Suvivirsikeskustelu alkoi sapettaa niin paljon, että päätin laittaa kynäni taas vaihteeksi soimaan. Haukkukaa vaikka vanhoilliseksi paskaksi, mutta jokainen sana tulee sydämestä ja aivan ensiksi puutun uskonnon arvostukseen nyky-yhteiskunnassamme.
Jos jokin mielestäni suomalaisissa mättää, niin kaiken vimpan päälle laskelmointi, tarpeeton ylianalysointi ja kyvyttömyys kunnioittaa mitään, varsinkaan omaa kulttuuria ja perinteitä. Esim. Japanissakin ihmiset käyvät uskonnollisissa temppeleissä, vaikkeivät jumaliin välttämättä uskokaan. Syynä on puhtaasti kyseisen riitin ja uskon kulttuuritausta, jota halutaan kunnioittaa.
Miksemme Suomessa voi ajatella näin? Miksi ateistien pitää ottaa uskonnosta herneet vielä pahemmin nenään, kuin uskovaiset ottavat ateismista? Miksi kirkkoa ja sen tekemisiä täytyy koko ajan arvostella, vaikka kyseiselle instituutiolle olemme velkaa koko länsimaisen kulttuurimme ja moraalimme ja joka tekee pelkkää hyvää ja yleishyödyllistä niin ulkomailla kuin kotimaassakin? Miksi ylipäätään hengellisyyden on oltava sellaisen tabu, ettei siitä voi edes käydä enää järkevää keskustelua? Olen huomannut, että mistä tahansa voi argumentoida älykkäästi, mutta uskonnosta puhuttaessa älykkäätkin ihmiset muuttuvat puheidensa laadun perusteella kuin makaabereiksi pilakuviksi itsestään.
Me suomalaiset olemme niin pieni kansa, ettei meillä ole varaa luopua vähäisistä kulttuuriperinteistämme, ellemme todella halua näiden vihervassareiden monikulttuurisuuden kailottajien toiveiden mukaisesti kadota sulautumalla tänne virtaaviin vieraisiin vaikutteisiin. Ja niitä vaikutteita tulee yhä kiivaammin.
Minä olen oikeasti huolissani kulttuuriperintömme ja identiteettimme säilymisestä. Jos me emme auta itseämme selviytymään huomispäivään, niin ei sitä kukaan muukaan tee. Ja nyt englanninkielen pönkittämisen, Suvivirrestä raivoamisen, monikulttuurisuuden itsetarkoituksellisen edistämisen ja vastaavan toiminnan kautta olemme kääntyneet juurikin omaa kulttuuriamme ja perinteitämme vastaan.
Miten meidän käy?
Suomalaisen kulttuurin säilyminen
37
164
Vastaukset
Kai sinä tiedät että suvivirsi ja kristinusko ei ole suomalaista kulttuuria eikä perinnettä,se että kristityt hävittivät saamelaiset ja saamelaisen kulttuurin lähes tyystin ei tee kristinuskoa suomalaiseksi kulttuuriksi vaan se on lähi-idästä kotoisin.
- Kyllästynyt
Minäkin haluaisin kulttuuriperintömme takaisin. Sen, mikä miekalla kitkettiin ja tuotiin vieras uskonto tilalle. Mukavaa, että olet samaa mieltä. Harvoin kristityt haluavat muuta kuin omalle uskonnolleen valtaa eivätkä kunnioita kulttuuriperintöä. Kai useimmat eivät sulattaisi sitä, että kouluissa ym. opetettaisiin muinaisuskontoja kristinuskon sijaan.
Miten meidän käy? Siten kuin aina. Kulttuurit saavat vaikutteita muualta ja muuttuvat. Ei meidän kulttuurimme ole pysynyt samana. Se on ihan normaalia elämää. En ole törmännyt samaan kuin sinä, että omaa kulttuuria ja perinteitä vastaan olisi käännytty - joitakin ääriaineistoja toki lukuunottamatta. Ellei kulttuuri ole mukautumiskykyinen, se tuhoutuu."Ellei kulttuuri ole mukautumiskykyinen, se tuhoutuu."
Tuo on hyvin totta. Tässä vaatimuksessa, että asioiden tulisi pysyä "paikallaan", niiden ei tulisi siis muuttua aikaperspektiivi on kuitenkin sen oman kesken olevan elämän mittainen.
Ei siis vaadita saman tien ettei kulttuurin olisi pitänyt muuttua viimeiseen 1000-5000 vuoteen kun ymmärretään se kuinka järjetön vaatimus sellainen olisi. Omassa elinpiirissä muutoksia ei kuitenkaan sallittaisi vaikka muutoksia ei voi tapahtua kuin pikkuhiljaa sukupolvi sukupolvelta.
- Uskonnoton
Aloittajalle, olen uskonnoton mutta ajattelen tätä asiaa juuri kulttuuriperinnön säilyttämisen puolesta.
Pidetään jokainen sitä kulttuuriperintöä yllä omalla laillamme ja taistellaan, että suomalaisuus ja perinne säilyy.
Suvivirsi on tietääkseni ruotsalainen, mutta sieltä meidän kulttuurimme paljolti on lähtöisin. Suvivirsi ei edustanut minulle itselleni uskonnollista kannanottoa, vaan kesäloman alkamista ja kesän riemuja, kovan työn päättymistä. Ei sen sanat ole koskaan häirinneet, jokainen laulaa ne säkeistöt, mitkä itselle merkkaa jotain. :)
Kesä merkitsee meille suomalaisille niin paljon, kun se on lyhyt.
Saa nähdä koska saunominen on laitonta, kun tulen polttaminenkin on kohta ympäristörikos. "Miksemme Suomessa voi ajatella näin?"
Luulen että Suomessakin hyvin paljon ajatellaan noin. Siitä kertoo suuri epäsuhta kirkon täysi-ikäisen jäsenistön ja uskovien määrässä. Eli kirkkoon kuuluu paljon enemmän ihmisiä, kuin on uskossa. Tällainen tapakristillisyyshän on juuri sitä kristillisen perinteen kunnioittamista.
Noin muuten minun täytyy sanoa, että oma suomalainen identiteettini ei ole erityisesti sidoksissa kristinuskoon, vaikka toki tiedostan sen tuhatvuotisen vaikutuksen kulttuuriimme. Kunnioitan vanhempia perinteitä, vaikka uskonpuhdistuksen jälkeinen kristillisyys tarmokkaasti yrittikin ne hävittää.
Kannattaa muistaa, että Suomi ei koskaan ole ollut monokulttuuri, vaikka siitä sellaista on yritetty rakentaa - ja uskotella, että se on onnistunut.> Miksi ateistien pitää ottaa uskonnosta herneet vielä pahemmin nenään, kuin uskovaiset ottavat ateismista? <
Oletko saanut käsityksesi tätä palstaa lukemalla vai yleisemmin? Johtuisikohan ihan vain siitä että ainakin täällä uskovaisilla on tapana puhua ateismista niin paljon ja paksua p-skaa että siinä on joskus kärsivällisyys koetuksella, varsinkin kun heillä on tapana sotkea homous samaan soppaan jonkin oman oudon fiksaationsa takia.> Miksi kirkkoa ja sen tekemisiä täytyy koko ajan arvostella, vaikka kyseiselle instituutiolle olemme velkaa koko länsimaisen kulttuurimme ja moraalimme ja joka tekee pelkkää hyvää ja yleishyödyllistä niin ulkomailla kuin kotimaassakin? <
Länsimaisen kulttuurin ja moraalin juuret ovat pitkälti antiikin Kreikassa ja Roomassa. Kirkko on menneinä vuosisatoina kunnostautunut niin tieteen tukahduttamisen yrityksessä, toisinajattelijoiden vainoamisessa kuin alkuperäiskulttuurien hävittämisessä vaikka näkyy etenkin protestanttisuuden myötä sentään tulleen enemmän järkiinsä. Lue kulttuurihistoriaa.
En viitsi olla niin ilkeä että kysyisin onko hyvää ja yleishyödyllistä esimerkiksi salailla pappien pedofiliaa ja kieltää abortti raiskatulta esimurrosikäiseltä kuten katolisen kirkon piirissä tiedetään tapahtuneen.
- -90-luvulla syntynee
Ne jotka ovat syntyneet 90-luvulla ja sen jälkeen, tulevat näkemään kuinka suomessa tulee kristinusko vähenemään jyrkästi ja mitä uskontoja tulee tilalle, radikaalimpi veikkaukseni on se että islamilaisuus tulee ja ostaa kirkot asettuu niille paikoille. Näin on jo tapahtunut, oliko se nyt espoossa tai helsingissä.
- Bran the Garan
Espoo ja Helsinki on nyt sen verran erillään että koita nyt päättää kummassa se on tapahtunut ja löytyykö viitteitä tapahtumaan? vai onko tämä taas lähetys jostain hihhuleiden puskaradiosta?
- -90-luvulla syntynee
Bran the Garan kirjoitti:
Espoo ja Helsinki on nyt sen verran erillään että koita nyt päättää kummassa se on tapahtunut ja löytyykö viitteitä tapahtumaan? vai onko tämä taas lähetys jostain hihhuleiden puskaradiosta?
Kyllä se on totta, siitä tuli TV ohjelma n. kk sitten.
- Thronos
Jos islamin leviäminen sinua huolettaa, niin mietipä kumpi todennäköisemmin uskoo islamin opetuksiin - se, joka uskoo sokeasti juuri siihen jumalaan johon satutaan lähipiirissä muutenkin uskomaan ja josta lähipiirissä puhutaan ja opetetaan vai se, joka miettii itse omilla aivoillaan.
Aika kummallista että kaikista tuhansista jumalista juuri se olisi ainoa oikea, josta juuri sinulle lapsena kerrottiin, eikö?
Eli se mihin kulttuuriin juuri sinä satuit syntymään määrää koko maailmankaikkeuden luojan ja valtiaan henkilöllisyyden. Oletko todella niin tärkeä, juuri sinä kaikista miljardeista ihmisistä?
Tämä on kirjoitettu olettaen että olet kristitty. Jos et ole, pahoittelen väärintulkintaani. Thronos kirjoitti:
Jos islamin leviäminen sinua huolettaa, niin mietipä kumpi todennäköisemmin uskoo islamin opetuksiin - se, joka uskoo sokeasti juuri siihen jumalaan johon satutaan lähipiirissä muutenkin uskomaan ja josta lähipiirissä puhutaan ja opetetaan vai se, joka miettii itse omilla aivoillaan.
Aika kummallista että kaikista tuhansista jumalista juuri se olisi ainoa oikea, josta juuri sinulle lapsena kerrottiin, eikö?
Eli se mihin kulttuuriin juuri sinä satuit syntymään määrää koko maailmankaikkeuden luojan ja valtiaan henkilöllisyyden. Oletko todella niin tärkeä, juuri sinä kaikista miljardeista ihmisistä?
Tämä on kirjoitettu olettaen että olet kristitty. Jos et ole, pahoittelen väärintulkintaani.Suurin osahan suomessa muslimeiksi kääntyneitä on juuri tiukkapipoiset katolilaiset jotka eivät saaneet enää tyydytystä kristinuskosta.
- tv-viisas
-90-luvulla syntynee kirjoitti:
Kyllä se on totta, siitä tuli TV ohjelma n. kk sitten.
Jos se tuli telkkarista, sen täytyy olla totta!
satan kirjoitti:
Suurin osahan suomessa muslimeiksi kääntyneitä on juuri tiukkapipoiset katolilaiset jotka eivät saaneet enää tyydytystä kristinuskosta.
Ja sitten on noita Simo Rantalaisen kaltaisia sammuvia julkkiksia.
- Totta puhut
Suomalaisuuden korostamiseksi tulisikin tuoda aktiivisemmin esiin meidän alkuperäisuskontoja ja Kalevalan tarustoja. Siellä ovat juuremme. Meidän suomalaisten.
- Kannatellaan vanhaa
Onneksi tiedonmuruja vanhasta voi nykyäänkin poimia sieltä täältä. Esim yleteemalta tuleva sarja "suomensukuiset 30 päivässä" on pääosin mielenkiintoista katsottavaa kulttuuriopillisestikin.
http://areena.yle.fi/tv/1754557 Aikoinaan koulussa Kalevala ja kansantarustomme olivat pakkopullaa. Mutta einiihin itseasiassa juurikaan huomiotakaan kiinnitettykään.
Nyt ne ovat alkaneet jossain määrin kiinnostamaan. Taruina ja uteliisuudesta siihen mihin esi-isämme ovat uskoneet. Jotenkin minulla on sellainen kuva etteivät muinaiset jumalamme olleet kovinkaan pelottavia ja heihin osattiin suhtautua jopa humorisestikin.
- Thronos
Kristinusko on tullut Suomeen vieraana vaikutteena. Mihin vuosilukuun haluat jäädyttää Suomen tilanteen niin että sitä edeltäneet vaikutteet ovat hyväksyttäviä mutta sen jälkeen tulevat eivät sitä enää ole? Voisitko perustella?
- atte343433
Suvivirsi on USKONNOLLINEN virsi..koittivatpa ns. tapakristityt sanoa mitä huvittaa..Kyllä sieltä löytyy sana "Jumala" ja hänen luomakuntansa ylistäminen..Kuka idiootti tulkitsee suvivirttä joksikin muuksi? Menköön ne laulamaan kirkkoon keitä huvittaa mutta uskonnolliset tilaisuudet tulee pitää poissa kouluista!!
- 545554
Miksi nämä ns. tapakristityt kuuluu edes kirkkoon, jos eivät edes usko koko kirkon sanomaan? Sama kuin joku kuuluisi johonkin poliittiseen puolueeseen, vaikka ei edes kannata sen poliittista ohjelmaa..Itse erosin juuri siksi etten usko kirkon maailmankuvaan tai jumalaan..
Lähi-Idän "ähläämeiltä" ja kreikkalaisilta se sinunkin uskontosi on kotoisin. Sillä on enemmän yhteistä kuin eroja islamiin verrattuna.
"
Miksemme Suomessa voi ajatella näin?"
Miksi pitäisi? Jos sinua sapettaa, miksi se olisi muiden ongelma?
"Miksi kirkkoa ja sen tekemisiä täytyy koko ajan arvostella, vaikka kyseiselle instituutiolle olemme velkaa koko länsimaisen kulttuurimme ja moraalimme ja joka tekee pelkkää hyvää ja yleishyödyllistä niin ulkomailla kuin kotimaassakin?"
Arvostelu on tärkeää, ettei ihmisille kehity sellaisia harhaluuloja, joita sinä edellä esittelet.
"Miksi ylipäätään hengellisyyden on oltava sellaisen tabu, ettei siitä voi edes käydä enää järkevää keskustelua?"
Ei se ole ateistien vika, että hihhulit yrittävät tehdä uskonostaan sellaista tabua, että sitä ei saa arvostella. sinähän olet viestissäsi oikein hyvä esimerkki sellaisesta, joten miksi yrität syyttää ateisteja omista epäonnistumisistasi?
" ihmiset muuttuvat puheidensa laadun perusteella kuin makaabereiksi pilakuviksi itsestään"
->
"näiden vihervassareiden monikulttuurisuuden kailottajien toiveiden mukaisesti kadota sulautumalla tänne virtaaviin vieraisiin vaikutteisiin"
"Minä olen oikeasti huolissani kulttuuriperintömme ja identiteettimme säilymisestä. Jos me emme auta itseämme selviytymään huomispäivään, niin ei sitä kukaan muukaan tee."
Selviytyminen ei ole riippuvainen sinun kuvitelmistasi siitä, mitä on oikeanlainen kulttuuri.
"Ja nyt englanninkielen pönkittämisen"
Kukaan ei ole pönkittämässä englannin kieltä. Kommunikointi ihmisten kanssa vain on helpompaa ja tietoa on paremmin saatavilla, jos osaa käyttää yleisintä kieltä globaalissa ympäristössä.
"vastaavan toiminnan kautta olemme kääntyneet juurikin omaa kulttuuriamme ja perinteitämme vastaan. "
Vainoharhasi ovat edelleenkin vain sinun ongelmasi, ei muiden.- Prometeus
Japanin 'kami-usko' on täysin eri asia kuin kristinusko. Siinä ei esim. ole usk. johtajia tai opinkappaleita, joiden noudattamista vaadittaisiin, eikä siinä palvota yhtä, 'oikeaa' jumalaa. Uskonto ei ole sama asia kuin kulttuuri. Jos et sitä ymmärrä, lue enemmän.
Juuri näin. Sitä paitsi Japanissa uskonnollisia menoja harjoitetaan temppeleissä ja kotona, ei kouluissa ja työpaikoilla.
- Thomaus
Minulla on Suvivirrestä pelkästään hyviä muistoja. Siihen aikaan kun koulua vielä kävin en edes ollut uskossa. En myöskään ymmärtänyt/kiinnittänyt huomiota siihen, että siinä edes puhuttaisiin Jumalasta.
Anteeksi nyt vaan kaikille jotka ovat eri mieltä, mutta omasta mielestäni on lähinnä lapsellista vaatia tämän perinteen poistamista. Suvivirsi aloitti aina kesäloman ja itselleni siitä tulee pelkästään miellyttäviä mielleyhtymiä.- atte3434
Eikö suviVIRTTÄ voi laulaa kirkossa? Miksi se pitää koulussa laulaa? Ne, jotka haluaa sitä välttämättä laulaa menkööt kirkkoon laulamaan..miksi kaikki pitää siihen pakottaa?
- Thomaus
atte3434 kirjoitti:
Eikö suviVIRTTÄ voi laulaa kirkossa? Miksi se pitää koulussa laulaa? Ne, jotka haluaa sitä välttämättä laulaa menkööt kirkkoon laulamaan..miksi kaikki pitää siihen pakottaa?
Ei kai sitä ketään pakoteta laulamaan. En itsekään sitä koskaan laulanut. Mielestäni se vaan on ihan hyvä laulu tunnelmaltaan ja parempaa odotellessa se on mielestäni ihan hyvä kesäloman "avaus", siitäkin huolimatta, että nimessä sana virsi ja sanoissa sana Luoja esiintyykin.
Itselleni se kuvasikin lähinnä kevätajan alkamista ja sen ylistystä, joka sinällään tuntui aina hyvältä.
Jos joku säveltää paremman suvenylistyslaulun, olen kyllä valmis muuttamaan näkemystäni. Tähän mennessä en kuitenkaan parempaan vaihtoehtoon ole törmännyt, joten pidän Suvivirttä hyvin asiansa ajavana tässä tapauksessa. Eihän kukaan varmastikaan tämän johdosta uskoon hairahdu. - NOT
Thomaus kirjoitti:
Ei kai sitä ketään pakoteta laulamaan. En itsekään sitä koskaan laulanut. Mielestäni se vaan on ihan hyvä laulu tunnelmaltaan ja parempaa odotellessa se on mielestäni ihan hyvä kesäloman "avaus", siitäkin huolimatta, että nimessä sana virsi ja sanoissa sana Luoja esiintyykin.
Itselleni se kuvasikin lähinnä kevätajan alkamista ja sen ylistystä, joka sinällään tuntui aina hyvältä.
Jos joku säveltää paremman suvenylistyslaulun, olen kyllä valmis muuttamaan näkemystäni. Tähän mennessä en kuitenkaan parempaan vaihtoehtoon ole törmännyt, joten pidän Suvivirttä hyvin asiansa ajavana tässä tapauksessa. Eihän kukaan varmastikaan tämän johdosta uskoon hairahdu.Ei olekaan kyse sävelestä, vaan sanoista.
- ...
NOT kirjoitti:
Ei olekaan kyse sävelestä, vaan sanoista.
Kyllä se niin menee että kevät riennoissa lavalla esiintyvät lapset jotka laulavat suvivirren ovat siihen pakotettu,muuten lava olisi tyhjä.
- äo 160+, muista tämä
että jos tänne jäät , niin ryssät hyökkää tai viimeistään muslimit sut tuhoaa !!!
Häivy siis heti mahdollisimman kauaksi täältä !!!
Lähde nyt heti !!!!
Koska kohta RÄJÄHTÄÄ !!!- stan.
Sinun älykyytesi taitaa oikeasti olla semmoinen 60.
- Hipheihurraaa
Mitä jos perehtyisi apulaisoikeuskanslerin 24.3.2014 ratkaisun tekstiin kokonaisuudessaan (http://www.okv.fi/media/uploads/ratkaisut/ratkaisut_2014/okv_230_1_2013.pdf)? Siitä alla ote:
“EIT:n tulkintakäytännössä negatiiviseen uskonnonvapauteen on katsottu kuuluvan yksilön oikeus olla tuomatta esiin omaa vakaumustaan. EIT on muun muassa todennut, että EIS:n 9 artiklan vapaus tunnustaa tai olla tunnustamatta uskoa perusti yksilölle oikeuden siihen, ettei hänen tarvinnut paljastaa uskoaan tai uskonnollisia vakaumuksiaan eikä käyttäytyä sellaisella tavalla, että siitä voitiin päätellä, oliko hänellä sellaisia vakaumuksia. Siten artikla koski myös henkilöä, joka ei ollut uskossa ja tähän vapauteen puututtiin, jos valtio sai aikaan tilanteen, jossa henkilö joutui suoraan tai välillisesti paljastamaan sen, että hän ei ollut uskossa (Grzelak -tapaus 15.6.2010 ja esim. Sinan Isik v. Turkki -tuomio 2010, erit. kohdat 41–53).
EIT on tulkintakäytännössään katsonut EIS:n 9 artiklaan sisältyvän myös periaatteen julkiselle vallankäyttäjälle asetetusta neutraalisuuden ja puolueettomuuden vaatimuksesta. Tämän mukaan valtion on muun muassa edistettävä julkisen järjestyksen, uskonnollisen harmonian ja suvaitsevuuden säilyttämistä erityisesti vastakkaisia näkemyksiä edustavien ryhmien välillä (esimerkiksi Lautsi and others -tapaus 18.3.2011 tai Leyla Sahin -tapaus 10.10.2005). Lautsi ym. tuomiossa EIT korosti sitä, että viittaukset traditioihin eivät itsessään vapauta valtiota sen velvollisuudesta kunnioittaa ihmisoikeussopimuksessa ja sen lisäpöytäkirjoissa turvattuja oikeuksia (kohta 68).” Täällä maailmassa kaikki muuttuu jatkuvasti.
Kaikki.
Jokin asia saattaa olla hetken paikallaan, mutta ajan myötä sekin kehittyy tai taantuu.
Sama koskee myös "suomalaista kulttuuria".
Me emme voi pysäyttää kehitystä, voimme vain ohjata sen suuntaa ja sitäkin melko vähän.
On myös hyvä tiedostaa, että perinten säilyttäjät usein haluavat säilyttää oman aikansa ja arvomaailmansa asiat, jotka eivät itse asiassa ole kovinkaan vanhaa perinnettä. Isovanhempamme elivät hyvin erilaisessa Suomessa kuin me. He järkyttyisivät siitä, miten erilainen nykyisten perinteenvaalijoiden käsitys oikeista perinteistä on verrattuna heidä käsitykseensä niistä.
Japanissa uskonnot, shintolaisus ja buddhalaisuus, eivät ole samanlaisia päällekäypiä julistususkontoja kuten kristinuskot ja islamin suuntaukset. Silloin on ymmärrettävää, että ihmiset saavat harjoittaa niiden seremonioita ilman huolta siitä, että uskonto on pyrkimässä heille isännäksi." Esim. Japanissakin ihmiset käyvät uskonnollisissa temppeleissä, vaikkeivät jumaliin välttämättä uskokaan. Syynä on puhtaasti kyseisen riitin ja uskon kulttuuritausta, jota halutaan kunnioittaa. "
Minä olen sitä mieltä että perinteinen japanilainen uskonnonharjoitus eroaa melkoisesti näistä täkäläisista uskonnollisista perinteistä.
Jos nyt lähdetään siitä kuinka shintolaisuus ja buddhalaisuus erovat kristinuskosta. Shintolaisuus on nimenomaan täysin japanin kulttuuriin kuuluva oma uniikki uskontonsa, kun taas kristinusko on tuotu näille leveysasteille aivan jostain muualta, vieläpä hyvin pitkälti väkisin.
Shintolaisuus ei myöskään ole uskontona samalla tavalla yhtenäinen ja järjestynyt kuin kristinusko eikä siihen tietääkseni kuulu jonkin tietyn henkiolennon palvominen, vaan kyse enemmänkin henkien kunnioittamisesta kollektiivisesti, joka tarkoittaa että sen harjoittaminen eroaa melkoisesti kristinuskosta.
Buddhalaisuus on myös uskonto joka ei pohjaudu jonkin tietyn tahon palvontaan joten myös siihen liittyvien perinteiden noudattaminen on hyvin eri asia kuin kristillisesten perinteiden noudattaminen.
"Miksi kirkkoa ja sen tekemisiä täytyy koko ajan arvostella, vaikka kyseiselle instituutiolle olemme velkaa koko länsimaisen kulttuurimme ja moraalimme"
Hassua kuinka käytit aiemmin esimerkkina Japania mutta nyt väität ettei täällä suomessa voisi ola hienoa kulttuuria ja hyvää moraalia ilmankin kristinuskoa kun kuitenkin japaniin nuo asiat ovat kehittyneet ilman kristinuskon apua.
"Miksi ylipäätään hengellisyyden on oltava sellaisen tabu, ettei siitä voi edes käydä enää järkevää keskustelua?"
Ei hengellisyydessä ole sinänsä mitään vikaa, valitettavasti ongelma on vain se ettei kukaan teisti osaa keskustella hengellisyydestä muuten kuin oman uskontonsa näkökulmasta.
"Minä olen oikeasti huolissani kulttuuriperintömme ja identiteettimme säilymisestä. "
Ei huolta, kristinuskosta huolimatta meillä on säilynyt varsin selkeitä piirteitä alkuperäisestä kulttuuriperinnöstämme ja identiteetistämme. Meidän identiteettimme ei tarvitse kristinuskoa.tai suvivirttä.- Onnea matkaan
"Haukkukaa vaikka vanhoilliseksi paskaksi, mutta jokainen sana tulee sydämestä ja aivan ensiksi puutun uskonnon arvostukseen nyky-yhteiskunnassamme."
Edustat tuontiuskontoa, vanhoillinen olet vain lähihistorian perspektiivistä.
"Me suomalaiset olemme niin pieni kansa, ettei meillä ole varaa luopua vähäisistä kulttuuriperinteistämme,"
Voit toki alkaa tutkimaan kansanperinnettämme. Kyllä siitä vielä tietoa löytyy vaikka kristityt sen yrittivät tuhota. Kukaan ei estele sinua. - possua ja sipulia
Miten perinteisesti kuuluu tehdä läskisoosi?
Kirjoitus on nimimerkiltä tietsikkan3r0 demi.fi:stä.
http://www.demi.fi/keskustelut/syvälliset/suomalaisen-kulttuurin-säilymisestä#.UzWOzqbHgfM
Tässä tietsikkan3r0:n profiili sieltä jos jotakuta kiinnostaa:
http://www.demi.fi/omademi/tietsikkan3r0
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1539019Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde492709- 572491
Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja292491Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1971875- 971837
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai231763Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä461295Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p1091207Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61146