Koirat

vuff??

"Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: "Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni." Mutta hän ei vastannut naiselle mitään.
Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: "Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa." Mutta Jeesus vastasi: "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten." Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: "Herra, auta minua!" Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille.""

Kuten onneksi tiedetään, edellä siteerattu Raamatun tapahtuma päättyy onnellisesti, mutta silti pistää mietityttämään tuo, että Jeesus kutsuu pakanoita koiriksi.
Kun tiedetään, kuinka saastainen ja epäpyhä eläin koira Jumalan silmissä on, niin miksi Jeesus käyttää tuota nimitystä ihmisistä?

6

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesus kokeili, oliko naisella omanarvontuntoa, vai oliko kyseessä tälläinen nykysille laitalahkoille ominainen itseään pakanuudesta ruoskiva itseinhoinen surkimus.

      Kaikkea muuta. Nainen vastasi nokkelaan kysymykseen vieläkin nokkelammalla vastauksella ja Jeesus totesi että hän pesi mennen tullen useimmat israelilaiset uskon määrässä nousten parhaaseen A-ryhmään.

      HYVÄ!

      • Senkin ihmiset!

        Koira on lähi-idän uskomusten mukaan saastainen eläin, koska kulkukoirat ovat raadonsyöjiä. "Koira" on siis vertauskuva saastaisuudelle. Tämä vertauskuva tulee kuitenkin erottaa todellisista koiraeläimistä, jotka hyvin kohdeltuina ovat itsessään mitä sydämellisimpiä olentoja, eikä niissä ole mitään saastaista.

        Samanlainen sanonta on meillä "senkin sika", joka perustuu ainoastaan sikojen nautintoon pyöriskellä kurassa, vaikka ne muutoin ovat eläiminä mitä suloisimpia.

        Nuo eläinsanonnat perustuvat enemmän ihmisten tyhmyyteen, ennakkoluuloon ja tietämättömyyteen asioista, kuin siihen, että kyseiset eläimet hyvin hoidettuina olisivat saastaisia. Eläimet ovat useimmiten ihmistä siistimpiä ja puhtaampia.

        "Senkin ihminen!"

        Oletkos sinä Kootee muuten eläinihminen millään lailla? Kissa- tai koiraihminen? Itse pidän kaikista eläimistä, mutta olen erityisesti koirien ystävä.
        .


    • Jotta ihmiset oppisivat Raamattua lukiessaan ettei sitä tekstiä oteta kirjaimellisesti, vaan muiden tekstien asiayhteyksien selityksillä. Esimerkiksi 1. Moos. 49. luvussa Jaakob nimitti esikoispoikaansa vedeksi, Joosefia hedelmäpuuksi, "Juuda on nuorileijona"; "Isaskar on luiseva aasi", "1. "Daan on käärmeenä tiellä, on polulla kyynä", "Naftali on nopea peura"; j.n.e. [Sananl. 1:1-6]

      Tämä asia oli hyvä ottaa huomioon myös Jesaja 11. lukua tulkitessa!

    • Viherkeiju

      Jeesus oli muutenkin hieman hakoteillä koska samaistutti ihmisiä kärsimys lihan makuun. Keskelle nostettiin kalastaja ristille metsästäjän ja linnustajan väliin. RIKKOI KÄSKYÄ "älä tapa"! Eli kylymää touhua. Raamatussahan sanotaan jossain että kun taivas laskeutuu yllemme niin meriä ja järviä ei enää ole oleva. Eikös maailma kaipaa vihreän vehreän turkin ympärilleen eikä aavikoita ja tulvivaa vettä. Kun rakkaus leviää ja kaikkien siementen annetaan kasvaa niin eiköhän tämä pallo joskus vihreän vehreydy, tai muuten eloton materia lisääntyy ja kaikki elävä ohessa vähentyy, näin maailmaan joulupukin jätteet kertyy.

      • Viherkeiju

        Marjastajat kävivät ristillä katselemassa että joko antavat syntisä anteeksi. Se taivas rakennetaan 10 käskyn avulla ja Thats it piste


    • Nimi pakana tarkoitti alunperin "maalaista". Ja koira on monen yksinäisen ihmisen viimeinen ystävä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      329
      3061
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      107
      2261
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1675
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      195
      1596
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      68
      1398
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1283
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe