Kotiviinineitsyyden menettäminen.

Viiniä vedestä

Hetken keskusteluja luettuanu itkin ja nauroin samaan aikaan. Turha vääntää viininvalmistuksesta mitään ydinfysiikkaa. Prestolta löytyy varsin kätevä käymisainepakkaus joka sisältää entsyymin, hiiva/ravintosuolapussukan, käymisen lopetuslitkun sekä kirkastuskiisselin. Tämä pakkaus siis tarkoitettu 25L satsiin. Noniin, nyt marssit lähimmän jälleenmyyjän pakeille ja ostat 25l viinipömpelin, vesilukon, tiivisteen vesilukolle, siiviläpussin (oikein kätevä kampe), alkoholimittarin (löytyy sieltä kotiviinitarvikeosastolta),viinilapon(ei kannata käyttää sitä samaa millä veit äidin autosta peeveeseen bensaa) desifiontiaineputelin sekä loppulappoamista varten vaikkapa 3x10L ämpärrii. Tässä preston käymisainepakasa on mukana ohjeet joilla taaperoki tekee erittäin maukasta kotiviiniä. Päihittää el tiempot sata-nolla. Itse olen pruukannu hoitaa homman tämmösillä eväillä: 6kg omenoita, kuoritaan, pilkotaan 8 lohkoon ja heitetää pussiin) 500g rusinoita (sinne pussiin vain) ja siihen pääle heitellään 5kg iha perus dansukkeria. Desinfioi värmeet, heitä pöntöö 5kg sokeria, keitä 10L vettä ja heitä sekaan ja sekoita. Sitten heteäpussi perään. Oottele että vesi jähyyy siihe 60 asteesee tai pikkasen alta ja sekota entsyymipussi. Oottele paritiimaa että hommat rupiaa mehusteleen ja laita hiiva/ravintopussi 1dl 35 asteiseen veteen turpoaan, lisää kylmää vettä kunnes pönttö näyttää pauttiarallaa 20litraa, sitten heität vettä (kylmää/kuumaa) sen kolmisen litraa, pyritään 35 asteeseen myös pöntössä. Sitten ei muutako hiivalasi sekaan, pikkusekottelu ja kansi pääle (muista se vesilukko ja laita siihen vettä) nonni sitten ootellaa viikonverran (7-9pv) ja aletaan kattelee sitä alkoholipitosuutta, jos se ei yössä väh. Kahessa nouse, heitetää hedelmät roskiin ja hiivantappajat pönttöön, ravistele välillä. Päivän kahen päästä hiivat on tuhottu ja heitellään kirkastinpussi sekaan. Anna kirkastua kunnes se pohja rupiaa näkymään ihan kunnolla (joo siellä kuuluukin olla sitä hiivalietettä metrin kerros) sitten kuule ei muutako lapotaan pulloihin/astioihin! Lapota voi halutessaan kerran eestaas ennen hiivantappamista (laidoilla voi olla kertymiä jotka haluat päästä putsaamaan) TÄRKEINTÄ KOKO ROSESSISSA ON DESIFIOINTI, LÄMPÖTILAT JA SOKERIN KÄYTTÖ. Kaikki edellämainittukin löytyy suoraan tästä preston käymispakasta 5/5 Suosittelen.

1

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • In vino veritas

      Sokerista tehty "viini" on kiljua. Hunajaviini puolestaan simaa (mead). Hedelmäviini tehdään hedelmämehusta ja sen hedelmän omista sokereista. Varsinainen viini taas vuorostaan viinirypäleistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      78
      3825
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3022
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2950
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2798
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2744
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2495
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      274
      2293
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      214
      1981
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1947
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1897
    Aihe