Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kaupunkilehti Turkulaisen kirjoitus 12.4.2014:

Oli pysäyttävä sana

Uskonnon opetus kouluissa?
Hyvä yhteiskunta perustuu suurelta osin hyvään koulusivistykseen, jossa oppilaat saavat tiedon lisäksi sydämen sivistystä suhtautumisessa kanssaihmisiin, esimerkiksi erilaisten uskontojen omaksuneita kohtaan. Ihmistä pitää kunnioittaa, vaikka ei niin välittäisikään hänen uskonnostaan.
Mielestäni valtion ylläpitämän koulujärjestelmän tulee nähdä kaikki uskonnot samanarvoisina. Sen ei kuitenkaan tulisi tarkoittaa, että muslimien, budhalaisten, jehovantodistajien, mormoonien yms. vaatimus saada uskontojensa mukaista opetusta meidän verovaroillamme olisi oikeutettua. Mielestäni jokaisen uskontokunnan tulee itse hoitaa ja kustantaa jäsentensä uskonnonopetus. Jos joku kirkkokunta ei tule toimeen omillaan, oin sellaisen aika loppua.
Kristillistenkin ryhmittymien tulee ottaa itse vastuu lähetyskäskyn toteuttamisesta. Raamattu ei opeta, että seurakunnalle kuuluva tehtävä delegoitaisiin koululaitokselle.
Mielestäni kouluissa voidaan opettaa vain yleiskatsaus suurista uskonnoista. Näin voi toteutua kaikkia kansalaisia kunnioittava uskonnonvapauslain mukainen tasa-arvo. Koulujen uskontotunnit voivat näin ollen jäädä vain muutamiin tunteihin vuodessa.
Kristinuskon opettajan ei enää pitäisi opettaa niin sanottuna tunnustuksellisena (luterilaisuutena), vaan alkuperäisenä ja raamatullisena kristinuskona. Ainoana oppikirjana tulisi olla Raamattu. Näin koululaiset saisivat kuulla uskontojen sekaannuksen keskellä oikean pelastuksen tien, että Jeesus on ainoa Pelastaja. Hänen verensä kautta saadaan synnit anteeksi. - Mutta Hänet pitää ottaa vastaan (2 Kor. 6:1,2)., tehdä parannus synneistä ja lähteä kasteelle Jeesuksen Nimeen! Apt. 2:38,41.
Luterilaisella kirkolla ei enää tule olla etuasemaa muihin kristillisiin uskonsuuntiin nähden.
Historiassa on ikäviä esimerkkejä yhteiskunnan rattaisiin päästetyistä uskontojen vaikutuksista, olkoot ne islamilaisia tai nimikristillisiä kirkkouskontoja. Moniuskontoistuneen Suomen pitää siis puhdistaa valtiokoneistonsa, mm. eduskunta, armeija ja koululaitos, uskonnollisesta toiminnasta. Ihmisoikeuksien kunnnioittaminen valtiojärjestelmän taholta edellyttää neutraalia suhtautumista kaikkiin uskontoihin. Uskonnoista vapaa valtiovalta, jossa vallitsee uskonnonvapaus, on paras vaihtoehto kaikille kansalaisille!

Weijo Lindroos,
uskonnoista vapaa kristitty.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä se on?

      Harvinaista suorasanaisuutta kristityltä. Yleensähän ne vain myhäilee ja siunailee.
      "Uskonnoista vapaa kristitty" on uusi käsite.

    • Takakiree ¿

      Uskonnot eivät kuulu kouluihin. Lahkot opettakoon ihan itse omilla kustannuksillaan sen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe