Putin uudistaa historianopetukset

NeukkuPropagandaa

Nyt Putin uudistaa jo historianopetustakin.

Kritiikistä huolimatta hanke porskuttaa eteenpäin.

Putin antoi määräyksen uudistaa venäläisten koulujen historian opetusta. Asiaa varten perustettu työryhmä on tehnyt ehdotuksen pohjaksi uusille historian oppikirjoille viidenneltä luokalta 11.luokalle.

Kreml perusti komission historian "väärentämistä" vastaan.

Lisäksi Venäjän puolustusministeriö perustaa yksikön tarkkailemaan "yrityksiä väärentää historiaa". Uusi yksikkö seuraa erityisesti toisen maailmansodan tutkimusta.

Historian väärentämisellä on nyky-Venäjällä yleensä tarkoitetaan Euroopan maiden käsitystä, jonka mukaan toisessa maailmansodassa myös puna-armeija oli raaka miehittäjä natsi-Saksan ohella.

Erityistä painoa isänmaallisuuden kasvattamisessa pannaan sotamenestykselle. "Olisi suotavaa tähdentää vapautussotien yleistä sankaruutta, erityisesti isänmaallisissa sodissa 1812 ja 1941–1945. Pitää alleviivata kansan urotekoja esimerkkeinä korkeasta isänmaallisuudesta ja uhrautumisesta isänmaan nimissä."

Kreml yrittää tehdä historiasta propagandaa Neuvostoliiton tapaan.
"Vallanpitäjät ovat ymmärtäneet, että lojaaleja kansalaisia pitää alkaa kasvattaa jo kouluiässä"

Kuten neukut teki Suomessa, kun ne ei pystyny vallottaan Suomea aseellisesti, ne vallotti meidät ideologisesti. Neukut syyti Suomeen miljoonia propaganda rahaa jotta nuorisukupolvi saadaan kuvittelemaan että Venäjä/NL on Suomen bestis.

Heti sodan jälkeen, suomalaiset tiesivät että meidän on pakko esittää niiden kaveria, vaikka me oikeasti vihataan niitä. Mutta myöhemmät sukupolvet otti sen paskapuheen tosissaan ja ihan oikeasti kuvittelivat että neukut on kivoja ja meidän kavereita.

Sen yli 70 vuotta jatkuneen aivopesun tuloksen huomaa hyvin tälläkin palstalla. Leninin mainitsemat (pahantahtoiset) hyväuskoiset hölmöt edelleen jankkaavat kuinka Venäjän/NL aseet ovat vain puolustusta vastaan mutta USAn aseet tappavat, jne.

15

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Putinin historiaa

      Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen korjatakseen rajavirheitä
      Uskon, että bolshevikit yrittivät korjata historiallisia virheitään, joita he tekivät vuonna 1917, Putin sanoi puheessaan sotahistorioitsijoille.

      - Pikaisella analyysilla voi tulla siihen johtopäätökseen, että 17 - 20 kilometriä Pietarista kulkenut valtion raja oli tarpeeksi suuri uhka viiden miljoonan asukkaan kaupungille. Uskon, että bolshevikit yrittivät korjata historiallisia virheitään, joita he tekivät vuonna 1917, Putin kertoi.

      Venäjällä on jo kauan yleisesti myönnetty, että Neuvostoliitto aloitti sodan. (Paitsi nytkö ne taas vetää sen takaisin Suomen syyksi?) Sotaa on kuitenkin edelleen pidetty moraalisesti oikeutettuna.

    • Jos kelpaa?

      "Putin uudistaa historianopetukset"

      Valmista aineistoa on tarjolla. Pirkkalan kokeilumoniste. Sen ottaminen idässä käyttöön on samalla mitä parasta naapuriyhteistyötä. Onhan monisteen teksteistä osa suoraan Neuvostokarjalassa julkaistusta neuvostopropagandasta kotoisin. Jopa suoria lainauksia.

      Että olisi tarjolla kotoinen teksti. Paluumuuttava teksti. Emme itse tarvitse.

    • ei hyvältä näytä

      Ei mainintaa lokakuusta 1917. Mites se Trotskin juutalaisuus sitten, stalinilaisen "valistustyön" jälkeen se on vieläkin kipeä asia.

    • näin se vaan on

      Venäjän idea ja kommunistien valheet on vähän eri asia.

      Putin yrittää luoda sisältöä omalle täysin keinotekoiselle puolueelleen, jolla ei sellaista ole, Venäjällä ainoa puolue jolla on oikea ideologia on kommunistinen puolue ja sitä ei halua kukaan valtaan, Putinin kannatus perustuu itseasiassa siihen, että kukaan ei Venäjällä halua kommunisteja takaisin.

      Tommonen juttu ei riitä puolueen aatteelliseksi pohjaksi, nyt on ilmeisesti päätetty ottaa konservatiivinen isänmaallisuus täksi jutuksi, eli Putinin puolueen aatteelliseksi pohjaksi.

      Saa nyt sitten nähdä, onnistuuko tommonen ylhäältäpäin luotu aatteellinen poliittinen puolue, vai tuleeko tästä floppi, yleensä on ensin aate, joka ympärille muodostuu saman mielisten ihmisten yhteiselle arvopohjalle rakentuva puolue.
      Venäjällä voi onnistua, koska vaihtoehtoa ei ole, sillä kommunistit ei ole vaihtoehto.

