kommunistit etenevät eurovaaleissa

s.partacus

SKP:llä on 20 ehdokasta eurovaaleissa, joista 3 Sosialistisen Työväenpuolueen jäsentä. Kaikilla rintamilla tulevat esiin kommunistien tavoitteet
Euroopan mitassa kommunistien ja vasemmistolaisten mahdollisuus on edetä ja lisätä paikkoja europarlamentissa.

Tunnuksia on aikaisemmin esitelty palstalla. Yleisesti ottaen ydinkysymys on suhtautumisessa talouskuripolitiikkaan ja sen turmiollisuuteen.
EU:ssa ristiriita ei ole kansallisuuksien välillä. Ristiriita on työn ja pääoman välillä. Luokkaristiriita on näkyvä ja kouriintuntuva. Työn ihmisten etu on tärkeämpi kuin paisuttaa ennestään rikkaan pienen eliitin tuloja.

27

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • foodan

      SKP:n äänimäärän tuntuva kohoaminen olisi merkki kansan todellisen protestin alkamisesta talouskuripolitiikkaa vastaan ja elvytyksen puolesta.

    • Onko toveri setäkertoojaselostaakuva tarkastanut ehdokasasettelun ettei hänen tarvitse jälkeenpäin syyttää ehdokasasettelua yhfenkään ehdokkaan mentyä läpi?

      .........

      • Kannattaa SKP:n mennä Kokoomuksen edustajien taakse koska heitä varmimmin menee läpi.


    • Taitaa kä'ydä kuin Ruotsin armeijan kanssa on kerrottu käyneen, tehdään täyskäännös ja taas edetään!

      Saattaa olla, että optimismi auttaa johonkin mutta tuskin EU vaaleissa SKP:n ehdokkaan valintaan.

      Meillä on muistaakseni 13 paikkaa jolloin se vaatii 100/13 % äänistä. Taitaa tulla noin 7,5% eli hyvällä tuurilla vasurit saavat yhden läpi. SKP ja alle 1% on varsin kaukana tavoitteesta saada EU edustaja valituksi.

      Kommunistien tavoiotteet ovat jotain mitä ihmiset eivät halua tai saavat haluamansa jonkun luotettavamman tahon mukana.

    • Listalla 8 naista ja 12 miestä. Nuorin on 23 ja vanhin 67 vuotias.
      Ammatteja on opiskelijasta putkiasentajaan, tuomariin, muusikkoon ja ATK suunnittelijaan.
      SKP:lla ja STP:llä on omat vaaliohjelmat ja ne löytyvät ehdokkaiden kera linkistä.
      Kommunistien yhteisen toiminnan järjestämiselle eurovaalit tuovat lisäarvoa arvaamattomasti.

      Vaaliohjelman päätunnus on "Hyvinvointivaltion puolesta - Ei EU:lle.
      EU-sopimukset ovat valtioiden välisiä sopimuksia ja ne ovat avattavissa. Nykymuodossaan ne edistävät pääoman valtaa ja kaventavat demokratiaa.
      Talouskuripoltiikka ilmentää pääoman valtaa ja sitä toteutetaan EU:n laajuudessa.
      http://hyvinvointivaltionpuolesta.fi/ehdokkaat/

      • Hyvä, että vaihtoehtoja löytyy. Ei, en silti äänestä kommunistia.

        Tuomarista tuli silti mieleen, että jossain on menty vikaan. Tietyt ammattiryhmät kuten poliisit, sotilaat ja ainakin tuomarit pitäisi edelleen pitää politiikasta ulkona. Jotta objektiivisuus säilyisi. Tämä huomiona ja henkilökohtaisena mielipiteenä.


      • Sama se lienee SKP:n ehdokkaana oltaessa onko nuori tai vanha, mies tai nainen koska monikaan ei äänestä. Komut tunnetaan ja niitä vältellään politiikan tanhuvilla.

        Kun te uhoatte "Hyvinvointi valtion puolesta" niin mitä kanttia teillä on siihen?

        Te haukutte yrityksiä riistäjiksi ja pääomia muutoin vain syntisiksi mutta kaikki se jakovara mitä löytyy on juuri noiden piirien tuottamaa. Noin maalaisjärjellä ajatellen teillä on perin väärät lähtökohdat kun sahaatte oksaa jolla istutte ja vielä rungon puolelta.

        Valtiolla ei juuri muita tuloja ole kuin ne jotka suoraan tai välillisesti tulevat noilta teidän haukkumiltanne osapuolilta eli yrityksistä ja pääomilta. Kun te vaaditte niin teidän pitäisi myös olla aktiivisia jakovaran hankinnassa mutta se on aina unohtunut kaikissa kommunismin kokeiluissa.

        Valtio ei hyvinvointia voi kustantaa vaan meidän on se tehtävä itse, vaikkakin valtio on osin välikätenä. Tämä kannattaa komukan painaa mieleensä ja ostaa pörssistä suomalaisten yritysten osakkeita sen sijaan mitä tuhlaa viinaan ja tupakkaan koska niiden verotulot eivät edes riitä kustantamaan niistä aiheutuvia kuluja. Nuo myrkyt ovat juuri kaventamassa sitä varaa jolle hyvinvointi rakentuu. Niistä aiheutuu pitkäaikaisia sairauksia joiden hoito ei ole ilmaista vaan pitää nekin rahat nyppiä lapsilisistä ja muista vähävaraisten avustuksista.


    • purut

      Arjo Suonperä on entinen SAK:n pitkäaikainen lakimies ja nyt eläkkeellä.
      Suonperällä on hallussaan työsopimuslaki palkkatyöväen elinehtoihin vaikuttavat lait.

      Porvaripuolueissa ei ammatilla ole merkitystä. Siellä on papit, poliisit ja lakimiehet - ei kai vaikuta objektiivisuuteen!

    • "Te haukutte yrityksiä riistäjiksi ja pääomia muutoin vain syntisiksi "

      Mistä moinen käsitys!
      Kansantalouskeskusteluissa on kaiveltu syntyjä syviä, tavaran ilmaantumisen mysteeriä, kapitalistisen tavaratuotannon liikelakeja. Väittelyissä on pystytty osoittamaan tavaran rinnalla tavaratuotannon lihalliseksi perussoluksi ihminen ja jota sanotaan työläiseksi. Tavratuotannossa on myös kapitalistit. Siellä on myös pienyrittäjät, jotka useassa tapauksessa eivät ole kapitalisteja vaan pienyrittäjiä.
      Pääoma ei ollenkaan ole syntinen. Se on välttämätön suure tavaratuotannossa. Väittelyissä on todettu pääoman syntyvä työläisen työn tuloksena eikä se mielestäni ole syntiä. Niinmuodoin tuotantovälineet tulevat kustannettua työläisen työn tuloksena.
      Karl Marx ja hänen kannallaan olevat näkevät kapitalismin välttämättömänä vaiheena ihmiskunnan historiassa ja sen edistyksellisyyden feodalismiin nähden.

      "Valtio ei hyvinvointia voi kustantaa vaan meidän on se tehtävä itse,.."

      Tämä on aivan turhaa spekulointia. Valtio on sen kansalaiset. Kansalaisista työelämässä olevat työläiset luovat kaiken aineellisen. Itse me kustannamme yhteiskunnallisen vakuutuksen kautta hyvin- tai pahoinvointimme. Teemme sen mielellämme ja puolustamme sitä.
      Ei ole mitään syytä purkaa saatua sosiaalisen yhteiskunnan perustaa ja asettaa jokainen yksilö maksamaan kaiken yksilöllisesti.

      "ja ostaa pörssistä suomalaisten yritysten osakkeita sen sijaan mitä tuhlaa viinaan"

      Tässä muistuu kokoomuslainen valtionvarainministeri Iiro Viinanen mieleen, joka ehdotti työttömille 90 luvulla silakoiden syöntiä ellei rahat riitä makkaraan.

      Julkisessa keskustelussa on noussut esille kansalaispalkka. Ei vain Suomessa vaan muuallakin Euroopassa. Ihmisillä (yli 18 vuotiailla) on monenlaisia tukia. Tietty perustulo turvataan nytkin ellei talouskuripolitiikka synnytä ennenpitkää kerjäläisiä.
      Kansalaispalkka poistaisi monimutkaista tukiviidakkoa ja takaisi minimitoimeentulon.
      Harkittavaksi tulee yhteydessä ilmainen terveydenhoito, kolutus ym. Ne siis eivät ole ilmaisia vaan ne kustannetaan yhteisesti verovaroilla.

      Nykyinen hallitusten linja: Hyvinvointiyhteiskuntaa ajetaan alas, julkisia toimintoja yksityistetään, valtion omaisuutta annetaan (puoli-ilmiaseksi) yksityispääomalle.
      Ihmiset aiotaan jättää tyhjän päälle.
      Kommunistien linja: Hyvinvointiyhteiskuntaa kehitetään eteenpäin. Rakennetaan sosiaalisen oikeudenmukaisuuden valtiota. Pysytään erossa taloutta tuhoavista sodista ja sotaliitoista ja tunnetaan solidaarisuutta maailman kurjille, köyhille ja osattomille.

      • Työ on ainoa joka takaa toimeentulon, avustukset vain ovat muiden töistään ansaitsemia ansioita joita valtion avulla jaetaan uudelleen.

        Työehdot pitää säätää niin joustaviksi jottei avustuksia tarvita kuin vajaakykyisille ja sairaille kun muut käyvät työssä. Työn hintaa pitää säätää aina tavalla tai toisella sen mukaan paljonko työttömyyttä esiintyy.

        Kaikissa muissakin talouden lajeissa kuten eri tavaroiden ja palvelujen hinnoissa on kausittaisia vaihteluja, miksi ei työssäkin?

        Jos työvoimaansa ei saa myytyä vaikka 20€/h niin pitää yrittää 15€/h tai 10€/h. Näinhän yrittäjäkin tekee, miksi ei työläinenkin? Ovatko työläiset jotenkin etuoikeutetussa asemassa vaikka tasa-arvosta puhutaan?

        Nyt jo näemme sosiaalikulujen olevan yksi niistä tekijöistä jotka meitä velkaannuttavat. Olisi typerääkin typerämpää alkaa maksamaan tyhjästä jokaiselle. Työ on ainoa maksamisen perusta ja niin pitääkin olla.

        Kun järjestää asiansa oikein niin ei työttömyydestä kukaan kärsi, kärsiminen perustuu ainoastaan vääriin kuvitelmiin oman työn arvosta. Olin työssä yli 40 vuotta ja siitä vuonna 1964 6 viikkoa työttömänä ja sekin koska lähdin lätkimään edellisestä paikasta omasta aloitteestani. Silloin kesti tuon 6 viikkoa ja kymmeniä paikanhakukirjeitä ynnä käymisiä eri yrityksissä ennen kuin työpaikka heltisi. Sittemmin olen ollut töissä joka päivä! Tuon jälkeen 5 työnantajaa on maksanut palkkaani ilman päivänkään taukoa. Joskus olen tehnyt jopa kahta työtä yhtä aikaa, toista päivällä ja toista iltaisin.

        Sosiaalisessa oikeudenmukaisuudessa jokainen tienaa omat kulunsa ja vain sairaita ja vajaakykyisiä elätetään yhteiskunnan varoin.


    • malar

      "Työ on ainoa joka takaa toimeentulon, avustukset vain ovat muiden töistään ansaitsemia ansioita joita valtion avulla jaetaan uudelleen."

      Sosiaaliturvaa on: Maksuton peruskoulutus, perusterveydenhoito, työtapaturmavakuutus, eläkevakuutus, sairausajan vakuutus, kirjastolaitos ym. ym.
      Kokoomuksen ja persujen tarkoitus on yksityistää kaikki ja saattaa maksut täydestä hinnasta yksilölliseksi. Kommunistit kannattavat yhteisen veronkeruujärjestelmän turvin järjestettäväksi esitetyt asiat ja monta muuta.
      Kaikki muukin siteraajan sepustuksessa oli Sampo Terhon (ps) ja puolueensa tavoitteita. Esitykset ovat sellaisia joita ei voi työn ihminen tukea.
      Siteerauksen esitykset ovat luovasti sovellettu kopio IMF:n tai EU:n laina-avun ehdoista. Ne ovat talouskuripolitiikkaa pahimmillaan ja veisivät maata entistä syvempään ahdinkoon.

