Kommunismi on mahdottomuus todellisuudessa

ml213.

Niin, miksi kommunismi aatetta pidetään yllä edelleen puoluepolitiikassa, vaikka tämä aate on mahdoton toteutua käytännön tasolla. Aatteen totutumista ja kukoistamista kauniiseen kukkaan estää ihmisen sisäinen perusolemus. Ihmisen perusolemus ei siis tue sitä käyttäytymistä, jota taas kommunismi vaatisi ihmiseltä käytännön tasolla.

Niin, komumismi teoriana on erittäin kaunis ideologia ja ,- jopa tavoite ymmärtäen sen oikein, mutta tämä kaunis asia on mahdottomuus käytännön tasolla. Esim. vaikka rauhaomaisesti muutettaisiin maamme kommunistiseksi valtioksi viimeistä piirtoa myöten, niin muutaman sukupolven aikana koko hyvinvointimme katoaisi. Maastamme tulisi vankilanomainen maa ihmisille kuten Kiina, Pohjois- Korea tai entinen Neuvostoliitto. Kurjistumiseen syy ei ole siis politiikka tms, vaan ainoastaan ihmisen perusolemus käyttäytymisessä ja siten tämän aatteen pysymiseksi vallassa tarvitaan pakotteita / kansalaisten rajoitteita kuten tiedämme ja näemme.

Mutta, mitä saisimmekaan tästä ideologiasta aikaan, jos siihen sisältäisimme / huomioisimme myös ihmisen / ihmisen perusolemuksen. Aate, joka olisi jo totutumiskelpoinen sukupolvesta toiseen.Aate, jonka voima kumpuaisi ihmisestä luontaisesti.

13

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NaisellinenOlemus

      Kommunismi on dogmaattisen vartija ja sääntö/rankasija ihmisen paratiisi. Näillä eväillä saadaan aikaan ihmisteurastamo. Uskommoissa on sisäänrakennettuna tämä sama kaava. Noudata sääntöjä tai...

      Tästä syystä kaikki dogmaatiset teoria järjestelmät päätyvät teurastamaan ihmisiä, jotka eivät ymmärrä järjestelmää tai eivät hyväksy/halua elää dogmin määräävällä tavalla. Sitten tarvitaan vankileirien saaristot ja ihmisteurastamot, jotta dogmaattiset voivat olla tyytyväisiä kun väärät (roska)ihmiset on kärrätty teurastettuna kaatopaikalle mätänemään.

      Tämä lienee jonkinlaista naismaisen luonteen perua. Naisethan yleensä eivät ymmärrä ollenkaan perinteistä miehistä epäjärjestystä, missä pääasia on tekeminen. Nainen haluaa, että ympäristö on järjestyksessä, ikäänkuin koriste, jota sitten voi ihailla ja näyttää muillekin. Mies aiheuttaa sitten tässä tilassa ei-toivottua epäjärjestystä. Samanlailla toimii kommunistin pää. Väärinajattelijat viedään roskiin/teurastamolle jotta saadaan naisellinen järjestys palautettua.

      • ml213.

        Mutta, kommunismi teoriana on erittäin kaunis aate. Jos se todella toteutuisi ja sen pohjalta rakentuisi yhteiskunta / ihmisen kasvuympäristö, niin jo ihmisen mielentaspaino ja sairastavuus olisi vähäisempää.

        Ihmisen kehitysympäristöllä ja missä ympäristössä ihminen elää, niin tällä on erittäin suuri vaikutus ihmisen terveyteen.Siis ei itse kommunismi ole kielteinen mielikuva.Ongelma vaan on siinä, ettemme mahdollistu sitä näkemään kukoistuksessa / kukassaan.


    • NaisellinenOlemus

      Ei kommunismin kalainen ideologia voi oimia mienkään nykyisen ihmisen olemuksen kanssa. Tämä nykyinen omisava ihminen olemus on noin 13000 vuotta vanha. Jos ihminen lakkaa omistamasta tavaroita ihmisiä puolisoa jo vapautaa itsensä omistamisen halusta niin silloin kommunismikin voisi alkaa toimimaan, mutta en tunne yhtään kommunistia tai anarkistia joka olisi valmis luopumaan omistajan olemuksesta ja siiä syystä nämä kaikki aatteet sortuvat juuri dogmaattiseen vahtikoira omistamis liturgiaan. Eli jos kommunismi halutaan saada toimivaksi on ihmisen luovuttavakaikilla asoilla omistamisesta myös tunne-elämän asolla.

      Jos nainen/mies jonka kanssa elät haluaa paritella muiden kanssa niin annat ilman minkäänlaista ahdistusta tämän tehdä nykykäsityksen mukaisen syrjähypyn. Jos ajatus ahdistaa et ole lähelläkään ihmistä jokavoisi saada kommunismin toimimaan

    • kokemusta

      kommunismi on kateellisten ,toisia mielellään alistavien psykopaattien uskonto joka ei toimi.

    • P. Äreistö

      Kommunismi on ihmiskunnan ainoa mahdollisuus selviytyä. Tuhlaileva kapitalistinen järjestelmä johtaa planeetan tuhoutumiseen. Asioita on pakko ruveta suunnittelemaan.

      • komut tuhlaavat

        Siperian kaupungeissa on asuntojen lämmityksessä tasan kaksi asentoa: lämpö päällä tai pois. Termostaatteja ei ole eli syksyllä kun lämmitys kytketään päälle, niin ihmisten on pakko pitää ikkunoita auki etteivät nääntyisi kuumuuteen.

        Siperian Neuvostoaikaisten vuotavien öljyputkien muodostamat öljyjärvet on toinen esimerkki kommunismin "taloudellisuudesta".


      • Valetta pukkaa

        "Tuhlaileva kapitalistinen järjestelmä johtaa planeetan tuhoutumiseen. Asioita on pakko ruveta suunnittelemaan."

        Todrellisuudessa lännessä säännöstrllään ja säästetään energiaa paljon tarkempaan. Kommunismi on tässä suhteessa ttäydellinen eldorado!


    • Reijo Se Kamala

      Vaikka en periaatteessa osallistu tämän tapaisiin keskusteluihin, kerron mielelläni maatalouskommunismista, joka vallitsi ns "vanhassa suomessa" pääasiallisena. Veljekset asuivat ja harjoittivat ammattiaan saman katon alla, vanhaisä ja äiti, ja isovanhemmat vointinsa mukaan osallistuivat. Isojako, se ruotsalaisherrojen uutuus, muutti hyvin paljon. Vanhan yhteisöllisyyden heikentyminen yksinäisine ihmisineen ja hylättyine perheineen on samaa juurta.

      • ei ollu eikä tuu

        "kerron mielelläni maatalouskommunismista, joka vallitsi ns "vanhassa suomessa" pääasiallisena. "

        Ikävä tuottaa pettymys, mutta Suomessa ei ole vallinnut minkään sortin kommunismia koskaan, eikä tule. Vanhassa Suomessa perhe tai suku asui usein samassa taloudessa. Isännän vanhin poika peri yleensä talon ja isännyyden. Ei se mitään kommunismia ollut.

        Isojako järkeisti maatalousmaan käytön.


    • ette herää

      Missä ihmeen menneisyyden Neuvostokommunismissa te elättekin. Kommunismin aate on (hyvänen aika) siirtynyt jo 1970-luvulla Kiinaan.

      • totta 1

        kiina on jo paljon siirtynyt markkina talouden toteuttajaksi ellei olisi korjannut kurssiaan Kiina olisi jo hajonnut .


    • missä Te elätte

      Perin usvainen. Oudolta tuntuva ja kuulostava "Neuvostokommunismi" ei hyvät veljet ja vastustajat ole ollut nykypäivää -kymmeniin vuosiin.

    • kuulapsi

      Kommunismi voi olla ehkä mahdollinen, mutta ihmiskunnalla voi mennä kymmeniä, satoja tai tuhansia vuosia ennen kun olemme valmiita kommunismiin.

      Mitä enemmän tekniikka kehittyy, sitä enemmän vaikuttaa että lähestymme kommunismia. Esimerkiksi netissä vois sanoa että on jo digitaalinen versio kommunismista, tai 'post-scarcity' järjestelmästä.

      Kun tekniikka kehittyy, voimme automatisoida yhteyskuntaa enemmän ja enemmän, ja tuottaa enemmän vähemmällä, ja se tulee tuottamaan enemmän ja enemmän ongelmia kapitalistiselle järjestelmälle, kuten Karl Marx sanoi.

      Kun robotit tekevät enemmän ja enemmän työtä, ihmisillä vähenee työt, ja ihmisten on pakko saada rahaa jotenkin, ja ainut tapa on luopua kapitalismista kun töitä ei ole tarpeeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe