uskoako vai ei

kesää kohti

Kuinka uskoa enkeleihin, kun niitä ei näe? Eräs pikkutyttö kysyi minulta tuota.

21

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iskä

      heh lapset eivät ole ihan tyhmiä :-)

    • -Brina-

      Jos enkelin sattuisi näkemään, niin silloin ei tarvitse 'uskoa' enää niiden olemassaoloon, vaan sen tietää omasta kokemuksestaan.
      Enkelit ovat henkitasoilta tulevia auttajiamme, milloin enkelihierarkioihin kuuluvia olentoja milloin edesmenneitä rakkaitamme, mutta yhteistä niillä on se, että he auttavat meitä vain silloin kun pyydämme sitä niiltä.

      Enkelin läsnäolon tai pyytämämme avun/vaikutuksen voimme kokea erilaisina tuntemuksina tai kokemuksina ennemminkin kuin enkelin näkemisenä tms. Tällä tarkoitan mm. sitä, että jokin asia mihin olemme pyytäneet enkeleiltä apua selviää yllättävän helposti tai vaikkapa kadotettu esine löytyy odottamatta. Jos on vaikeaa uskoa 'näkymättömiin', niin aina voi kokeilla niiden läsnäoloa ja apua pyytämällä sitä!

      • kesää kohti

        Kyllä vain :)
        enkelit ovatkin Jumalan viestintuojia.


      • Olen minäkin nähnyt paljon asioita joihin en usko. Esimerkiksi nukahtaessani olen joskus herännyt ja nähnyt hahmon makuuhuoneessani... Mutten ole uskonut nähneeni oikein, vaan olen olettanut aivojeni tekevän tepposiaan. Niillä kun on tapana sitä tuollaisessa tilanteessa tehdä.

        Olen myös nähnyt taikatemppuja, joissa on tehty mahdottomilta vaikuttavia asioita. Vähän miettimistä ja olen yleensä keksinyt, miten temppu on voitu tehdä. Joskus temppu on paljastettukin ja olen ollut oikeassa - ja joskus väärässä. En siis usko taikuuteenkaan.


    • turpakii pelle

      japaskanmarjat.

      Enkelit ovat satua ja hyvä rahastuskeino millä typeriltä ja herkkäuskoisilta akoilta saadaan pumpattua ne rahat mitkä on vielä jäljellä nuorentavan kasvorasvan, ihmediettikapseleiden ja zumbavideon jälkeen tilillä.

      Kertokaan hyvät ihmiset lapsille asiat niinkuin ne ovat. Totellisuus on sata kertaa tarua ihmeellisempää. Vesilammikot, rusakot ja kuurupiilo ovat paljon inspiroivempaa ihmettelemistä kuin höpöhorinat jostain siivekkäistä lihavista vauvoista jättämässä höyheniä merkiksi neuroottisille pirttiperkeleille.

      • khaosmonaut

        Veit jalat suustani!


    • enkeli..

      enkeleitä on olemassa.tiedän sen koska olen elämäni aikana kaksi kertaa nähnyt hohtavan valo-olennon,enkelin.ja juuri eräänä aamuna heräsin,kävin vessassa ja päätin lepäillä vielä hetken.suljin silmäni ja tunsin hennon sipaisun poskellani,hetken päästä tunsin saman selässäni.sen jälkeen nukahdin ja nukuin tunnin vielä sikeää unta.

    • *****

      >>enkeleitä on olemassa.tiedän sen koska olen elämäni aikana kaksi kertaa nähnyt hohtavan valo-olennon>>

      Tuo on totta, Enkelit ovat valo-olentoja. Heitä ei kuitenkaan kovin usein suoraan voi havaita, mutta jos joskus sattuu näkemään, niin siihen on yleensä jokin hengelliseen - ja henkiseen - kasvuun liittyvä syy. Enkelit eivät myöskään tavallisesti kommunikoi ihmisten kanssa, mutta jos niin tapahtuu, niin siihenkin on yleensä jokin hyvä syy,

    • *****

      Jos ihmisellä ei ole varmaa ja kokemusperäsitä tietoa ja ymmärrystä Enkelien olemassaolosta, mutta hänellä on kuitenkin aito ja vilpitön tiedonhalu sen asian suhteen, niin jonkinlaisen merkin saa kun sitä pyytää. Joskus he kommunikoivat suoraankin tai materialisoituvat näkyvälle tasolle, mutta useimmiten he antavat hienovaraisempia vihjeitä ja merkkejä.

    • Canopic Jar

      Lapsenlapseni tuli pyhäkoulusta ja kertoi innostuneena äidilleen enkeleistä, äiti vastasi lapselle: Voi lapsikulta, se on satua, ei enkeleitä ole!
      Minun vanhan vaarin, täytyi sanoa, nyt äitisi on kyllä väärässä. Enkeleitä todella on:)

      • on niitä enkeleitä

        Jokaisella on jonkinlainen suojelusenkeli. Ei lapsille saisi sanoa ettei enkeleitä ole, ei lapsen uskoa johonkin kauniiseen asiaan saisi mitätöidä.Onhan Raamatussakin puhuttu enkeleistä, jotka ilmoittivat ilosanoman paimenille Jeesuksen syntymästä eli kai niitä enkeleitä on olemassa.


      • kesää kohti
        on niitä enkeleitä kirjoitti:

        Jokaisella on jonkinlainen suojelusenkeli. Ei lapsille saisi sanoa ettei enkeleitä ole, ei lapsen uskoa johonkin kauniiseen asiaan saisi mitätöidä.Onhan Raamatussakin puhuttu enkeleistä, jotka ilmoittivat ilosanoman paimenille Jeesuksen syntymästä eli kai niitä enkeleitä on olemassa.

        Lapset-pienetkin kaipaavat turvaa. Olet oikeassa ei lapsen uskoa saisi mitätöidä.
        Ja enkeleitä On :)


    • haaste

      Todistakaa minulle enkeleiden olevan olemassa niin maksan tuhat euroa.

    • Hei,

      Niin lapset kuin aikuisetkin ihmettelevät Jumalan luomia enkeleitä. Enkelit ovat henkiolentoja eikä heitä koske samat lainalaisuudet kuin meitä ihmisiä. Minusta lapsille voi opettaa, että heillä jokaisella on oma suojelusenkelinsä, joka kulkee heidän mukanaan.

      Suomen kielen sana enkeli tulee latinan sanasta angelus (kr. angelos). Molemmat tarkoittavat lähettilästä eli sanansaattajaa.

      Nikean uskontunnustuksessa lausutaan Jumalan olevan niin näkyvän kuin näkymättömänkin maailman Luoja. Enkelit kuuluvat näkymättömään todellisuuteen, mutta ne voivat ilmestyä ihmisille esimerkiksi Jumalan viestintuojina, kuten arkkienkeli Gabriel ilmestyessään neitsyt Marialle (Luuk. 1).

      Enkeleitten näkeminen on harvinaista, muttei mahdotonta. Kerran yksi pieni lapsi kertoi, että hänelle enkeli tuli kertomaan hänen äitinsä kuolemasta. Enkeli lohdutti häntä. Hän käski kertomaan kaikille tuntemilleni aikuisille, miten hän näki enkelin ja sai enkeliltä voimia. Kerron sen nyt sitten teillekin.

      Olkoon ylläsi siunaava käsi
      rakas lapsemme pikkuinen
      Olkoon ystävä vierelläsi
      sinun matkaasi siunaten.

      Saakoon enkeli tietäsi johtaa,
      halki valon ja pimeän,
      mikä tahansa matkalla kohtaa
      aina sinua kantaa hän.

      t. Maarit-pappi

      • kesää kohti

        Kiitos Maarit-pappi :)


    • kriittinen mielipide

      Maarit-papilla, tai sen paremmin yhtään kenelläkään muullakaan ihmisellä ei ole mitään keinoa todistaa että enkeleitä olisi ihan oikeasti olemassa.

      On vain näitä lasten ja "lastenmielisten" kertomuksia kohtaamisista enkelien, ufojen ja ties minkä kummajaisten kanssa. Niin, ja iso liuta selityksiä sille miksi niitä väitettyjä kummajaisia ei voi pyydettäessä todistaa todeksi.

      Tärkeintä on kuitenkin huomioida seuraava seikka. Tiede on onnistunut luomaan hyvän käsityksen siitä miten maailma toimii. Jos maailma toimisikin oikeasti kovin eri tavalla kuin tieteen keinoin voimme ymmärtää, ei esimerkiks edessäsi oleva tietokone voisi toimia, sillä sen tominta perustuu syvällä sisällä selllaisiin tieteellisiin löydöksiin, jotka syövät pohjan noille epäloogisille ja epäluonnollisille ilmiöille, joiden haluatte uskotella olevan osa todellisuutta.

      Kyseenalaista onkin, miten valtion rahoitustakin nauttivan instanssin edustajat voivat omalla toiminnallaan olla täällä netissä markkinoimassa muinaisia mytologioita ja satuolentojaan.

    • näinkin

      tiede ei kykene vielä tänä päivänäkään selittämään lähellekään kaikkea.ihmisten on vain mahdotonta hyväksyä asioita jotka ovat ns. järjenvastaisia.helpompi on heittää kaikki huuhaaksi ja tehdä ihmiset naurunalaisiksi.

    • kriittinen mielipide

      Se että kaikkea ei voida vielä täysin selittää, ei tarkoita että selitys olisi automaattisesti enkeli, jumala tai joku muu mytologinen kummallisuus. Sillä väärälle päätelmälle on olemassa oikein nimikin: "aukkojen jumala". Tämä auttaa ymmärtämään asiaa paremmin:

      Jos kuvittelet että kaikki tieto maailmassa muodostaa valtavan pitkän viivan niin ihmiskunnan alussa tuosta viivasta ei ollut näkyvissä juuri mitään. Oli vain pisteitä tietoa siellä täällä kuten että jos leijona puree, sattuu. Jos saa pupun kiinni ja syö sen, jaksaa juosta leijonaa karkuun jne. Kaikki ihmeelliset asiat, aurinko taivaalla, ukkosmyrskyt ja kevättulvat olivat selittämättömiä asioita. Niille keksittiin selityksiä kun todellista tietoa ei ollut. Usein selitys oli joku keksitty henkivoima.

      Kun ihmisen tieto lisäntyi, voimme kuvitella että tuo kaiken tiedon viiva alkoi hahmottua paremmin taas uusista kohdista. Väliin jäi edelleen aukkoja ja niissä aukoissa yliluonnolliset selitykset vihaisista jumalista pääsi valloilleen kun tulivuori purkautui, kulkutauti korjasi kansaa tai kuivuus vei sadon pellosta.

      Kun ihmiskunta on edelleen oppinut aina vain lisää ja lisää, on tuosta kaiken tiedon viivasta näkyvissä jo erittäin paljon. Jäljellä olevat aukot jäävät kovin pieniksi mutta sinä olisit valmis edelleen täyttämään ne aukot enkeleillä ja jumalilla.

      Kysymys kuuluu miksi ihmeessä? Eikö ihmiskunta ole jo vähitellen oppinut läksynsä? Kun tieto lisääntyy, pystymme selittämään loputkin asiat ihan luonnollisilla ilmiöillä, ilman pronssikaudella keksittyjä satuolentoja.

    • näinkin

      mietipä vähän sitäkin ettäkunkirjoittelet täällä on jo sinällään ihme ja ihmisen tietoisuus on jo sinällään ihme ja mistä se muodsostuu ei tiedetä samoin ihmisen aivotoiminta on täysin hämäränb peitossa.se miksi maapallo on akseliltaa muutaman asteen vinossa mikä mahdollistaa ylipäätänsä elämän on sinällään ihme johon tiede ei pysty vastaamaan..

    • kriittinen mielipide

      Viestisi perusteella et kovin hyvin ymmärrä lukemaasi.

      Se että emme tiedä vastaustausta juuri tällä hetkellä johonkin asiaan, ei tarkoita sitä, että vastaus olisi jumala. Tämä juuri on se aukkojen jumalan lähestymistapa josta yritin sinulle kertoa edellisessä viestissä.

      Lue edellinen viestini uudelleen ja yritä ymmärtää. Vaikka luettelisit sata sinulle ihmeellistä asiaa maailmasta, se ei todista jumalasta, enkeleistä tai mistään muustakaan pisarankaan verran.

    • näinkin

      Niin . en ole kyllä jumalasta tai uskonnosta puhunut mitään..se on vain sinun tulkintaasi asiasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5913
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3605
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1913
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1512
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1398
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe