Olenko valmis ostamaan oman hevosen??

hevoshullu :)

Moikka, olen siis 11-vuotias tyttö ja olen harrastanut ratsastusta vuoden ja käyn tallilla kaks kertaa viikossa. Olen ratsastanut suokeilla, shettiksillä ja issikoilla. Osaan ratsastaa, hoitaa ja ruokkia hevosia. Ainoa asia on, että en osaa hoitaa hevosta silloin kun tulee hätä. Toki osaan pienen haavan puhdistaa, mutta en mitään isoa.
Muutamme kohta maalle, eli oma talli tulisi, mutta onko sille käyttöä? Kaikki kyllä sanovat, että olen kuin luotu hevosen selkään, ja tallityöt sujuvat hyvin ja reippaasti. Olen ahkera hevostyttö, joka kaipaa sitä omaa hevosta. :) PS. Olen lukenut paljon hevos-/poni kirjoja, ja olen hankkinut kaikki mahdolliset tiedot hevosista.
Ja haluaisin issikan

16

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harkitse

      Tieto ei kirjoista tule. Teeppä 8 tuntia aamusta iltaan tallitöitä, niin mieti sitten mitä haluat. Mene klo 7:00 talliin lappamaan paskoja ja kärräämään puruja. Itse olen tätä tehnyt, palkatta. Kokeile taistella myös vähän hankalamman hevosen kanssa, niin tiedät sitten, mitä haluat. Tieto tulee haasteista ja kokemuksista, ei niistä kirjoista, missä Pikku-Liisa ratsastaa yksisarvisella. Olen itsekin vasta 12.

    • yks vaan

      Hanki kokemusta lisää. Ja olet aika nuori hankkimaan omaa hevosta. En suosittele noin nuorelle omaa hevosta! Olen itse 17-vuotias ja sain oman hevosen vuos sitte. Hanki kokemusta. Ja sitteku osaat kaikki hommat, niin harkitse uudelleen. :)

    • hevoshullu :)

      Kiitos vastanneille!!!!!! :DD

    • hevoshullu :)

      No, nyt muutettiin ja hevosia pihassa. :) Kaksi issikkaa ja yksi suokki :)

      • eiiii

        Et vittu oo tosissas jos ne on teijän nii kuolee varmaa näläkään.


    • 34-vuotias

      Ootte itte vaan kateellisii tolle nuorelle tytölle! Se voi oikeesti osata vaiko mitä, ja hevosten kanssa oppii jos on aikaa, rahaa ja perhe on kokenut niin mikäs siinä. ;) Te sanotte vain tuollaisia, että hän saisi pahan mielen. Itse ette osaa varmaan mitään ja vingutte joka päivä hevosia, mutta vanhemmat sanovat vain "älä vingu, ei ole aikaa eikä rahaa!" Että miettikää sitä! Itse olen 34-vuotias nainen, jolla on 24-vuoden hevos kokemus ja pihassani on 15 hevosta. Itse kun nuorena aloitin ja sanoin kaikille, että saan hevosen, niin kaikki vain nauroi mulle ja sanoi että et voi olla tosissas. Sitten kun sain hevosen, niin selvisikin, että ne kaikki haukkujat olivatkin niin köyhiä, että heillä ei ollut varaa käydä edes ratsastus tunneilla. Sitten he halusivatkin olla kavereitani. Opin sinä vuona eniten kun sain ensimmäisen oman hevosen. Nyt minulle tuodaan varsoja ja ongelma hevosia koulutukseen, että miettikää sitä.

    • uneksija 4

      Olen cp vammainen aikuinen nainen ja olen ratsastanut joskus kauan aikaa sitten kouluaikoinani.
      Nyt aikuisena olen alkanut miettimään että haluaisin taas ratsataa ja olen ajatellut hankkia islannin hevosen kun se on säkäkorkeudeltaa ponin kokoinen mutta silti hevonen.
      Mitä tälläinen hevonen maksaisi ja mitä minun tulisi ottaa huomioon hankkiessani islannin hevosen?

    • heppafani<3

      Moi! :) . Tajuun sun tilanteen niin hyvin ku olla ja voi koska oon 11, ratsastanu reilun vuoden, ollaa hankkiis omaa söpistä meille ens kesällä ja asun maalla. Mun mielipide on et jos oot oikeesti noin hyvä ku kerrot alotustekstissä nii oot valmis. Tarvit toki jonku aikuisen tai jonku koska sit jos ei pärjäiskää yksin nii ois joku osaavampiki.
      Mut muuten oot valmis.

    • 12v

      Minun mielestäsi tarvitset enemmän kokemusta jos olet hevosen hankkinut jo niin ei siinä mitää kokemusta siinä tulee. Itsekkin sain kokemusta enemmän kun kaverini sai 2 ponia niin oon saanu enemmän kokemusta kun olen vain ratsastuskoululla käynyt ja nyt välillä käyn kaverilla ratsastelemassa sen kanssa maastossa. Olen itse oppinut maastossa miten käsitellä vähän hankaleempaa hevosta (tai olen tottunut siihen poniin niin osaan pitää ohjat kädessä) Mutta onnea! Itse olen 12v.

    • 12vTyyppi

      Öööö....... miten helvetissä yks vuotta ratsastanu voi hankkia oman hevosen. ymmärrän jos vanhempasi huolehtivat niistä tai siskosi tai joku muu perSeen jäsenistäsi. Hankkisit viä viis vuotta neljä vuotta kokemusta ja sitten voisit MIETTIÄ hevosta. Ei helvetti en kestä tyhmiä ihmisiä -.-

      • hhdjd

        Oon samaa mieltä tosta kokemuksest... mut jossei jaksaa tehä kaikki työt ja kyllähän niistä eläinsuojeluun ilmoitottaisi jos kyseinen henkilö niitä rääkkäis


    • ööm

      Ei pahalla, mutta oliko nyt ihan viisasta ostaa kolme heppaa?? Ei mitääm järkeä jos oot ratsastanu vasta vuoden. Ja miten sun aika riittää? Mulla on vaan yks oma heppa ja mulla menee kaikki aika heppaan ja läksyihin ja kaverin kanssa ollaan jos tulee mun kanssa ratsastamaan.

    • kröh-höm

      Hei! Mä oon vasta 10-v ja MÄKIN HALUUN OMAN HEVOSEN!!! Mäki oon harrastanu vuoden mut silti mun ope sano et oon luotu hevosen selkään. Eläkää unelmiinne!!! Ja joo vuotta nuorempi puolustaa vanhempaa

      • inh

        Oho, vai että osaat ihan laukan nostaa? Haista paska, et osaa edes ratsastaa. Kuole.


    • jjjbbnn

      Onks sul blogii?

    • 12-vuotias

      Olet minun mielestäni täysin valmis omaan hevoseen. Toisaalta saattaisi hyvä olla aluksi että hevonen asuisi aluksi esim. ratsastuskoululla tai täysihoitotallilla. Jos hevoselle siis tulee hätä. Itse oon ratsastanut kaks vuotta. Saan ehkä kesäksi 2016 ylläpitoon hepan ja sen jälkeen harkitsen toisen (tai saman) hevosen ostoa. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe