syöminen on muodostunut ongelmaksi

marjaleena98

syöminen on ollut minulle ongelmana nyt vähän alle vuoden. olen 160 cm pitkä ja aluksi painoin 48 kiloa ja olin terve ja sopivan kokoinen. Kaikki alkoi suruun syömisellä . Ostin usein karkkeja, sipsejä ja muuta epäterveellistä lähes joka päivä ja paljon, n. 20 e rahaa saattoi mennä pelkkiin herkkuihin yhdellä kauppareissulla. Tähän ei kukaan puuttunut sillä piilottelin asiaa. Paino nousi n. puolessa vuodessa 15 kiloa, eli 63 kiloon. 3 kuukautti sitten tammikuussa aloin laihduttamaan jättämällä epäterveelliset herkut pois ja laskemalla kalorimäärää pikkuhiljaa, lopulta puolella pois kulutuksestani, eli lopulta elin 750 kalorilla päivässä. Lopulta aloin punnitsemaan kaikki ruuat ennen syömistä ja laskin kaloreita sekä en syönyt mitään mikä sisälsi sokeria tai vehnäjauhoja. Painoni on pudonnut 3 kuukaudessa 13 kiloa, eli painoin 4.huhtikuuta 50 kiloa. ja samana päivänä ajattelin pitää herkkupäivän, söin n. 2100 kaloria (kulutukseni on 1500 kaloria) mutta nyt herkkupäivät ovat jatkuneet, ahmin eilen 3000 kalorin edestä herkkuja, ja tänään 5.4 olen taas ahminut, nimittäin suklaata puoli kiloa ja pizzaa ym epäterveellistä ja kaloreita on nyt tänäänkin kertynyt jo yli 3000. eli syön aivan kamalasti. Suklaan syömisen jälkeen päätin ensimmäistä kertaa itseaiheutetusti oksentaa, työnsin sähköhammasharjaa suuhun ja sain vähäsen syömääni pizzaa oksennettua. Paino on nyt muutaman päivän aikana noussut 4 kiloa. Onko tuo oikeaa lihomista? mietin nyt, että pitäisikö huomenna alkaa taas syödä 700 kaloria päivässä jotta saisin nuo nousseet kilot pois, mutta pelkään, että huomennakin sorrun ahmimaan. mitä ihmettä teen?

1

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maria357

      En osaa sanoa muuta kuin että kamppailen itse samantapaisten ongelmien kanssa. Olen 19-vuotias ja taistellut syömisen kanssa lähes kymmenen vuotta, nuorempana yläasteikäisenä itselläni oli anoreksian tapaisia oireita, jolloin en syönyt ja painoin todella vähän tai jos söin niin kalorit kertyivät karkeista tai joistain muista herkuista, nyt vanhemmiten syöminen on muuttunut enemmänkin ahmimishäiriön suuntaan ja paino noussut huomattavasti, eli syön todella nopeasti esim. levyn suklaata tai keksipaketin, sen jälkeen koen hirveää morkkista ja ahditusta syömisistäni. Seuraava ruokailu on koko ajan mielessä ja se ahdistaa jatkuvasti, joka johtaa useampiin repsahduksiin, kun yritän noudattaa säännöllistä ruokailurytmiä tai herkkulakkoa, repsahdukseni ovat juuri johtaneet samanlaisiin monta päivää kestäviin ahmimisjaksoihin, joita itselläsi kuvailet olevan. Itselläni ei ole koskaan ollut samanlaista kalorien laskemista, kuten sinulla, joten en osaa oikein sanoa noista kaloreista sen paremmin, mutta kuulostavat olevan aika ääripäitä.
      Minulle on sanottu, se on huomattavasti helpommin sanottu kuin tehty, että päivässä tulisi syödä se 2000 kcal kunnon ruokaa (ei siis herkkuja, suklaata, pitsaa, sipsejä, limsoja ym.) ja liikkua vähintään puoli tuntia. Olen itse kova urheilemaan, mutta syöminen mättää, vaikka kaloreista en sen kummemin tiedä voin sanoa, että kun päivän elää pelkällä suklaalevyllä ei se ihan tervettä ole.
      Itseaiheitettu oksentelu ei myöskään ole tervettä vaan on merkki syömishäiriöstä, kertyneet 4 kiloa ovat luultavasti nestettä.
      Kysyt mitä sinun pitäisi tehdä, toivon että voisit kertoa syömisistäsi jollekin luotettavalle aikuiselle tai läheiselle rehellisesti. Koska toivon, että olisin itse jakanut syömisestä itselleni aiheutuvat pahan olon heti alkuunsa jonkun aikuisen tai asiantuntijan kanssa. Syöminen on kuitenkin elinehto, ja sen kanssa pitäisi olla sinut, tähän on itselläni yhä matkaa, mutta elämä on niin kivaa, että toivon pääseväni joskus sinuiksi ruuan kanssa. Tsemppiä sulle ja jaksamista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe