Aihe

Milloin hankkia ensimmäinen oma hevonen?

EmmaKIA

Itse toivon että, te jotka olette hankkimassa ensimmäistä omaa hevosta, että oletteko te oikeasti siihen valmiita. Lähinnä tarkoitan lapsia / nuoria, jotka vonkaavat vanhemmiltaan omaa hevosta, ja kertovat kuinka pitäisivät siitä huolta jne. En todellakaan tarkoita kaikkia, mutta saattaa olla, että kyseinen nuori on harrastanut hevosia vasta vaikka n. vuoden säännöllisesti, jolloin hän ei vaan kertakaikkiaan voi olla valmis omaan hevoseen. Toivon, että oikeasti mietitte sitä, että koska se oma hevonen oikeasti on ajankohtainen! Eikö esim. vuokra- / puoliylläpitohevonen riitä. Nykynuorista on tullut oikeasti lellipentuja, jotka vaativat kokoajan vanhemmiltaan lisää; Ensin pitää päästä ratsastamaan, sitten vuokrahevonen, sitten sillä vuokrahevosella pitäisi päästä useammin kuin esim. 1 viikossa, sitten vielä useammin, sitten toinen vuokrahevonen ja sitten oma hevonen. Enkä nyt siis halua tänne mitään paskamyrskyä, vaan toivon että kaikki oikeasti miettii milloin sen oman hevosen hankkii. Ja mielestäni vanhempien pitäisi olla tiukempia, sillä hevoseen tarvitaan todella kova vastuu, jota ei suurimmasta osasta nuorista löydy.

10

442

  Vastaukset

  • samaa mieltä! hevosia on pitänyt harrastaa oikeesti monta vuotta ennen kuin oman hevoseen on valmis. Se että netistä katsotaan vähän tietoa ja lukee kirjasta, ei tee omaan hevoseen soveltuvaa hevosihmistä. Ylläpitohevonen kannattaa hankkia ennen omaa hevosta. Ja jos nuoren vanhemmat antaa lapselleen hevosen, tulisi sen olla opetusmestari, ei mikään lämppäri, joka on seissyt paikoillaan kauan, tai joka ei osaa mitään. Mitään ex-ravuria ei missään nimessä pitäisi hankkia vuoden tai kaksi ratsastaneelle.

  • Ei hevosen omistuksessa vaikuta kokemus, vaan enemmänkin taustajoukot ja rahatilanne.

   Jos on rahaa, voi viedä hevosen ammattilaisten pitämälle tallille, ostaa ammattilaisen tekemän ruokintasuunnitelman, palkata ratsuttajan ja käydä valmennuksissa vaikka päivittäin.
   Aloittelijakin voi pärjätä tällöin oman hevosen kanssa.

   Tai nuorten tapauksissa myös vanhempien taidot vaikuttaa. Jos vanhemmat tietää hevosista ja on valmiit sellaisen pitämään, ei nuoren taidoilla ole väliä, kun vanhemmat voi auttaa.

   Mitä vähemmän on rahaa, sitä enemmän pitää olla taitoa. Ja tietysti taitoa tarvitaan enemmän, mitä itsenäisemmin yritetään toimia. Omassa tallissa tietyti taitojen tulee olla "huipussaan".
   Nuorilla jos vanhemmat ei hevosista ymmärrä, pitää nuorella olla taitoa vaatia riittävää hoitoa ja ymmärtää omat taitonsa.

   Hyvin usein ongelmat syntyy siitä, kun yliarvioidaan omat taidot.

   Ylläpitohevonen vaatii samat tiedot ja taidot kuin omakin hevonen, oikeastaan vielä enemmän taitoa, koska ssiinä ollaan vastuussa toisen hevosesta. Yp-hevonen ei ole siis mikään "harjoittele hevosen omistamista" -juttu.

  • Minä olen eri mieltä. Minusta kaikkein tärkeintä on se, että ihminen ymmärtää millaista arki oman hevosen kanssa on, vastuuntunto, sekä aito halu pitää hevosesta mahdollisimman hyvää huolta. Nöyryys, uskallus pyytää apua.
   Kaikki riippuu paljolti myös siitä, miksi haluaa oman hevosen hankkia, mihin haluaa sen kanssa pyrkiä, mitkä ovat tavoitteet. Jos haluaa ensisijaisesti kehittyä ratsastajana ja kilpailla, on järkevää hankkia varma ja osaava hevonen. Jos taas haluaa hankkia hevosen ystäväkseen ja rennosti harrastella, on järkevää hankkia sellainen hevonen, joka tuntuu itselle oikealta. Hevosen omistaminen ei ole rakettitiedettä.
   Uskoisin, että kun on valmis sitoutumaan hevoseen ja ennen kaikkea löytää itselleen hevosen, jonka kanssa synkkaa ja on hyvä olla, sekä löytää ympäriltään osaavempia hevosihmisiä, joilta voi tarvittaessa pyytää apua, pärjää aivan varmasti!

  • Itse olen harrastanut ratsastusta lähemmäs 5 vuotta, jonka aikana olen käynyt tunneilla ja ratsastellut itsenäisesti. Minulla on myös ollut useamman vuoden ajan hoitohevosia, ja olen myös vuokrannut ja ylläpitänyt erästä ponia kesäisin. Maastakäsin olen ihan haka hevosten käsittelijä ym, ja tunnistan perus sairaudet yms, selästä käsin pitää vielä treenata, mutta niinhän kaikkien harrastajien pitää... Ja nyt, olen jo usean vuoden unelmoinut omasta hevosesta, mutta nyt se olisi ihan oikeasti suunnitteilla.

   Meille saattaisi olla yksi hevonen tulossa, mutta se ei ole vielä varmaa. Mikäli se kuitenkin meille tulisi, saisi se luultavasti tallipaikan naapuritalliltamme, jonne on matkaa meiltä ehkä 50 metriä, joten pääsen tarvitaessa vaikka kesken yötä tarkistamaan hevosen voinnin. Voin myös autella tallitöissä ym.

   Kävisin oman hevosen kanssa niin tunneilla kun valmennuksissakin, aina kun mahdollista, ja apua löytyy pulmatilanteisiin monelta oman hevosen omistavalta kaverilta ja tutulta, myös sukulaisilta ja tallinomistajilta ym... Eli en olisi oman hevosen kanssa yksin.

   Mielestäni siis pärjäisin oman hevosen kanssa (en nyt tässä ala väittämään että pärjään jonkin 2 vuotiaan täykkäriorin kanssa ilman apuja tms...). Enkä omasta mielestäni ainakaan kauheasti yliarvioi itseäni .. :'D.. Tajuan kyllä tuon että tosi monet vanhemmat hankkivat lapselleen hevosen koska ne haluu, ja itsekkin tunnen monta tällaista henkilöä... En kyllä vain käsitä mitä kyseisten henkilöiden vanhemmat ovat ajatelleet, varsinkaan kun he eivät hevosista tiedä mitään, ja hevoset asustaa jossain pienillä yksityistalleilla, missä ei tosiaankaan ole apua saatavilla / hevosen omistajat eivät kehtaa apua pyytää....

  • Minä itse 12-vuotiaana sain sen oman hevosen, eikä ongelmaa ollut. Vanhempani eivät tietänet hevosista suoraan sanottuna mitään, mutta apua sain tarpeen tullessa naapurista. Kuitenkin itse en ollut vielä silloin kauhean kokenut, mutta puuttuva kokemus syntyi silloin, kun oma poni tuli.

  • Moi. Olen 12 vuotias tyttö ja olen säästä ässä rahaa pikku poniin, olin ratsastanut 9 vuotta ja säännöllisesti 5 vuotta samalla tallilla ja omistanut kaksi vuokra poni Aki ja tietty omilla rahoilla maksoin, olisinko teidän mielestä valmis hankkimaan ystäväni kanssa ponin jossa molempien vanhemmat auttaisivat

   • Uskon että olet vielä liian nuori omaan poniin. Odota pari vuotta ja ajattele asiaa sitten uudestaan. :)


  • Moi! Mä halusin tuoda oman näkemykseni. Kaikkien eläinten pidosta on tehty jotain raketti tiedettä. Ei,kukaan ei ole seppä syntyessään. Tekemällä oppii. :) Omaan hevoseen on mielestäni valmis kun osaa PERUS ratsastuksen (miten lähdetään liikkeelle,ravi,laukka,pysähdys :D) ja jos on tuttu ihminen keltä saa neuvoja/apua ynm. Niin hevos kaupoille vain 🐎💖

   • "Omaan hevoseen on mielestäni valmis kun osaa PERUS ratsastuksen"

    Veikkaisinpa että ratsastustaito ei liity kykyyn hoitaa hevosta oikeastaan mitenkään.
    Esimerkiksi isoisälläni oli useita hevosia, jotka voivat hyvin eikä pappa tietääkseni ikinä käväissytkään hevosen selässä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Omaan hevoseen on mielestäni valmis kun osaa PERUS ratsastuksen"

    Veikkaisinpa että ratsastustaito ei liity kykyyn hoitaa hevosta oikeastaan mitenkään.
    Esimerkiksi isoisälläni oli useita hevosia, jotka voivat hyvin eikä pappa tietääkseni ikinä käväissytkään hevosen selässä.

    No sit vaan pulla ponia etsimään jos ei meinaa töitä hevosella tehdä. Tai sitten ostat vaikka hamsterin


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13813
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9730