      • Et ole sitten "malar" huomannut esim. eläkkeiden jo nyt olevan työnantajien maksamia yksityisten eläkevakuutuslaitosten kautta. Ne eivät, kansaneläkettä lukuun ottamatta, ole valtion sosiaaliturvaa vaan myöhennetyä palkkaa.

        Kukaan ei ole koulutusjärjestelmää muuttamassa ainakaan peruskoulun osalta joskin yliopistojen maksullisuudesta muun maalaisille ei EU:n kansalaisille lienee ollut puhetta ainakin.

        Taitaa sairausvakuutustakin olla kerätty palkkojen yhteydessä ainakin osin, muistaakseni ainakin eläkkeestä sitä joudun maksamaan joten sekään ei siinä mielessä kuulu sosiaaliturvaan vaan on itse rahoitettua.

        En ole myöskään kuullut kirjastojen tulevan maksullisiksi joten miksi ottaa moisia esimerkkejä kun suurin ongelma on työväki joka jää loisimaan työpaikan hävittyä suurella korvauksella kun vähempi palkkaista työtä ei kannata ottaa vastaan. Siinä on suuri moka!

        Työ pitää aina ottaa vastaan jos sitä tarjotaan ja jos pätevyydet riittävät, siten ei rappari kelpaa lääkäriksi eikä tuomariksi mutta vaikka siivoojaksi tai vanhuksia/lapsia ulkoiluttamaan ja muutoinkin osin auttamaan kyllä. Työttömyyskorvauksen pitää olla vastikkeellista eli se pitää ansaita yhteiskunnan hyväksi tehdyllä työllä jos sairaus tai vajaakykyisyys ei estä.

        Työttömyyskorvaushan on vain muutaman prosentin verran työntekijöiden kustantamaa ja työnantajat ja valtio ovat suurimmat rahoittajat. Jos nyky käytäntöä jatketaan niin olisi syytä laskuttaa työntekijöiltä koko potti.

        Minä en ole kiinnostunut siitä mitä Terho puolueineen ajattelee vaan siitä mikä näyttää hyvältä ja toimivalta kokonaisuutta ajatellen. Minä harvoin peesaan muiden ajattelua sillä vielä pystyn itse omat mielipiteeni luomaan. Vaaleissa katson kenen mielipiteet eniten synkkaavat omieni kanssa mutta en silti muuta omiani.

        Työllä ansaitut varat ovat ainoat jotka oikeuttavat todelliseen itsellisyyteen ja riippumattomuuteen ja sitä suosittelen kaikille.


    • raila

      Kommunistien listalta valitut menevät demareista vasemmalla olevaan euroryhmään GUE/NGL. Se on ryhmä, jossa Esko Seppänen (vas.) aikanaan oli ja kirjoitti hyviä analyysejä Unionin sisällöstä ja suuntaviivoista. Seppäsen pienet kirjaset ovat edelleenkin ajankohtaisia.
      Ryhmässä on yli 40 edustajaa ja tulee suurella varmuudella lisäämään edustajien lukumäärää. Ryhmään kuuluu kommunistisia ja vasemmistopuolueita.

      Huomion keskipiste ei ole "vapaa liikkuvuus", joka usein vedetään EU:n etuna esiin. Vapaa liikkuvuus on mahdollista ilman Unioniakin. Sekä turismissa että työn haussa.
      Kapitalistisessa maailmassa on päinvastoin menossa trendi vapaan liikkuuvuuden kaventamiseksi. EU:n rajoilla on kova linja maahanmuuton estämiseksi ja useissa unionimaissa maastakarkoitukset ja puheet sen puolesta kovenevat.
      Tärkein on työläisten oikeudet ammattiliittoihin, yleissitoviin työehtosopimuksiin ja sosiaaliturvaan. Nämä tulevat esille myös vapaakauppasopimusneuvotteluissa USA:n kanssa (TTIP). Niin Suomen kuin muiden maiden porvarien piirissä on kovaa halua suitsia ammattiliittojen toimia ja saada siten työehtoja heikennettyä.

      Työläisten järjestäytymisoikeus ja yleissitovat tessit ovat yksi syy äänestää europarlamenttiin kommunisteja. Tässä yhteydessä voidaan todeta, että demarit ovat pääsääntöisesti ammattilittojen toimintaoikeuksien puolella ja joka on hyväksi työväenluokalle.

      • Haaveilua "raila", kommunistien listalta ei valita ketään. Kynnys on liian korkea kun pitäisi saada vähintään luokkaa 7% äänistä ja jaossa komuille on vain 0,2%.


    • ihan helppoa!

      Kyllähäntuo eteneminen on mahdollista. Jos vaikka edellisissa vaaleissa on saaneet 10 ääntä ja seuraavissa 20, niin äänimäärä ja kannatus kaksinkertaistuu.
      Sillä tavalla se etenee...

      Eteneehän vaapukulkuekin jkopa kymmenen ihmisen voimin: lähtöpisteestä päätepisteeseen, jos ei kukaan jää matkalle...

    • Sote-uudistus, jonka hallitus ja oppositio sorvasi, on monipiippuinen asia. Muodollisesti se tasaa erikoissairaanhoidon kustannuksia ja organisaationa voisi edistää työn tuottavuutta.
      Ehdotuksessa ei ole kerrottu yhteiksunnallisen valvonnan järjestämistä. Mikäli käy siten, että virkamiehet hoitavat asiat, niin demokratia katoaa 60 prosenttisesti. Palveluiden keskittäminen järjestetään sitä kautta Kokoomuksen ajaman kuntauudistuksen kariuduttua.
      Sisäpiiristä on tihkunut tietoa, että organisaation valmistuttua alkaisi välittömästi suurten kokonaisuuksien toimiintojen yksityistäminen ja toimintojen ulosliputtaminen maasta.
      Pohjoismainen yhteiskunnallinen sotemalli on vaarassa joutua yksityisten pääomien saalistusmarkkinoiksi.

      Kokoomus ja perussuomalaiset ovat selviä luokkapuolueita. Ne toimivat tietoisesti suurten kapitalistien etujen puolesta.
      SKP on luokkapuolue. Se toimii työväenluokan etujen puolesta.
      Keskusta on tuuliajolla. Sen peruspilari, yksityinen talonpoika on kuollut luokka. Vanhasen työreformin nimissä Keskusta on osannut asettua ammattiliittoja ja tessejä vastaan. Keskusta puhuu paljon pienyrittäjistä mutta ei edellisten kanssa luo edellytyksiä niiden toiminnalle. Puhe käy vain verohelpotusten puolesta.
      SDP:n on pakko puolustaa ammattiliittoja ja se on hyvä.
      Kristilliset ja vihreät häilyvät talousasioissa sinne ja tänne kun pitäisi kahden ihokkaan omistajan auttaa sitä vailla olevaa. Vihreillä on monta hyvää agendaa luonnon ja ympäristönsuojelun puolesta.
      Vasemmistoliitto on kysymysmerkki. Mitä he tulevat tekemään kolmen vuoden oikeistolaisen politiikan tukemisen jälkeen. Puolueen sisällä on paljon nuorta ja tervettä väkeä ja halua puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

      Kommunistit puhuvat asioista niiden oikeilla nimillä. Kommunistien reipas eteneminen Suomessa toisi värinää puoluekenttään. Luulen että näin tapahtuu.
      Persujen poliittinen kupla alkaa olla kaikille väestöryhmille selviö.

    • pirpalka

      Vasemmistovoimat etenevät. Se on varma. Sisäpiirin tieto niin kertoo.
      EU:n rujous ja kapitalistien etujen projektina alkaa näkyä jäsenmaiden kansalaisille.
      Tämä ei tarkoita että EU olisi läpeensä mätä ja kaikki päätökset rujoja. Trendi on palkkatyölle epäedullinen. Euroopan ammattiyhdistysliike lobbaa epätoivon vimmalla mutta saa tuekseen vain demareista vasemmalla olevia.
      GUE/NGL ryhmä kasvaa mutta kasvaako riittävän paljon että linja muuttuisi.

      EU:n suhde Ukrainan tapahtumiin on huolestuttava. Tähän saakka EU on irtisanoutut äärioikeistolaisista tai ei ole ainkaan tukenut niitä.
      Ukrainan kohdalla tapahtui täyskäännös. EU on tukemassa juutalaisvihamielistä ja työväenjärjestöjä tuhoavaa Jatsenjukin hallitusta ja suuntaa propagandan Venäjän syyllisyyteen. Propaganda muistuttaa suuresti natsi Göbbelsin linjaa.
      Ranskan lepenit, hollannin uusnatsit, Englannin rasistit ja Suomen persut tulivat kansallisista liikkeistä kerralla legalisoiduksi euisänmaallisiksi. EU:n suunnanmuutos on erittäin vaarallinen.
      Kun edelliseen liittää Ranskan demarihallinnon suuri hinku lähteä sotimaan maailmalle terroristien puolella ja lepenit muiluttavat maan sisällä ulkomaalaisia, tilanne on enemmän kuin huolestuttava.
      EU:n ulkopolitiikka äärioikeistolaistuu lähes silmissä. Vihanlietsonta on etusijalla. Totuuden kertomisesta mm. Ukrainan tapahtumissa voi uneksia korkeintaan unissa.
      Itäisiin natomaihin lähetetään sotakoneita ja armeijanyksikköjä. Samaan aikaan Ukrainassa hallituksen alaiset Maidanin aseryhmät kulkevat vapaasti tappamassa vasemmistolaisia tai etnisiä venäläisiä. EU tukee hallitusta!

      Euroopan Uninoin parlamenttiin tarvitaan toisenlaisia eukriitikkoja kuin mm. lepenit tai persut. Meidän tulee estää EU:n militarisointi sotiin sisällä ja ulkona.

    • Ainoa asia, mihin kommunistit voivat tulevissa vaaleissa pystyä on vasemmiston hajauttaminen niin, että oikeisto saa lisäpaikan.
      Yksikään SKP:n ehdokas ei tule menemään läpi ja "parhaimmillankin" pystyvät vasemmiston ääniä hajauttamalla estämään vasureita saamasta edes yhtäkään paikkaa.

      .....................

    • halpo

      Kommunistit etenevät eurovaaleissa siksi, koska niillä on järkevä näkemys unionista kapitalistien blokkina. Kommunistit esittävät jokseenkin oleellista kritiikkiä kun ottavat lähtökohdaksi palkkatyöläisten edut.
      Kommunisteilla Euroopan mitassa on antaa toisenlainen näkemys kuin nationalistisilla liikkeillä rasismeineen sisällyksettömine lauseineen.
      Kommunistit edistävät demokraattista rintamaa äärioikeistolaisia virtauksia vastaan.

      • Suomessa kommunistit pystyvät korkeintaan estämään vasureita saamasta edustajaansa vaaleissa läpi. Suomalaiset kommunistit pystyvät parhaimmillaansakin vain hajauttamaan vasemmiston - ja porvarit kiittävät saamastaan tuesta "hyödyllisiä idiootteja".

        ................


    • pummo

      Vasureilla oli hyvä edustaja Esko Seppäsessä vaikka hän liikaa käyttikin kirjoissaan sanaa euvostoliitto. Soini sieppasi sanan Eskolta omaan käyttöönsä.
      Kommunisteilla ei olisi mitään estettä rakentaa yhteistä vaaliliittoa vasurein ja muiden demokraattien kanssa. Monet pienpuolueet, yhden asian puolueet, esittävät monenlaisia demokraattisia uudistuksia.
      Kommunistien luultavasti täytyy itse ensin näyttää olevansa reaalinen poliittinen voima.
      Se ei ole ongelma. Hajaannuksen ja sekaannuksen aika on ohi. Reaalisosialismin kaatuminen ei tuonutkaan paratiisia maan päälle. Melkein toisin. Sodat, työttömyys ja turvattomuus ovat lisääntyneet.

      Kommunistien eteneminen vie muilta ääniä. Niin siinä käy. Niin sen pitääkin käydä.

      • Miksi "pummo" demokraatit lähtisivät pahimman vihollisensa kommunismin kanssa vaaliliittoon? Olet aika uneksija!


    • pummo

      "Miksi "pummo" demokraatit lähtisivät pahimman vihollisensa kommunismin kanssa vaaliliittoon? Olet aika uneksija! "

      Kuka keksii hölmöläissatuja. Demokraattien pahin vihollinen on äärioikeisto. Kaikkialla ja kaikkina aikoina.
      Äärioikeisto esiintyi joskus noitavainon johtajana, useinkin juutalaisuskoisten vainoajana, aika usein sotakiihkoilijana. Aina kun kysessä on kansallisuussorto, sen takana on äärioikeistolaisuus. Useimmat sodat ovat äärioikeistolaisten synnyttämiä, koska he eivät jaksa toimia demokratian puitteissa.

      Suomessa äärioikeisto kuvittelee voivansa ohjata kehitystä. Sen ajatusten voima on paljon pienempi niiden äännekkääseen metelöintiin nähden.
      Kommunistien vaikutusvalta vastaavasti on paljon suurempi heidän lukumääräänsä nähden.
      Suomen äärioikeiston käyttövoima on nostalgiassa tappioon johtaneissa sodissa ja ne eivät lämmitä ketään. Talouspolitiikassa on tietty paradoksi. Osa ääriokeistoa tukee kapitalismin rajantonta vapautta, osa taas hakee nostalgiaa menneestä kansallisuusaatteen valtiosta.

      Työväenluokalla on tietty erityisipiirre. Se on rakentanut parinsadan vuoden ajan kaikkialla etutaistelussaan erilaisten poliittisten ja väestökerrosten yhteisrintamaa. Demokraattista rintamaa. Ääärioikeisto ymmärtää tämän ja yrittää estää yhteisrintaman rakentamista voimakkaalla antikommunismilla.

    • isännimi

      Lopettakaa kommunistit uneksiminen. Menkää turuille ja toreille tekemään vaalityötä.
      Teillä on oikeansuuntaisia tunnuksia. Teidän eurokritiikkinne on todellista perussuomalaisten kansalliskiihkoa vasten.
      Unionissa ei ole kiista kansallisuuksien välillä. Kun sanotte ongelmaksi työn ja pääoman välisen ristiriidan, olette oikeassa. Teitä haukutaan. siitä älkää lannistuko.
      Asia on se joka puree. Laajat kansanjoukot ovat tyytymättömiä talouskuripolitiikkaan.
      Paljastakaa se faktatiedoilla.

    • marsos

      Puoluejohtajien vaalitentti Yle 5 kanavalla osoitti, että kommunistit eivät niin yksin olekaan. Soinia lukuunottamatta useimmat olivat monistakin asioista kommunistien kanssa samaa mieltä. Voi sen toisinpäinkin sanoa.
      Oleellista oli se, että vauhkoamista Venäjän suhteen hillittiiin. Toisaalta siinä oli vetäytymistä mm. Kataisella Unionin selän taakse.
      Yleisilme oli, että Suomen tehtävä ei ole nostaa uudelleen kylmän sodan kautta ja että muutenkin kaikenlaista yhteistyötä Venäjän kanssa olisi vaalittava.

      Puoluejohtajien ja palstalla olevan parin oikeistoporvarin välillä on ero kuin yöllä ja päivällä. Palstaporvarit ovat suorasukaisia, mustia työväenliikkeen tuhoajia kun puoluejohtajien suusta (ainakin sanoissa) kuulsi demokraattisen yhteiskunnan ydin.
      Keskustelu ei koskettanut talouspolitiikkaa.

    • marsos

      Niin. Televisiokeskustelu käytiin eduskuntapuolueiden johtajien kesken

    • raipo

      Kommunistien talouspoliittinen arvio kumoaa täsmällisesti teorian "palkkatyöläiset ovat syöneet maan kuralle".
      Tarina kulkee toisin. Varakas väestönosa piilottaa tulojaan verokeitaisiin tai kiertää niitä muuttamalla kirjansa ulkomaille ja jotka myöhemmin tulevat niiden saatavina mutta valtiolle velkana. Kyseessä on klassinen huijaus. Voi olla niinkin, ettei kapitalismi kykene enää rakentaan yhteiskuntaa eteenpäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5899
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      514
      3690
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      184
      3512
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2714
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2479
    6. 276
      2116
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1563
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe