Miten tyhmä ei säästä omaan eläkkeeseensä?

Hyvänen aika sentään

Miten kouluttamaton hölmö pitää olla jos ei ymmärrä itse edes tätä tehdä? Nykyajan pullamössöporukoilta tosin en moista käytöstä ihmettele.

35

1032

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 70-luvulla alkaneen holhoamisen seurausta. "Pakkohan niiden on hoitaa" ajatus vallitsee eikä turhaan.

    • 162261

      Vain tyhmä säästää eläkeinstrumenteihin. Muulla tavalla säästetty pääoma on tervettä säästämistä.

      Eläkeinstrumenteihin säästetty pääoma on huono tuottoista, ja politikkojen mielivallan alla.

      Joten kukaan älkööt mihinkään vapaaehtoiseen eläkeinstrumentiin säästäkö.

      • MIKSI VALEHTELET!

        Oletpa hölmö ja postasit valheita! Senkin valehtilija!111111


      • Pitää osittain paikkansa. Loppuvuosiin varautuminen ei ole tyhmää mutta verohoukuttimin lanseeratut säästömuodot ovat jo nyt osoittautuneet alttiiksi poliitikkojen oikuilla.
        Ehtoja on muutettu ja kuka takaa sen mitä tapahtuu jatkossa?


      • mediafani
        MIKSI VALEHTELET! kirjoitti:

        Oletpa hölmö ja postasit valheita! Senkin valehtilija!111111

        YEL-maksaminen on myös eläkesäästämistä. Ja tässä YEL-maksamisessa on se kiva piirre, että sen perusteella lasketaan mediamaksu. Jo 6000 euroa vuodessa YEL-maksua tuottaa täyden 140 euron mediamaksun. Verotettavaa tuloa eli maksukykyä kuvaavaa tuloa ei tarvita lainkaan tähän tulokseen pääsemiseen.


    • PaskaJaska

      Kukakohan valehtelee?

      Eläkevakuutukset ja muutkin aika ja politiikka sidonnaiset sijoitukset ovat vaarallisia & huonotuottoisia.

      • Säästä!

        NYT LOPPU VALHEET? KUULIKKO? LOPETAT SEN VALEHTELEMISEN!

        Eläkesäästäminen on viisaille!


      • Asuntoja
        Säästä! kirjoitti:

        NYT LOPPU VALHEET? KUULIKKO? LOPETAT SEN VALEHTELEMISEN!

        Eläkesäästäminen on viisaille!

        Mä oon 40v. Ja nyt on omistusasunto ja mökki 4 asuntoa vuokralla. 5 vuotta lainaa jäljellä. Aion ostaa peri asuntoa lisää lähiaikoina. Normi duunarille parasta eläkesijoittamista. Eläkesäästötilit ovat täyttä huijausta. Mä voin realisoida säästöni silloin kun haluan tai olla realisoimatta.


      • Tollo69
        Asuntoja kirjoitti:

        Mä oon 40v. Ja nyt on omistusasunto ja mökki 4 asuntoa vuokralla. 5 vuotta lainaa jäljellä. Aion ostaa peri asuntoa lisää lähiaikoina. Normi duunarille parasta eläkesijoittamista. Eläkesäästötilit ovat täyttä huijausta. Mä voin realisoida säästöni silloin kun haluan tai olla realisoimatta.

        Samat systeemit. Tuntuu että, että asunnot ja osakkeet (suorat omistukset) ovat monelle liian yksinkertaisia säästömuotoja. Itsellä 2 sijoituskämpää ja hajautus 37 suomalaiseen ja ruotsalaiseen osakkeeseen. Ja metsää.
        - Pankkien ja "konsulttien" propaganda on vain niin voimakasta. - Osakkeidenkin osalta niin on, pitäisi "sijoittaa" kaikenmaailman höpöhöpöfirmoihin, jotka eivät edes jaa osinkoja. Pieni vinkki kaikille: pörssin päälistalta vain salkkuun 10-15 firmaa pikkuosuuksin, eri aikoina ja ja eri aloilta! Ja sitten osingot uudestaan sijoituksiin.
        Horisonttini on ikuinen, koska läheisten etujen huolehtimisen jälkeen suurin osa perinnöstäni menee hyväntekeväisyyteen, ei jonninjoutaviin autoihin, golffeihin, hevosiin, BakuBaku-maiden reissuihin, arroganteille hipsteripennuille, ex-vaimoille tms...


    • Kr. Pennonen

      Pitäisi kai erottaa käsitteet "eläkesäästäminen" ja "eläkkeelle säästäminen"?

      Eläkkeelle = eläkevuosia varten säästäminen voi olla monimuotoista.
      Asuntoja, osakkeita, rahastoja, jalometalleja, taidetta, antiikkia yms. tarvittaessa realisoitavaa.
      Vaatii hieman itsekuria ja suunnitelmallisuutta.

      Eläkesässtämisen instrumentit ovat meille tarjottuja määrämuotoisia joissa tarjoaja on käsi ojossa ottamassa omansa ja joihin valtiovalta voi tehdä mielivaltaisesti muutoksia, kuten on tapahtunutkin.

      Kukin valitsee itselleen sopivan.

      Eläkevakuutusyhtiöiden pomojen ei tarvitse suunnitella mitään.
      Työeläke on kymmeniä tuhansia kuukaudessa ja pahimmassa puutteessa olevat saavat sen lisäksi vastaavan kokisen lisäeläkkeen.

      Mitä pienemmät tulot, sitä pitempi pitää suunnittelun aikajänteen olla!

    • homma hanskassa

      Minä 'säästin' vanhuuttani varten hankkimalla aikoinani omistusasunnon. Nyt olen työkyvyttömyyseläkkeellä joka pian muuttuu vanhuuseläkkeeksi ja aion piakkoin myydä asuntoni ja elellä sen tuotoilla vuokra-asunnossa loppuikäni. Tämä sopii minulle, koska olen lapseton yksineläjä, enkä siis jätä kellekään perintöä, vaan käytän itse ansaitsemani rahat omaan hyvinvointiini ja turvaan sen, etten jää kellekään hoidosta velkaa, kun on, millä maksaa. Näin minä sen olen ajatellut

      • haimakainen1

        MONÄ MYÖS KESMÖKIN JA TALVIASUNNON. sieltä sitten kun sen aika tulloon.
        Eläkesäästäminen on hölyn pölyä-.-


      • HUUTOJÄBÄ!11
        haimakainen1 kirjoitti:

        MONÄ MYÖS KESMÖKIN JA TALVIASUNNON. sieltä sitten kun sen aika tulloon.
        Eläkesäästäminen on hölyn pölyä-.-

        MIKS JÄBÄ HUUUUUUTAAA????


    • säädyt-voimissaan

      Säästämisen esteet eivät aina tule puutteellisesta koulutuksesta. Monilla tulot ovat jo ennakkoon niin pienet ettei niistä voi jäädä mitään säästöön. Jos väestöryhmien tuloerot perustuu "sääty-yhteiskuntaan" kuten Suomessa näyttää olevan, on varsin luonnollista se, että ylin varakkaiden luokka onnistuu säästötoimissaan mutta tavallisen rahvaan köyhin alaluokka ei siihen pysty. Ota huomioon se, että Suomessa päätöksiä tehdään kunniakkaassa Säätytalossa jotta ylimmän luokan suojellut edut eivät vaarannu.

    • F 66v

      Säästämättä mitään varten jää pienistäkin tuloista rahaa käyttämättä.
      En ole koskaan säästänyt mitään enkä mihinkään tarkoitukseen.
      Kuitenkin jo 60-luvun liikeapulaisen pienestä palkasta jäi rahaa kuluttamatta sen verran, että sillä ostimme avioliittomme ensimmäisen auton, tietenkin käytetyn.

      Onneksi mieheni asenne rahan käyttöön on kanssani samanlainen.
      Emme kuluta rahaa mutta käytämme sitä tarpeeseen.
      Näin on muodostunut puskuri näitä, nyt jo yli 10 vuotta elämiämme eläkepäiviä varten.

      Koskaan ei ole ollut tunnetta säästämisestä. Välillä vaan rahat ovat olleet hiivatin vähissä ja joskus jopa melkein loppu.
      Kulutusta on säädetty ennakkoon.

    • sijoitustoiminta

      Eiköhän nämä ""eläke-"vakuutukset" ole juuri yksi yhteiskunnan suurin massojenpuhallus jossa vain välikädet varmuudella vuolevat kultaa.

      Mitä ja missä määrin niissä on "vakuutusta" ja mitä se todellisuudessa kattaa, paitis mantran tavoin lausuttuna myynti-lobbauksena?

      Todellisuudessa on veroporkkanoin ja täysin harhaanjohtavin termein massoille lobattu määräikais-rahasto josta ei edes halutessaan pääse eroon.

      Eikös se ole niin, että sitten kun aikanaan tuosta rahastosta saa "oikeuden" nostaa omia rahojaan / säästöjään (jos itse edelleen on edes hengissä), niin verot menee maksuun vaikka rahasto olisi todellisuudessa tappiolla omaan sijoitushintaan nähden.

      Kuten ketjussa jo manittu, niin eläkkeen varalle säästäminen / varaituminen on aivan eri asia kuin nämä kalliin kulurakenteen huijaus eläke"-vakuutukset" joissa kaiken lisäksi pelisäännöt muuttuvat kesken matkan.

      Viisaampi tapa on sijoittaa kiinteistöihin ja arvopapereihin osinkoja nostaen ja edelleen sijoittaen ja indekeseihin jne.

      Kulta on hyvä sijoitus vain jos sitä osaa / sattuu hankkimaan hintasyklin taantumasta, sillä sen hintakehitys sykleineen on hidasta, eikä se maksa osinkoa eikä tuo vuokratuloa. Moni "sijoittaa" enempikin tunteellisena hajautuksena.

      Itse asiasa kultaan tulisi sijoittaa vastavirtaan, eli juuri silloin kun talous on suuressa luottavaisessa noususuhdanteessa ja kullan hinta alhaalla, sekä myydä silloin kun pelko on vallannut markkinat ja hinta korkea.

      - http://www.tavex.fi/?main=133

      Nykyhinnoilla olisin pikemminkin myymässä kultaa (jo hyvän aikaa sitten), kuin ostamassa.

    • pullanmössöä syöny

      Ihmettäkös vouhotat? En viitsi edes huvittaa itseäni ajatuksella että maksamani eläkkeet ilmestyisivät joskus eteeni. Maksan niitä kyllä mutta ne rahat menevät vanhempieni, suurten ikäluokkien eläkkeisiin. Kyllä he minustakin ovat eläkkeensä ansainneet eikä äitinikään eläke ole mitenkään kohtuuton mutta ei minulla ole epäilystäkään että tällä menolla oma eläkkeeni tulee olemaan mitään muuta kuin pyöreä nolla €/kk.

      Voinhan tietysti aina hoitaa itseni vaikka päiviltä kun se aika tulee. Ei tässä oikein muitakaan vaihtoehtoja näytä olevan. Suuret ikäluokat vaan ovat "ansainneet" kaiken niin pitäähän se nyt heille taata vaikka omasta selkänahasta.

      T. 30-vee pullamössösukupolvi

      • pullasorsaaa

        Ainiin ja töissä pitää tietysti olla vähintään sinne 75 vuotiaaksi asti. Eihän tästä maksamisesta muuten mitään tule. Jos nyt en kuole ennen sitä. Jos nyt ekaksi saisi edes sitä työtä kun nuo suuret ikäluokat viihtis tehdä tilaa. On ollut vähän kiven alla tässä.


      • 19+11

        Hienoa, että suhtaudut suopeasti äitisi eläkkeen maksamiseen. Näinhän tosiaan teet eli eläkevakuutusmaksustasi menee noin 75% muiden kuin itsesi hyväksi. Noin 25% jää sinulle. Tilanteesi on parempi kuin äitisi, koska äitisi ei ehtinyt maksaa vakuutusmaksussaan tuota 25% itselleen, koska maksoi oman äitinsä eläkkeet käytännössä kokonaan.

        Et siis usko, että sinun lapsesi suostuisi siihen mihin nyt itse suostut?

        Ainahan on esiintynyt näkemyksiä, että uusi sukupolvi on vastuunotossaan surkeaa verrattuna omaan sukupolveensa, näin kautta maailman historian.

        Olet melkoisen pessimisti tämän tulevan nuorison vastuunkantokyvystä jo nyt 30 vuotiaana.
        Yleensä vielä tuossa iässä, kun itsekin alkaa vasta saavuttamaan sen iän, jossa otetaan vastuu yhteiskunnasta, eivät nuo asenteet ole vallalla. Sitä paitsi sinulla on mahdollisuus kasvattaa lapsesi vastuuntuntoisiksi, sillä tuskin lapsesi vielä ovat niin itsenäistyneet, ettei sinulla ole vaikutusmahdollisuutta heihin.

        No maailma kehittyy nopeasti näemmä tässäkin suhteessa...


      • Säästämisestä

        Ainahan voi säästää rahastoihin, osakkeisiin jne tai jopa pelkästään tileille. Sitten myöhemmin tuosta voi ottaa rahaa eläkkeelle mennessään. Sekin on eläkesäästämistä. Tietenkin suuri osa ajattelee, että kaiken tilille tulevan rahan pitää käyttää heti, mikä on typerä ajatus.

        Tarkoitatko eläkkeiden maksamisella normaalia palkasta otettavaa eläkemaksua. Se ei todellakaan ole eläkesäästämistä, vaan enemmänkin ylimääräinen vero. Sen sijaan eläkevakuutuksiin tai vastaaviin rahansa laittaminen on eläkesäästämistä, mutta ei todellakaan ainoa vaihtoehto.


      • Riitta P
        19+11 kirjoitti:

        Hienoa, että suhtaudut suopeasti äitisi eläkkeen maksamiseen. Näinhän tosiaan teet eli eläkevakuutusmaksustasi menee noin 75% muiden kuin itsesi hyväksi. Noin 25% jää sinulle. Tilanteesi on parempi kuin äitisi, koska äitisi ei ehtinyt maksaa vakuutusmaksussaan tuota 25% itselleen, koska maksoi oman äitinsä eläkkeet käytännössä kokonaan.

        Et siis usko, että sinun lapsesi suostuisi siihen mihin nyt itse suostut?

        Ainahan on esiintynyt näkemyksiä, että uusi sukupolvi on vastuunotossaan surkeaa verrattuna omaan sukupolveensa, näin kautta maailman historian.

        Olet melkoisen pessimisti tämän tulevan nuorison vastuunkantokyvystä jo nyt 30 vuotiaana.
        Yleensä vielä tuossa iässä, kun itsekin alkaa vasta saavuttamaan sen iän, jossa otetaan vastuu yhteiskunnasta, eivät nuo asenteet ole vallalla. Sitä paitsi sinulla on mahdollisuus kasvattaa lapsesi vastuuntuntoisiksi, sillä tuskin lapsesi vielä ovat niin itsenäistyneet, ettei sinulla ole vaikutusmahdollisuutta heihin.

        No maailma kehittyy nopeasti näemmä tässäkin suhteessa...

        Eläkkeiden maksussa ollaan ikävä kyllä jo siirrytty siihen vaiheeseen, että kaikki menee eikä mitään jää säästöön. Työssäkäyvien maksut eivät enää riitä eläkkeellä olevien eläkkeiden maksuun vaan joudutaan jo säästöistäkin ottamaan. Tätä vartenhan eläkeyhtiöt ovat keränneet säästöpuskureita jo pitkään, mutta nyt niitä joudutaan jo käyttämään.

        En pidä PS-tiliä huonona juttuna. Mitään ylimääräisiä kuluja siitä ei ole verrattuna tavalliseen osakesijoittamiseen. Valtio on toki epäluotettava sopimuskumppani ja senpä vuoksi minulla ei tietenkään ole kaikki sijoitukset PS-tilillä. Se on kuitenkin hyvä systeemi niille varoille, jotka on tarkoitus säästää eläkepäiviä varten. Tuotot omalle pääomalle tulevat verottomasti - millä muulla systeemillä pääsette samaan?


      • 19+11
        Riitta P kirjoitti:

        Eläkkeiden maksussa ollaan ikävä kyllä jo siirrytty siihen vaiheeseen, että kaikki menee eikä mitään jää säästöön. Työssäkäyvien maksut eivät enää riitä eläkkeellä olevien eläkkeiden maksuun vaan joudutaan jo säästöistäkin ottamaan. Tätä vartenhan eläkeyhtiöt ovat keränneet säästöpuskureita jo pitkään, mutta nyt niitä joudutaan jo käyttämään.

        En pidä PS-tiliä huonona juttuna. Mitään ylimääräisiä kuluja siitä ei ole verrattuna tavalliseen osakesijoittamiseen. Valtio on toki epäluotettava sopimuskumppani ja senpä vuoksi minulla ei tietenkään ole kaikki sijoitukset PS-tilillä. Se on kuitenkin hyvä systeemi niille varoille, jotka on tarkoitus säästää eläkepäiviä varten. Tuotot omalle pääomalle tulevat verottomasti - millä muulla systeemillä pääsette samaan?

        Olet oikeassa siinä, että nyt kun nk suuret ikäluokat ovat jo käytännössä lähes kaikki eläkkeellä, niin nykyisten selvästi pienempien ikäluokkien vakuutusmaksut eivät riitä eläkkeiden maksuun. Ollaan siis tilanteessa, johon mm rahastoilla on varauduttukin jo vuodesta 1961 alkaen. Että näin käy, ei ole tullut yllätyksenä kenellekään.
        Edelleen eläkemaksuihin riittää vakuutusmaksut ja rahastojen tuotot.
        Järjestelmän kannalta on siis ihan tiedossa ollut normitilanne edelleen.


      • faktatietoa
        19+11 kirjoitti:

        Olet oikeassa siinä, että nyt kun nk suuret ikäluokat ovat jo käytännössä lähes kaikki eläkkeellä, niin nykyisten selvästi pienempien ikäluokkien vakuutusmaksut eivät riitä eläkkeiden maksuun. Ollaan siis tilanteessa, johon mm rahastoilla on varauduttukin jo vuodesta 1961 alkaen. Että näin käy, ei ole tullut yllätyksenä kenellekään.
        Edelleen eläkemaksuihin riittää vakuutusmaksut ja rahastojen tuotot.
        Järjestelmän kannalta on siis ihan tiedossa ollut normitilanne edelleen.

        Viimeisimmässä Taloustaito -lehdessä oli juttua työeläkerahan kiertokulusta v 2013. Lähteenä ETK.

        Sen mukaan vakuutusmaksuista kertyy 23,8 miljardia ja sijoitustuotoista n 12 miljardia. Maksettavana eläkkeitä on 20,5 miljardia. Rahastoon menee 2,8 miljardia ja toiminnan pyörittämiseen eli liikekuluihin 540 miljoonaa.
        Rahastojen kokonaismäärä eli eläkevarat: 162,2 miljardia.

        Eli yksikertaistettuna:
        23,8 12 = 35,8 miljardia tuloja
        20,5 2,8 0,54 = 23,8 miljardia menoja

        eli 12 miljardia on tuloja enemmän kuin menoja.
        No ei nyt mikään katastrofi sentään, ei minusta edes lähelläkään...


    • dhngfm

      Kun jää työttömänä työkyvyttömyyseläkkelle, niin ei ole edes ollut mahdollisuutta rahallisesti säästää omaan eläkkeeseensä.

      • LOPETA VALHEET!!

        VALETTA!


    • totta 1

      On aina vaihtoehto säästää omatoimisesti ilman välikäsiä.
      Myöskin voi säästää kiinteistöihin että metsävarallisuuteen ei paha vaihtoehto.
      Ei ole pitkäaika kun ihmiset olivat omatoimisia ja idearikkaita säästäessään sekä kaukonäköisiä toimissaan nyt pitää olla konsultit jokaisella erikseen miksi?
      Olisiko hyvä unohtaa mainokset ja tarkastella asioita faktatietojen pohjalta.
      Pelit seis ja uudelleen järkeilemään bisnestä.

    • Säästäjä

      Tottahan toki omaan eläkkeeseen kannattaa säästää. Mutta ei eläkevakuutusten kautta, jolloin vain pönkittää näiden yhtiöiden toimintaa kalliilla hoitokuluilla.

      Suoraan rahastoihin ja sellaisiin, joissa on pienet kulut, esim ETF.

      • 1+8

        Vakuutuksen ja säästämisen ero on hyvä olla mielessä...
        Muuten ihan ok


    • Eläke-Elli

      Olen nimimerkki Säästäjä (16.62014 klo 15.21) samaa mieltä. Itse pitkäaikaisena rahastosäästäjänä kokemusta on.

      • Vielä n. 7v?

        Nimenomaan mahdollisimman pienikustannuksisiin rahastoihin tai osingot uudelleen sijoittaviin ETF:iin ne eläkesäästöt. Silloin korkoa-korolle -efekti toimii. Osakkeisiin sijoitan myös mutta verottaja nappaa aina osingoista osansa ja sijoitan osingot kumminkin uudelleen. Seligsonin tai Nordnetin rahastot on piensijoittajalle parhaita, jälkimmäinen lanseerasi jopa kuluttoman rahaston joka tosin sijoittaa Suomeen. Itse pidän kyllä ulkomaisiin osakkeisiin sijoittavia rahastoja varmempina koska tämä Suomi ei osoita virkoamisen merkkejä.


    • mek

      Omien lisäeläkkeiden säästäminen on ihan turhaa kun sitä nostettaessa maksetaa veilä tuloveroa eli maksat omista säästöistä veroa kun nostat sen. Jos vaikka kolemkymmennessä vuosessa laittaisi satasen päytälaatikkoon kuussa ja kun jäät eläkkeelle niin siellä pöytälaatikossa on monta satasta eikä tartte veroja maksella mutta eläkesäästämisestä joutuu eikä voi rahoja nostaa kun vasta eläkkeella.

    • Palmut kutsuu

      Minä huomasin aikoinaan, että suurin vihollinen eläkesäästämiselle ovat verot. Jos sijoitat kalliisti säästetyt pennoset osakkeisiin niin verottaja on heti ottamassa kolmasosaa osingoista että tämäpä ei olekaan sinun. Sama pätee vuokratuloihin ja melkein mihin vaan mihin harkitsevat ihmiset yrittävät laittaa syrjään eläkepäiviä varten.

      Niinpä aloin rakentaa halpoja vuokra-asuntoja kehitysmaahan missä veroja ei ole. Ei siellä yhdestä asunnosta paljoa vuokratuloa saa mutta idea onkin siinä, että niitä on monta. Suomen verottajaa en ole hommaan ottanut mukaan vaikka varmaan se olisi mielellään kimppaan tullut. Nyt sinne on kehkeytynyt aika mukava rahavirta ja voisi oikeastaan jäädä vaikka eläkkkeelle, ja eläkkeelle olen itse asiassa jäämässäkin nyt vuodenvaihteessa. Muutan samaan maahan, siellä lämpöä piisaa.

      Noin yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että jos ihmiset saavat itse päättää mihin he rahansa sijoittavat niin silloin yleensä se menee parhaiten, niin yksityisten ihmisten taloudessa kuin koko maankin kannalta.

    • verokarhu

      Luulen, että jos nyt on eläkesäästäjä, siitä saa nyt verovapautuksen, mutta säästetystä eläkkeestä menee vero.

      Sehän on tuloa silloin.

    • sievi ken

      Eläke "säästäminen"on hölyn pölyä. Siitä menee sitten vero kun sitä nostat, tulona.

    • could 130 mobile

      130 Nokia dual-SIM phone comes for 29 euros after Germany

      Already in August we could 130 mobile provide a first report on the upcoming Nokia you that first variant was announced as single-SIM ZOPO ZP780 and now be available with the dual-SIM feature this month is.
      The Nokia 130 going mobile at a price of €29 in Germany at the start and this alone refers to the purchase of the device without agreement and without SIM-lock. For the use of two SIM cards is the dual SIM capability available and the power supply, battery, which takes place over a 1020mAh for up to 13 hours of talks, 46 hours of music playback and will ensure the 26 days of standby.
      In the area of multimedia, you will find only an integrated MP3 player function for and for the reception of radio programmes is a FM radio available. Information is rendered on the 1.8-inch color display that supports a resolution of 160 x 120 pixels. The internal memory can replenish themselves to another 32 GB via a MicroSD memory card and the case has the mass of 106, to offer x 45.5 x 13.9 millimeters in height, width and depth.
      The weight amounts to about 68 grams and the models in red, black and white will be offered as a casing colours. The Nokia 130 is primary to the phone and crafts designed and thus is perfectly suited as a secondary device. You find all further technical information about the facilities, in the enclosed data sheet. What do you think of the new phone? Would you put you on it? Opinions and feedback can leave you a comment with us.
      You've discovered more tests, reviews, videos, reviews, opinions, reviews or information? Then in the comments. Helpful tips and news about deals, offers or bargains at discount stores or vendors such as Amazon, Saturn, Media Markt, Notebooksbilliger and co. are of course also welcome.http://www.weltdergadgets.de/nokia-130-dual-sim-handy-kommt-fur-29-euro-nach-deutschland

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2012
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      145
      1448
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      124
      991
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      802
    Aihe