genitaaliherpes raskausaikana

Aurora78

Olen raskaana ja viikkoja nyt 36 plus 4. Noin viikko sitten oli kutinaa ja kuumotusta alapäässä, sitten huomasin kaksi näppylää häpyhuulessa. Minulla todettu genitaaliherpes 2011 jolloin se oli melko ärhäkkänä. Lääkekuuri auttoi eikä sen jälkeen ole mitään ollut paitsi nyt raskausaikana, lievänä tämän yhden kerran. Neuvolassa ei ole koskaan kysytty puhuttu herpeksestä.
nyt kuitenkin huoli jos vaikka uusiutuu lähellä synnytystä. Onko myöhäistä näillä viikoilla aloittaa estolääkitys? Neuvola on parin pv päästä.

kokemuksia kaipaan...

5

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      Neuvolassa on se huono puoli, että siellä puhutaan vaan yleisistä asioista ja sitten noista muista jos itse ottaa puheeksi.

      Raskaus kaikkine hormooneineen on aikamoinen mylläys kropalle ja raskaus saattaa laukaista puhkeamassa olevan asian nopeampaa ja saattaa tehdä oireita joita ei ennen ole ollutkaan. Esim. kondylooma saattaa puhjeta ensimmäisen kerran raskauaikana (ulospäin näkyvämalli) myöskin herpes on monilla ollut piilossa raskauteen asti ja sitten raskausaikana iskenyt näkyviin, myöskin vuosia oireettomana ollut herpes saattaa puhjeta uudestaan.

      Laitoin googleen hakusanan "herpes raskausaikana" ja sieltä löytyi valehtelematta kymmeniä aloituksia koskien niin raskautta kuin synnytystä. Suosittelisin kuitenkin että kun sinulla on neuvola parin päivän päästä, niin jätät nämä keskustelupalstat väliin ja kyselet sitten lääkäriltä. Palstoilla on aina vain tavallisten ihmisten mielipiteitä, kokemuksia ja "musta tuntuu" tunteita. Ne saattavat olla kaukana todellisuudesta. Myöskin ikävät kokemukset nousevat helpommin näkyviin ja he keillä kaikki on mennyt hyvin, eivät sitä niin hehkuta.

      Mutta tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen :D

      • Aurora78

        Joo olen kaikenlaisia kokemuksia löytänyt keskustelupalstoilta.
        Ja alan ammattilaiselta ystävältäni kuulin että herpes ei haitaksi vauvalle odotusaikana mutta jos synnytyshetkellä aktiivinen herpes niin voi olla haittaa, siis vauva saada sen... ja jos synnytyshetkellä herpes aktiivisenä ensimmäistä kertaa niin vielä pahempi... jotenkin näin meni :D
        Minulla onneksi tämä oli nyt vain noin viikon kestävä piina... mutta mietityttää jos on uudestaan vaikka synnytyshetkellä... Aion pyytää neuvolan kautta estolääkityksen.


    • näin minulla

      Minulla on genitaaliherpes, joka oireilee hyvin harvoin. Odotan nyt kolmatta lastani. Se ei ole oireillut raskauksien eikä synnytysten aikoihin (en ole edes estolääkitystä käyttänyt koskaan), joten sillä ei ole ollut vaikutusta synnytyksiini. Toivon, ettei seuraavaankaan.

      Estolääkitystä kai suositellaan, jos on riskinä sen oireilu synnytyksen aikaan. Aktiivinen herpes synnytyksessä voi käsittääkseni aiheuttaa pahimmillaan jopa hengenvaarallisen infektion vauvalle, joten synnytystapa on sektio, jos herpes on silloin aktiivisena. Asiasta on syytä puhua neuvolassa, jotta mahdolliseen viruksen aktivoitumiseen voidaan varautua. Mutta kun asia on tiedossa ja hoidossa, ongelmaa ei pitäisi olla. Pahimmassa tapauksessa joutuu sitten vain synnyttämään sektiolla.

      • edellinen

        Siihen en siis osaa vastata, että onko estolääkitys myöhäistä aloittaa tuossa vaiheessa, mutta lääkärihän sen sitten tietää. Tärkeintä on, että tilanne on neuvolassa ja synnytyksen hetkellä tiedossa, niin voidaan toimia sen edellyttämällä tavalla.


      • Aurora78
        edellinen kirjoitti:

        Siihen en siis osaa vastata, että onko estolääkitys myöhäistä aloittaa tuossa vaiheessa, mutta lääkärihän sen sitten tietää. Tärkeintä on, että tilanne on neuvolassa ja synnytyksen hetkellä tiedossa, niin voidaan toimia sen edellyttämällä tavalla.

        Ap vastaa: toivottavasti edes lieväkään herpes iske. Hyvä ja ihme että näinkin pitkälle mentiin ilman oireita. Minulla varmaan joku stressi puhkaisi tämän :/ nyt tarvii vähän relata :)
        jos jotakin hyvää tässä on niin herpes ei tullut ensimmäistä kertaa ja vauva saa vasta-aineita sitä vastaan....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe