Destia myyty Ahlströmin pääomasijoittajille

Lexman

Nyt ne tiet vasta alkavatkin rapautumaan, kun teiden kunnossapito rahoista täytyy jäädä sijoittajille voittoa. Eihän tässä ole mitään järkeä. Me maksamme veroina teiden kunnossapidosta, mutta nekin rahat menevät sijoittajien taskuun. Eikös hallitus juuri sanonut, ettei valtiolle strategisesti tärkeitä yhtiöitä myydä? No jos Suomen omistama tieverkoston ylläpitäjä ja se tieverkosto ei ole strategisesti tärkeä, niin mikä sitten? Minä kun jo luulin, ettei nuo ääliöt voi enään laittaa Suomen asioita enemmän persiilleen, niin kylläpä taas erehdyin pahasti.

9

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tollojen tollo

      Voi jessus mikä tollo!!!!

    • Keskari

      Olen aloittajan kanssa samoilla linjoilla. Yksi syy Suomen tienpidon heikkenemiseen on ollut juuri se, ettei valtio enää ole siinä hommassa mukana. Suomen tiestö on kohta kuin maaton kuningas, eli paskassa kunnossa ja kiinalaisten "ylläpitämä".

      Tuo kommentti, että työpaikat jäävät Suomeen on nimittäin todella näpsäkästi sanottu. Uskon että paikat jää, mutta kuka puhui tekijöistä? Asia on niin että kyseessä on täysin läpinäkyvä räpellysyritys saada hintoja poljettua entisestään. Ja nyt se tulee onnistumaan, mutta mikä on hyöty? Pahaa pelkään ettei sitä ole, ainakaan kotimaassa. Kiinalaispuolalaisvirolais yhteistyö voi olla ainoa onnistuja.

      Eikä kauppahintakaan niin iso ole, että sillä jotakin merkitystä valtion talouden hoidolle olisi. Ei 150 milj€ paljoa tee kun velkaa on 100 Mrd€. Syy myynnille on oikeastaan aika hämärän peitossa. Seliseli on mielestäni oikea johtopäätös, mutta tämä tollohallitus puuhaa niin paljon muutakin tyhmää ja tarpeetonta ettei tuo ihmetytä. Kaksi tappiollista vuotta näyttää tosin olevan takana, mutta se lienee ihan oma vika.

    • näkö kulma

      Toisaalta ennen muinoin Telen tolppa-apinat pelasivat keskenään korttia puhelinpylvään teltassa. Valtion hommissa ei tehokkuus ole ollut koskaan keskeisessä roolissa, koska kyse on ollut aina suojatyöpaikoista.

      Siispä väitän, että yksityisessä omistuksessa tulee tuplasti enemmän tulosta puolta vähemmillä kustannuksilla.

      • Keskari

        Tuo jää täysin todistettavaksi. En usko ennen kuin tämän maan tiestön korjausvelasta edes puolet on kurottu umpeen. Mutta niin ei tule käymään, vaan korjausvelka kaksinkertaistuu todella nopeasti näillä toimenpiteillä. Ja sitten ei enää olekaan paluuta.


    • On se kumma

      On se kumma, että vieläkin Suomesta löytyy näitä kommareita, jotka haluavat Neuvostoliiton keskusjohtoisen hallinnon takaisin. Ettekö silloin huomanneet mihin se johtaa! Neuvostoliitossa kyllä huomasivat ja ovat nyt raskaassa siirtymävaihessa takaisin markkinatalouteen.

      Valtion ei tule toimia yrittäjänä muka kilpailemassa markkinaehtoisesti, siitä vaan kun ei tule mitään. Valtion tehtävä on säätää yritystoiminnalle rajat, valvoa näitten rajojen noudattamista ja kerätä yrityksiltä veroa. Ei mitään muuta, ei todellalkaan.

      • Keskari

        Tähän typerään väitteeseesi isken ihan saman kommentin kuin tuonne edelliseenkin, eli mikäli tämä homma pelaa niin sitten uskon. Mutta tuskin asia niin on, vaan se korjausvelka moninkertaistuu. Ja tekijät tulevat lisäksi Kiinasta. Mitäs se sitten on, himokapitalismia? Pskaa koko rahan edestä.

        Joo, on se vaan tosiaan kumma että maa kantaa päällään tyyppejä jotka eivät usko realismiin, eli ovat kokkareita.


      • Kalliita miljoonia

        Myisitkö sinä kaivinkoneesi pois, vaikka sille olisi koko ajan hommia, jotka sinun on pakko tehdä ja maksaa? Destian hyöty valtiolle tuli hintojen kurissapidosta, mutta sitä eivät päättäjät näköjään halua ymmärtää. Kun isot pojat pääsevät nyt rahastamaan esteettömästi, jo muutama suurempi urakka maksaa valtiolle tuon vaivaisen myyntihinnan verran lisää. Eikä siitä laskutuksesta tule loppua ikinä.


    • tilattu on

      Älkää surko, kaikki on jo liian myöhäistä. Varautukaa telaketjuajoneuvon hankintaan. Se pärjää huonoilla teillä ja myös tiettömässä maastossa.

      • Tuhlausta

        Ja Liikennevirasto upottaa kelikamerasysteemin uusintaan tuhottomasti rahaa lopputuloksen ollessa huonompi kuin entinen. Pienestä kuvasta pitäisi päätellä sataako, onko liukasta. Onko tuulen voimakkuus tärkeämpi kuin sateen voimakkuus? Joku ulkomainen firma on päässyt jymäyttämään jälleen kerran virkamiehiä, joiden virkavastuu on yhtä tyhjän kanssa. Karttapohjakin 'ääkkösetön'. ITA-SUOMI, JANNEVIRTA...Tarvitseeko kameroita olla niin paljon kuin on? Suuri osa jatkuvasti epäkunnossa, mobiilisti ohjelma toimii, jos toimii. Alkukankeutta,joka jatkunee seuraavat pari vuotta, veikkaanpa. Voisiko Liikenneviraston ulkoistaa tai jopa myydä, aikaansaannoksiin suhteuttaen ilmeisen tuottavaa touhua?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1660
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1319
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1248
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      180
      1079
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      153
      1019
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      57
      1010
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      866
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Uutta tietoa sodistamme - muuttuuko käsityksesi?

      Kirja, joka voi muuttaa käsityksiä aivan oleellisesti Talvi- ja jatkosodan aatoista! Olisiko sittenkin tuo Talvisota v
      Maailman menoa
      252
      787
    Aihe