Ruotsin tuontirajoitukset

sando

Ajellaan kaverin kanssa Saksasta, Tanskan ja Ruotsin kautta Suomeen. Saksasta on tarkoitus ostaa kyytiin jonkinlainen olutlasti.

Ruotsissahan on ilmeisesti käytännössä samat säännöt kuin Suomessakin. Eli omaan käyttöön saa tuoda rajattomasti. Ruotsin tullin sivuilla kuitenkin mainitaan, että oman käytön rajana pidetään EU:n suosituksia, esim. olutta 110 litraa. Onko kellään tietoa, että kuinka tarkasti Ruotsin tullimiehet näitä suosituksia noudattaa?

4

503

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Raahaaja

   Hommat lienevät menossa siihen suuntaan, että Suomessakin ryhdytään soveltamaan ”oman käytön” kriteerinä kyseisiä EU:n suosituksia.

   http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288606182992.html

   Jos pakettiauto kyntää peräpää alhaalla useamman kymmenen keissin lastissa, tulee muillekin kuin kunnolliselle tullimiehelle herkästi mieleen, että siinä on ”kaverille kans”.

   Käväisin eilen kanssajuojani kanssa Tallinnassa bonusristeilyllä ihan jalkamiehinä ja -naisina, hakemassa bonuskortin/-kortit seuraavaa risteilyä ja seuraavaa janoa varten. Omavastuuosuutemme edestakaisista laivamatkoista kohtuulliset 4 €. Magneettijuovallisissa matkalipuissa kiinnittivät huomiotamme eri juomalajien kiintiömääriä koskevat merkinnät, joita emme olleet aikaisemmin vastaavissa lipuissa havainneet. Ehkäpä nuo merkinnät on lisätty hiljattain lippuihin Tullin toivomuksesta tai vaatimuksesta, mene tiedä?

   Tältä reissulta ei jaksettu raahata kotiin pisaraakaan olutta. Kolme laukkuamme sisälsivät jotain muuta ja painoivat yhteensä n. 45 kg brutto. Eiköhän noissa riitä juotavata ensi reissuun asti?

   • joopa joopa joo

    Minä en ainakaan ala parin litran takia mitään selittelemään. Parempi antaa tulla läpi vaan niinkuin tähänkin asti. 12 Litraa väkeviä minulla on minimi.


   • joopa joopa joo
    joopa joopa joo kirjoitti:

    Minä en ainakaan ala parin litran takia mitään selittelemään. Parempi antaa tulla läpi vaan niinkuin tähänkin asti. 12 Litraa väkeviä minulla on minimi.

    ja eiköhän se valvonta kohdisteta isompiin lasteihin, ja mikään tuskin käytännössä pahemmin muuttuu.


  • Turiisti

   Pieni vinkki - jos laiva tulee Ahvenanmaan kautta - alkoholin tuontisäännöt muuttuvat ns vanhoikisi - traxfree myynti. Eli ostokuitit talteen, muuten voi olla soppa valmis - tulli kohtelee matkaustajatuontia aika tarkkaan sen mukaan mitä ohjeissa lukee.
   Tax-free-myynti jatku tietyillä Ahvenanmaan kautta kulkevilla reiteillä. Maahan saat tuoda:1 litra väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) TAI
   2 litraa alkoholijuomia (maks. 22 %), kuten aperitiivit (mm. vermutit, katkerot, liköörit, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit) JA 4 litraa hiilihapotonta viiniä (puna-, valko- ja rosé-) JA 16 litraa olutta ( Suomen ja Ahvenanmaan välillä matkustaville 2 litraa/matka)

   Tämän takia kuitit talteen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   596
   4864
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   569
   4563
  3. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   2326
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1664
  5. 65
   1621
  6. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   616
   1225
  7. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1199
  8. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   105
   1138
  9. KOSKA MARIN TULEE KAAPISTA ULOS

   Olisi hyvä näyttää esimerkkiä, tosin osallistuminen pride-kulkueeseen on jo hyvä alku...
   Turku
   208
   1089
  Aihe