Palvelut katoaa

Järki käteen!

Onpas kurjaa kun kaupunki tyhjenee. Pitäis kaikkien tajuta ettei rahoja kannata ajaa viemään Nummelaan vaan oikeasti tukea paikallisia yrityksiä. Yrittäkää edes kysyä ensin oman kylän kaupoista mitä etsitte. Liian monet karkkilalaiset eivät ymmärrä että on oman kaupungin tuho jos rahat viedään vihtiläisille.

Kannata kotikuntaa ja oman kylän kauppoja jottei enempää tyhjiä liiketiloja ilmesty!

32

3491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syväkurkku

      Vihti, Nummela, ihan sama. Kuolevia, rumia, pieniä paikkakuntia. Samanlaisia on Suomi täynnä. Suomessa on yli miljoon asuntoa tai taloa väärässä paikassa. Näillä tulee kahdenkymmenen vuoden tarkastelussa olemaan negatiivinen arvo. Purkaminen maksaa. Kaupungistuminen on globaali megatrendi ja se tulee toteutumaan myös Suomessa.

      Tukholman seudulla lapsiperheet muuttavat keskustaan. Vaikka pieneen asuntoon, kunhan pääsevät keskustaan. Kukaan ei halua asua esikaupungissa. Tämä on johtanut siihen, että neliö Tukholman keskustassa maksaa keskimäärin peräti 7500 Euroa. Helsinki on halpa Tukholmaan verrattuna!

      Unohda Nummela. Talojen ja asuntojen hinnat tulevat isossa kuvassa laskemaan. Muuta pois, kun vielä pystyt!

    • kommu nisti

      No eihän niitä paikkallisia yrittäjiä voi tukea, nehän saattaa rikastua ja ostaa esim hienomman auton ku mulla on ja sehän ei vetele, että joku ajaisi esim mersulla ja mää painan vaan aimolta ostetulla nissanilla niinku muutkin kommarit.

      Ainakun tulee uusi yrittäjä , niin me karkkilalaiset vaan jupistaan toisillemme, että kauankohan pysyy pystyssä tai sitten millä hemmetin rahalla tuo pysyy pystyssä ei hemmetti menystyykö tuo???? Ei saakeli mulla on nuurtilta ostetut samettihousut jalassa ja tuo senkun vaan hurskastelee...

      • Poismuuttanut

        Juuri tuollaista kyräilyä. Olihan tässä taannoin paikallisen yksityisvetoisen huoltoaseman laajennoksen avaijaiset tarjouksineen. Mm. polttoainetta sai edullisesti mutta paikallislehden haastateltu sanoi sen silti olevan siltikin liian kallista, vaikka oli kylän halvinta, ja sanoi menneensä ABC:lle "kun sieltä saa poonusta". Tämmöstä touhua... Mitäs muuten ajattelitte tehdä kun teollisuus lähtee kaikki sieltä pois jossain vaiheessa (isot tehtaat)? Meette joukolla Pässiin istumaan? Ei jää paljon vaihtoehtoja kuin tuottaa toisillenne palveluita.

        En tiedä mikä sitä paikkaa vaivaa. Karkkilalaisuus? Vasemmistolaisuus, tyhmyys, umpimielisyys, kateus, takapajuisuus ja synkkyys? Miksei sinne halua edes ketjut isoine liikeeineen? On totta että Karkkilalla on ongelmansa, mutta joku sitä paikkaa muutenkin vaivaa. Luonto on hieno! Upeita metsiä ja maalaismaisemia, idyllisiä (oikeasti!) omakotialueita, puhtaita järviä ja rantoja. Ja jengi istuu vaan pubissa! Eikö teitä haittaa sekään että koko kylä on iltaisin pimeänä? Painostakaa nyt sitä kunnanhallitustanne että saatte sinne pimeällä valot edes muutaman pääkadun varrelle! Ikävä on lapsuuden ja nuoruuden Karkkilaa 80- ja 90-luvuilla. Nyt se on muisto vaan. Ja 90-luvun alussa sanottiin ettei ole kaupungilla rahaa, se ei ollut mitään tämän kurjuuden rinnalla joka kaupungista nyt paistaa!


    • Asi akas

      Niin no, yleensä oma pussi on tärkeämpi kuin palvelujen pitäminen täällä. Nummelasta saa esim. miesten vaatteita kohtuullisilla hinnoilla, Karkkilassa ei ole oikeastaan kuin Frank jossa on tuhottoman kallista. En väitä etteikö muiden palveluiden suhteen olisi tarjontaa kotopaikkakunnallakin, mutta kun yleensä sen saa muualta halvemmalla (tosin harva ottaa huomioon että paljonko siihen Nummelan reissuun menee rahaa bensakulujen muodossa). On täällä onneksi menestyviäkin firmoja.
      Kaupan menestymisen periaatteet ovat hinta, valikoima ja näkyvyys/sijainti (laatu varauksin). Jos jokin näistä ei toteudu, on kannattavuus kiikun kaakun. Karkkilassa suurin ongelma lienee hintatason lisäksi se, etteivät kuluttajat ole tietoisia tarjonnasta.

    • Vode 666

      No yksi ongelmahan näissä Karkkilan erikoispuodeissa on aukioloajat; turhan aikaisin menevät kiinni ottaen huomioon että suurin osa työssäkäyvästä väestöstä taitaa pk.seudulla tai Lohjan suunnalla käydä töissä.

      Toinen on juurikin hintataso; nykySuomessa on köyhän ostettava sieltä mistä halvimmalla saa.

      Ja sitten tietysti mainonta; täysin lapsenkengissä, jalkakäytävällä saattaa olla ständi josta puuttuu se oleellisin; nimittäin hinta.

      Ja takavuosina, ainakin, kaikki kaupankäyntiin liittyvät tapahtumat pidettiin parhaana työaikana, työttömät ja eläkeläiset ilmeisesti kohderyhmänä heillä kun kaiketi sitä rahaa on...

      • Maalaisjärkeä

        Hyvä esimerkki vaikkapa autotarvikkeet. Kun sama tuote maksaa tuplasti tai jopa enemmän ei tarvitse kahta kertaa miettiä hakeeko motonetistä alle 40km:n päästä.
        Ja myös palvelu parempi halvemmalla hinnalla.

        Ymmärrettävää kyllä että pieni kauppa ei voi myydä yhtä halvalla mutta ei ero saa noin valtava olla.

        Säästöä tulee valtavasti vaikka ottaa bensat huomioon.


      • Anonyymi

        Seittemään vuoteen ei ainakaan mainonnan suhteen oo tullut kehitystä. Baari mainostaa jotain keikkaa paikallislehdessä muttaei faces omilla kotisivuillaan. Kummankohan kautta sais enempi näkyvyyttä mahollisille asiakkaille.

        Omistaja ollu varmaan taas kännissä tai pettämässä muijaansa. Luultavasti molempia.


    • Kannattaa kysellä

      Itse taas meinasin Motonetiin lähteä Lohjalle ajamaan ja soittelin ja kysyin sieltä hintoja. Onneksi tajusin kysyä myös Karkkilan Varaosasta koska sieltä löytyi varaosa täysin samaan hintaan!! Säästyi paljon aikaa, vaivaa ja rahaa.

      Sama on käynyt monen eri tavaran kohdalla eli todellakin kannattaa ensin kysyä hintaa omalta kylältä eikä vaan olettaa ja ruikuttaa "että on kallista".

      • Maalaisjärkeä

        Niin varmaan. Tokihan voi olla joku yksittäinen tavara samaan hintaan mutta suurin osa hinnoista ihan pilvissä kun vertaa motonettiin.

        Maksaahan monet kalliimpaa hintaa samasta tuotteesta monessa muussakin asiassa vaikka ei kuulosta järkevältä. Vrt masuuni/neste.
        Lähes kymmenen sentin hinta-ero bensassa. Minusta se on tyhmää maksaa liikaa.

        Minä en oleta mitään vaan menen faktojen mukaan tällaisissa asioissa. Motonetin hinnat löytyy muuten kätevästi netistä jos kyseinen sattuu olemaan käytössä. Ei tarvitse soitella:)


      • Maalaisjärkeä
        Maalaisjärkeä kirjoitti:

        Niin varmaan. Tokihan voi olla joku yksittäinen tavara samaan hintaan mutta suurin osa hinnoista ihan pilvissä kun vertaa motonettiin.

        Maksaahan monet kalliimpaa hintaa samasta tuotteesta monessa muussakin asiassa vaikka ei kuulosta järkevältä. Vrt masuuni/neste.
        Lähes kymmenen sentin hinta-ero bensassa. Minusta se on tyhmää maksaa liikaa.

        Minä en oleta mitään vaan menen faktojen mukaan tällaisissa asioissa. Motonetin hinnat löytyy muuten kätevästi netistä jos kyseinen sattuu olemaan käytössä. Ei tarvitse soitella:)

        Onhan täällä hyviäkin yrittäjiä kuten Pyörä&Moottori josta olen useasti saanut samalla hinnalla tavaraa kuin pääkaupunkiseudulta.

        Sekä Kalatien autokorjaamo jossa on Erittäin hyvä hinta/laatusuhde eikä ns.valohoitoa joka on alalla yleistä.

        Ikävä kyllä em korjaamo ei varmaan enää kauan pyöri koska yrittäjä on jo kirkkaasti yli eläkeiän. Hatunnosto sille. Mutta ehkäpä joku uusi nuori yrittäjä jatkaa perinnettä ja autoaan voi huollattaa/korjauttaa ilman pelkoa valohoidosta.

        Kyllä näissä mielellään käy. Pisteet siis em yrittäjille vaikka eivät niitä tavoittelekaan.


    • Kuluttaja

      Toden totta - muualla töissä käyvä "viikonloppukarkkilalainen" ei voi asioida täällä entiseen malliin. Tyhjentyvien liiketilojen lisäksi mm. apteekki supisti aukioloaikojaan, samoin pörssi. Kaikkein eniten minua kuitenkin harmittaa kenkäkaupan lähtö!!! Asiakaspalvelu ja tuotevalikoima huippuluokkaa. Mitä ihmettä on tapahtunut, ettei niin erinomainen liikekään voi Karkkilassa menestyä? Hei haloo, hyvät ihmiset. Pitäkää oman paikkakunnan yritykset elossa!

    • Kasvava kaupunki

      Turha on kenenkään kirjoitella kuolevasta kylästä koska Karkkilan väkilukuhan on viime vuosina vain noussut! Kyse on siis vain siitä että enemmän tehdään ostoksia naapurikunnissa. Tyhmää toimintaa. Mutta todellakin myös pikkuliikkeiden pitäisi olla auki ainakin klo 18 asti. Onneksi monet onkin.

    • nettiostaja

      Ai ostokset naapurikunnissa. Tilasin ebaysta saksalaiseen autoon neljä iskaria , 92 euroa. Älypuhelimen kaukoidästä 48 euroa, sama täällä yli neljäsataa.

    • Tosiaan totta

      Karkkilassa ongelma on vastustus. Ei haluta marketteja, keskusta uudistusta vaan samaa karkkilaa joka on 90 luvun turvallisuutta. Tässä 20 vuodessa Forssa ja Vihdin Nummela on kasvanut koska ovat olleet aktiivisia. Kyllä karkkila ja kaupunkilaiset ovat itse laittaneet kaupungin ahdinkoon. Nyt pitäisi alkaa vaatimaan asioita eikä ruikuttaa ja vastustamaan. Prismaa ja Cityarkettia kehiin niin eiköhän ala muutkin yritykset ja kaupan ala katselee Karkkilaa toisella silmillä.

    • Rannalle vaikka

      Nythän juuri keskustan ja torin kehittämistä suunnitellaan. Lehdessä oli siitä iso juttu ja paljon ideoita.
      Toteutus on kyllä ollut toista...Torikauppiaita kohdeltu kurjasti jo pitkään. Ja mitä järkeä oli siinä rokkifestivaalissa, joka järjestettiin keskellä toria niin ettei kunnon toria ollut lainkaan ja koko keskusta meni kamalaksi kaaokseksi??! Ei taas päättäjillä ole järkeä ollut sitä suunnitellessa.
      Tuollainen rokkijuhla on ihan paikallaan, hienoa että joku jaksaa järjestää. Paikka vain oli tänä vuonna aivan väärä!

    • Kyllä tuetaan

      Itse ostan Karkkilasta yleensä kaiken. Mitä ei täältä heti löydy niin kauppiaat kyllä tilaa. Palvelu toimii monissa kaupoissa kyllä kiitettävästi!

    • Aqualan

      Kyllä on niin tyhjää liiketilaa silmän kantamattomiin Karkkilassa, että vetää surulliseksi.
      Ennen oli jos jonkin sortin kauppaa ja pankkia.
      Oli valokuuvaamoa ja vakuutusyhtiötä.
      Jokapaikassa sai hyvää ja asiantuntevaa palvelua, enää ei saa kuin
      asioida netin välityksellä monessa paikkaa ja nekin vähät liikkeet menevät jo ajoissa kiinni.
      Isot ketjut nielaisevat pienet yrittäjät .
      Mukavat asiakaspalvelijat katoavat tai siirtyvät muihin töihin.

    • Hyvää palvelua

      Kylläpäs sain tänäänkin niin hyvää palvelua pienessä liikkeessä. On pienissä kaupoissa asioiminen jotenkin paljon mukavampaakin kuin suurissa marketeissa kiertäminen. Myyjällä on aina aikaa auttaa. Se on tärkeää monelle.

    • Johvapehva

      Hyvä maistiainen Karkkilalaisten kateudesta on puskaradiossa (facebook) Joku akka alkaa määkimään päätänsä, että harmittaa / pitää kieltää, kun paikalliset yritykset mainostaa siellä?? todella outoa. Ainoa järjellinen selitys tähän on KATEUS!!

      Miksi muuten ketään ottaisi päähän paikallisten yrityksien mainokset? Tiedä vaikka saisi ilmaisen muoviämpärin :)


      Opetelkaa olemaan iloisia kanssaeläjien puolesta. Mukavaa, että palvelut säilyisivät.

      Kommunismi on nujerrettavissa minä uskon, niin. =)

    • Autioituuko kylä?

      Taas on yksi yritys näköjään vähemmän. Näytti autokoulun ikkunat tyhjentyneet :-(.

    • Juoppo3333

      Vois laittaa Baarin siihen. Kulmakuppila olisi kätevä tossa kohtaa pääsisi asuinalueen ihmiset vetää lärvit helpommin.

    • Poikkeava..

      Toi Puskaradion valitus mainostamisesta koski varmaan vaan sitä yhtä naista, joka tyrkyttää omaa putiikkiaan liikaa vaikka onkin auki vaan harvoin...

    • Idean poikaa

      Ulkopuolisena kun luen näitä juttuja baareista ja Pässeistä, niin perustakaa sinne Karkkilaan helkkari panimo tai viinatehdas ja alkakaa tehdä olutta ja viinaa niin maar saamaristi. Eikös siellä ole valmiina vanha Högforsin tehdaskiinteistö ja vettä saa joesta? Myytte Karkkilan Kirkasta ympäri Eurooppaa.

      Tuntuu että siellä vaan seistään tumput suorina ja karvahattu päässä kuin Martti Innasen maalauksissa. 1800-luvulla jokainen peräkorven einari osasi siellä pontikkaa keittää.

    • Surullista

      Ja taas lopetti yksi sisustuskauppa ja ainakin pari pikkuliikettä suunnittelevat sulkemista, voi harmi.

    • karkkilaan rakastunu

      täällä on kaikki hyvin.

    • uppopallo6

      Kivassa pikkukaupungissamme on vielä paljon korjaamista!!!!!!

    • ei ruikuttaja

      Eihän tuo maailma Karkkilan ympärilläkään ole vielä valmis.
      Valittajille voi todeta, ettei täällä ketään pakolla pidetä siis poistuminen paremmille mestoille on luvallista ja joillekkin jopa suositeltavaa.

      • Hyvästit

        Siellähän sitten umpimieliset jupisette. Ettekö tosiaan näe mitä kaupungille tapahtuu? Kattokaa sitä keskustaa ja ränsistyviä rakennuksia. Kouluja lakkautetaan, liikehuoneistot tyhjillään, pian tehdaskiinteistöt tyhjillään. Koko kylä yöllä pimeänä. Pelkkiä eläkeläisiä näkyy katukuvassa. No on siellä Pässi ja hautausmaa. Ei siellä taideta muuta enää tarvita.


    • ex-paroni

      Meillä Karkkilassa on asiat ihan hyvin. Ei ole vielä pahaa nälänhätää eikä sotaakaan. Ollaan siis tyytyväisiä!!!!!

    • Vaatii tekoja

      Ei sekään auta että hyssytellään ongelmia. Ajatellaan että hyvä meidän on täällä asua kunhan edes jostain vähän ruokaa saa. Täytyyhän sitä yrittää oma kaupunki pitää aktiivisena ja tukea pikkuliikkeiden toimintaa. Se kai tässä oli pointtina. Että yritetään tehdä ostoksia omasta kaupungista eikä hankita kaikkea työmatkoilla muualta.

    • erilainennuori

      Eikös kaupungin tyhjiin vuokra-asuntoihin voitaisi ottaa asumaan pakolaisia, somaleja ym. Valtio tukee voimallisesti kuntia jotka sijoittavat pakolaisia. Onhan hullua maksaa kunta-asunnoille tyhjistä senioritalon asunnoista kun voisimme itse olla saamapuolella.
      Tehdään yhdessä Karkkilasta pakolaisystävällinen kaupunki.

    • Anonyymi

      376 Markus Kuotesaho

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3720
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1823
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1275
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      923
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      880
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      860
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      840
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      839
    Aihe