikka sellainen mielekäs työ löytyisi? Mitäs muuta Raaseporista? Nyt varmaan kesä. Kaikkea hyvää.

        Niin, käyn katsomassa palstaa jos on vuokraasunto ja työpaikka ehdotuksia.

        Voihan sitä miettiä "vapaa projekti" yhteistyötä, jolloin molemmat hyötyvät toisistaan positiivisessä mielessä. Mielikuvitusta tarvitaan. Ei tarvitse olla matemaattisen tiukka. Olen hyvä käsistä, terve ja reipas. Toivotan sinnekin samaa ja vetoan kunkin oivalluskykyyn siitä mitä elämä voisi olla, eikä miten sen pitää mennä.

        Kevät Tuli!


    • Karjaa on kallis

      Karjaalla mikäli mielit asua on sinun osattava ruotsia ja oltava kohtelias ja sivistynyt sekä verrattain rikas, tämä on selkeästi rikkaiden paikka. Vuokrat ihan järkyttäviä.
      Palvelu on aivan mahtavan ystävällistä Karjaalla K-supermarketissa, S-marketissa ja Lidlissä! Sellaista harvoin muualla tapaa!!! Kirppareita ja antikvariaatteja joka nurkan takana.

      Nyt syvenevän taantuman aikana moni myy asuntonsa ja muuttaa pois, vaarana että kaunis Karjaa autioituu ja tyhjenee, esim työvoimatoimisto ja poliisilaitos ja posti haihtunut jonnekin. Kela ja pankkipalvelut on vielä säilynyt. Kirjasto on mahtava ja ihmiset käyttävät sitä ahkeraan, toivottavasti sitä ei viedä seuraavaksi.

    • Vuokra,koti,asunto

      Vaikuttaakin siltä, että moni on sitonut itsensä henkilökohtaisten velkojen kautta paikkakunnalle, jossa nyt työpaikat ja palvelut katoavat.

      Jo nyt on alkanut muuttoliike, eli tilanne jossa muuttaa edullisemmalle ja suuremmalle paikkakunnalle he, jotka sieltä pääsee siirtymään vaivattomasti , eli vuokralaiset jotka pääsevät pois autioituvalta paikkakunnalta pelkällä irtisanomisilmoituksella.

      Velkaantunut asukas ei pääse niin helpolla.
      Lopulta paikkakunnalla saattaa olla tyhjeneviä kiinteistöjä ja velkaisia omistajia, paikkakunnalla jonka asukkaat ovat vanhuksia tai eläkeläisiä -- nuoret lähtevät heti kun pääsevät.

      Muualle tekisi monen mieli, mutta kun on säästönsä/omaisuutensa sitonut kiinteistöön, jonka arvo laskee sitä mukaa kun uuden kodin kiinnostuneet ostajat valitsevat parempikuntoista ja edullisempaa asuntoa työpaikkojen ja palvelujen läheltä.

      Viisaat vuokranantajat pitävät vuokralaisistaan hyvää huolta, ymmärtäen että he taitavat olla paras sijoitus tässä taloudellisessa tilanteessa että edes jonkinlainen tuotto ja arvo kiinteistölle säilyy. Hyvistä, pitkäaikaisista vuokralaisista jotka hoitaa vuokransa onkin juuri nyt kysyntää ja kilpailua.

      Nämä vuokranantajat ,jotka kiskovat nyt aivan liian suuria vuokria keskivertokuntoisista asunnoistaan tulevat vielä jäämään nuolemaan näppejään kun kukaan ei kohta ei vuokraa eikä osta ja ne luotettavat vuokralaiset vie lopulta vuokranantajat joiden edullisiin vuokriin sisältyy jopa nettiyhteydet ja vesimaksut sekä viimesen päälle toimivat kodinkoneet.

    • Anonyymi

      halvempia? riippuu tietenkin mihin vertaat. Hinnat ei tietenkään voi verrata espoo tai Lohjaab

    • Anonyymi

      Saaks siällä naesta? Oom hetero, saanx muuttaa sinne? Kuis poikulijutut?

    • Anonyymi

      Onko kokemuksia Mäntynummenkadun vuokrataloista?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe