Kotiolut käymään

cooperia

6

2988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • In vino veritas

      Yök, ei sokeria oluen valmistuksessa käytetä. Kilju tehdään sokerista, olut maltaista.

      Ja kyllä, teen jonkin verran olutta. Enimmäkseen double-IPA tyyppisiä ja lisäksi aina välillä jotain "kausiolutta".

      • vettähiivaasokeria

        Kyllä oluessa voi varsin hyvin käyttää sokeriakin keventämään mallasprofiilia. Hyvin moni belgialainen olut olis jäänyt tekemättä jos ei sokeria / kandisiirappia sais käyttää. Maltillisissa määrin toki. Sakemannit erikseen hölmöine puhtausvaatimuksineen joilla toki joskus oli ihan merkittävä tarkoituskin mutta jotka nykyään ovat lähinnä haitakkeita joita insinööri kiertää minkä keksii.

        Niinkun esim hiivaravinne jota reinheitsgebotin mukaan ei saa käyttää, siksipä teemme niin että syötämme hiivalle helvetisti ravinteita ja tapamme sen ja lykkäämme lopputuotteen oluseen, sehän on HIIVAA, ei ravinnetta, toki kuollutta hiivaa. Ideana siis on se että se kuollut hiivasakka valuu pohjalle ja ravinteet vapautuu sen halutun aktiivisen hiivan käyttöön. Samaa metodia voi käyttää myös muiden lisäaineiden olueen annosteluun , eikä tartte merkata edes etikettiin, onkosse nyt sitten fiksua häh ja jengi juo puhtausvaatimusten mukaista olutta suu virneessä.


    • Hiski Viiva

      Minä en ole saanut mallasmössöjä käymään juuri mitenkään lisäämättä sokeria.

    • vettähiivaasokeria

      Halvoissa mallasmössöissä on ihan liian vähän sitä mössöä. Lisää fermentointikelpoisia sokereita tarvitaan.
      Kalliimmissa, esim Weyermanin uutepaketeissa on 4kg uutetta. Siihen ei tarvitse enää sokereita sotkea.

      Voitte käyttää spraymallasta, useamman uutepaketin tai vähemmän vettä jos haluatte täysmallasolutta halvasta mössöstä. Uutemäärän lisääminen tai veden vähentäminen vaikuttaa humalointiasteeseen joka kohoaa, joten lisättäväksi uutteeksi kannattaisi valita humaloimaton uute. Spraymallas on spraykuivattua mallasuutetta ja se on humaloimatonta.

    • kaljottelija

      Tätä minäkin olen Norjassa asuvana miettinyt, että kuka Suomessa viitsii enää tehdä olutta. Täällä 0,5 l tölkki norjalaista alea maksaa kaupassa 4-5 euroa ja halvin laageri on 2,5 eur ja prosenteiltaan 4,5. Norjalaiset tekeekin kaikkea alkoholia itse ja välineitä myydään paljon.

      Itse olen taas alkanut tehdä uutteesta ja hyvää on tullut. Suosikki Muntons Traditional Bitter tai sitten cooperin vehnäolut ja niihin olen käyttänyt sprey mallasta sokerin sijasta. Ihan älyttömän hyvää on tullut omasta ja muidenkin maistajien mielestä. Viimeksi ostin piruuttani halpaa Geordie's bitteriä, jonka pitäisi arvostelujen mukaan olla ihan kuraa ja siihen kilo sokeria. Tämä on halvin mitä täältä löytyy.

      Minusta kaksi kiloa sokeria on liikaa. Max. kilo tai sitten sprey mallasta.

      Ärsyttää pullonpesu ja korkittaminen. Onko kukaan teistä käyttänyt kegejä tms?

      • Näin se on

        Kyllästyin myös pullotustouhuihin ja ostin oluttarvikeliikkeestä hanallisen tynnörin, siihen mahtuu satsi mukavasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2701
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1331
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1028
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1000
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      996
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      899
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe