Vasemmistolaisten ystävä

Jasser Ahne

Arafatin diktatuuri ja missä rahat ovat?

Kesäkuun 7 pvä kuwaitilainen arabilehti Al-Watan raportoi saaneensa yksityisistä lähteistä dokumentteja,, joiden mukaan Arafat oli tallettanut Kairossa olevaan pankkiin tililleen 5,1 milj. USD. Lehden mukaan tapauksen julkituojat sanovat summan olevan peräisin ulkomaisista, Palestiinan kansalle osoitetuista maksuista.

Arafatin vaimo Suha ja hänen tyttärensä elävät luksuselämää kaukana Palestiinan vaikeuksista Pariisissa ja Sveitsissä. Sama sääntö pätee monen muun varakkaan palestiinalaisjohtajan lähiomaiseen ja lapseen. Samalla kun toisten lapsia kiihotetaan toivottomiin itsemurhaiskuihin, omat lapset lähetetään turvaan muualle.

Arafat omistaa myös jordanialaisen suuren sementtitehtaan osakkeita (14%) toivossa, että kun palestiinalaisalueiden jälleenrakennus alkaa, hän saa niiden kautta osan voitoista. Osakkeet ostettiin arabimaista tulleilla, palestiinalaisille osoitetuilla varoilla.

Lehden lähteiden mukaan suuri osa kansalle tarkoitetusta avusta on mennyt palestiinalaisjohtajien taskuihin. Jopa suurin osa ruoka-avusta myydään hyvään hintaan palestiinalaisilla ja israelilaisilla toreilla Arafatin systeemissä mukana olevien arabikauppiaiden toimesta
Al-Watan (Kuwait), June 5, 2002, www.alwatan.com.kw/first.asp?id=75797.
Palestiinalaisten todistukset ja Ramallahista löytyneet asiakirjat vahvistavat, että Arafat kontrolloi kaikkia rahavirtoja. Kun otamme huomioon, että näin on jatkunut aina –60 luvulta, hänen käsiensä kautta soljunut rahamäärä on suunnaton.

Brittien kansallinen rikollisuuden vastainen tiedustelu arvioi 1993-4 Arafatin PLO:n keränneen rahaa laittomilla toimilla 8-10 miljardia USD.

Vuosittain kiristys, laiton asekauppa, lahjukset, huumekauppa, rahanpesu, petokset, jne. tuottivat 1,5-2 miljardia USD. Sen jälkeen rahantulo on vain lisääntynyt. Joten: MISSÄ RAHAT OVAT?
Arafatin vaimo Suha ja hänen taloudellinen neuvonantajansa Mohammed Rashi tietävät mihin osa on sijoitettu. Arafatin 34 ministeriä ovat onnistuneet keräämään suuren omaisuuden lyhyessä ajassa. Arafat päättää miten rahat jaetaan ja kuka saa osansa mistäkin. Näin hän hallitsee joukkoaan.
Arafat saa tuloja myös kasvavasta rikollisuudesta: Väärennetyt CD, DVD, video, design vaatteet, ym. ovat hyvä bisnes.

Sudanilainen oppinut, Abd Al-Wahhab Al-Effendi sanoi äskettäisessä artikkelissaan Lontoossa ilmestyvässä arabilehti Al Hayatissa, että kuvitella Arafatin taistelevan korruptiota vastaan on samaa kuin yrittää kitkeä katolisuus Vatikaanista.

(Rachel Ehrenfeld, National Review, elokuu 15, 2002)

1

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gehm

      Aloituksen viesti kuvaa hyvin kaikkinaisen kapitalistien maailman bisneksen raadollisuutta. Kapitalisti ei kaihda minkäänlaista rikosta lisätäkseen liikevoittojaan. Ystävyys on keiton edellä olevaa lämmikettä tulevaan kilpailijan pääomien anastamiseksi. Suomessa maksetaan taatusti satoja miljoonia vuosittain korruptiorahoja sinne ja tänne.

      Palestiinan kansan kärsimykset ovat toinen kysymys. Yleiset yhteiskunnalliset suhteet johtuen Israelin häikäilemättömyydestä ovat oma asia. Toinen asia on se, että Palestiinalaishallinto on kapitalistisella pohjalla.
      Palestiinan työväenluokalla on monta asiaa niskassa. Oikeudeton asema Israelin puristuksessa. Omien kapitalistien häikäilemättämyys. Valtiollisen aseman suoman oikeuden puuttumattomuus. Lännen nykyisen suosima väkivaltainen terrorismi oman kansan jäsenten suorittamana.
      Palestiinasta puuttuu marxilainen puolue, joka yhdistäisi kansan kansalliset edut sekä työväenluokan oikeudet.

      Ylipäänsä siinä aloitus on väärässä, kun yrittää tehdä mitättömäksi palestiinalaisten kansallisen vapautusliikkeen.
      Mielestäni oikein linja olisi muodostaa Palestiinasta ja Israelista liittovaltio yhtäläisin oikeuksin ja siihen liitettynä ehto että uusi Israel (mikä nimi sitten onkaan) luopuu USA:n sotilastukikohdan olemuksestaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe