Keitä nämä enkelit ovat?

@enkelit

Kolmi yhteinen Logos: Isä, poika ja pyhä henki. Pyhä henki koostuu 9 enkelin joukosta: Serafim, Kherubin, Thronoi, Kyriotetes, Dynameis, Eksousiai, Arkhai, Arkhangeloi ja Angeloi.

Mitä nämä enkelit ovat ja mikä niiden tehtävä on? Ovatko he kaikki hyviä?

8

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dgdgdf

      Pyhä Henki on laajempi kokonaisuus kuin Enkelit laajoine hierarkioineen, vaikka Enkelit ovatkin osa sitä. Kyse on Valoa ja Jumalaa palvelevien henkiolentojen kokonaisuudesta ja se mitä "Pyhällä Hengellä" käsittääkseni tarkoitetaan, on ihmispersoonan tietoisuus - ja usein kokemuskin - korkeammasta taivaallisesta voimasta.

    • Enkelit palvelijoita

      Pyhä Henki on Jumala, joka on aina ollut, aivan kuten Isä ja Poika.

      Enkelit ovat Jumalan luomia olentoja.

      • made in HK

        Niilä on vaatteet päällä, vai onko jossain kuvattu alastomia enkeleitä?
        Missä tehtaassa ne on kudottu?


    • Pyhässä hengessä

      Huumori = Pyhä Henki

    • Kysyjä

      M|$tä 0[€t $@@nut päähä$| m0|$€n @]@tuk$€n?

    • Meingott

      Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat Kolmiyhteisen Jumalan kolme hypostaasia. Kyse ei siis ole enkeleistä, vaan yhdestä ainoasta elävästä Jumalasta.

      Kreikankielellä luettelemasi sanat ovat kristillisessä traditiossa nimetty enkeleitten kolme arvoasteikoksi. Kirkkoisä Dionysios Areiopagita luokittelee enkelit seuraavasti Raamatun tekstin perusteella:
      - Korkein hierarkia: serafit, kerubit, valtaistuimet
      - Keskihierarkia: herraudet, voimat, vallat
      - Alin hierarkia: hallitukset, ylienkelit, enkelit

      Enkelit ovat Jumalaa palvelevia henkiolentoja, jotka ovat luotuja olentoja ja ovat eräänlaisessa keskiasteessa ihmisten ja Jumalan välillä. Enkelit kuuluvat silti taivasten valtakuntaan. Enkelit ovat kuolemattomia ja persoonallisia. Mikä enkeleitten tehtävä on, siitä on vain vähän tietoa saatavilla. Serafit ovat lähinnä Jumalaa ja heidän tehtävänsä on ylistää Jumalaa. Kerubit ovat pyhien paikkojen vartijoita ja Jumalan ilmestymisen ja läsnäolon vertauskuvia. Osa enkeleistä on sanansaattajia, viestinviejiä, jotkut toimivat tuhoajina, ruton levittäjiä ja jopa kokonaisten kaupunkien hävittäjinä. Jotkut arkkienkeleistä komentavat taivaallista sotajoukkoa, ovat siis sotilaskomentajia. Toiset kuohuttavat vettä, toisille on annettu parantava voima.

      Yleisest enkelit ovat ihmisten ja maailman kaitsennan välikappaleita, jotkut suojelevat kokonaisia kansoja, kaupunkeja tai valtioita, joku joukko on ihmisten suojelijoita, ns. suojelusenkeleitä.

      Mainitsemasi enkelit ovat Jumalan palveluksessa, siten siis hyviä. Pahat enkelit tunnetaan demoneina, jotka ylpeydessään kapinoivat Jumalaa vastaan ja työskentelevät ihmisten parissa Jumalan työtä vastustaen. Ne yrittävät saada ihmiset tekemään Jumalan vastaisia tekoja.

      Enkelit eivät ole ihmisten palveluksessa, vaan palvelevat Jumalaa. Ihmisten ei pidä ottaa yhteyttä enkeleihin, vaan he ilmestyvät ihmisille ja toimivat, kun Jumala niin tahtoo. Ihmisille riittää yksistään hyvyyden ja rakkauden lähde, eli Jumala. Siihen ei enkeleitä väliin tarvita. Mikäli enkeleihin alkaa ottaa yhteyttä, availee itsessään kanavia, joita ei ole syytä availla. Silloin alkaa helposti demonien innokas työ, sillä ne tekeytyvät mielellään Jumala lähettämiksi enkeleiksi ja ohjaavat ihmiset kaueammaksi Jumalasta. Ne keskittävät ihmisen huomion ihmiseen itseensä ja tarjoavat kaikenlaista hyvää ja mukavaa, joka on peräisin "enkeleiltä". Jumala jää totaalisesti sivuun ihmisen keskittyessä omaan itseensä.

    • @enkelit

      Kiitos Meingott erittäin hyvästä vastauksestasi, se avasi monta kysymystäni joita olen pohtinut! Kiitos :)

    • enkeleitä Raamatussa

      Raamatussa mainitaan esim. serafit ja kerubit, samoin enkeli Gabriel ja enkeliruhtinas Miikael.

      Jes. 6:2 Serafit seisoivat hänen ympärillään; kullakin oli kuusi siipeä: kahdella he peittivät kasvonsa, kahdella he peittivät jalkansa, ja kahdella he lensivät.

      Kerubit ovat myös enkeleitä, esim. Hes. 10 kirjoittaa kirjoittaa kerubeista. Myös Paholainen oli aikaisemmin kerubi, korkeassa tehtävässä, hän oli "laajalti suojaavainen":

      Hes. 28
      12 "Ihmislapsi, viritä itkuvirsi Tyyron kuninkaasta ja sano hänelle: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa.
      13 Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus-ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin.
      14 Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä.

      Enkeli Gabriel ilmestyi esim. Marialle:
      Luuk. 1:19
      Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Minä olen Gabriel, joka seison Jumalan edessä, ja minä olen lähetetty puhumaan sinulle ja julistamaan sinulle tämän ilosanoman.

      Lopun aikana tulee enkeliruhtinas Miikael suojaamaan niitä, jotka saavat perinnökseen iankaikkisuuden:

      Dan. 12:1
      Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe