genitaaliherpes raskausaikana

Aurora78

Olen raskaana ja viikkoja nyt 36 plus 4. Noin viikko sitten oli kutinaa ja kuumotusta alapäässä, sitten huomasin kaksi näppylää häpyhuulessa. Minulla todettu genitaaliherpes 2011 jolloin se oli melko ärhäkkänä. Lääkekuuri auttoi eikä sen jälkeen ole mitään ollut paitsi nyt raskausaikana, lievänä tämän yhden kerran. Neuvolassa ei ole koskaan kysytty puhuttu herpeksestä.
nyt kuitenkin huoli jos vaikka uusiutuu lähellä synnytystä. Onko myöhäistä näillä viikoilla aloittaa estolääkitys? Neuvola on parin pv päästä.

kokemuksia kaipaan...

5

105

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • .....

   Neuvolassa on se huono puoli, että siellä puhutaan vaan yleisistä asioista ja sitten noista muista jos itse ottaa puheeksi.

   Raskaus kaikkine hormooneineen on aikamoinen mylläys kropalle ja raskaus saattaa laukaista puhkeamassa olevan asian nopeampaa ja saattaa tehdä oireita joita ei ennen ole ollutkaan. Esim. kondylooma saattaa puhjeta ensimmäisen kerran raskauaikana (ulospäin näkyvämalli) myöskin herpes on monilla ollut piilossa raskauteen asti ja sitten raskausaikana iskenyt näkyviin, myöskin vuosia oireettomana ollut herpes saattaa puhjeta uudestaan.

   Laitoin googleen hakusanan "herpes raskausaikana" ja sieltä löytyi valehtelematta kymmeniä aloituksia koskien niin raskautta kuin synnytystä. Suosittelisin kuitenkin että kun sinulla on neuvola parin päivän päästä, niin jätät nämä keskustelupalstat väliin ja kyselet sitten lääkäriltä. Palstoilla on aina vain tavallisten ihmisten mielipiteitä, kokemuksia ja "musta tuntuu" tunteita. Ne saattavat olla kaukana todellisuudesta. Myöskin ikävät kokemukset nousevat helpommin näkyviin ja he keillä kaikki on mennyt hyvin, eivät sitä niin hehkuta.

   Mutta tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen :D

   • Aurora78

    Joo olen kaikenlaisia kokemuksia löytänyt keskustelupalstoilta.
    Ja alan ammattilaiselta ystävältäni kuulin että herpes ei haitaksi vauvalle odotusaikana mutta jos synnytyshetkellä aktiivinen herpes niin voi olla haittaa, siis vauva saada sen... ja jos synnytyshetkellä herpes aktiivisenä ensimmäistä kertaa niin vielä pahempi... jotenkin näin meni :D
    Minulla onneksi tämä oli nyt vain noin viikon kestävä piina... mutta mietityttää jos on uudestaan vaikka synnytyshetkellä... Aion pyytää neuvolan kautta estolääkityksen.


  • näin minulla

   Minulla on genitaaliherpes, joka oireilee hyvin harvoin. Odotan nyt kolmatta lastani. Se ei ole oireillut raskauksien eikä synnytysten aikoihin (en ole edes estolääkitystä käyttänyt koskaan), joten sillä ei ole ollut vaikutusta synnytyksiini. Toivon, ettei seuraavaankaan.

   Estolääkitystä kai suositellaan, jos on riskinä sen oireilu synnytyksen aikaan. Aktiivinen herpes synnytyksessä voi käsittääkseni aiheuttaa pahimmillaan jopa hengenvaarallisen infektion vauvalle, joten synnytystapa on sektio, jos herpes on silloin aktiivisena. Asiasta on syytä puhua neuvolassa, jotta mahdolliseen viruksen aktivoitumiseen voidaan varautua. Mutta kun asia on tiedossa ja hoidossa, ongelmaa ei pitäisi olla. Pahimmassa tapauksessa joutuu sitten vain synnyttämään sektiolla.

   • edellinen

    Siihen en siis osaa vastata, että onko estolääkitys myöhäistä aloittaa tuossa vaiheessa, mutta lääkärihän sen sitten tietää. Tärkeintä on, että tilanne on neuvolassa ja synnytyksen hetkellä tiedossa, niin voidaan toimia sen edellyttämällä tavalla.


   • Aurora78
    edellinen kirjoitti:

    Siihen en siis osaa vastata, että onko estolääkitys myöhäistä aloittaa tuossa vaiheessa, mutta lääkärihän sen sitten tietää. Tärkeintä on, että tilanne on neuvolassa ja synnytyksen hetkellä tiedossa, niin voidaan toimia sen edellyttämällä tavalla.

    Ap vastaa: toivottavasti edes lieväkään herpes iske. Hyvä ja ihme että näinkin pitkälle mentiin ilman oireita. Minulla varmaan joku stressi puhkaisi tämän :/ nyt tarvii vähän relata :)
    jos jotakin hyvää tässä on niin herpes ei tullut ensimmäistä kertaa ja vauva saa vasta-aineita sitä vastaan....


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tehdä juhannuksena?

   Mitä 37v sinkkumies voi tehdä juhannuksena? On varmaan jo liian vanha festareille pitäisikö tyytyä vaan paikalliseen?
   Juhannus
   86
   3957
  2. Miehiltä puuttuu solidaarisuus toisia miehiä kohtaan

   Kun me too-naiset hyökkäävät raukkamaiset Wille Rydmanin kimppuun vain ani harva mies asettuu Rydmanin tueksi. Sama on nähty aikaisemminkin me too- ta
   Maailman menoa
   189
   3053
  3. Iiris Suomelan kuva

   Senaattori Jarno Vähäkainu otti sensuellin kuvan Iiris Suomelasta eduskunnan kuppilassa. Kuvassa Iiriksen reisi näkyy melkein pimppiin asti. Kuvasta n
   Kajaani
   100
   2242
  4. Suomen huutokauppakeisari tulee taas! Vieraina Auri Kananen, Sointu Borg, Pate Mustajärven tytär...

   Aki ja Heli Palsanmäki ovat nousseet koko Suomen kansan tuntemiksi julkkiksiksi Suomen huutokauppakeisari -ohjelman myötä. Nyt tätä koko kansan viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1834
  5. Juhannus pilalla

   Kun en sua nää... 😥 tarkoitus oli että oisin huumorilla vihjaissut sulle että käskepäs mut käymään kahvilla jolla olisin viestinyt sulle että kyllä m
   Ikävä
   71
   1617
  6. Mikä/ mitkä lause(et)on se

   Joka jäänyt mieleesi kaivattusi suusta?
   Ikävä
   61
   1295
  7. Juhannus Oulussa 2022

   Onko Oulussa juhannuskokkoja huomenna kun huomenna on juhannusaatto jolloin kokkoja on ollut tapana polttaa ja julhia juhannusta?
   Oulu
   4
   947
  8. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   866
  9. Martinan tulevat kisat.

   Kyllä nyt odotukset korkealla.Niin paljon aikaa kun nainen laittaa urheiluun ja itsensä hoitoon niin kyllä pitäisi joku sijoitus tulla. Martina on sit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   699
  10. Vanhanen haluaa VKK:n varapuheenjohtajalle porttikiellon eduskuntaan

   Näin yritetään heikentää VKK:ta, joka uhkaa suuria puolueita, koska on ainoa puolue, joka ajaa kansan asiaa. https://yle.fi/uutiset/3-12507990
   Maailman menoa
   310
   693
  Aihe