      • mikä idea

        Venäjällä ei mitään kunnon ideaa ole. Pieni joukko sikarikkaita ihmisiä on jo mongoolien ajoista johtanut rutiköyhää tyhmää kansaa. Putinin eliittiin pääsi olemalla oligarkki, Jeltsinin sisäpiiriläinen tai Putinin vanha koulukaveri. Neuvostoliitossa riitti puolueen jäsenkirja ja läheinen ystävyys Leninin, Stalinin, Hrutsevin tai Breznevin kanssa. Mongoolit pitivät venäläisiä orjina. Aleksanteri Nevalainen oli muistaakseni mongoolin adoptoima ja ei tästä syystä päätynyt seipääseen.


    • Putin yrittää

      säilyttää neuvostotulkinnat historiankirjoituksessa.
      Vaarana on uusi tutkijapolvi, joka suhtautuu tutkimustyöhön rehellisesti, eikä propagandana. Siinä menisi maine lukuisilta neuvostosankareilta Stalinista alkaen.

      • no hätä

        Putin on määränyt mitä näille on koulussa syötetty.


      • näin se menee
        no hätä kirjoitti:

        Putin on määränyt mitä näille on koulussa syötetty.

        Eli venäläiset palaa vanhaan, kaikki mitä valtio, puolue tai hallitus sanoo on valetta, huhut on aina totta.


      • miten niin palaa
        näin se menee kirjoitti:

        Eli venäläiset palaa vanhaan, kaikki mitä valtio, puolue tai hallitus sanoo on valetta, huhut on aina totta.

        Eikö ne aina ole siinä olleet. Enemmistö niistä tosin Cygnaeuksen aikoina oli lukutaidottomia.


    • Tulevaisuus on Venäjällä aina ollut täysin hallinnassa. Menneisyys sen sijaan muuttuu koko ajan.

      - vanha venäläinen sananlasku

      • Stalinin vannous

        Ja sitten on vielä se kuuluisa bolsevikin kunniasana. Normaalimoraaliselle täysin tulkitsematon juttu.


      • Orwellinen

        Pitäähän sitä totuutta vääristellä. Stalinkin teki aikoinaan oikein oppikirjan ja tietosanakirja jossa kaikki merkittävät keksinnöt oli pistetty venäläisten nimiin. Meikäläisille tässä asiassa oli se hyvä puoli, että lentokoneen keksijä Alexander Mozhaiski oli syntynyt Teräsmiehen mukaan Kotkassa, vaikka se saatettiin toki editoida.


      • kaiken keksivät
        Orwellinen kirjoitti:

        Pitäähän sitä totuutta vääristellä. Stalinkin teki aikoinaan oikein oppikirjan ja tietosanakirja jossa kaikki merkittävät keksinnöt oli pistetty venäläisten nimiin. Meikäläisille tässä asiassa oli se hyvä puoli, että lentokoneen keksijä Alexander Mozhaiski oli syntynyt Teräsmiehen mukaan Kotkassa, vaikka se saatettiin toki editoida.

        Neukkulan lastentarinoiden mukaan Lenin oli vetänyt suurin piirtein yksin sähköt koko maahan. Ei kerrottu, että vaikka sähköjä oli vedelty (kuten muuallakin maailmassa siihen aikaan), sähköistämisen puutteet olivat oleellisempi tieto kuin se, että piuhaa saatiin bolsuille mieleisiin paikkoihin, sinne tänne. Ukrainassakin monen pikkukaupungin ainoa ilo sähköistä oli yhteinen propagandaradio ja tehostunut urkinta ja siitä tiedottaminen.

        Lenin oli kuulemma keksinyt elokuvankin. Ja elokuvakoneen.


    • Itse en kuitenkaan usko, että Venäjälle palattaisiin vanhaan versioon Mainilan laukkaukista. Joten sen suhteen ei tarvitse kantaa huolta.

      Kiinnostavaksi asian tekee vain se, miten oppilaille perustellaan provokaation lavastaminen, se kun ei ollut rehellistä toimintaa.

      • De-Va-ihtoehto

        Kyllä etevä keksii. Kun muutenkin tahtoo heillä mennä nuo syyt ja seuraukset sekaisin, niin mitenkäs tämä: kun Mainila jäi rauhanteossa naapurille, niin sen kiistäminen, että Mainilassa ei mitään ammuttu, on puuttumista naapurin sisäisiin asioihin. Ja sen vuoksi tietysti oli aihetta aloittaa sota. Eihän Neuvostoliiton kokoinen valtiomöhkäle voinut suvaita, että Suomen kokoinen pieni ja väkiluvultaan vähäinen valtio alkaa puuttumaan.

        Tätä kun opettaa kansalle imeväisestä asti, niin eipä löydy kykenevää selittämään, ei tulkitsemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      11
      1885
    2. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      180
      1710
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      121
      1557
    4. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1551
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      121
      1306
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      311
      1116
    7. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      114
      1063
    8. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      166
      1028
    9. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1014
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      95
      995
    Aihe