Lapsen etu

Aikuinen°

Mitä etua lapselle on kirkon jäsenyydestä?

Itse kannatan kirkon jäsenyydelle 18v ikärajaa ja lapsille uskonnoista vapaata kasvatusta.

5

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heippa

      Mun mielestäni kirkon jäsenyyden tulee olla mahdollista myös lapsille. Minusta on oikein, että lapsen vanhemmat/huoltajat saavat päättää sen, mihin uskontokuntaan lapsi kuuluu. Miksi vanhemmat eivät saisi tähän vaikuttaa?

      Mitäkö etua kirkon jäsenyydestä?

      Lapsille ja nuorille seurakunnat tarjoavat monipuolista toimintaa: kerhoja, retkiä, partiota, rippikoulua, nuorten tapahtumia, kirkkovuoden juhlia, suomalaiseen juhlaperinteeseen liittyviä traditiota ja tapoja... Lapsille tarjotaan uskoon ja uskontoon liittyvää kasvatusta heidän ikäkauteensa sopivalla tavalla. Lisäksi näissä tapahtumissa voi kokea mm. yhteisöllisyyttä, iloa ja leikkiä. Seurakuntien lasten ja nuorten toiminta on monipuolista, siihen voi tutustua esim. oman seurakunnan nettisivuilta.

      Mitä etua mielestäsi olisi uskonnosta vapaasta kasvatuksesta?

      Olen sitä mieltä, että uskonnosta vapaata kasvatusta ei ole olemassakaan. Jos vanhemmat eivät huolehdi lapsen uskonnollisesta kasvatuksesta, sen tekee joku muu. Siinä tapauksessa lapsi omaksuu uskoon ja uskontoon liittyvät käsitykset jostain muualta: telkkarista, peleistä, kavereilta, netistä… jne. Olisiko siis syytä jättää uskoon liittyvät asiat kokonaan näiden ”kasvattajien” varaan? Mitä hyvää se voisi tuottaa?

      Usko ja uskontokasvatus liittyy mm. elämään ja sen tarkoitukseen, kuolemaan ja hyvään elämään, oikeaan ja väärään, eettisiin ja moraalisiin valintoihin. Siis nämä teematko pitäisi jättää kasvatuksessa sivuun?

      Ystävällisesti kyseleepi
      Päivi-pappi Hämeestä

      • "Minusta on oikein, että lapsen vanhemmat/huoltajat saavat päättää sen, mihin uskontokuntaan lapsi kuuluu. Miksi vanhemmat eivät saisi tähän vaikuttaa?"

        Koska kyseessä on elämänkatsomus, mikä on yksilön oma asia, jonka jokaisen tulee muokata itse ilman lähimmäisten tai auktoriteettien painostusta tai ohjailua.

        "Lapsille ja nuorille seurakunnat tarjoavat monipuolista toimintaa: kerhoja, retkiä, partiota, rippikoulua, nuorten tapahtumia, kirkkovuoden juhlia, suomalaiseen juhlaperinteeseen liittyviä traditiota ja tapoja... Lapsille tarjotaan uskoon ja uskontoon liittyvää kasvatusta heidän ikäkauteensa sopivalla tavalla. Lisäksi näissä tapahtumissa voi kokea mm. yhteisöllisyyttä, iloa ja leikkiä. Seurakuntien lasten ja nuorten toiminta on monipuolista, siihen voi tutustua esim. oman seurakunnan nettisivuilta."

        Mikään näistä ei ole välttämättömyys tai mahdollista kokea vain uskonnollisessa yhteisössä.

        "Olen sitä mieltä, että uskonnosta vapaata kasvatusta ei ole olemassakaan. Jos vanhemmat eivät huolehdi lapsen uskonnollisesta kasvatuksesta, sen tekee joku muu."

        Minä en ole saanut uskonnollisia vaikutteita edes kummeiltani. Kasvatukseeni ei ole kuulunut uskonto häitä, hautajaisia yms. lukuun ottamatta.

        "Siinä tapauksessa lapsi omaksuu uskoon ja uskontoon liittyvät käsitykset jostain muualta: telkkarista, peleistä, kavereilta, netistä… jne."

        Mikäli tarkoitat moraalikäsityksiä ja etiikkaa, voin kertoa sinulle, etteivät ne ole peräisin uskonnoista, vaan ne ovat yhteiskunnallisesti sovittuja ja ihmisen sisäisiin mekanismeihin perustuvia käsityksiä oikeasta ja väärästä. Uskontoa ei tässäkään tarvita.

        "Usko ja uskontokasvatus liittyy mm. elämään ja sen tarkoitukseen, kuolemaan ja hyvään elämään, oikeaan ja väärään, eettisiin ja moraalisiin valintoihin. Siis nämä teematko pitäisi jättää kasvatuksessa sivuun?"

        Nämä teemat eivät ole peräisin uskonnosta, eivätkä ne tarvitse uskontoa.


    • Vapaa valinta

      Olisihan se aika kauheata kirkon kannalta jos kirkko ei pääsisi muokkaamaan vielä kehittymätöntä mieltä helvetinpelolla ja muilla tarinoilla. On aika erikoista, että pappi hämeestä on erittäin vahvasti sitä mieltä, että ihminen ei ole kykenevä itse tekemään minkäänlaisia valintoja, vaan kirkon tulee ensimmäisenä päästä apajille muokkaamaan nuorta mieltä. Mielenkiintoista myös havaita, että ihmiselle ei tule antaa minkäänlaista mahdollisuutta tutustua erilaisiin uskontoihin ja sitten tahdä oma valintansa siitä, mihin oikeasti haluaa uskoa? Voi hyvin olla, että mielenkiinto kohdistuu johonkin muuhun uskontoon kun hämeen papin edustamaan, taikka sitten ihminen voi jopa pitää kaikkia uskontoon liittyviä asioita naurettavina eikä usko mihinkään.

      Toki hämeen papin edustama suuntaus on taas kerran se ainoa ja oikea, mutta itse pidän mielenkiintoisena, että ihan samaa sanoo jokainen muukin uskonto? Helvettiin päädyt, jos et tee kuten käsketään.

      Onneksi yhä harvempi lapsi kastetaan ja hänelle annetaan mahdollisuus itse ilmaista myöhemmällä iällä tahtonsa uskonnon suhteen. Tämä on toki kirkolle lopun alku...

    • Hei
      Minun mielestäni ihminen on kyllä kykenevä tekemään valintoja, mutta joku muokkaa lapsen ja nuoren mieltä joka tapauksessa ja minusta on olennaista, että vanhemmat ja kasvattajat tiedostavat tämän. Kannatan myös muiden uskontojen opettamista.

      Kannatan myös keskustelua kasvatuksesta, sekä kristillisestä kasvatuksesta että lasten kasvatuksesta ylipäätään. Siksi tartuin tähän ketjuun. Toivoisin tietenkin, että mielipiteeni olisi aina ”oikea”, mutta pahaa pelkään että olen toisinaan väärässä… :)

      Jään tässä miettimään, millaista kasvatusta olet kirkon suunnalta saanut. Onko sinua peloteltu helvetillä?

      Tervehtien Päivi-pappi Hämeestä

    • Kauniitakin muistoja

      Ei suvivirret eikä jouluvirret ja kauniit Jumalanpalvelukset ahdistaneet lapsuuden kirkkojuhlissa, mutta kun kouluuni tuli lestadiolaispappi uskonnon opettajaksi ja haukkui meitä pahimmilla nimillä ja huutaen veti saarnaanomaista opetustaan niin kammo jäi siitä.
      Onneksemme parin vuoden päästä saatiin ihana tavallinen luterilainen pappi, joka oli lempeä mies ja opetti kauniisti, niin toi helpotusta paljon.
      Meidän pitää huolehtia siitä, että lestadiolaiset ja helluntalaiset eivät pääse lopullisesti pilaamaan omaa kirkkoamme ja puhdasta uskoa kauniine suvivirsineen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe