ulkomaalaiset lääkärit ihmetyttävät

joskus asioiva

hei!tietääkö kukaan onko terveyskeskuksessa paljon ulkomaalaisia lääkäreitä? itselläni oli venäläinen ja muutettuani yllätyin kun piirin muutttuessa lääkäri nimestä päätellen on taas ulkomaalainen. odotin ja toivoin suomalaista lääkäriä koska kommunikaatio edelllisen kanssa ei ollut kielitaidon takia parasta mahdollista. ovatko suomalaiset lääkärit kadonneet kunnallisista terveyskeskuksista?kokemuksia?

11

733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta on.

      Kyllä he Suomea osaavat ja hommansa hoitavat.

      • myös kokemusta

        Ei oikein osaa. Yhden ihmisen vastaanottoaika menee jo siihen, että yrittää saada selvää mitä lääkäri tarkoittaa. Tarkoitan, että ulkolainen lääkärikin pystyisi ottamaan enemmän potilaita, jos ajan saaneet eivät tarvitsisi niin paljon "ohjeita".


      • hvnk
        myös kokemusta kirjoitti:

        Ei oikein osaa. Yhden ihmisen vastaanottoaika menee jo siihen, että yrittää saada selvää mitä lääkäri tarkoittaa. Tarkoitan, että ulkolainen lääkärikin pystyisi ottamaan enemmän potilaita, jos ajan saaneet eivät tarvitsisi niin paljon "ohjeita".

        just niin. ensinnäkin lääkärillä menee aikaa yrittäessään saada selvää, minkä vuoksi olet tullut vastaanotolle ja sen jälkeen sinulla menee aikaa yrittäessäsi selvittää, mitä lääkäri sinulle sanoo. eli molemminpuolinen vaikeus kommunikoinnissa. kyllä tämä on oikeasti harmillista. vaikka lääkärinluvan suomessa saamiseksi vaaditaan lääkärin läpäisevän suomenkielen testi.

        en tietenkään voi yleistää, onhan myös poikkeuksia, että ulkomaalainen puhuu ja ymmärtää suomea hyvin ja on muutenkin asiansa osaava lääkäri.


    • vain ulkolaiset tule

      Niin vaihtoehtoja ei juuri ole, virka on ollut täyttämättä jo vuoden, kun suomalaisia lääkäreitä ei terkkarin hommat kiinnosta.

    • Kuulen muutenkin

      Työterveyslääkäreissä on myös ulkomaalaisia lääkäreitä. Heissä on parikin, joilta saattaa odottaa hyvinkin töykeätä käytöstä. Ilmeisesti johdonkin tiedossa tämä on. Mutta ei auta, jos on epäonnekseen saanut kyykyttävän lääkärin. Yksi kiljuu aina kurkku suorana asiansa, antamatta asiakkaalleen juurikaan suunvuoroa. Yritä siinä sitten saada tolkkua, mitä hän tarkoittaa. Minä käynkin sitten vaikka yksityisellä ennemmin.

      Minusta lääkäri toki voi olla vaikka mistä maailman äärestä sisänsä, mutta kyllä se suomen kielen taito pitää olla lääkärillä hyvä.

      Yksityisellä lääkäriasamalla olen ollut potilaana rauhallisella ja myös empaattisella venäläisellä lääkärillä, se kokemus on jäänyt sitten taas positiivisena mieleen. En nyt viitsi nimeä tähän laittaa.

    • turhaa vikinää

      No m ikä sinulla on ongelma ? Käy siellä yksityisellä, mitä täällä tyhjää valitat.

    • Zachris

      Työterveydessä oli jokunen vuosi sitten venäläinen lääkäri I.K, nainen, joka käyttäytyi tosi törkeästi.Hänen tylytyksistään kerrottiin pitkään työpaikallamme.
      Toivottavasti tilanne on muuttunut?

      • sähköshokkejapa juu

        Valitettavasti ei ole. Siellä on edelleenkin tämä lääkäri ja toinen , joka ilmeisesti nauttii ihmisten loukkaamisesta.


    • oli hyvö

      Terkkarissa oli myös yksi venäläinen lääkäri Olga etunimeltään. Oli kyllä yksi parhaista lääkäreistä koskaan. Ikävää kun lähti pois erikoistumaan geriatriaan.

    • Just viime viikolla yritin varata aikaa lapselle terveyskeskukseen. Aikoja olisi ollut vasta tälle viikolle, mutta lääkärille olisi pitänyt päästä samana tai viimeistään seuraavana päivänä. Kyseessä ei ollut kuitenkaan niin akuutti tilanne, että olisimme lähteneet sairaalanmäkeen päivystykseen.

      Saimme maksusitoumuksen yksityiselle, samalle päivälle ja ulkomaalaiselle lääkärille. Hänen kielitaitonsa oli ok. Asiat hoidettiin ja reseptit vaivaan saatiin.

    • ei lääkäreitä

      Kun saisivat edes ulkolaisia, siellä kun on lääkäri vajausta, eikä kotimaiset suostu terveyskeskuksiin töihin. Lääkäriin saa jonottaa pitkät ajat sen takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      923
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      47
      799
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      709
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      75
      700
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      45
      692
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      33
      660
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      105
      652
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      78
      626
    9. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      34
      589
    10. Olet tyylitajuton

      Ja ruma. En ole ikinä pitänyt ulkonäöstäsi. Et ole minun tyyppiäni millään tavalla. Puheesi on sellaista mongerrusta ett
      Ikävä
      25
      571
    Aihe